paté/terrine

Zoek naar paté/terrine in jouw eigen kookboeken

Paté/Terrine koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Odyssee:

B'stilla: marokkaanse duivenpastei met eieren, amandelen, kaneel en suiker

Ingrediënten:
amandel, boter, duivenborst, ei, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, olijfolie, peterselie, poedersuiker, saffraan en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pate van tonijn of sardines

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, citroensap, peterselie, piri piri poeder, portugese sardines in olie, tomatenpuree, tonijn in olie en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Konijnpaté

Ingrediënten:
appelcider, calvados, ei, kippenlever, knoflook, konijn, niervet, reuzel, roze zeezout, sjalot, slagroom, tijm, varkensvet, vet spek, vierkruidenpoeder, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Pâté en croûte - Kalfsvleespastei

Ingrediënten:
cognac, ei, jeneverbes, kalfslever, kalfsvlees, korstdeeg, madeira, peper, tijm, vet spek, vleesgelei en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Terrine van kwartel, kippenlever en pastrima met pitige amandelboter

Ingrediënten:
kippenlevers, miniprei, olijfolie, ontbeende kwartel, pastirma en pittige amandelboter

Keuken:
Turks
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paté van kippenlever

Ingrediënten:
boter, calvados, cognac, kippenlevers, salie, sjalot en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Brioche de foie gras frais - Brioche met verse foie gras

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, ei, eidooier, foie gras d'oie, gist, peper, piment, portgelei, truffel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de caneton d'Amiens - Eendenpaté "Amiens"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, eend, eendenbotten, eendenlever, ei, fond, ganzenlever, kippenlever, konijnenvlees, korstdeeg, laurier, madeira, mager varkenvlees, peper, tijm, truffel, vet spek, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:

Geperste terrine van rog en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, court-bouillon, dijonmosterd, kappertjes, olijfolie, peterselie, rogvleugels, sjalot en zoetzure augurk

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Appelpaté

Ingrediënten:
appel, colorozozout, doorregen halsspek, ei, half-om-halfgehakt, katenspek, laurier, patékruiden, ui, varkenslever, varkenswang en witte wijn

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Foie Gras Parfait

Ingrediënten:
blanke eendenfond, foie gras van eend, gelatine, insta cure® 1, suiker, volle melk en zout

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht uit The Last Waltz:

Terrine van Limburgs konijn met truffel

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ganzenlever, kalfsfilet, katenspek, konijnenbout, konijnenfond, konijnenlever, konijnenrug, peper, sjalot, truffeljus, vetspek, wild en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Whiskypaté

Ingrediënten:
champignons, ei, hamlappen, knoflook, melk, ontbijtspek, salie, speklapjes, ui, varkenslever, whisky en wit brood

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Boerenpaté

Ingrediënten:
cognac, darmvliesvet, eendenvet, ei, knoflook, peper, piment, platte peterselie, sjalot, varkenslever, varkensschouder, varkensvet, vet spek, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Boerenpaté

Ingrediënten:
boter, cognac, droge vermout, foelie, groene peperkorrels, jeneverbessen, knoflook, ontbijtspek, peper, ui, varkensgehakt, varkenslever, vieux, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Knoflookpaté

Ingrediënten:
boter, kippenlever, knoflook, ontbijtspek, peper, rode ui, rundergehakt, speklappen, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté Pantin Ferdinand Wernert

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, ei, kalfsvlees, laurier, peper, rauwe ham, sel épicé, spekvet, tijm, varkensvlees, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte pâté

Ingrediënten:
boter, cognac, groene peperkorrels, knoflook, peper, rookmeel, sjalot, slagroom, speklappen, varkenslever, vet spek en zout

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Paté van eenden- en kippenlever

Ingrediënten:
bieslook, eendenlever, geklaarde boter, grand marnier, kippenlever, knoflook, laurierblad, marjolein, ongezouten boter, peterselie, salie en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Herfstpastei

Ingrediënten:
bloem, chilipoeder, ei, gemberpoeder, gemengde paddestoelen, hertebiefstuk, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, rundergehakt, wild zwijnfilet en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Potjevlesh

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, jeneverbes, kalfshals, kippenbout, konijnenrug, kruidnagel, laurierblad, rode-wijnazijn, spek, tijm, ui, versgemalen peper, vleesbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Serveersuggestie Boerenpaté

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Boerenpaté

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, eieren, ham, kalfslapjes, kippenlever, knoflook, koekkruiden, ontbijtspek, ui en varkenslapjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Groentepaté met saus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, olijfolie, snijbiet, spinazie, tomatenpuree, verse doperwten, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Recept uit Twentse Smaakmakers:

Balkenbrij

Ingrediënten:
boekweitmeel, peper, piment, tarwebloem, varkenslever, vlees, water en zout

Soort:
vlees / paté/terrine