paté/terrine

Zoek naar paté/terrine in jouw eigen kookboeken

Paté/Terrine koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Odyssee:

B'stilla: marokkaanse duivenpastei met eieren, amandelen, kaneel en suiker

Ingrediënten:
amandel, boter, duivenborst, ei, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, olijfolie, peterselie, poedersuiker, saffraan en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pate van tonijn of sardines

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, citroensap, peterselie, piri piri poeder, portugese sardines in olie, tomatenpuree, tonijn in olie en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paté van kippenlever

Ingrediënten:
boter, calvados, cognac, kippenlevers, salie, sjalot en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Foie Gras Parfait

Ingrediënten:
blanke eendenfond, foie gras van eend, gelatine, insta cure® 1, suiker, volle melk en zout

Soort:
paté/terrine
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Diner / voorgerecht uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Tomatenterrine mit Ziegenkäse - Tomatenterrine met geitenkaas

Keuken:
Mediterraans / Duits / Italiaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté de veau et porc avec gibier - Wildpaté van konijn, haarwild, patrijs, fazant, eend en ander wild

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, laurier, lente-ui, peper, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Terrine de porc, veau et jambon - Paté van varkens- en kalfsvlees met ham

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, laurier, lente-ui, magere gekookte ham, magere kalfslende, peper, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, vet spek, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Konijnpaté

Ingrediënten:
appelcider, calvados, ei, kippenlever, knoflook, konijn, niervet, reuzel, roze zeezout, sjalot, slagroom, tijm, varkensvet, vet spek, vierkruidenpoeder, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Knoflookpaté

Ingrediënten:
boter, kippenlever, knoflook, ontbijtspek, peper, rode ui, rundergehakt, speklappen, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Terrine van kwartel, kippenlever en pastrima met pitige amandelboter

Ingrediënten:
kippenlevers, miniprei, olijfolie, ontbeende kwartel, pastirma en pittige amandelboter

Keuken:
Turks
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Terrine de foie de volaille au cognac - Terrine van kippenlever met cognac

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, gelei met cognac, kalkoenschnitzel, kippenlever, peper, quatre épices, suiker, truffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte pâté

Ingrediënten:
boter, cognac, groene peperkorrels, knoflook, peper, rookmeel, sjalot, slagroom, speklappen, varkenslever, vet spek en zout

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pear Terrine with Basil Ice Cream and Cinnamon Cookie Crumb - Peerterrine met basilicum-roomijs en kaneelkoekjeskruim

Ingrediënten:
anijszaad, basilicum-roomijs, basterdsuiker, fruit, geklaarde boter, gelatine, kaneelkoekjeskruim en peer

Keuken:
Turks
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Pâté en croûte - Kalfsvleespastei

Ingrediënten:
cognac, ei, jeneverbes, kalfslever, kalfsvlees, korstdeeg, madeira, peper, tijm, vet spek, vleesgelei en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Boerenpaté

Ingrediënten:
boter, cognac, droge vermout, foelie, groene peperkorrels, jeneverbessen, knoflook, ontbijtspek, peper, ui, varkensgehakt, varkenslever, vieux, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

La terrine verte/Pâté sans porc - Paté zonder varkensvlees

Ingrediënten:
cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de caneton d'Amiens - Eendenpaté "Amiens"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, eend, eendenbotten, eendenlever, ei, fond, ganzenlever, kippenlever, konijnenvlees, korstdeeg, laurier, madeira, mager varkensvlees, peper, tijm, truffel, vet spek, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:

Geperste terrine van rog en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, court-bouillon, dijonmosterd, kappertjes, olijfolie, peterselie, rogvleugels, sjalot en zoetzure augurk

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté de veau et porc avec foie - Paté van varkens- en kalfsvlees met lever

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté en croûte zonder klemvorm

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, paté à croustade à l envers, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm, vers spekvet en vet

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté en croûte in een klemvorm

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, pâté à croustade, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm en vers spekvet

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Paté van eenden- en kippenlever

Ingrediënten:
bieslook, eendenlever, geklaarde boter, grand marnier, kippenlever, knoflook, laurierblad, marjolein, boter, peterselie, salie en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Whiskypaté

Ingrediënten:
champignons, ei, hamlappen, knoflook, melk, ontbijtspek, salie, speklapjes, ui, varkenslever, whisky en witbrood

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Boerenpaté

Ingrediënten:
cognac, darmvliesvet, eendenvet, ei, knoflook, peper, piment, bladpeterselie, sjalot, varkenslever, varkensschouder, varkensvet, vet spek, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine