Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Les Halles kookboek

formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten

Een boek van Anthony Bourdain en A. Bourdain

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Les Halles kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nee, dit is geen Frans kookboek maar wel een kookboek over de Franse keuken. Dat zit zo: Ondanks zijn Franse naam is Anthony Bourdain een volbloed Amerikaan. Voordat hij bekend werd als kookschrijver en filmmaker was hij chef in het New Yorkse restaurant Les Halles. Zoals de naam al suggereert een zaak waar traditionele Parijse brasseriekeuken centraal stond. De prachtige gerechten uit die traditie zijn helder beschreven en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze lijken .

Voor wijlen Anthony Bourdain bekend werd als culinair journalist, boekenschrijver en filmaker kookte hij bij Les Halles. Nee, niet in Parijs maar in New York. Volgens hem de meest authentieke Franse Bistrot/Brasserie in de VS. De recepten die in dit boek staan zijn in elk geval puur Frans en zouden in Les Halles in Parijs destijds niet uit de toon vallen.

Kortom een prima kookboek voor wie authentieke Franse streek-gerechten wil nakoken maar niet in de valkuilen van de over-complexe haut-cuisine terecht wil komen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Les Halles kookboek

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, peper, plantaardige olie, reblochon, spek, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Aioli

Ingrediënten:
eidooier, knoflook, olijfolie, saffraan en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Uiensoep Les Halles

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bouquet garni, bruine kippenbouillon, gruyere, mager spek, peper, port, stokbrood, ui en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rog Grenobloise

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, citroensap, croutons, kappertjes, platte peterselie, rogvleugel, witte peper en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coq au Vin

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kip, kleine champignons, kruidnagel, mager spek, olijfolie, peper, rode wijn, suiker, ui, wortel, zilverui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / stoofschotel
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Boerenpaté

Ingrediënten:
cognac, darmvliesvet, eendenvet, ei, knoflook, peper, piment, platte peterselie, sjalot, varkenslever, varkensschouder, varkensvet, vet spek, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pate/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Nagerecht uit Les Halles kookboek:

Chocolademousse

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, eiwit, gran marnier, munt, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe au pistou - Soep met pistou

Ingrediënten:
bouquet garni, courgette, kippenbouillon, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, pistou, prei, tomaat, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bouillabaisse met aioli

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bouquet garni, citroensap, dorade, garnalen, knoflook, olijfolie, peper, pernod, prei, red snapper, rode poon, rogvleugel, romatomaat, saffraan, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkel, wijting, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zeepaling, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis / soep
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Daube Provençale - Provencaalse lamstoof

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, lamnek met bot, lamsbouillon, lamsschouder, mager spek, olijfolie, peper, platte peterselie, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfstong met madeira

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsbouillon, kalfstong, kippenbouillon, madeira, olijfolie, peper, prei, sherryazijn, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Nagerecht uit Les Halles kookboek:

Iles Flottantes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eidooier, eiwit, melk, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Toon alle 122 recepten in dit boek