Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Les Halles kookboek

formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten

Een boek van Anthony Bourdain en A. Bourdain

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Les Halles kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nee, dit is geen Frans kookboek maar wel een kookboek over de Franse keuken. Dat zit zo: Ondanks zijn Franse naam is Anthony Bourdain een volbloed Amerikaan. Voordat hij bekend werd als kookschrijver en filmmaker was hij chef in het New Yorkse restaurant Les Halles. Zoals de naam al suggereert een zaak waar traditionele Parijse brasseriekeuken centraal stond. De prachtige gerechten uit die traditie zijn helder beschreven en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze lijken .

Voor wijlen Anthony Bourdain bekend werd als culinair journalist, boekenschrijver en filmaker kookte hij bij Les Halles. Nee, niet in Parijs maar in New York. Volgens hem de meest authentieke Franse Bistrot/Brasserie in de VS. De recepten die in dit boek staan zijn in elk geval puur Frans en zouden in Les Halles in Parijs destijds niet uit de toon vallen.

Kortom een prima kookboek voor wie authentieke Franse streek-gerechten wil nakoken maar niet in de valkuilen van de over-complexe haut-cuisine terecht wil komen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Les Halles kookboek

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Uiensoep Les Halles

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bouquet garni, bruine kippenbouillon, gruyere, mager spek, peper, port, stokbrood, ui en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Nagerecht uit Les Halles kookboek:

Iles Flottantes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eidooier, eiwit, melk, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Pot-au-feu

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cornichons, dijon mosterd, kalfsschenkel, kool, kruidnagel, ossenhaas, peper, prei, runderklapstuk, rundervoorbout, selderijknol, ui, wortel, zeezout en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vlees / stoofschotel
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bourride - Vissoep

Ingrediënten:
aioli, bouquet garni, knoflook, olijfolie, peper, prei, slagroom, tomaat, ui, venkel, visgraten en -afval, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
bourride
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Côte de boeuf

Ingrediënten:
béarnaisesaus, olijfolie, runderribstuk met bot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coq au Vin

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kip, kleine champignons, kruidnagel, mager spek, olijfolie, peper, rode wijn, suiker, ui, wortel, zilverui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / frans
Soort:
gevogelte / stoofschotel
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, platte peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Bearnaise

Ingrediënten:
boter, dragon, eidooier, peper, rode wijnazijn, sherryazijn, sjalot, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lamshaasjes met gekonfijte vijgen

Ingrediënten:
banyuls, bloem, boter, demi glace, gedroogde vijgen, kalfsbouillon, kippenbouillon, lamsbouillon, lamshaasjes, munt, olie, peper, sherryazijn, ui en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain en A. Bourdain - Les Halles kookboek

Voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Champignonsoep

Ingrediënten:
boter, champignons, kippenbouillon, peper, platte peterselie, sherry, ui en zout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 122 recepten in dit boek