Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Les Halles kookboek

formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten

Een boek van Anthony Bourdain

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Les Halles kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nee, dit is geen Frans kookboek maar wel een kookboek over de Franse keuken. Dat zit zo: Ondanks zijn Franse naam is Anthony Bourdain een volbloed Amerikaan. Voordat hij bekend werd als kookschrijver en filmmaker was hij chef in het New Yorkse restaurant Les Halles. Zoals de naam al suggereert een zaak waar traditionele Parijse brasseriekeuken centraal stond. De prachtige gerechten uit die traditie zijn helder beschreven en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze lijken .

Voor wijlen Anthony Bourdain bekend werd als culinair journalist, boekenschrijver en filmaker kookte hij bij Les Halles. Nee, niet in Parijs maar in New York. Volgens hem de meest authentieke Franse Bistrot/Brasserie in de VS. De recepten die in dit boek staan zijn in elk geval puur Frans en zouden in Les Halles in Parijs destijds niet uit de toon vallen.

Kortom een prima kookboek voor wie authentieke Franse streek-gerechten wil nakoken maar niet in de valkuilen van de over-complexe haut-cuisine terecht wil komen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Les Halles kookboek

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Rillettes

Ingrediënten:
bouquet garni, peper, varkensbuik, varkensschouder, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Champignonsoep

Ingrediënten:
boter, champignons, kippenbouillon, peper, platte peterselie, sherry, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Daube Provençale - Provencaalse lamstoof

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, lamnek met bot, lamsbouillon, lamsschouder, mager spek, olijfolie, peper, platte peterselie, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Chartreuse van kwartel

Ingrediënten:
boter, bruine kippenbouillon, doorregen spek, foie gras, kool, kwartelborst, laurier, madeira, peper, platte peterselie, tijm, ui, wit brood, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalf schenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, platte peterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe au pistou - Soep met pistou

Ingrediënten:
bouquet garni, courgette, kippenbouillon, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, pistou, prei, tomaat, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfshaas met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, demi glace, eekhoorntjesbrood, kalfsbouillon, kalfshaas, kippenbouillon, knoflook, madeira, morieltjes, olijfolie, peper, platte peterselie, sherryazijn, sjalot, slagroom, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Kastanjecharlotte

Ingrediënten:
donkere rum, kastanjepuree, lange vingers, slagroom, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de homard - Blaquette van kreeft

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dikke room, haricots verts, kervel, kippenbouillon, kreeft, platte peterselie, prei, sjalot, suiker, witte peper, witte wijn, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, platte peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Toon alle 122 recepten in dit boek