Anthony Bourdain

Anthony Bourdain

We hebben 8 boeken van Anthony Bourdain waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Anthony Bourdain? Registreren is gratis!

Anthony Michael Bourdain (New York, 25 juni 1956 - Kaysersberg, 8 juni 2018) was een Amerikaanse kok, televisiepresentator en auteur. Hij is vooral bekend geworden door zijn boek Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly en het televisieprogramma No Reservations, dat ook in Nederland te zien was op Discovery Channel en later op 24Kitchen.

Ofschoon hij al twee fictieboeken op zijn naam had staan, brak Bourdain pas in 2000 echt door met zijn bestseller Kitchen Confidential. In dit boek onthult hij de duistere kant van het restaurantwezen (zo geeft hij bijvoorbeeld het advies om niet op maandag vis te bestellen omdat de kans groot is dat die allesbehalve vers is) en ook zijn eigen uitspattingen qua seks, drugs en rock-‘n-roll blijven niet onbesproken. Er is een (tegenwoordig lastig te vinden) Nederlandse vertaling van Kitchen Confidential verschenen onder de titel Keuken confessies.

Het succes van Kitchen Confidential leidde tot het televisieprogramma A Cook’s Tour bij het Food Network. In dit programma ging Bourdain overal ter wereld op zoek naar authentieke plaatselijke gerechten. Ontevreden over het naar zijn mening veel te commerciële Food Network, stapt hij na twee seizoenen over naar het Travel Channel, dat eigendom is van Discovery Channel. Hier maakte hij sinds 2005 het succesvolle programma No Reservations.

De opzet van No Reservations was in grote lijnen gelijk aan A Cook’s Tour: Bourdain reisde de wereld over op zoek naar authentieke gerechten, dranken en ervaringen. Omdat de afleveringen van No Reservations langer zijn dan die van A Cook’s Tour, is er meer ruimte voor cultuur: de serie draait vooral om hoe Bourdain de reizen (en de plaatselijke keuken) beleeft en niet om het geven van recepten of toeristische informatie.

Bourdain pleegde op 8 juni 2018 zelfmoord in Frankrijk, waar hij was voor opnames voor zijn werkgever CNN.

Wikipedia

Boeken van Anthony Bourdain

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Anthony Bourdain

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Civet de sanglier - Ragout van wild zwijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, rode wijnazijn, ui, wild zwijnschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Champignonsoep

Ingrediënten:
boter, champignons, kippenbouillon, peper, bladpeterselie, sherry, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Pot-au-feu

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cornichons, dijonmosterd, kalfsschenkel, kool, kruidnagel, ossenhaas, peper, prei, runderklapstuk, rundervoorbout, selderijknol, ui, wortel, zeezout en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalfsschenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Kalfshaas met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, demi glace, eekhoorntjesbrood, kalfsbouillon, kalfshaas, kippenbouillon, knoflook, madeira, morielje, olijfolie, peper, bladpeterselie, sherryazijn, sjalot, slagroom, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Biefstuk tartare

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cognac, cornichons, dijonmosterd, eidooier, kappertjes, ketchup, lendebiefstuk, peper, bladpeterselie, slaolie, ui en worcestersaus

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Coq au Vin

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kip, kleine champignons, kruidnagel, mager spek, olijfolie, peper, rode wijn, suiker, ui, wortel, zilverui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Alle recepten van Anthony Bourdain