Van welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele eilanden en kustgebieden van dit bijzondere gebied aan. Tijdens zijn reizen, vaak gewoon per veerboot, ontmoet Rick talloze boeiende mensen. Hij zoekt en vindt het beste wat elke streek op culinair terrein te bieden heeft. In het Middellandse Zeegebied spelen trends een verwaarloosbare rol. Van veel meer invloed is de kwaliteit van de citroenoogst en het vakmanschap van een ambachtelijke olijfolieperser. Rick koos meer dan honderd recepten, waaronder Tuinbonenpuree uit Puglia, Corsicaanse oesters met een dressing van pernod en dragon, Sardijnse spaghetti met tomaten, knoflook en inktvisinkt, Marokkaanse kip met ingemaakte citroen en olijven, en Siciliaanse sinaasappelcake. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met werkelijk schitterende foto’s van de vele gerechten. De recepten zijn onderverdeeld in hoofdstukken, gewijd aan onder meer mezze en tapas, de mediterrane moestuin, en (scharrel)kipgerechten. Mediterraan is het verslag van een fascinerende rondreis door een rijk en gevarieerd culinair gebied.