J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Mediterrane Odyssee

Een boek van J. Gosney en Rick Stein

We hebben 133 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mediterrane Odyssee, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Van welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele eilanden en kustgebieden van dit bijzondere gebied aan. Tijdens zijn reizen, vaak gewoon per veerboot, ontmoet Rick talloze boeiende mensen. Hij zoekt en vindt het beste wat elke streek op culinair terrein te bieden heeft. In het Middellandse Zeegebied spelen trends een verwaarloosbare rol. Van veel meer invloed is de kwaliteit van de citroenoogst en het vakmanschap van een ambachtelijke olijfolieperser. Rick koos meer dan honderd recepten, waaronder Tuinbonenpuree uit Puglia, Corsicaanse oesters met een dressing van pernod en dragon, Sardijnse spaghetti met tomaten, knoflook en inktvisinkt, Marokkaanse kip met ingemaakte citroen en olijven, en Siciliaanse sinaasappelcake. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met werkelijk schitterende foto’s van de vele gerechten. De recepten zijn onderverdeeld in hoofdstukken, gewijd aan onder meer mezze en tapas, de mediterrane moestuin, en (scharrel)kipgerechten. Mediterraan is het verslag van een fascinerende rondreis door een rijk en gevarieerd culinair gebied.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Mediterrane Odyssee

Een greep uit de 133 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Tomatensaus

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, peper, pomodoritomaat, tomaat en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / nagerecht uit Mediterrane Odyssee:

Natalia's chocolade-ricottataart

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, ei, eierdooier, fijne kristalsuiker, gezouten boter, marsala, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, vanille-essence en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kippenbotten, drumsticks, kippenvleugels, laurierblad, prei, tijm, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Everzwijnstoofschotel met wilde paddenstoelen, kastanjes en chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cantharellen, chorizo, extra vierge olijfolie, figatellu, gedroogd eekhoorntjesbrood, jeneverbes, kastanje, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ontbeende everwzijnbout, peterselie, rode vermout, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensschouderlappen, wilde paddestoelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Kreeft met pasta a la jen jen

Ingrediënten:
canadese kreeft, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, gedroogde provencaalse kruiden, kerriepoeder, knoflook, passata en spaghetti

Keuken:
Frans
Toon alle 133 recepten in dit boek