Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd
Der Feinschmecker bookazine nr.18
We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
De Feinschmecker Bookazine editie van Dieter Müller verscheen eind 2009 rond de tijd dat hij zijn hoog gewaardeerde drie sterren restaurant Schloss Lerbach verliet. Muller is ook nu nog op zijn 72e actief als verantwoordelijke voor het menu van restaurants Pots in de Berlijnse vestiging van Ritz-Carton. In de tussenliggende jaren was hij een paar maanden per jaar chef in het restaurant dat zijn naam droeg aan boord van een van Duitslands meest luxueuze cruiseschepen.
Gault & Millau beoordeelde Müllers restaurant in zijn topjaren als “in alle opzichten perfect”. In deze uitgave zijn de echo’s van die topjaren te zien in een aantal zeer creatieve maar ook voor liefhebbers maakbare recepten.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd
Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bladerdeegperen, donkere couverture, eidooier, pistacheijs, slagroom, suiker, tonkabonen en witte rum
Keuken: Duits
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, fleur de sel, jeneverbessen, laurier, maanzaadspätzle, olijfolie, reerug, reerugfilet, schorseneren en spruitjes, tijm, wildfond en peperkoeksaus, zwarte peper en zwart lijnzaad
Keuken: Duits
Soort: wild
Ingrediënten: bloem, distelolie, ei, eidooier en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, forelfilet, room, sherry, snoekbaarsfilet, snoekfilet, tabasco, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroensap, romanasla, room, sherry, visfond, waterkers, witte wijn en zout
Keuken: Duits
Soort: saus
Ingrediënten: eidooier, kirsch, melk, pistachepasta, pistaches, room en suiker
Keuken: Duits
Soort: ijs
Ingrediënten: chorizo, gevogeltefond, kardemompeul, kippenbouillon, komijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder, pimentkorrels, pruimtomaten, puntpaprika, rode linzen, rozemarijn, spek, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, witte balsamicoazijn, witte wijn en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: coquilles, granaatappel, limoensap, olijfolie, pijnboompittenvinaigrette, raapolie, venkelgroen, venkelknol, witte balsamicoazijn, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kervel, knoflook, olijfolie, peterselie, room, rozemarijn, shii-takes, sjalotten, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: paddenstoelen
Ingrediënten: acaciahoning, appelcompote, kwarknoedels, kweepeer, pectine, steranijs, suiker, vanillemerg en witte wijn
Keuken: Duits
Ingrediënten: peperkoek, rode wijn en wildfond
Keuken: Duits
Soort: saus
Ingrediënten: dragon, focacia, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, pieterman, prei, roodbaars, saffraandraadjes, scheermessen, selderij, tomaten, venkel, visfond, witbrood, witte peper, witte wijn, wortel, zeekraal, zeetong en zout
Keuken: Duits
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout
Keuken: Duits
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloemige aardappelen, boter, crème fraîche, droge witte wijn, gevogeltefond, lavas, olijfolie, peterselie, prei, rozemarijn, sepia's, tabasco, tijmbloemen, violette mosterd, witte balsamicoazijn en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: gember, grof gemalen witte peper, koriander, langoustinestaart, mirin, norivellen, olijfolie, sushirijst en zout
Keuken: Duits
Soort: rijst / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: amandelsnippers, bladerdeeg, boter, chocoladestokjes, eidooier, kaneelstokje, limoen met schil, marsepein, melk, peren, perenbrandewijn, physalis, rozijnen, sinaasappel met schil, steranijs, suiker, vanillepeul, vitamine c en vruchtensaus
Keuken: Duits
Soort: fruit
Ingrediënten: aardappelpuree met pijnapelpitten, boter, fazant, lardo, muskaatdruiven, olijfolie, rozemarijn, sauce riche, tijm, uitgebakken spek, wijnzuurkool, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: gevogelte
Ingrediënten: banyuls, kaneelstokje, kersensap, kersen zonder pit, kirsch, kruidnagel, maïzena, port, steranijs, tonkabonen, vanillemerg en zoete rode wijn
Keuken: Duits
Soort: fruit
Ingrediënten: amandelmeel, boter, bruine rum en suiker
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Toon alle 106 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar