Terug naar Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd.
Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd recepten
Der Feinschmecker bookazine nr.18
Dieter Müller
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- gember op siroop, komkommer, mirin, norivellen, sushirijst, zalmfilet en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rijst / vis
- Ingrediënten:
- bloem, coquilles met koraal, kapucijnerbloemen, olijfolie, viooltjes, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, maïzena, peterselie, room, visfond en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- broodjes, buikspek, ei, gladde peterselie, lavas, linzensoep, melk, olijfolie, prei, rundergehakt, spitskoolbladeren, tijm, ui, varkensgehakt, vleesbouillon, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- varkensvlees / rundvlees / groente
- Ingrediënten:
- boter, citroengras, fijne couscous, gevogeltefond, koriander, noilly prat, peultjes, ras el hanout, rode paprika, rozijnen, witte port, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- couscous
- Ingrediënten:
- dragon, focacia, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, pieterman, prei, roodbaars, saffraandraadjes, scheermessen, selderij, tomaten, venkel, visfond, witbrood, witte peper, witte wijn, wortel, zeekraal, zeetong en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- boter, fleur de sel, jeneverbessen, laurier, maanzaadspätzle, olijfolie, reerug, reerugfilet, schorseneren en spruitjes, tijm, wildfond en peperkoeksaus, zwarte peper en zwart lijnzaad
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- wild
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, doorregen spek, gevogeltefond, raapolie, sjalot, spitskool, water, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- bloem, distelolie, dragon, ei, eidooier en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
- Ingrediënten:
- inmaakvloeistof van ingemaakt gember, mirin, wasabipoeder en zout
- Keuken:
- Japans / Duits
- Soort:
- vegan / saus
- Ingrediënten:
- bloem, distelolie, ei, eidooier, spinazie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, maïzena, melk, schorseneren, spruitjes, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- bloem, distelolie, ei, eidooier, inktvisinkt en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- bloem, boter, casinobrood, ei, geklaarde boter, kalfsschnitzel, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kalfsvlees
- Ingrediënten:
- cantharel, enoki, gevogeltefarce, gin, hertenkalfsrug, jeneverbessen, kruisdisteloesterzwam, laurier, maïzena, polenta, reerug, rode bietenpuree, rode wijn, shii-take, spitskoolballetjes, tijm, wildfond, zout, zwarte peper en zwarte walnoten
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- wild / boter en olie
- Ingrediënten:
- boter, champignons, cognac, foie gras d'oie, kalfsfond, room, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- groentebouillon, kervel, limoensap, mierikswortelmosterd, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, pijnboompittenolie, rundvleesbouillon, walnootolie, witte balsamicoazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- basilicum, citroenpeper, focaccia, groene saus, knoflook, olijfolie, runderlende, tabasco, witte balsamicoazijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- basilicum, bloem, distelolie, ei, eidooier, tomatenpuree en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bloem, geklaarde boter, noedeldeeg, rode bietengranulaat, rode bietensap, suiker, uispruiten, witte asperge en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- chorizo, gevogeltefond, kardemompeul, kippenbouillon, komijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder, pimentkorrels, pruimtomaten, puntpaprika, rode linzen, rozemarijn, spek, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, witte balsamicoazijn, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bladerdeegperen, donkere couverture, eidooier, pistacheijs, slagroom, suiker, tonkabonen en witte rum
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
- Ingrediënten:
- boter, champagne, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, maïzena, room, visfond en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- boter, kervel, melk, pijnappelpitten, pijnboompittenolie, vastkokende aardappelen, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- kippenborst, room, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bloem, citroensap, focacia, gerookte palingfilet, olijfolie, tabasco en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- citroensap, forelfilet, room, sherry, snoekbaarsfilet, snoekfilet, tabasco, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- avocado, chilipeper, focaccia, koriander, kruidenzout, limoenolijfolie, olijfolie, shisokers, vitamine c, witte balsamicoazijn, zalmfilet en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, côte de boeuf, gesauteerde bospaddenstoelen, olijfolie, pierogi, prei, rode-wijn-sjalotboter, rozemarijn, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- gember, grof gemalen witte peper, koriander, langoustinestaart, mirin, norivellen, olijfolie, sushirijst en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rijst / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- banyuls, boter, ei, eidooier, paneermeel, rode wijn, sjalot, tijm, witte peper, zoete rode wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- samengestelde boter
- Ingrediënten:
- boter, citroengras, citroenolijfolie, citroensap, gevogeltefond, maïzena, riesling, room, tabasco en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- bloemen, boter, eiwit, poedersuiker en rum
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, maïzena, room, visfond en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- appel, kaneelstokje, rode bessen, steranijs, vanillesaus, vanillesuiker, vitamine c en witte wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, romanasla, room, sherry, visfond, waterkers, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- gort, mierikswortel, olijfolie, sjalot, tuinkers, visfond, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta, rijst, granen en deegwaren
- Ingrediënten:
- knoflook, lavas, maïzena, olijfolie, rode wijn, rundergehakt, runderhaas, tabasco, tijm, tomatenpuree, ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus / rundvlees
- Ingrediënten:
- sinaasappelbloesemsiroop, suiker en water
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / siroop
- Ingrediënten:
- appelazijn, granny smith, kaneelpoeder, limoenolijfolie, limoensap, olijfolie, rode kool, salade, shiso, sinaasappelsap, walnootolie, witte balsamicoazijn, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- bloem, gist, olijfolie, vegannaise en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- brood en broodgerecht
- Ingrediënten:
- eidooier, melk, room, suiker en tonkabonen
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- barolosaus, bleekselderij, geklaarde boter, ingelegde pareluitjes, kalfsfond, kalfswang, knoflook, korianderkorrels, laurier, maïzena, oude balsamicoazijn, peper, peperkorrels, pimentkorrels, raapstelen, rode wijn, rozemarijn, snijbiet, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kalfsvlees
- Ingrediënten:
- bloem, chili-papayavinaigrette, gevogeltefarce, kippenborstfilet, kwartelborst, olijfolie, peperkorrels, pimentkorrels, pistaches, rode kool-appelsalade, rozemarijn, shii-takes, spinazie, tijm, vet spek, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- paté/terrine
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, eidooier, maanzaad, mineraalwater en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- aardappelpuree met pijnapelpitten, boter, fazant, lardo, muskaatdruiven, olijfolie, rozemarijn, sauce riche, tijm, uitgebakken spek, wijnzuurkool, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- champignons, dragon, droge witte wijn, gevogeltekarkas, gladde peterselie, knolselderij, kruidnagel, laurier, prei, sjalotten en wortel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- bloem, boter, chocolaatjes, ei, eidooier, gekruide kersen, pure chocolade, pure couverture, suiker en tonkabonenijs
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soufflé
- Ingrediënten:
- aardappel, ganzenvet, golden delicious, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagel, maïzena, pimentkorrels, rode kool, rode wijn, sjalotten, steranijs, suiker, varkensvet, witte peperkorrels en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- acaciahoning, appelcompote, kwarknoedels, kweepeer, pectine, steranijs, suiker, vanillemerg en witte wijn
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- basilicum, basilicumstelen, citroensap, druivensuiker, limoensap, suiker en vitamine c
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
- Ingrediënten:
- amandelsnippers, bladerdeeg, boter, chocoladestokjes, eidooier, kaneelstokje, limoen met schil, marsepein, melk, peren, perenbrandewijn, physalis, rozijnen, sinaasappel met schil, steranijs, suiker, vanillepeul, vitamine c en vruchtensaus
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- appel, boter, broodjes, buikspek, ei, gladde peterselie, groentebouillon, krielaardappel in de schil, melk, peterselie, rode puntpaprika, rundergehakt, rundvleessaus, sjalot, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- eidooier, kirsch, melk, pistachepasta, pistaches, room en suiker
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- bloem, eiwit, grof zeezout, olijfolie en wijnazijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / condiment
- Ingrediënten:
- arachideolie, chilipeper, coquilles, garnalen, koriander, mosselen, paneermeel, peterselie, prei, risottorijst, selderij, struiktomaten en wortel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, dragon, forel, gladde peterselie, kruidnagel, laurier, prei, sjalotten, snoekbaars, tarbot, tijm, tongschar, ui, visgraten, witte peperkorrels, witte wijn en zeetong
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, droge witte wijn, groene olijven, olijfolie, peterselie, sinaasappelsap, visfond, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- aardappelknoedel, boter, druivenpitolie, fleur de sel, kardamomsaus, leverkrokant, rode kool, rozemarijn, tijm, wilde eend en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bloem, distelolie, ei, eidooier en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
- Ingrediënten:
- chilipeper, gevogeltefond, granny smith, koriander, limoenolijfolie, notenolie, papaya, paprika, sjalotten, vitamine c, witte balsamicoazijn, xanthan en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- basilicum, citroensap, grove dijonmosterd, ridderforel, saffraanpoeder, visfarce, witte wijnsaus en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, bladpeterselie, kappertjes, knoflook, olijfolie, pijnappelpitten, witte balsamicoazijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / saus
- Ingrediënten:
- arachideolie, kalfsbotten, kalfsstaart, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, pimentkorrels, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, wortel en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- bailicum, chilidraden, garnalen, knoflook, olijfolie, sjalot, spaghettini, trostomaten, zeekraal, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- gevogeltejus, kardemompeulen, maïzena en rode wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- bloemige aardappelen, boter, crème fraîche, droge witte wijn, gevogeltefond, lavas, olijfolie, peterselie, prei, rozemarijn, sepia's, tabasco, tijmbloemen, violette mosterd, witte balsamicoazijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- gevogeltefond, kippenborstfilet, maiskoekjes, minimaïskolven, miniwortel, open ravioli met asperges, riesling-citroengrassaus, tijm, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- ananas, ganzenvet, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, moscato d'asti, raapolie, rode aardappelen, spek, suiker, ui, witte peperkorrels, zout en zuurkool
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- basilicum, eendenlever, gevogeltejus, kastanjechampignons, kervel, maïzena, olijfolie, peterselie, rode witlof, sjalotten en water
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- stoofgerecht / gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- fleur de sel, gember op siroop, komkommer, koriander, mirin, norivellen, sushirijst, tonijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rijst / vis
- Ingrediënten:
- bladsalade-saus, citroensap, eidooier, pastadeeg, visfarce, zalmfilet en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bloem, bloemige aardappelen, boter, cantharellen, champignons, eidooier, gladde peterselie, melk, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits / Oost-Europees / Joods
- Ingrediënten:
- bruine suiker, grof zeezout, jeneverbessen, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, pimentkorrels, steranijs, tijm, venkelzaad en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
- Ingrediënten:
- bailicum-olijfolie-emulsie, basilicum, boter, cocktailtomaten, eiwit, filodeegvellen, orientaalse couscous, saffraanpoeder, strudeldeeg, visfarce, witte peper, zalmfilet, zeetongfilets en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- couscous / vis
- Ingrediënten:
- boter, groente, knolselderij, rode bieten en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- brioche, chilipeper, frambozen, gelatine, rode puntpaprika, suiker, zoete witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- aardappel, bijg, bloem, boter, peterselie, raapstelen, sjalot, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- banyuls, kaneelstokje, kersensap, kersen zonder pit, kirsch, kruidnagel, maïzena, port, steranijs, tonkabonen, vanillemerg en zoete rode wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- bieslook, dragon, dragonmosterd, eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kastanjechampignons, kervel, limoenolijfolie, lollo bianco, lollo rosso, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, radijsjes, runderfilet, walnootolie, witte balsamicoazijn, zout, zwarte peper en zwarte wintertruffel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- amandelmeel, boter, bruine rum en suiker
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- cornflakes, ei, geklaarde boter, inmaakvocht van maïs, suiker, suikermaïs uit blik en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- coquilles, granaatappel, limoensap, olijfolie, pijnboompittenvinaigrette, raapolie, venkelgroen, venkelknol, witte balsamicoazijn, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardbeienpuree, amandelcrème, amandelschaafsel, briochebrood, chocolade, chocospiralen, mango, mini-ananas, sinaasappelbloesemsiroop en vanille-ijs
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- kaneelstokje, kruidnagel, limoenrasp, olijfolie, pimentkorrels, sinaasappelrasp, steranijs, struiktomaten, tijm en witte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- geleisuiker, grappa, jeneverbessen, kaneelstokje, laurier, maïzena, moscato d'asti, pimentkorrels, pitloze witte druiven, steranijs en witte wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, gemalen hazelnoot, kaneel, kruim van oud witbrood, magere kwark, paneermeel, poedersuiker, sinaasappelrasp, suiker en vanillemerg
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- boter, eidooier, gevogeltefond, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, polentagriesmeel, raapolie, sjalot, tijm, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta, rijst, granen en deegwaren
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kervel, knoflook, olijfolie, peterselie, room, rozemarijn, shii-takes, sjalotten, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- paddenstoelen
- Ingrediënten:
- pastadeeg en zwart pastadeeg
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- boter, eendenleverbolognese, gevogeltefond, kippenbouillon, olijfolie, risottorijst, rode witlof, sjalot, witte peper en witte wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- bessen, fruit, koudsapbindmiddel, poedersuiker, vitamine c poeder en vruchtenlikeur
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- appelazijn, balsamicoazijn, jeneverbessen, laurier, maïzena, parelui, peperkorrels, pimentkorrels, rode port, rode wijn, steranijs, tijm en tijmhoning
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- sesamolie en sojasaus
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- bloem, ei, eidooier, kokosvet, maïzena, paneermeel, vastkokende aardappelen, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / noedels
- Ingrediënten:
- jeneverbessen, knolselderij, kruidnagel, laurier, raapolie, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, wildbotten, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- artisjokken, citroen, geitenlamsbout, gele paprika, nieuwe aardappelen, olijfolie, parelui, pimientos de padrón, rode paprika, rozemarijn, sjalot, tijm, tuinbonen, witte peper, wortel, zout en zoutdeeg
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- geitenvlees
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, doperwten, gele gedroogde erwten, gepekelde schenkel, gevogeltefond, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, munt, noilly prat, peterselie, peultjes, prei, room, suiker, wijnazijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- appel, bakvet, boter, brikdeeg, dragon, eendenborst, eendenjus, eidooier, gevogeltelever, hart van wilde eend, lever van wilde eend, peper, peterselie, pompoenpitten, sjalot, tijm, wildjus en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- peperkoek, rode wijn en wildfond
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus