Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: gemalen piment, gemalen zwarte peper, kaneel, scherp paprikapoeder en sumak
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: eidooier, eiwit, gelatine, amandel, kaneelstokje, kristalsuiker, melk en slagroom
Keuken: Turks
Ingrediënten: bier, bleekselderij, citroen, dille, ijsblokjes, knoflook, laurier, milde rode chilipeper, mosselen, olijfolie, plantaardige olie, rode taratorsaus, tarwebloem, tijm, ui, witte wijn, zelfrijzend bakmeel en zuiverginszout
Keuken: Turks
Ingrediënten: granaatappelsiroop, knoflook, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, tijm en trostomaat
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroensap, cointreau, gedroogde munt, kardemompeul, knoflook, korianderzaad, laurier, miniprei, miniwortel, olijfolie, sinaasappelschil, tijm, witte wijn en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: groene puntpaprika, knoflook, korianderzaad, milde rode chilipepers, munt, water en witte wijnazijn
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: granaatappelsiroop, minipruimtomaatjes en olijfolie
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: filodeeg, geklaarde boter, honing en poedersuiker
Keuken: Turks
Ingrediënten: durum tarwemeel, gedroogde gist, groene olijfolie, polenta, suiker en water
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: citroenrasp, gemalen komijn, kalamataolijven, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, scherp paprikapoeder, trostomaat, venkelgroen, water, wijtingfilet en zeezout
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ijsblokjes, mandarijnsap, munt, oranjebloesemwater en tanqueray london droge gin
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, slagroom en turks brood
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroen, gemalen komijn, lamslever, olijfolie, platbrood, salade van ui en sumak, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder en sumak
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bladpeterselie, champagneazijn, feta, gedroogde munt, gele puntpaprika, knoflook, knolselderij, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui en witlof
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, gemalen sumak en rode ui
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: amandelen, gedroogd broodkruim, gedroogde oregano, gele puntpaprika, gemalen sumak, knoflook, olijfolie, rode ui, sesamzaad, sinaasappelrasp, snapper, tijm en witte peper
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, kippenbouillon, mild paprikapoeder, oud zuurdesembrood, rode ui, scherp paprikapoeder en walnoten
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkelzaad, gemalen zwarte peper en mild paprikapoeder
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: boter, dille, ei, feta, knoflook, sjalot, witte peper en yufkavellen
Keuken: Turks
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X