Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bakpoeder, boter, frangelico-siroop, griekse yoghurt, honing, kaneel, kristalsuiker, semolina en walnoten
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, citroensap, kippenbouillon, mild paprikapoeder, oud zuurdesembrood, rode ui, scherp paprikapoeder en walnoten
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: kippenlevers, miniprei, olijfolie, ontbeende kwartel, pastirma en pittige amandelboter
Keuken: Turks
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: dragon, feta, sjalot, sumakdressing en tomaten
Soort: salade
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gedroogde kikkererwten, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, milde olijfolie, parelgort, piment, rode chilipeper, snijbietblad, tijm, trostomaat, ui en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, gemalen komijn, gemalen sumak, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamszwezerik, melk, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder, ui en witte peper
Keuken: Turks
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter, dillezaad, ei, karwijzaad, kristalsuiker, maanzaad, melk, sesamzaad en tarwebloem
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: kristalsuiker, walnoten en water
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: boter, butterschotchsaus, ei, gedroogde vijgen, gemberpoeder, kristalsuiker, water, zelfrijzend bakmeel en zuiverginszout
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: eidooier, kashkavalkaas, knoflook, melk, sjalot, spinazie, witte peper en yoghurtdeeg
Keuken: Turks
Ingrediënten: bliktomaten, citroensap, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, groentebouillon, grove bulgur, munt, olijfolie, pekmez, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rode puntpaprika en ui
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, bladpeterselie, dille, gemalen piment, knoflook, kortkorrelige rijst, milde rode chilipeper, olijfolie, rozijnen, trostomaat, ui en water
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, gemalen sumak en rode ui
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: boter, citroen, ei, olijfolie, yoghurt en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Turks
Soort: beslag/deeg
Ingrediënten: ei, eidooier, gedroogde munt, gemalen sumak, haloumi, melk, mozzarella, olijfolie, pidedeeg en sjalot
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, gedroogde oregano, knoflookolie, olijfolie, tuinkers en walnotenolie
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, munt en olijfolie
Ingrediënten: bladpeterselie, caesardressing, ei, pastirma, radicchio, sjalot en witlof
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: gemalen piment, gemalen zwarte peper, kaneel, scherp paprikapoeder en sumak
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, dille, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, trostomaat, ui en water
Keuken: Turks
Soort: schaal- en schelpdieren
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X