G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Turquoise

een culinaire reis door Turkije

Een boek van G. Malouf en L. Malouf

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Turquoise

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Haydari

Ingrediënten:
dille, groene chilipeper, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, yoghurt en zout

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Gerookte auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, munt en olijfolie

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Boeren rode-linzensoep met schuimende muntboter

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne bulgur, gedroogde munt, gemalen komijn, kippenbouillon, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode linzen, tomatenpuree, trostomaat, ui en winterwortel

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Haremnavels met sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, gedroogde gist, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, kristalsuiker, melk, plantaardige olie, sinaasappelsiroop en tarwebloem

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige auberginepilav

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, dille, gemalen piment, knoflook, kortkorrelige rijst, milde rode chilipeper, olijfolie, rozijnen, trostomaat, ui en water

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pizza met kip en pistachenoten

Ingrediënten:
dragon, kippendijen, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistachenoten, sjalot, specerijenmix voor gevogelte en turks pizzadeeg

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek met lamsvlees

Ingrediënten:
bladpeterselie, eidooier, knoflook, lamsgehakt, melk, olijfolie, rode ui, specerijen voor lamsvlees en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Schaapsherdersalade

Ingrediënten:
bindsla, bladselderij, citroensap, dille, gele puntpaprika, groene chilipeper, komkommer, olijfolie, radijs, rode ui en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Taai Turks ijs

Ingrediënten:
citroenschil, kristalsuiker, mastiekgom, salep, sinaasappelschil, slagroom en volle melk

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Drinken / cocktails uit Turquoise:

Mandarijndroom

Ingrediënten:
ijsblokjes, mandarijnsap, munt, oranjebloesemwater en tanqueray london droge gin

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Warme yoghurtsoep met kipdraden en maïskorrels

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, kipfilet, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, laurier, maïskorrels, maïzena, rode chilivlokken, tijm, turkse yoghurt, ui en witte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zurekersensorbet

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, citroensap, gedroogde zure kersen, kristalsuiker, vloeibare glucose en water

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 181 recepten in dit boek