Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, boter, citroenschil, haloumi, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, olijfolie, pekmez, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, saffraandraadjes, tijgertomaten en trostomaten
Keuken: Turks
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, gemalen sumak en rode ui
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: bleekselderij, gemalen komijn, gemalen sumak, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamszwezerik, melk, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder, ui en witte peper
Keuken: Turks
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: groene puntpaprika, knoflook, korianderzaad, milde rode chilipepers, munt, water en witte wijnazijn
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, slagroom en turks brood
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, champignonhoeden, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijn, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, sherryazijn, tijm en trostomaat
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, champagneazijn, citroensap, eidooier, honing, knoflook, olijfolie en water
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bieslook, chilipepervlokken, citroenschil, gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, snapper, tijm, ui en wijting
Keuken: Turks
Soort: stoofgerecht / vis
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselieblaadjes, feta, olijfolie, yoghurt en walnoten
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroenrasp, dille, feta, gedroogde munt, milde rode chilipeper, mild paprikapoeder, olijfolie, rode puntpaprika, sardines, scherp paprikapoeder en tarwebloem
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, cointreau, gedroogde munt, kardemompeul, knoflook, korianderzaad, laurier, miniprei, miniwortel, olijfolie, sinaasappelschil, tijm, witte wijn en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, griekse yoghurt, honing, kristalsuiker, muskaatwijn, olijfolie, sultana's en tarwebloem
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: cacaopoeder, citroen, rozenblaadjes, rozensiroop, rozenwater, witte crème de cacao en wodka
Keuken: Turks
Ingrediënten: bliktomaten, citroensap, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, groentebouillon, grove bulgur, munt, olijfolie, pekmez, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rode puntpaprika en ui
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, dille, gemalen venkelzaad, kippenbouillon, langkorrelrijst, mosselen, munt, olijfolie, rode mul, saffraan, sjalot, tijgergarnalen en trostomaat
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, caesardressing, ei, pastirma, radicchio, sjalot en witlof
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: dijonmosterd, feta en yoghurt
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, chilipoeder, courgette met bloem, gedroogde munt, gemalen kardemom, gember, haloumi, knoflook, limoenrasp, mozzarella, munt, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie, sumak en venkelzaad
Keuken: Maleisisch
Soort: vegetarisch
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X