Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Design basiskookboek. Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, lampen en juwelen. Haar werk maakt deel uit van (museum)collecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok enthousiasme en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en even zoveel video’s. Onder elk gerecht staat namelijk een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. De foto’s in ‘Hoe Dan?! zijn door Maroeska zelf gemaakt, in de stijl van moderne stillevens.


Aantekeningen bij dit boek

Mooi uitgegeven boek met heldere recepten. Bijzonder is dat op elke pagina links staan die met de scanner van een mobieltje of een tablet kunnen worden geopend en dan toegang geven tot fraaie en interessante filmpjes die meer achtergrond geven bij de recepten

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Hoe dan?!

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza quatro formaggi

Ingrediënten:
gorgonzola, mozzarella, pecorino, pizzabodem, taleggio en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Panna cotta

Ingrediënten:
aardbeien, gelatine, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Paddestoelentaart

Ingrediënten:
champignons, ei, lente-ui, paddenstoelen, parmezaanse kaas, peper, rode ui, slagroom, tijm en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Pompoensoep, vegan

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, havermelk, komijn, olijfolie, peper, pompoen, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Postelein-stamppot

Ingrediënten:
aardappelen, melk, nootmuskaat, peper, roomboter, winterpostelein en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / vegetarisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, clotted cream, ei, jam, karnemelk, kefir, mascarpone, rietsuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Oesterzwampakketjes

Ingrediënten:
broodkruim, loempiavellen, oesterzwammen, olijfolie, peper, peterselie, ui, walnoten en zout

Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, peterselie, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kip met abrikozen

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikozen, kaneel, kippendijen, kippenpoten, peper, rode ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Lamsbout met dadels

Ingrediënten:
boter, dadels, kaneel, lamsbout, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Notenpolpette

Ingrediënten:
amandelen, bloem, cashewnoten, crackers, brood, macadamianoten, olie, oud brood, paranoten, pecannoten, peper, pijnboompitten, pinda's, ui, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Granaatappelijs

Ingrediënten:
granaatappelpitten, ijs, kokosmelk, rietsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
gedroogde pasta, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Stoofvlees met rozijnen

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, gele rozijnen, kalfsvlees met bot, kaneel, limoensap, peper, plantaardige olie, rode ui, rundvlees met bot, water en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Bramenijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, bramen, honing, mascarpone, suiker, vanillesuiker en water

Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Pompoensoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, komijn, olijfolie, peper, pompoen, volle melk, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Zwitserse notentaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, ei, hazelnoten, rietsuiker, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Toon alle 132 recepten in dit boek