Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Design basiskookboek. Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, lampen en juwelen. Haar werk maakt deel uit van (museum)collecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok enthousiasme en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en even zoveel video’s. Onder elk gerecht staat namelijk een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. De foto’s in ‘Hoe Dan?! zijn door Maroeska zelf gemaakt, in de stijl van moderne stillevens.


Aantekeningen bij dit boek

Mooi uitgegeven boek met heldere recepten. Bijzonder is dat op elke pagina links staan die met de scanner van een mobieltje of een tablet kunnen worden geopend en dan toegang geven tot fraaie en interessante filmpjes die meer achtergrond geven bij de recepten

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Hoe dan?!

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Paddenstoelenpesto

Ingrediënten:
champignons, gedroogde porcini, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kipschnitzel

Ingrediënten:
bloem, ei, kipfilets, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza napoletano

Ingrediënten:
basilicumzaad, knoflook, mozzarella, oregano, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tomatenkoek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, maldonzout, mini-trostomaten, mozzarella, olijfolie, peper, tijm, ui en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kiprolletjes met salie

Ingrediënten:
bloem, kipfilet, lente-ui, parmaham, peper, roomboter, salie, serranoham, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Asperge-lasagne

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, oude kaas, grano duro meel, groene asperge, groentebouillon, lente-ui, meel, melk, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, roomboter, witte asperges en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broccoli, ei, feta, leidse kaas, lente-ui, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, selderij en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Peterselieworteltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, lente-ui, parmezaanse kaas, peper, peterseliewortel, rode ui, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
avocado, ezelsorensla, komkommer, koriander, little gem, munt, peterselie, pinda-sojasaus, rijstmie, rijstvellen, thaise basilicum en waterkers

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazietaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, olijfolie, oude kaas, parmezaanse kaas, peper, rode ui, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visdriehoekjes

Ingrediënten:
filodeeg, frituurolie, knoflook, koriander, lente-ui, peper, rode peper, wit broodkruim, witvis en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode pesto

Ingrediënten:
hazelnoten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rode paprika's, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Maanzaadtaart

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, boter, citroenrasp, citroenschil, ei, maanzaad, poedersuiker en rietsuiker

Keuken:
Orientaals / Midden-Europees / Oost-Europees
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode paprikasalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, maldonzout, olijfolie, oud brood, peper, rode paprika's, salie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, peterselie, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Granaatappelijs

Ingrediënten:
granaatappelpitten, ijs, kokosmelk, rietsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Toon alle 132 recepten in dit boek