Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Design basiskookboek. Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, lampen en juwelen. Haar werk maakt deel uit van (museum)collecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok enthousiasme en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en even zoveel video’s. Onder elk gerecht staat namelijk een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. De foto’s in ‘Hoe Dan?! zijn door Maroeska zelf gemaakt, in de stijl van moderne stillevens.


Aantekeningen bij dit boek

Mooi uitgegeven boek met heldere recepten. Bijzonder is dat op elke pagina links staan die met de scanner van een mobieltje of een tablet kunnen worden geopend en dan toegang geven tot fraaie en interessante filmpjes die meer achtergrond geven bij de recepten

- meer dan een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Hoe dan?!

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vleespasteitjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, boterhammen, ei, kaneel, koriander, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, suiker en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kiprolletjes met salie

Ingrediënten:
bloem, kipfilet, lente-ui, parmaham, peper, roomboter, salie, serranoham, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Postelein-stamppot

Ingrediënten:
aardappelen, melk, nootmuskaat, peper, roomboter, winterpostelein en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / vegetarisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bij de koffie uit Hoe dan?!:

Panforte

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, bruine suiker, cacao, dadels, gekonfijte sinaasappelschil, gekonfijte vruchten, gember, gembernat, gemberstroop, hazelnoten, honing, kaneel, rozijnen, vijgen en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Vegetarische paprika-abrikozensoep

Ingrediënten:
chilipeper, gedroogde abrikozen, groentebouillon, melk, olijfolie, paprika, peper, walnoten en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Thaise gehaktballetjes

Ingrediënten:
citroenblad, ei, gehakt, gemalen koriander, gember, geroosterd brood, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, paneermeel, peper, rode peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Thais
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aardappel-selderijpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, peper, roomboter, selderij en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Paddenstoelenpesto

Ingrediënten:
champignons, gedroogde porcini, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Focaccia

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, maldon zeezout, olijfolie, rozemarijn, suiker, verse gist en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pasta met kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, rode peper, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, courgette, ei, mozzarella, oude kaas, parmezaanse kaas, prei, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza melanzane

Ingrediënten:
aubergine, mozzarella, oregano, pizzabodem, tomatensaus en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza quatro formaggi

Ingrediënten:
gorgonzola, mozzarella, pecorino, pizzabodem, taleggio en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Panna cotta

Ingrediënten:
aardbeien, gelatine, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Crackers

Ingrediënten:
boekweitmeel, fijn zout, kikkererwtenmeel, olijfolie, pitten, roggemeel, tarwebloem, water en zaden

Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Toon alle 132 recepten in dit boek