Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ontwerper Maroeska Metz is bekend van haar interieurs, meubels, kroonluchters en juwelen. Precies 30 jaar geleden brak zij (inter)nationaal door. Met dezelfde passie en toewijding waarmee ze ontwerpt, experimenteert Maroeska in de keuken en kookt de sterren van de hemel. In Hoe dan?! deelt ze haar favoriete gerechten uit 7 internationale keukens. In dit ebook zitten onder alle 120 recepten korte filmpjes waarin Maroeska je letterlijk een kijkje in haar keuken geeft, laat zien hoe je iets maakt, waar een ingrediënt of recept vandaan komt, tussendoor de smakelijkste anekdotes vertelt of je meeneemt naar Italië waar ze ook een aantal filmpjes heeft opgenomen. En omdat niemand perfect is, laat ze je ook zien waarom een gerecht soms mislukt en wat je daaraan kunt doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kiprolletjes met salie

Ingrediënten:
bloem, kipfilet, lente-ui, parmaham, peper, roomboter, salie, serranoham, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Dundeecake van Teun

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloed, boter, citroenrasp, citroensap, cranberry's, ei, krenten, muscovadosuiker, rozijnen, sinaasappelschillen, sukade en witte amandelen

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Gratin van aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, ansjovis op olie, knoflook, melk, peper, peterselie, slagroom en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode pesto

Ingrediënten:
hazelnoten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rode paprika's, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Uien tarte tatin

Ingrediënten:
boter, ei, feta, meel, peper, sjalot, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
boterhammen, bouillon, knoflook, koriander, melk, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazie-ravioli

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, grano duro meel, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Ristretto-ijs

Ingrediënten:
ristretto, slagroom, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Thaise gehaktballetjes

Ingrediënten:
citroenblad, ei, gehakt, gemalen koriander, gember, brood, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, paneermeel, peper, rode peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Thais
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Notenijs

Ingrediënten:
eidooier, hazelnootpasta, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, oude kaas, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, slagroom, suiker, citroen en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza napoletano

Ingrediënten:
ansjovis, knoflook, mozzarella, oregano, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broccoli, ei, feta, leidse kaas, lente-ui, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, selderij en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Focaccia

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, maldon zeezout, olijfolie, rozemarijn, suiker, gist en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Bitterkoekjespudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, calvados, custard, melk, rum, suiker en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Bloemkoolsoep

Ingrediënten:
aardappel, bladselderij, bloemkool, bloemkoolkookvocht, boterhammen, melk en nootmuskaat

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Paarse aardappelsoep, vegetarisch

Ingrediënten:
groentebouillon, koriander, lente-ui, olijfolie, paarse aardappel, peper, peterselie, prei, slagroom en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza funghi

Ingrediënten:
mozzarella, paddestoel, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pizza
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Paddenstoelenpesto

Ingrediënten:
champignons, gedroogde porcini, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch