Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ontwerper Maroeska Metz is bekend van haar interieurs, meubels, kroonluchters en juwelen. Precies 30 jaar geleden brak zij (inter)nationaal door. Met dezelfde passie en toewijding waarmee ze ontwerpt, experimenteert Maroeska in de keuken en kookt de sterren van de hemel. In Hoe dan?! deelt ze haar favoriete gerechten uit 7 internationale keukens. In dit ebook zitten onder alle 120 recepten korte filmpjes waarin Maroeska je letterlijk een kijkje in haar keuken geeft, laat zien hoe je iets maakt, waar een ingrediënt of recept vandaan komt, tussendoor de smakelijkste anekdotes vertelt of je meeneemt naar Italië waar ze ook een aantal filmpjes heeft opgenomen. En omdat niemand perfect is, laat ze je ook zien waarom een gerecht soms mislukt en wat je daaraan kunt doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, peterselie, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broccoli, ei, feta, leidse kaas, lente-ui, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, selderij en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, clotted cream, ei, jam, karnemelk, kefir, mascarpone, rietsuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, slagroom, suiker, citroen en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tabouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kleine tomaten, komkommer, koriander, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Tiramisu

Ingrediënten:
ei, espresso, lange vingers, mascarpone, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Ricottataart

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, courgette, ei, mozzarella, oude kaas, parmezaanse kaas, prei, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazietaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, olijfolie, oude kaas, parmezaanse kaas, peper, rode ui, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Bisschopstaart

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, ei, gele rozijnen, suiker en walnoten

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Zaanse knol

Ingrediënten:
ongebleekte bloem, ongebleekt tarwebloem, pompoenpitten, volkorenmeel, water, zonnebloempitten, zout en zuurdesemstarter

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Fritto misto di pesce

Ingrediënten:
ansjovis, bier, bloem, calamari, courgette, garnaal, inktvisjes, mineraalwater, octopus, sardines, venkel, wortel en zout

Keuken:
Creools / Italiaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Notenijs

Ingrediënten:
eidooier, hazelnootpasta, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Asperge-lasagne

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, oude kaas, grano duro meel, groene asperge, groentebouillon, lente-ui, meel, melk, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, roomboter, witte asperges en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
gedroogde pasta, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Wortelburger

Ingrediënten:
bloem, ei, havermoutvlokken, hazelnoten, komijnzaad, olijfolie, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Oesterzwampakketjes

Ingrediënten:
broodkruim, loempiavellen, oesterzwammen, olijfolie, peper, peterselie, ui, walnoten en zout

Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Dolmades

Ingrediënten:
citroen, ingelegde druivenbladeren, komijn, koriander, olijfolie, peper, risottorijst, rode ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Lamsbout met dadels

Ingrediënten:
boter, dadels, kaneel, lamsbout, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vleespasteitjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, boterhammen, ei, kaneel, koriander, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, suiker en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tomatenkoek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, maldonzout, mini-trostomaten, mozzarella, olijfolie, peper, tijm, ui en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Pruimenijs

Ingrediënten:
blauwe pruimen, eidooier, slagroom, suiker, vanillesuiker en water

Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Vegetarische paprika-abrikozensoep

Ingrediënten:
chilipeper, gedroogde abrikozen, groentebouillon, melk, olijfolie, paprika, peper, walnoten en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch