Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ontwerper Maroeska Metz is bekend van haar interieurs, meubels, kroonluchters en juwelen. Precies 30 jaar geleden brak zij (inter)nationaal door. Met dezelfde passie en toewijding waarmee ze ontwerpt, experimenteert Maroeska in de keuken en kookt de sterren van de hemel. In Hoe dan?! deelt ze haar favoriete gerechten uit 7 internationale keukens. In dit ebook zitten onder alle 120 recepten korte filmpjes waarin Maroeska je letterlijk een kijkje in haar keuken geeft, laat zien hoe je iets maakt, waar een ingrediënt of recept vandaan komt, tussendoor de smakelijkste anekdotes vertelt of je meeneemt naar Italië waar ze ook een aantal filmpjes heeft opgenomen. En omdat niemand perfect is, laat ze je ook zien waarom een gerecht soms mislukt en wat je daaraan kunt doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Steak van rode spitskool

Ingrediënten:
gebrande hazelnoten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, rode spitskool, spitskool en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Bloemkoolsoep

Ingrediënten:
aardappel, bladselderij, bloemkool, bloemkoolkookvocht, boterhammen, melk en nootmuskaat

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Ananastaart

Ingrediënten:
ananas, bakpoeder, bloem, boter, ei, kaneel, kardemomzaad, rietsuiker, suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Pavlova

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, frambozen, poedersuiker, rood fruit, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Australisch / Nieuw-Zeelands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Schorsenerengratin

Ingrediënten:
bloem, kaas, groentebouillon, melk, nootmuskaat, peper, schorseneren en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Truffelpesto

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, walnoten, witte truffel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Pruimenijs

Ingrediënten:
blauwe pruimen, eidooier, slagroom, suiker, vanillesuiker en water

Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazie-ravioli

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, grano duro meel, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Granaatappelijs

Ingrediënten:
granaatappelpitten, ijs, kokosmelk, rietsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Tiramisu

Ingrediënten:
ei, espresso, lange vingers, mascarpone, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode paprikasalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, maldonzout, olijfolie, oud brood, peper, rode paprika's, salie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Zaanse knol

Ingrediënten:
ongebleekte bloem, ongebleekt tarwebloem, pompoenpitten, volkorenmeel, water, zonnebloempitten, zout en zuurdesemstarter

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Muhammara

Ingrediënten:
boterhammen, citroensap, granaatappel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode puntpaprika, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza napoletano

Ingrediënten:
ansjovis, knoflook, mozzarella, oregano, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Notenijs

Ingrediënten:
eidooier, hazelnootpasta, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Uien tarte tatin

Ingrediënten:
boter, ei, feta, meel, peper, sjalot, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bij de koffie uit Hoe dan?!:

Panforte

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, bruine suiker, cacao, dadels, gekonfijte sinaasappelschil, gekonfijte vruchten, gember, gembernat, gemberstroop, hazelnoten, honing, kaneel, rozijnen, vijgen en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kabeljauwpakketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, kabeljauwfilet, lente-ui, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dipsaus, gerookt zout, peper en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Bitterkoekjespudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, calvados, custard, melk, rum, suiker en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch