A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

De flair van eenvoud

koken met de frisse kijk van Alastair Little

Een boek van A. Little en R. Whittington

We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De flair van eenvoud, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De flair van eenvoud

Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Sojabasisbouillon

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gedroogde mandarijnschil, gemberwortel, knoflook, mirin, rode spaanse peper, sake en steranijs

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:

Gevulde uien

Ingrediënten:
ansjovis in blik, broodkruim, cayennepeper, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, melk, oregano, peper, tonijn in olie, ui, witbrood en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, paprika, peper, pruimtomaat, rozemarijn, tijm, ui en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Panforte met reggiano parmigiano

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, calvados, rietsuiker, tafelsuiker, vanille-ijs, zoete taartbodem, zure appels en zwarte bessen

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Lamsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, lamsbotten, laurier, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, jonge groene asperge, laurier, parmagiano reggiano, peper, risottorijst, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Geroosterd lamsvlees met couscoussalade

Ingrediënten:
citroen, couscous, gele paprika, knoflook, lamslende, mignonnette peper, munt, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui, rozemarijn, tijm, water, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, nootmuskaat, peper, slagroom, volle melk en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Kalfslever met rode bietjes

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenfond, mierikswortel, peper, rode biet, sherryazijn, sjalot en zeezout

Soort:
vlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Gegrilde Sint-Jakobsmosselen met Thaise koolsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroengras, djeroek poeroet, gember, knoflook, koriander, rijstnoedels, rijstwijnazijn, rode paprika, savooiekool, sesamolie, sint-jakobsschelp, sojasaus, thaise vissaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Getruffeerde gepocheerde kip

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kippenfond, peper, peterselie, prei, scharrelkip, tijm, ui, wortel, zeezout, zwarte peperkorrels en zwarte truffel

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Gratin van honingraatpens

Ingrediënten:
bleekselderij, droge cider, droge witte wijn, honingraatpens, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, ui, vleestomaat, wortel en zeezout

Soort:
vlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:

Courgette-gondels

Ingrediënten:
broodkruim, courgette, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Ravioli San Giuseppe

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, chinese thee, citroenschil, ei, pijnboompitten, poedersuiker, pruimedant, room, tafelsuiker, vanille-ijs en zout

Soort:
vegetarisch
Toon alle 126 recepten in dit boek