saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Sjalottensaus

Ingrediënten:
frambozenazijn, kalfsjus, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rozemarijn, sherryazijn, sjalotten, suiker, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce chivry/sauce à l'estragon - Witte wijnsaus met kruiden, dragonsaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kervel, lente-ui, peterselie, roomsaus, sjalot, veloutésaus en verse groene kruiden

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Roomsaus bij ingewanden

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemige aardappel, boter, citroensap, droge witte wijn, gerookte paling, kappertjes, kervel, knoflook, majoraan, peper, peterselie, sjalottensaus, slagroom, witte wijnazijn, zout en zure augurken

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Hollandaisesaus bij langouste

Ingrediënten:
dragon, eidooier, geklaarde boter, langoustcorail, langoustlever, laurier, peterselie, room, sjalot, water, witte peperkorrels, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce au cari - Lichte kerriesaus

Ingrediënten:
blanke fond, bloem, boter, citroensap, kerriepoeder, melk, peper, peterselie, slagroom, ui, visfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Ponzu-Sauce - Ponzusaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Chilimayonnaise - Chilimayonaise

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Sesamsauce - Sesamsaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Variatie op de witte basissaus: uiensaus

Ingrediënten:
blanke bouillon, bloem, boter, nootmuskaat, peper, roomboter, slagroom en uien

Soort:
saus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Süß-scharfe Chilisauce - Zoete scherpe chilisaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce piquante - Bruine saus met augurken en kappertjes

Ingrediënten:
augurk, kappertjes en sauce diable

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Witte basissaus

Ingrediënten:
beurre manie, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, droge vermout, droge witte wijn, gevogeltefond, laurier, room, sjalotten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Specksauce - Speksaus

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen spek, dragon, gevogeltefond, knoflook, peper, peterselie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Amandelcrème

Ingrediënten:
amaretto, gelatine, marsepein, melk, room en suiker

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Chaud-froid saus

Ingrediënten:
dragon, droge witte vermouth, gelatine, gelatinepoeder, slagroom, visfond, witte peper en zout

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Pittige Vincentsaus nr1

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, kappertjes, kervel, mayonaise, paprikapuree, peterselie, sjalot, spinazie en waterkers

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Veloutésaus bij blanquette à l'ancienne

Ingrediënten:
bloem, champignonhoedjes, citroensap, eidooier, fond, kalfsfond, room, stoofvochtboter, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Sauce Bordelaise

Ingrediënten:
boter, citroen, meel, merg, peper, peterselie, rode bordeauxwijn, sjalotten en zout

Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Coca Cola BBQ-saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, coca cola, heinz ketchup, mizkan graanazijn, nescafé, peper, srirachasaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus bij perzik

Ingrediënten:
azijn, gedroogde munt, honing, komijn, lavas, liquamen en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 1

Ingrediënten:
kleine visjes, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, lamsbouillon, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus