saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Tomatensaus bij gevulde kool

Ingrediënten:
bouillon, ganzenvet, knoflook, maïzena, olie, peper, reuzel, salie, tomaten, tomatensap, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Dipsaus met gember en lente-ui

Ingrediënten:
bakolie, gember, lente-ui, suiker en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Pili-pili uit Zaïre

Ingrediënten:
arachideolie, rode peper, ui en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Champignonsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, champignons, citroensap, sjalot en tomaten

Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rouille

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olijfolie, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook en saffraan

Keuken:
Provençaals
Soort:
saus
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Soja-dip

Ingrediënten:
sesamolie en sojasaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kersensaus

Ingrediënten:
kersensap, kippenbouillon, knolselderij, olie, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Knoflooksaus bij lamsbout

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, knoflook, scherpe mosterd, sjalot, witte peper, zout en zure room

Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Yoghurt-korianderdip

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Yoghurt-dillesaus

Ingrediënten:
citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Pompoen-paprikasaus

Ingrediënten:
baharat, boter, butternutpompoen, gember, groente, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, muskaatpompoen, piment la vera picante, rode paprika en zout

Keuken:
Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kappertjes - Ansjovisyoghurt

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, kappertjes, milde chilipoeder, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappelrasp, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harissadip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht uit Moleculair koken:

Chorizoschuim

Ingrediënten:
chorizo, slagroom en volle melk

Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse Special, 30 Rezepte

Recept uit Gemüse Special, 30 Rezepte:

Sauce Mousseline - Mousselinesaus

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofde selderij à la crème

Ingrediënten:
boter, ham, parmezaanse kaas, pasta, room en selderij

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
donkere couverture, sinaasappelbloesemhoning, sinaasappelsap en vanillemerg

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Vanille-portsaus

Ingrediënten:
boter, nectarines, rode port, vanillestokje, vijgen en wildbouillon

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Sambal tem noor

Ingrediënten:
bijg

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Basisrecept uit Spice Wise Too:

Basisrecept voor roux

Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Paddenstoelensaus

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche, dragon, kastanjechampignons, kippenbouillon, opzouten, peper, sjalot en witte wijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, extra vierge olijfolie, kalamata olijven, kappertjes, knoflook, opzouten en peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor tonijn

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, garum, lavas, munt, olijfolie, peper en sjalot

Keuken:
Romeins
Soort:
saus