saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Soja-dip

Ingrediënten:
sesamolie en sojasaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Yoghurt-dillesaus

Ingrediënten:
citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rouille

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olijfolie, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook en saffraan

Keuken:
Provençaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Pompoen-paprikasaus

Ingrediënten:
baharat, boter, butternutpompoen, gember, groente, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, muskaatpompoen, piment la vera picante, rode paprika en zout

Keuken:
Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kersensaus

Ingrediënten:
kersensap, kippenbouillon, knolselderij, olie, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Yoghurt-korianderdip

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomatensaus

Ingrediënten:
gedroogde oregano, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peper, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Champignonsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, champignons, citroensap, sjalot en tomaten

Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnappelpitten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, gestoofde prei, kristalsuiker, laurier, peper, rode bordeauxwijn, sjalot, tijm, visbouillon en zout

Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Scherpe salsa

Ingrediënten:
basilicumbladeren, chilipeper, knoflook, olijfolie, rozemarijn, sjalotten, trostomaten, witte peper en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kruidenmayonaise bij sidderaal

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, eidooier, gedroogde oregano, lavas, mosterd, munt, olijfolie, passum, peper, peterselie en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Dipsaus bij Mongoolse vuurpot

Ingrediënten:
chinese kristalsuiker, gember, knoflook, lente-ui, zoutarme sojasaus, ruwe rietsuiker, shoyu en tabascosaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Tomatensaus bij albigóndas

Ingrediënten:
chilivlokken, gedroogde oregano, knoflook, komijnpoeder, kristalsuiker, olijfolie, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenblokjes, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Twee-kleuren-paprikasaus

Ingrediënten:
dikke griekse yoghurt, gele paprika, rode paprika en wittewijnazijn

Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Vossenbesroom

Ingrediënten:
room, suiker, vanillesuiker en vossenbessen

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, dieetmargarine, foelie, gedroogde kruiden, laurier, magere melk, nootmuskaat, peterselie, ui, verse gemengde kruiden, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Pili-pili uit Zaïre

Ingrediënten:
arachideolie, rode peper, ui en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
saus
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Knoflooksaus bij lamsbout

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, knoflook, scherpe mosterd, sjalot, witte peper, zout en zure room

Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse Special, 30 Rezepte

Recept uit Gemüse Special, 30 Rezepte:

Sauce Mousseline - Mousselinesaus

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofde selderij à la crème

Ingrediënten:
boter, ham, parmezaanse kaas, pasta, room en selderij

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, eidooier, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus