saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Ei-mosterdsaus

Ingrediënten:
bieslook, ei, middelscherpe mosterd, slagroom en witte wijn-basissaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Saus voor Leipziger Allerlei

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, droge vermout, droge witte wijn, knoflook, prei, room, sauternes, sjalot, tomaat, tomatenpuree, visfond, witte port en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Nordseekrabbensauce - Noordzeegarnalensaus

Ingrediënten:
boter, droge vermout, groene asperge, maïzena, noordzeegarnalen, peper, room, sjalot, tomaten, tomatenpuree, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pikante saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, cayennepeper, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsfond, kappertjes, peterselie, room, sjalotten, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Tarentijnse saus

Ingrediënten:
garum, laurierbes, olie, peper en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Kappertjescrème

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, citroensap, ei, kappertjes, middelscherpe mosterd, peper, peterselie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce Alsacienne / Sauce de sorges - Kruidenmayonaise met zachtgekookte eieren

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, eiwit, kappertjes, kippenfond, lente-ui, mosterd, olie, peper, peterselie, runderfond, sjalot, slagroom, visfond, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Warme Meerrettichsauce - Warme mierikswortelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsfond, melk, mierikswortel, nootmuskaat, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Beurre au citron - Citroen-botersaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, visfond, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Holsteiner Fischsauce - Vissaus uit Holstein

Ingrediënten:
boter, citroensap, scherpe mosterd, slagroom, suiker, ui, visfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harissadip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Bienenstichroom

Ingrediënten:
eidooier, gelatine, melk, room, suiker, vanillepeul en vanillepoeder

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Béarnaisesaus

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, dragon, eidooier, groene kruiden, knoflook, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce poivrade - Bruine wildsaus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce Velouté - Witte veloutésaus

Ingrediënten:
blanke fond, bloem, boter, kalfsfond, kippenfond, visfond, witte wijn en zout

Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Thüringer Zwiebelsauce mit Bratwurstbrät - Thuringer uiensaus met gebakken braadworst

Ingrediënten:
bier, boter, brandewijn, kalfsfond, karwijzaad, ketchup, middelscherpe mosterd, olie, peper, peterselie, thüringer bratwurst, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Champagnersauce - Champagnesaus

Ingrediënten:
boter, champagne, droge vermout, peper, room, sekt, sjalot, slagroom, visfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Biersauce - Biersaus

Ingrediënten:
bakzout, bieslook, bleekselderij, boter, crème fraîche, donker bier, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, pastinaak, peper, room, selderijblad, sjalotten, suiker, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Berliner Senfsauce - Berlijnse mosterdsaus

Ingrediënten:
bautzener mosterd, bloem, boter, dille, droge witte wijn, gevogeltefond, kwark, laurier, middelscherpe mosterd, mosterdzaad, pimentkorrels, room, sjalotten, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambalmayonaise

Ingrediënten:
bladselderij, krokant gebakken uitjes, limoencress, mayonaise, pinda's, sambal badjak en zoete chilisaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Sauce de cresson - Waterkerssaus

Ingrediënten:
boter, kalfsglace, lamsfond, peper, waterkers en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Basilicumpesto

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, opzouten, parmezaanse kaas, peper en pijnboompitten

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

Angry tomato relish

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bruine suiker, gembersiroop, knoflook, olijfolie, peper, sojasaus, tomaat, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus