saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Chilimayonnaise - Chilimayonaise

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Ponzu-Sauce - Ponzusaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Sesamsauce - Sesamsaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Pittige Vincentsaus nr1

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, kappertjes, kervel, mayonaise, paprikapuree, peterselie, sjalot, spinazie en waterkers

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Chaud-froid saus

Ingrediënten:
dragon, droge witte vermouth, gelatine, gelatinepoeder, slagroom, visfond, witte peper en zout

Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Komkommersaus

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroensap, dragonazijn, eidooier, komkommer, meel en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, chiroubles, honing, peper, rode port, rode sjalot, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Karwijsaus

Ingrediënten:
boter, bruin bier, karwijzaad, peper, sinaasappelsap, wildbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Portsaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, rode port, rode sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Yoghurtdip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, limoensap en limoenzest

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 1

Ingrediënten:
kleine visjes, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Snelle garum

Ingrediënten:
oregano, pekel en vis

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 2

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Speksaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, knoflook, ontbijtspek, peper, rode wijn, sjalotje, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, dragon, knoflook, olijfolie, peper, roomboter, sjalotje, tijm, visfumet, vleestomaten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, lamsbouillon, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Groene kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, gedroogde ui, honing, karwijzaad, koriander, lavas, munt, olijfolie, peper en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Vinaigrette voor struisvogel

Ingrediënten:
azijn, garum, honing, lavas, mosterd, olie en tijm

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kruidensaus voor gebraden ree

Ingrediënten:
bloem, garum, honing, olijfolie, passum, peper, ui, kruiden, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Aioli

Ingrediënten:
azijn, garum, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

kwartelsaus

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, kwartelbouillon, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus