saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce vin blanc - Hollandaisesaus met visfumet op basis van witte wijn

Ingrediënten:
boter, eidooier, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Sabayon

Ingrediënten:
champagne, eidooier, gelatine, room, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Dragonsaus bij gesmoorde kip

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kookvocht van kip, slagroom, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Basisrecept uit Hoe dan?!:

Snelle tomatensaus voor pizza

Ingrediënten:
olijfolie, peper, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sinaasappelsaus bij canard à lórange

Ingrediënten:
arrowroot, donkere eendenbouillon, geblancheerde sinaasappelschil, madeira, maïzena, port, suiker en wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa verde - Pikante groene saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, kappertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peterselieblad en wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Home made mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dijonmosterd, ei en zout

Soort:
saus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

La peverada van Treviso - Peperige saus voor gebraden gevogelte

Ingrediënten:
citroenrasp, cornichons, droge witte wijn, gedroogde varkensworst, kippenlevers, olijfolie, saucijs, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, jalapeño-peper, koriander, lente-ui, limoensap, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeevruchtenpasta met parmezaanschuim

Ingrediënten:
lecithine, parmezaanse kaas, water en zeevruchtenpasta

Soort:
saus
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bijgerecht uit Italiaanse patisserie:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
pure chocolade en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

La pearà - Pikante peperige saus voor gekookte vleesgerechten

Ingrediënten:
boter, bouillon, broodkruim, rundermerg, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce piquante - Bruine saus met augurken en kappertjes

Ingrediënten:
augurk, kappertjes en sauce diable

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce au cari - Lichte kerriesaus

Ingrediënten:
blanke fond, bloem, boter, citroensap, kerriepoeder, melk, peper, peterselie, slagroom, ui, visfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce chivry/sauce à l'estragon - Witte wijnsaus met kruiden, dragonsaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kervel, lente-ui, peterselie, roomsaus, sjalot, veloutésaus en verse groene kruiden

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Uiensaus

Ingrediënten:
ale, balsamicoazijn, gedroogde kruiden, maïzena, plantaardige olie, runderbouillon, ui, worcestershiresaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Sweet and sour sauce

Ingrediënten:
arachideolie, fijne kristalsuiker, geroosterde pindas, hoisin, knoflook, kokosmelk, rijstwijnazijn, rode chilipeper, thaise vissaus en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Variatie op de witte basissaus: uiensaus

Ingrediënten:
blanke bouillon, bloem, boter, nootmuskaat, peper, roomboter, slagroom en uien

Soort:
saus
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
bieslook, fromage frais, grove mosterd en zwarte peper

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Granaatappelsaus

Ingrediënten:
basterdsuiker, granaatappel, limoensap, limoenschil, maïzena, rode bessengelei en rosé wijn

Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Ansjovis-sinaasappel-peterseliesaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

De perfecte puttanescasaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, kalamata-olijven, kappertjes, knoflook, ontpitte groene olijven, ontpitte zwarte olijven, pruimtomaten, rode chilipeper, tomatenpuree, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Bijgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Walnotensaus

Ingrediënten:
broodkruim, knoflook, marjolein, melk, olijfolie, pijnboompitten, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus