saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Paprikasaus

Ingrediënten:
boter, paprikapoeder, peper, room, sjalot, tomatenpuree, ui en vleesbouillon

Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Truffelsaus

Ingrediënten:
boter, bruine boter, cognac, gevogeltefond, kalfsjus, knolselderij, kwartelei, madeira, peper, zout en zwarte truffel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Varkensbraadsaus

Ingrediënten:
prei, selderij, varkensbraadvlees, water en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Pikante mayonaise

Ingrediënten:
kappertjes, mayonaise, pikante tomatensaus en worcestershiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Saus voor wintersalade

Ingrediënten:
citroen, dikke room, haring, mosterd, olie, peper en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Zoetzure saus

Ingrediënten:
azijn, bouillon, bruine suiker, lichte sojasaus, maïzena, sherry en tomatenpuree

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Chutneysaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, chutney, kerrie, olijfolie en sjalotten

Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Chow Miensaus

Ingrediënten:
droge sherry, kippenbouillon, maïzena, rijstwijn, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Saus voor rundvlees met Szechuanpeper

Ingrediënten:
bruine suiker, maïzena, sojasaus en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tijmsaus

Ingrediënten:
aardappel, gele ui, knoflook, knolselderij, lamsbotten, rode wijn, tomatenpasta, water, wilde tijm, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Saus voor wontons

Ingrediënten:
azijn, maïzena, plantaardige olie, sojasaus, suiker, tomatenpuree en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Witte basissaus (roux)

Ingrediënten:
blanke bouillon, bloem, boter en witte peper

Soort:
saus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Witte basissaus (zonder bloem)

Ingrediënten:
blanke kippenfond, room, roomboter, sjalot, tijm en witte wijn

Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Madame Lehmanns saus voor ingelegde zalm

Ingrediënten:
bieslook, dille, kervel, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Saus bij koude noedels

Ingrediënten:
chilipeperolie, donkere sojasaus, gember, knoflook, kristalsuiker, lichte sojasaus, pindakaas, sesamolie, sesampasta, suiker en witte rijstazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Siciliaanse saus

Ingrediënten:
bloemkoolsaus, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Groene saus

Ingrediënten:
bieslook, kippenbouillon, marjolein, peterselie, salie, sherry, spinazie, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Citroensaus

Ingrediënten:
bloemkoolsaus en citroensap

Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Donkere biersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, donker bir, donkere kalfsfond, karwijzaad, laurier, plantaardige olie, rozemarijn, sjalotten, suiker, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, uiknoflook, varkensrugbotten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce suprême pimenté - Saus van witte wijn en paprika

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, kookvocht van kip, rode paprika uit pot, slagroom, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Dipsaus bij Mongoolse vuurpot

Ingrediënten:
chinese kristalsuiker, gember, knoflook, lente-ui, natriumarme sojasaus, ruwe rietsuiker, shoyu en tabascosaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Picada van geroosterde knoflook

Ingrediënten:
blanke amandelen, hazelnoten, heldere visbouillon, knoflook, olijfolie, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vanillecrème

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gelatine, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Recept uit Rijst & risotto:

Vruchtencoulis

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, frambozen, poedersuiker en rode vruchten

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus