saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kriekensaus met salie en tijm

Ingrediënten:
bruine suiker, kirsch, krieken, maïzena, piment, salie, sinaasappelsap, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, langoustinefumet, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, champagne, droge witte wijn, laurier, peper, room, sjalot, tijm, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sojamayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dijonmosterd, donkere sojasaus, eidooier, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bijgerecht uit Italiaanse patisserie:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
pure chocolade en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Reesaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, jeneverbessen, laurierblad, peper, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Duivelssaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gezeefde tomaten, heet paprikapoeder, kalfsjus, kervel, paprikapoeder edelsusz, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Pepersaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, ontbijtspek, peper, room, sjalot, tijm, wildsaus, witte balsamicoazijn, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeevruchtenpasta met parmezaanschuim

Ingrediënten:
lecithine, parmezaanse kaas, water en zeevruchtenpasta

Soort:
saus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

La peverada van Treviso - Peperige saus voor gebraden gevogelte

Ingrediënten:
citroenrasp, cornichons, droge witte wijn, gedroogde varkensworst, kippenlevers, olijfolie, saucijs, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, gevogeltefond, grove mosterd, noilly prat, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa verde - Pikante groene saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, kappertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peterselieblad en wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Pepersaus

Ingrediënten:
boter, cognac, gevogeltefond, groene peperkorrels, room, sjalot en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Dijonmosterdsaus bij speenvarkenrug en gesmoorde kool

Ingrediënten:
boter, kool, grove dijonmosterd, kalfsjus, sjalot, speenvarkenrug, suiker en witte wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cocktailsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, droge sherry, engelse saus, ketchup, mayonaise, peper, room, whisky en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aziatische rouille

Ingrediënten:
arachideolie, aziatische vissaus, cayennepeper, citroengras, djeroek poeroet, gember, gevogeltefond, hard gekookte eidooier, knoflook, limoenrasp, rode currypasta, rode paprika, sesamolie, sojasaus en toast

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Jachtsaus bij konijnfilet

Ingrediënten:
aceto balsamico, bakzout, boter, champignons, dragon, droge witte wijn, kalfsjus, konijnfilet, peper, peterselie, sjalot en spitskool

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gesmolten boter

Ingrediënten:
boter, peper en zout

Soort:
saus
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, grove mosterd en runderbouillon

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Mosterd-citroentijmsaus

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, citroentijm, water, witte wijnazijn en witte wijnsaus

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor speenvarken

Ingrediënten:
bonenkruid, eidooier, garum, gedroogde kruiden, olijfolie, peperkorrels, ui, wijnruit, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij hersenpaté

Ingrediënten:
ansjovispasta, broodkruim, lavas, oregano, peper, tractum en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus Apicius

Ingrediënten:
komijnzaad, koriander, lavas, oude rode wijn, peperkorrels, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus