saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vegetarisch / saus / koude sauzen en bouillons
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Tomatencoulis

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, tomaten, witte wijn en zwarte peper

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Uiensaus

Ingrediënten:
bruine fond, ciderazijn, dieetmargarine, frambozenazijn, komijnzaad, maïzena, rode ui en zout

Soort:
saus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chilisaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olie, rode chilipeper, ui, voorjaarsui en worstvlees

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Vleesjus

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, dieetmargarine, foelie, gedroogde gemengde kruiden, laurier, magere melk, nootmuskaat, peterselie, ui, verse gemengde kruiden, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
saus
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Bijgerecht uit Spice Wise:

Mayonaise

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Barbecuesaus

Ingrediënten:
ananas, honing, knoflook, rode wijnazijn, shoyu, sojasaus en tomaten

Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Dipsaus bij eend

Ingrediënten:
chili-bonensaus en hoisinsaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Dipsaus bij Mongoolse vuurpot

Ingrediënten:
chinese kristalsuiker, gember, knoflook, lente-ui, natriumarme sojasaus, ruwe rietsuiker, shoyu en tabascosaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Saus voor tofu op de wijze van Guizhou

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, gember, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, maïsmeel, rijstwijn, sesamolie, suiker en water

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kappertjessaus

Ingrediënten:
crème fraîche, magere melk, maïzena, peterselie en zure uitjes

Soort:
saus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Dipsaus met gember en lente-ui

Ingrediënten:
bakolie, gember, lente-ui, suiker en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Saus bij koude noedels

Ingrediënten:
chilipeperolie, donkere sojasaus, gember, knoflook, kristalsuiker, lichte sojasaus, pindakaas, sesamolie, sesampasta, suiker en witte rijstazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Champignonsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, champignons, citroensap, sjalot en tomaten

Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rouille

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olijfolie, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook en saffraan

Keuken:
Provençaals
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Pili-pili uit Zaïre

Ingrediënten:
arachideolie, rode peper, ui en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnotensaus

Ingrediënten:
cayennepoeder, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, plantaardige olie, tamarindepasta, ui, walnoten, water en wijnazijn

Keuken:
Joods
Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Coca Cola BBQ-saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, coca cola, heinz ketchup, mizkan graanazijn, nescafé, peper, srirachasaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Bijgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Paprikasaus

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, knoflook, rode paprika, tijm, tomaat en ui

Soort:
saus
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Ceasarsalade met bevroren parmezaanschuim

Ingrediënten:
ceasarsalade, lecithine, parmezaanse kaas en water

Soort:
saus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Vleessaus

Ingrediënten:
bouillon, citroenschil, gedroogde paddenstoelen, ham, knoflook, olie, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomaten, ui, varkensgehakt, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Agristadasaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, knoflook, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Bijgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Walnotensaus

Ingrediënten:
broodkruim, knoflook, marjolein, melk, olijfolie, pijnboompitten, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus