saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, langoustinefumet, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sojamayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dijonmosterd, donkere sojasaus, eidooier, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, champagne, droge witte wijn, laurier, peper, room, sjalot, tijm, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kriekensaus met salie en tijm

Ingrediënten:
bruine suiker, kirsch, krieken, maïzena, piment, salie, sinaasappelsap, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeevruchtenpasta met parmezaanschuim

Ingrediënten:
lecithine, parmezaanse kaas, water en zeevruchtenpasta

Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bijgerecht uit Italiaanse patisserie:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
pure chocolade en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Sandra Bekkari en Beeld Ambassadeurs - Fast Food

Recept uit Fast Food:

tahin

Ingrediënten:
olijfolie en sesamzaad

Soort:
saus
Een recept uit Sandra Bekkari en Beeld Ambassadeurs - Fast Food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fast Food:

Hummus van zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, sesamzaad, tahin en zongedroogde tomaat

Keuken:
Midden-Oosten / Oosters
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce vin blanc - Hollandaisesaus met visfumet op basis van witte wijn

Ingrediënten:
boter, eidooier, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chilisaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olie, rode chilipeper, ui, voorjaarsui en worstvlees

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Holsteiner Fischsauce - Vissaus uit Holstein

Ingrediënten:
boter, citroensap, scherpe mosterd, slagroom, suiker, ui, visfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Dillebloemensaus

Ingrediënten:
boter, dillebloemen, limoensap, peper, room, sjalotjes, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambalmayonaise

Ingrediënten:
bladselderij, krokant gebakken uitjes, limoencress, mayonaise, pinda's, sambal badjak en zoete chilisaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Biersabayon

Ingrediënten:
bieslook, eidooier, kaneel, suiker, weizenbier en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Zuringsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, crème fraîche, frambozenazijn, gevogeltefond, room, water, zeezout, zout en zuring

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Wacholdersauce zu Wildgerichten - Jeneverbessensaus bij wild

Ingrediënten:
armagnac, geklaarde boter, jeneverbessen, kalfsfond, knolselderij, laurier, maïzena, pimentkorrels, port, rode wijn, sherry, tomatenpuree, ui, wildafsnijdsel, wildbotten, wildfond, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Grüne Pfeffersauce zu kurz gebratenem Kalbs- oder Schweinfleisch - Groene pepersaus bij kort gebakken kalfs- of varkensvlees

Ingrediënten:
boter, cognac, groene peper uit blik, kalfsjus, madeira, room en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Grüne Pfeffersauce zu kurz gebratenem Rind- oder Lammfleisch - Groene pepersaus bij kort gebakken rund- of lamsvlees

Ingrediënten:
boter, cognac, groene peper uit blik, kalfsjus, madeira en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pfeffersauce zu Hirschentrecôte oder rindfleisch - Pepersaus voor hertenentrecôte of rundvlees

Ingrediënten:
aceto balsamico, boter, brandewijn, olie, ontbijtspek, peper, room, runderfond, sjalotten, tijm, wildfond, witte peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Basisrecept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Sauce de cresson - Waterkerssaus

Ingrediënten:
boter, kalfsglace, lamsfond, peper, waterkers en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gesmolten boter

Ingrediënten:
boter, peper en zout

Soort:
saus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Vleessaus

Ingrediënten:
bouillon, citroenschil, gedroogde paddenstoelen, ham, knoflook, olie, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomaten, ui, varkensgehakt, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Witte wijn basissaus

Ingrediënten:
boter, droge vermout, droge witte wijn, room, sjalotten en visfond

Keuken:
Duits
Soort:
saus