Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Koken in een duinpan

Een boek van Gerrit Greveling

We hebben 161 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken in een duinpan, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Het is 1986. In heel Nederland zijn nog geen 50 restaurants met een michelin ster. Slecht 6 restaurants mogen 2 sterren voeren en 3 sterren bestaat nog niet in de lage landen. De Bokkendoorns in Overveen kregen hun ster in 1978 en staan sindsdien zonder onderbreking in de michelin erelijst. Sinds begin jaren ’90 zelfs met 2 sterren. In 1986 stond Gerrit Greveling aan het fornuis. Later bekend onder andere van zijn restaurant Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch.
In ’86 werd het repertoire van de Bokkendoorns in boekvorm uitgebracht. De gerechten hebben dan een duidelijke basis in de Franse klassieke keuken maar de invloeden van de Nouvelle Cuisine is goed af te lezen in een lichtere stijl met veel verse producten en zonder de zware sauzen uit de oude school.
De recepten zijn zo geredigeerd dat ook de gemiddelde amateur er, met enige moeite, mee uit de voeten kan.

- 4 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Koken in een duinpan

Een greep uit de 161 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Portdressing

Ingrediënten:
honing, maïsolie, peper, rode port, rode wijnazijn, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Marinade voor zalm

Ingrediënten:
citroenmelisse, citroenschil, gekookte rode bieten, grof zeezout, suiker, tijm en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Saus bij eendenborst

Ingrediënten:
afsnijsel van eend, cherry brandy, kippenbouillon, krieken, kriekenbier, peper, roomboter, sjalotje en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Toon alle 161 recepten in dit boek