Wij maken jouw kookboeken, zoals Italiaanse patisserie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
De culinaire uitgaven van Time-Life uit de jaren ’80 en ’90 waren als regel zeer grondig en fraai uitgegeven. Goede recepten en goede fotografie werden gecombineerd met warenkennis en de nodige aanwijzingen voor de techniek.
Dit kleine boekje over Italiaanse patisserie is een beetje een buitenbeentje in de serie. De meeste Time-Life kookboeken omvatten een breed onderwerp en benaderen dat dan internationaal. De auteur gaat dan verborgen achter een breed samengesteld redactieteam. In dit geval is de auteur, Jeni Wright, wel terug te vinden in het colofon maar niet op de cover van het boek. De Nederlandse Time-Life dochter “de Lantaarn” handelt daarmee in de Time-Life traditie.
Op de inhoud van dit in 1988 uitgegeven kookboek is weinig aan te merken. De traditionele lekkernijen uit de Italiaanse keuken hebben de tand des tijds prima doorstaan en zijn onverminderd zeer verleidelijk.
Ter toelichting op de index enkele opmerkingen:
Tenzij anders vermeld wordt met gist altijd verse gist bedoeld,
Witte wijn is altijd droge witte wijn.
Op blz 106 wordt onder de naam gran pastiera een product geïntroduceerd waar ik niet eerder van had gehoord. Dit is een ingeblikt voorgekookt volkorenmeel. Gebruik daarvan maakt langdurig weken en voorkoken onnodig. In de index gebruik ik hiervoor als term “gekookt volkoren meel”
Recepten uit Italiaanse patisserie
Een greep uit de 94 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
bloem, boter, chocoladekrullen, ei, hazelnootmelk, korstdeeg ii, kristalsuiker, pure chocolade, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout