vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Makreel met mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurier, makreel, peperkorrels, peterselie, ui en venkel

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Vis verpakt in nori met prei, arame en een oosters sausje

Ingrediënten:
arame, bieslook, koriander, limoen, nori, peterselie, prei, sesamzaad, sojasaus en visfilet

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Harder in azijn - cefalo all'aceto

Ingrediënten:
boter, harder, knoflook, maïzena, olijfolie, peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Correcte visschotel

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peterselie, tomatenpassata, zeebaars en 
zout en peper

Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Gebakken zeebrasem

Ingrediënten:
aardappel, citroen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zeebrasem

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Gemarineerde sardientjes

Ingrediënten:
kaneelpoeder, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, sardientjes, tijm, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete eieren

Ingrediënten:
citroensap, ei, gember, knoflook, olie, rode peper, rode ui, santen, sereh, suiker en trassi

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Vis garen in een zoutmantel

Ingrediënten:
eiwit, forel, grof zeezout, kruiden en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heek gegaard in aluminiumfolie

Ingrediënten:
boter, gerookt spek, heek, koriander, peper, peterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Vismoten op zijn Spaans`

Ingrediënten:
amandelen, citroenschil, kabeljauwmoten, koolvismoten, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, sjalot en tomaten uit blik

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pansis makreel (Gestoomde en gebakken makreel)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, djeroek poeroet, gestoomde makreel, ketjap manis, knoflook, olie, sambal, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Forellen met pijnboompittensaus - trout in pine nut sauce

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, forel, olie, peper, pijnboompitten, verse peterselie, witte vermout en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zwaardvis met tapenade-sherrydressing

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, droge sherry, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven zonder pit, peper, slamelange, tomaat, zout en zwaardvissteak

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte tonijn

Ingrediënten:
albacoretonijn, citroenschil, geelvintonijn, knoflook, laurierblad, rode peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Spaans:

Gebakken inktvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, inktvis, melk, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebotok (Vis in pakjes met santen)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, santen, trassi, vismoot, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan tjoeka (Gekruide schelvis of kabeljauw)

Ingrediënten:
azijn, djahé, kabeljauwfilet, koenjit, olie, sambal, schelvisfilet, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurd scharrelei met spinazie in stroop en gerookte paling

Ingrediënten:
bloem, ei, eiwit, gerookte paling, kippenbouillon, paneermeel, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, spinazie en stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ikan teri II (gekruide zoute visjes)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, ikan teri, lombok, santen en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Forel met boter en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, forel, gedroogde peterselie, peper, peterseliewortelloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe bali III (Gefrituurde vis met pikante saus)

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gember, javaanse suiker, kabeljauwfilet, ketjap manis, knoflook, laos, olie, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan mangoet (Gebakken makreel of schelvis in kruidensaus)

Ingrediënten:
kemirienoten, kentjoer, laos, lomboks, makreel, olie, santen, schelvis, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gemarineerde paling

Ingrediënten:
azijn, gember, laurierblad, lomboks, paling, peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Makreel oblok (Gerookte-gegrilde makreel)

Ingrediënten:
champignons, ei, gerookte makreel, kerrie, peper, sambal oelek, selderij, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis