vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Zeeduivel, geroosterd met kerrie

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, eidooier, kerrie, mosselen, rijst, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Ekşili balik

Ingrediënten:
citroen, gemengde inmaakkruiden, honing, laurier, snoekfilet, ui, water, witte azijn, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebratene Steinbuttdarnen mit jungen Gemüse und Zitronenbutter - Gebakken tarbotmoten met jonge groenten en citroenboter

Ingrediënten:
boter, citroenboter, fleur de sel, groente, koolzaadolie, peper en tarbotmoten

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Microwaved Tilapia with Scallions and Ginger

Ingrediënten:
arachideolie, gemberplakjes en julienne, korianderblad, lenteui, groen, lenteui, wit, sesamolie, shaoxingwijn, sojasaus en tilapia

Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda mezgit - Schelvis uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, gedroogd broodkruim, rijst, paprikapoeder, peterselie, schelvisfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Gebakken vis met kruidige groenten

Ingrediënten:
olijven, schelvis en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Zalm, rauw met zalmeitjes en tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, tomaat, zalm en zalmeitjes

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Dorade, geroosterd met spinazie, geraspte kokos en kurkuma

Ingrediënten:
balsamicoazijn, dorade, kokossap, kurkuma, lente-ui, limoen, sojasaus en spinazie

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Gehakt van zalm met kruiden en wasabimayonaise

Ingrediënten:
chilipeper, koriander, lente-ui, limoen, mayonaise, sesamolie, sesamzaad, wasabi, zaden en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2 1 notitie

Recept uit Puur genieten 2:

Makreel in de oven met mosterd en kleine trostomaatjes

Ingrediënten:
chilipeper, kappertjes, kurkuma, makreel, mosterd en tomaat

Soort:
vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gemarineerde zeebaars met avocado, shiso en mizuna

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, chilivlokken, lamsoor, limoen, mizuna, mosterdbladsla, norivel, shisoblad, spinazie, vinaigrette, zeebaars en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Snoekbaars op gundels wijze - fogas gundel módra

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, kaas, meel, paneermeel, room, snoekbaars, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Chinese zalm

Ingrediënten:
champignon, gember, groene chilipeper, knoflook, koriander, maïskolf, olie, paksoi, rode paprika, sugarsnaps, taugé, teriyakisaus, ui, vijfkruidenpoeder en zalm

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Kalamerli - Pijlinktvisjes

Ingrediënten:
bloem, olie, pijlinktvisjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Kabeljau mit Tempura-Tomaten - Kabeljauw met tempuratomaten

Keuken:
Mediterraans / Duits
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Vis in klei

Ingrediënten:
roodbaars, rozemarijn en tijm

Soort:
vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Amuse / diner / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Gegrilde limoenen met tartaar van makreel

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, champignon, limoen, makreel, mayonaise, radijs, sjalot, sojasaus, waterkers en watermeloen

Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firanda tevrek - Gevulde baars

Ingrediënten:
baars, basilicum, boter, broodkruim, cayennepeper, citroensap, groene paprika, olijfolie, peterselie, selderijblad, suiker, tomaten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Soğuk uskumru - Koude makreel

Ingrediënten:
citroen, groene paprika, knoflook, makreel, olijfolie, olijven, peterselie, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Kalamerli pilav - Pijlinkvisjes met rijst

Ingrediënten:
bloem, groene paprika, olie, peterselie, pijlinktvisjes, rijst, rode paprika, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Pil pil van kabeljauw met rouille

Ingrediënten:
asperge, bieslook, doperwten, kabeljauw, knoflook, lente-ui, meiknol, olijfolie, tuinbonen, visbouillon, wortel en zuurdesembrood

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Horse Mackerel (aji) tartare with Ginger

Ingrediënten:
gember, makreel, sansho peper (bes van de japanse peperboom) en shisoblad

Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Fusilli met salsa verde en gebakken kaas

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bladpeterselie, bloem, dijonmosterd, fusilli, gedroogde pasta, gezouten kappertjes, groen chilipepertje, halloumi, knoflook, koriander, olijfolie, peperkorrels, provolone en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Snapper sous vide

Soort:
vis