vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Gestoomde filet van vis (zonder huid) naar keuze met asperge en roomsaus

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, heek, kabeljauw, kappertjes, olijfolie, peper, roodbaars, room, roomkaas, schelvis, sjalot, spinazie, zeebaars en zout

Soort:
vis
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Zalm met asperges, pappardelle, truffel en beurre noisette

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, groene asperges, pappardelle, peper, roomboter, sojaroom, truffel, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bagna càôda

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, gezouten ansjovisfilets, haverwortel, hazelnootolie, ingemaakte groenten, kardoen, knoflook, olie, olijfolie, paprika, pastinaak, selderijknol, venkel, walnotenolie en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / voorgerecht uit Dit is geen kookboek:

Sardines escabeche

Ingrediënten:
frambozenazijn, laurier, munt, olijfolie en sardines

Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

San Pietro con patate e olive - Zonnevis met aardappel en olijven

Ingrediënten:
citroen, grote groene olijven, nieuwe aardappelen, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, visbouillon, witte wijn, zonnebloem, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Baru Belanda:

Otak otak - Vis in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, kruidenpasta, limoen, radijs, zeebaars en zeekraal

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Branzino alle Vernaccia in crosta di pomodoro - Zeebaars met tomatenkorst en Vernaccia wijn

Ingrediënten:
artisjokpuree, broodkruim, citroensap, groene olijven, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, vernaccia di san gimignano, visbouillon, zeebaarsfilet, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gemarineerde gerookte haring

Ingrediënten:
augurk, azijn, gerookte haring, kappertjes, kervel, mosterd, olie, peper, peterselie en ui

Soort:
vis
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Knapperige tongschar met garnalenpaté en komkommer

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, dille, erwtenscheuten, garnalenpaté, komkommer, tongscharfilet en wit casinobrood

Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons in barbecuesaus

Ingrediënten:
barbecuesaus, champignons, ui en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zalmkoekjes - svizzere di salmone

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, geklaarde boter, melk, paneermeel, witte peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Eitje met kaviaar

Ingrediënten:
ei, kaviaar en room

Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Calamares met basilicum en limoen

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde rode peper, inktvis, knoflook, limoensap, notenolie en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sardine sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Escolar

Ingrediënten:
escolar-filet en olijfolie

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tuna Belly sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tuna Loin sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Turbot sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Ling Cod

Ingrediënten:
olijfolie en ophiodonfilet

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Ling Cod with Bergamot-Infused Milk

Ingrediënten:
bergamot-melk en ophiodon

Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Visballetjes - fiskeboller

Ingrediënten:
kreeftensaus en vispuree

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Spicy zalmtartaar met avocado en citroencrème

Ingrediënten:
avocado's, citroen, creme freche, lente ui, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, sriracha en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Caviar and Fish Roe, cold-smoked

Ingrediënten:
kaviaar en kuit

Soort:
vis