vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Sardines in het zuur

Ingrediënten:
bloem, laurier, olijfolie, peperkorrels, sardines, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Trattoria:

Visstoofschotel

Ingrediënten:
brood, citroen, garnalen, inktvisjes, knoflook, mosselen, oregano, peterselie, prei, pruimtomaten, saffraan, tomatenpuree, venkelzaad, vis, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zeebrasem of andere kleine vissen met majoraan en citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, knoflook, majoraan, plantaardige olie, zeebaars, zeebrasem, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Heilbot of andere vis met witte wijn en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, extra vergine olijfolie, heilbotmoten, peterselie, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Heilbot in inktvissaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, haaimoten, heilbotmoten, knoflook, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, rode peper, tomaten, ui, witte wijn, zeeduivelmoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Tongfilets met tomaten, oregano en rode peper uit de oven

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kappertjes op azijn, knoflook, oregano, platvisfilets, pruimtomaten in blik, rode peper, tongfilet, ui, zout, zoute kappertjes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Dorade in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, dorade, eiwit en sel gris de guérande

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mul op de manier van Livorno - triglie alla livornese

Ingrediënten:
knoflook, mul, olijfolie, passata, peper, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Trancio di rombo liscio all' acquapazza - Geroosterde griet met groene olijven en kerstomaten

Ingrediënten:
citroensap, grietfilet, grote groene olijven, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, sla, tomatenpassata, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sardines onder de grill

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, paneermeel, piment d'espelette, sardinefilets en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zalmkoekjes - svizzere di salmone

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, geklaarde boter, melk, paneermeel, witte peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Elwe (Blauwbaars) met aardappelen, knoflook en olijfolie uit Genua

Ingrediënten:
blauwbaarsfilet, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, vastkokende aardappels, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Kabeljauwburger met zeewiersalade en avocado

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, citroenmayonaise, ijsbergsla, kabeljauw, norivel, panko, witte bolletjes en zeewiersalade

Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Trancio di rombo ai funghi porcini con purè di patate - Geroosterde tarbot met eekhoorntjesbrood en aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, knoflook, melk, peper, peterselie, plantaardige olie, rode aardappel, tarbot, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Trancio di rombo liscio ai funghi porcini con purè di patate - Geroosterde griet met eekhoorntjesbrood en aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, griet, knoflook, melk, peper, peterselie, plantaardige olie, rode aardappel, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Zeeduivel van de chef - baudroie bourgeois

Ingrediënten:
croutons, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, olijfolie, persillade, prei, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wortel, zeeduivel, zeeduivellever en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Steur in balsamicoazijn - storione all'aceta balsamico

Ingrediënten:
ansjovis op zout, balsamicoazijn, bleekselderij, droge witte wijn, heilbot, knoflook, olijfolie, peper, steur, ui, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Sardienentoastjes

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, casinobrood, gruyerekaas en sardines uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Kaviaar

Ingrediënten:
citroen, gehakte ui en kaviaar

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Filetti di passera al basilico con patate e olive - Schol met basilicum, aardappel en olijven

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ciabatta, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, plantaardige olie, scholfilet, tomatenpassata, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zoetzure tonijn uit Trapani

Ingrediënten:
bloem, extra vergine olijfolie, kristalsuiker, peterselie, rode wijnazijn, tonijn, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Branzino al basilico - Zeebaars met basilicum-aardappelpuree

Ingrediënten:
basilicum, boter, melk, olijfolie, peper, plantaardige olie, rode aardappelen, zeebaarsfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaten, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Wereldkeuken Italie:

Kabeljauwballetjes en gebakken kikkererwtenmeel - polpetta di baccalà mantecato e farina di ceci fritta

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, kabeljauw, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olie, olijfolie, spek, water, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pijlinktvis met aardappelen uit Genua

Ingrediënten:
aardappelen, extra vergine olijfolie, knoflook, majoraan, oregano, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde calamari

Ingrediënten:
bloem, frituurolie, pijlinktvis en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis