vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Sardines in het zuur

Ingrediënten:
bloem, laurier, olijfolie, peperkorrels, sardines, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M.B. Clark, M. Clark en Martin Brigdale - Trattoria

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Trattoria:

Visstoofschotel

Ingrediënten:
brood, citroen, garnalen, inktvisjes, knoflook, mosselen, oregano, peterselie, prei, pruimtomaten, saffraan, tomatenpuree, venkelzaad, vis, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visrolletjes

Ingrediënten:
citroenrasp, coquilles, garnalen, lente-ui, peper, peterselie, saffraan, scholfilet, slagroom, tongfilet, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Gebakken platvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, paneermeel, peper, schol, sliptong, tong en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / hoofdgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Zeeduivel met olijven en prei

Ingrediënten:
citroen, groene olijf, olijfolie, pijnboompitten, prei, salie en zeeduivel

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Soepje van paddenstoelen met zalm

Ingrediënten:
paddenstoelen, sojasaus en zalm

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevulde sardienen - sardine ripiene

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, verse bergamot, verse bladpeterselie, verse sardines en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Matelote d'anguille - Paling in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, cognac, eidooier, gedroogde pruimen, knoflook, olijfolie, paling, peper, peterselie, prei, rode wijn, room, sjalot, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Schubben en vislever uit de afvalbak

Ingrediënten:
bakzout, boter, citroentijm, dulsebouillon, geklaarde boter, jeneverbes, jeneverbessenhout, kabeljauwlever, korianderzaad, laurierblad, raapzaadolie, schubben van mul en zeewater

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Samak harrah - Gemarineerde poon

Ingrediënten:
citroen, granaatappelpitten, groene paprika, marinade voor poon, olijfolie, peper, peterselie, poon, ui, walnoot en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vis
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / hoofdgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Gebakken zeebaars met citroensaus

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peterselie, rozemarijn en zeebaars

Soort:
vis
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / hoofdgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Gebakken zeewolf

Ingrediënten:
oregano, tijm, tomaat, witte wijn, zeewolf en zwarte olijf

Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gestoomde forel met zwarte bonen en knoflook

Ingrediënten:
donkere sojasaus, forel, gember, knoflook, lente-uien, maïsolie, medium dry sherry, shaoxingwijn, sojaolie, suiker en zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel

Ingrediënten:
aardappel, champignonsoep uit blik, groene paprika, tomaat, tonijn uit blik, ui, visbouillon en wortel

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met aardappelpuree en inktvisinktsaus

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenrasp, inktvisinktsaus, olijfolie, poedersuiker, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivelcurry met pancetta

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, Garan masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, korianderblad, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zeeduivel

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Calamari ripieni - Gevulde pijlstaartinktvis

Ingrediënten:
knoflook, peterselie, pijlstaartinktvis, witbrood en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mediterraan visstoofpotje met kreeft

Ingrediënten:
Basilicum, chilivlokken, kippenbouillon, knoflook, kreeft, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, tomaat uit blik, venkel, visbouillon, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mediterraan visstoofpotje met mosselen

Ingrediënten:
Basilicum, chilivlokken, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, tomaat uit blik, venkel, visbouillon, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Zalm, gerookt met tomatensalade en lompviseitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, lente-ui, lompviseitjes, tomaat en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Ceviche van zalm

Ingrediënten:
koriander, ui en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Gebakken zeebrasem gevuld met pesto van zongedroogde tomaten met saffraanrijst en seizoengroente

Ingrediënten:
boter, groente, pesto van zongedroogde tomaten, saffraanrijst, transglutaminase (activa®) en zeebrasem

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeebrasem gevuld met pesto van zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
pesto van zongedroogde tomaten, transglutaminase (activa®) en zeebrasem

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm

Ingrediënten:
citroenrasp, olijfolie, poedersuiker, zalmfilet en zout

Soort:
vis