vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gemarineerde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, kerrie, kurkuma, suiker, ui, visfilet en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gepaneerde vis

Ingrediënten:
bloem, boter, olie, peper, wijtingfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Red snapper in bakpapier

Ingrediënten:
knoflook, olie, red snapper en salie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Forellen met dille

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroenschil, dille, fondu-relish uit pot, forel, mayonaise, rode paprika uit pot, suiker, witte gelatine, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gerookte makreel

Ingrediënten:
citroensap, gerookte makreel, groene peper, komkommer, mayonaise, paprikapoeder, suiker, thousand islands dressing en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Snoek in aluminiumfolie

Ingrediënten:
boter, gerookt spek, koriander, peper, peterselie, sjalot, snoek, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Forel in zoutmantel

Ingrediënten:
eiwit, forel, grof zeezout, viskruiden, water en zalm

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Brindisa:

Pulpo a la gallega - Octopus op Galicische wijze

Ingrediënten:
krielaardappel, octopus, olijfolie, peperkorrels, pimentón dulce, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ansjovis in Txakoli-wijn - anchois au txakoli

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, peper, spaanse peper, txakoli, ui, verse ansjovis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Causa a la chiclayana - Aardappelpuree met vis en banaan

Ingrediënten:
azijn, banaan, bloem, cassavewortel, ei, kabeljauw, maïskolf, olie, olijfolie, rode chilipeper, schelvis, sla, ui, verse kaas, zeebaars, zoete aardappel en zwarte olijven

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Vis in bakfolie

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurier, peperkorrels, prei, sjalot, tuinkruiden, vis, viskruiden en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Zeelt in gekruide saus

Ingrediënten:
bernagie, bieslook, citroen, citroenmelisse, citroensap, citroenschil, dragon, kervel, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, pimentbolletjes, selderijknol, tabasco, ui, water, wijnazijn, witte wijn, wortel, yoghurt, zeelt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Astoria-forellen

Ingrediënten:
asperges uit blik, azijn, cayennepeper, citroensap, forel, kaviaar, mayonaise, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Forel in een zoutkorst van rodekool en citroen

Ingrediënten:
citroen, eiwit, forel, grof zeezout, knoflook, laurier, peper, rode kool, tijm en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Snoek in kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, bieslook, champignons uit blik, citroen, citroenmelisse, citroensap, dragon, kervel, laurier, mayonaise, peper, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, prei, room, selderijknol, selderijzout, snoek, tomaat, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Zeebaars met lindebloesemsaus, zilte groenten en aardappelpuree

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, foelie, gedroogde lindebloesem, kippenbouillon, lamsoren, melk, nootmuskaat, plantaardige olie, sjalot, slagroom, visbouillon, zeebaarsfilets, zeekool, zeekraal, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Zacht gegaarde makreel met seizoensgroenten, gesmolten boerenboter en zoete citroen

Ingrediënten:
aardappel, citroen, lichtgezouten boerenboter, makreelfilets, olie, poedersuiker, seizoensgroenten, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Geroosterde sprotfilet met aubergine

Ingrediënten:
aubergine en sprot

Soort:
vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Bacalao met rode paprika

Ingrediënten:
bacalao, bakkeljauw, droge witte wijn, gedroogde chilivlokken, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pimentón, rode paprika, tomaat, tomatenpuree, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Carpaccio di polpo - Carpaccio van inktvis

Ingrediënten:
citroen, laurier, octopus, peterselie en sinaasappelschil

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Karper volgens grootmoeders recept

Ingrediënten:
eidooier, karper, kruidnagel, laurier, mayonaise, paprikapoeder, peper, peperkorrels, peterseliewortel, pimentbolletjes, prei, selderijknol, ui, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Kopenhaagse forellen

Ingrediënten:
andijvie, citroensap, gemberpoeder, gerookte forelfilet, italiaanse slasaus, mierikswortel, peper, sinaasappel, suiker, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Deens
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gravad lax

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, kervel, peper, peterselie, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Tarbot met olijvensaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, gemberpoeder, groene olijven, knoflookpoeder, mayonaise, olie, paprikapoeder, peterselie, sla, tarbot, tomaat, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis