vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe roedjak (Gebakken kabeljauw of schelvis)

Ingrediënten:
djahé, kabeljauw, ketjap manis, knoflookpoeder, koffiemelk, laos, olie, sambal oelek, santen, schelvis, suiker, ui en uiezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Filetti di passera con castelfranco finocchi e bagna càôda - Geroosterde scholfilet met venkel en ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, castelfranco radicchio, citroensap, knoflook, melk, olijfolie, peper, rucola, scholfilet, venkelknol, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan V (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
asemwater, olie, sambal badjak, wijtingfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sinterklaasrecepten: Tong à l'orange

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, peterselie, sinaasappel, sinaasappelsap, tongfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

San Pietro con patate e olive - Zonnevis met aardappel en olijven

Ingrediënten:
citroen, grote groene olijven, nieuwe aardappelen, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, visbouillon, witte wijn, zonnebloem, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoutevismousse (variatie met aardappels) - brandade de morue

Ingrediënten:
aardappel, brood, citroensap, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng makreel (gekruide makreel)

Ingrediënten:
gestoomde makreel, knoflook, laos, olie, rode lomboks, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan I (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
knoflook, makreel, peterselie, prei, sambal oelek, tomatenpuree, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Zwarte rijst, zeekat en ingelegde citroen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, groene paprika, ingelegde citroenschil, inktvisinkt, laurierblad, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, pimentón dulce, puntpaprika, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte wijn en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan II (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
citroensap, kemiries, knoflook, makreel, sambal oelek, selderij, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sole en papillote

Ingrediënten:
citroensap, marjolein, peper, tijm, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai padang II (Gestoofde vis uit Padang)

Ingrediënten:
asemwater, groene lomboks, ketjap manis, knoflook, koenjit, makreel, olie, rode lomboks, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai padang I (Gestoofde vis uit Padang)

Ingrediënten:
asemwater, basilicum, citroensap, koenjit, laos, makreel, olie, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van vis (gekruide vis)

Ingrediënten:
asem, kabeljauw, kemiries, knoflook, koenjit, laos, olie, sambal oelek, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filets de turbot au vin rouge et aux oignons blancs - Gepocheerde tarbot met rode-wijnsaus en jonge uitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, jonge uitjes, peper, peterselie, prei, rodewijnsaus, tarbotfilet, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe santen (Gebakken vis in kokossaus)

Ingrediënten:
asemwater, gemberwortel, javaanse suiker, ketjap asin, knoflook, makreel, olie, rode lombok, sambal oelek, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Mosaïque d'anguille fumé - Terrine van gerookte paling

Ingrediënten:
appel, dille, droge witte wijn, gelatineblaadjes, mosterdsaus, palingfilet, peper, peterselie, visfumet, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Zalmpakketjes

Ingrediënten:
courgette, gember, knoflook, lente-ui, limoen, rijst, sesamolie, teriyakimarinade, thaise vissaus, wortel, zalmfilet en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zalmfilet met dragondressing

Ingrediënten:
mayonaise, roze peperkorrels, sesamolie, sherry, sinaasappelsap, sojasaus, verse dragon, peper, witte sesamzaadjes, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Sashimi van vis

Ingrediënten:
limoen, nori, sesamzaad, sojasaus en vis

Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met Indiase specerijen

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, ghee, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, peterselie, venkelgroen, venkelzaad, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe katjang (Gebakken vis met pindasaus)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, kabeljauwfilet, ketjap asin, ketjap manis, olie, peterselie, pindakaas, rode lombok, santen, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Visfrituur met glutenvrij beslag

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, arachideolie, bakpoeder, bier, cayennepeper, druivenpitolie, heilbot, kabeljauw, koolzaadolie, koolzuurhoudend water, maïzena, rijstebloem, tong, witvis, wodka en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Viskoekjes

Ingrediënten:
bosui, chilisaus, currypasta, haricots verts, komkommer, koriander, limoen, suiker, visfilet en vissaus

Soort:
vis