vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Sardines in het zuur

Ingrediënten:
bloem, laurier, olijfolie, peperkorrels, sardines, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M.B. Clark, M. Clark en Martin Brigdale - Trattoria

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Trattoria:

Visstoofschotel

Ingrediënten:
brood, citroen, garnalen, inktvisjes, knoflook, mosselen, oregano, peterselie, prei, pruimtomaten, saffraan, tomatenpuree, venkelzaad, vis, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visrolletjes

Ingrediënten:
citroenrasp, coquilles, garnalen, lente-ui, peper, peterselie, saffraan, scholfilet, slagroom, tongfilet, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Gebakken platvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, paneermeel, peper, schol, sliptong, tong en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Zeebaarsfilet met zilte groenten en Noordzeegarnalen

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, droge witte wijn, kruiden, lamsoor, laurier, melk, noordzeegarnalen, olie, peper, slagroom, tijm, zeebaarsfilet, zeekraal en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Zeebrasem in knolselderijmelknog invullen

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, citroensap, dragon, droge witte wijn, kapperappeltjes, knolselderij, melk, slagroom, snijbiet, witte ui en zeebrasem

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Lao shang xun yu - "Gerookte" vis uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, bouillon, graskarperfilet, harderfilet, marinade voor gerookte vis en sesamolie

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met sojaglazuur

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, knoflook, koriander, peterselie, sesamzaad, sojasaus, venkelgroen, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm uit de lauwe oven

Ingrediënten:
dille, extra vierge-olijfolie, koriander, peterselie, venkelgroen, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Asmada zargana - Gegrilde geep in wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, geep, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten en wijnbladeren

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Zalm, gerookt met tomatensalade en lompviseitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, lente-ui, lompviseitjes, tomaat en zalm

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Ceviche van zalm

Ingrediënten:
koriander, ui en zalm

Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Xue cai zheng lu yu - Gestoomde zeebaars met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, gember, ingelegde mizuna, lente-ui, reuzel, shaoxingwijn, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Vis Marrakech

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gezouten zalm

Ingrediënten:
grof zout, kaliumnitraat, peper, suiker en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Kibbeling met mosterd-dillesaus en knoflooksaus

Keuken:
Brits
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 8, Makreelkuit met radijs en tomaat

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, guindilla peper, kerstomaat, makreelkuit, moscatelazijn, olijfolie, peper, peterselie, radijs, tomaten en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 5, tonijn met paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, piquillopaprika, px sherryazijn en tonijnventresca

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 7, Tonijnkuit met amandelen en fruit

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, balsamicoazijn, gedroogde abrikozen, gedroogde perzik, geperste tonijnkuit, px sherryazijn en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing zheng yu - Gestoomde vis op de wijze van Guangzhou

Ingrediënten:
arachideolie, gember, heilbot, kabeljauw, karper, lente-ui, lichte sojasaus, schelvis, tong, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeepompoen op de manier van Marc

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, knoflook, oranje pompoen, peterselie, poonfilet, prei, scholfilet, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, tongscharfilet, ui, wijtingfilet, witte peper, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet, zeewolffilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Scholfilets met mosterd

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, moutarde de meaux, scholfilet, witte peper en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rog met asperges

Ingrediënten:
asperges, bouillon van kleingesneden groenten, crème fraîche, eidooier, kervel en rog

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis