vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Matjes "Hausfrauenart" mit Äpfeln und Zwiebeln - Maatjesharing met appel en ui

Ingrediënten:
appel, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, dille, komkommer, maatjesharingfilet, peper, ui, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Baccala, yoghurt en broccoli

Ingrediënten:
broccoli, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pastasalade met zeekraal en warmgerookte zalm

Ingrediënten:
appel, appelciderazijn, dille, extra vierge olijfolie, komkommer, minipenne, sjalot, warmgerookte zalmstukken en zeekraal

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken tarbot met basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, boter, komkommer, mosterd, olijfolie, tarbot, tomaat, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Inktvis, courgette, gember en thee

Ingrediënten:
coutg, gember, inktvis en thee

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Zeekat met ei

Ingrediënten:
ei en zeekat

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Klipvis met yoghurt en inktvisinkt

Ingrediënten:
inktvisinkt, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gepofte bieten met zalm en dille

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, extra vierge olijfolie, komijnzaad, milde mosterd, milde olijfolie, rode aardappelen, rode bieten, witte balsamicoazijn en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Raie glacée - Rog in aspic

Ingrediënten:
azijn, citroen, eiwit, gelatine, laurier, peper, peterselie, rogvleugel, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken regenboogforel

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, boter, dragon, regenboogforel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Visfilets gepocheerd in witte wijn en een roomsaus met garnering van schaaldieren

Ingrediënten:
boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot à la vapeur au girolles - Gestoomde tarbot met cantharellen

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gekarameliseerde worterpeterselie met kabeljauw

Ingrediënten:
bulgur, honing, kabeljauwhaas, milde olijfolie, pistachenoten, bladpeterselie, rode ui, wortelpeterselie en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Harder met strandbiet en korenaarasperges

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, harder, korenaarasperges, nori, olie, strandbiet en wakame

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Gegratineerde zalmaardappeltjes met kaas-lookcrème

Ingrediënten:
belegen kaas, bosui, crème fraîche, gerookte zalmfilet, knoflook en kruimige aardappel

Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Squadro alla matalotta - Zeeduivel met olijven

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, gezouten kappertjes, groene olijven, kerstomaat, olijfolie, pachino-tomaat, bladpeterselie, rode ui, saffraan, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Skate in Black Butter: Skate Pave with Bread Crust, Brown Butter Fumet, Black Butter Emulsion, Caper Droplets, Meyer Lemon, Carbonated Golden Raisins and Toasted Bread

Ingrediënten:
bruine boterfumet, citruscurd, kappertje, gele rozijnen, rogpave met broodkorst en zwarte boter emulsie

Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 4, sardines met tomaten

Ingrediënten:
peterselie, sardines en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Thaise lente

Ingrediënten:
ingemaakte wilde look, jonge bamboescheuten, jonge varentoppen en op kersenhout gerookte sashimi

Keuken:
Thais / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Hirame usuzukuri - Dungesneden zomerbot

Ingrediënten:
zomerbot

Keuken:
Japans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Japanse gemarineerde makreel

Ingrediënten:
avocado, bieslook, japanse ingelegde gember, limoensap, makreelfilet, mirin, rijstazijn, sojasaus en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kağitta levrek - Zeebaars in folie

Ingrediënten:
citroen, groene pepers, olie, peper, peterselie, tomaat, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kefal baliği pilakisi - Harder in olie

Ingrediënten:
aardappelen, citroen, harder, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, water en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kiliç şiş -Zwaardvis aan het spies

Ingrediënten:
citroensap, groene pepers, laurier, olie, peper, tomaat, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Turks
Soort:
vis