vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visrolletjes

Ingrediënten:
citroenrasp, coquilles, garnalen, lente-ui, peper, peterselie, saffraan, scholfilet, slagroom, tongfilet, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Gebakken platvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, paneermeel, peper, schol, sliptong, tong en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:

Viscompositie op een zouttablet

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, citroen, coquilles, eiwit, garnalen, gember, lente-ui, nori, olijfolie, sesamolie, sesamzaad, tonijn, wasabi, zout en zwart sesamzaad

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zeebaars in een zoutkorst

Ingrediënten:
aardappels, bosui, boter, grof zeezout, melk, olijfolie, sint-jansui, tijm en zeebaars

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in zure saus met ananas - ikan coeka dan nanans

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroensap, daoen salam, gemberwortel, kabeljauwfilet, laos, limoensap, makreelfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sjalotten, voorjaarsui, zeevisfilet, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gemengde gerookte vis

Ingrediënten:
champignons, crème fraîche, forel, gember, heilbot, knoflook, lente-ui, mosterd, oesterzwammen, olijfolie, peper, sesamolie, shii-take, witte wijn, zalm en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte rode poon

Ingrediënten:
boter, olie, peper, peterselie, rode poon, sjalot, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte forel met dillesaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, dille, forel, olie, peper, visbouillon, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Makreel met tamarindesaus - tom som pla too

Ingrediënten:
gember, korianderwortel, lente-ui, ma-kaam piag, makreel, nam pla, raak pak chee, sjalot, suiker, tamarindesap, thaise vissaus, water, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken griet

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, griet, melk, peterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gegrilde makreel met knoflook en paprika

Ingrediënten:
knoflook, makreelfilet, olijfolie, peper, pittige paprikapoeder en zout

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken tong met amandelaardappels

Ingrediënten:
aardappel, amandelschaafsel, bloem, boter, citroen, druivengelei, ei, melk, zeetongen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Kort gebakken tonijn met sobanoedels

Ingrediënten:
avocado, bosui, edamamebonen, erwtenscheuten, fijne kristalsuiker, ingemaakte gember, komkommer, limoensap, mirin, ponzusaus, sesamzaad, sobanoedels, tonijn, vissaus, wasabipasta en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Ceviche van kabeljauw met passiefruit

Ingrediënten:
daikonkers, kabeljauwhaas, limoensap, passiefruit, rode peper, sinaasappelsap, trostomaten en witvis

Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Krokante vis met tamarindesaus - gaeng som pae-sa

Ingrediënten:
frituurolie, gapi, garnalenpasta, gedroogde chilipeper, jonge spinazie, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, moeraskool, nam pla, prik chee fa, prik chee fa haeng, suiker, tamarindesap, thaise groene chilipeper, thaise vissaus, ui, vis, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In konbu gepekelde heilbot

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, heilbotfilet, konbuvellen en zout

Soort:
vis
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:

Torentje van blauwe inktvis

Ingrediënten:
bladzilver, inktvis, limoenen, olijfolie, peper, risottorijst, rode biet, rode kool, rode uien, zeezout en zout

Soort:
vis
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heston Blumenthal thuis:

Pekelharing

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, haring, laurierblad, pekelwater, peperkorrel, pimentbessen, ui, verse tijm en witte wijnazijn

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken en gemarineerde voorntjes

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, voorn, wittebrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Gebakken panharing

Ingrediënten:
bloem, boter, ongekaakte haring, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gebakken zongedroogde vis - pla kem taud

Ingrediënten:
groene thaise chilipeper, limoensap, olie, pla kem, prik khee noo, sjalot en zongedroogde makreel

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Zongedroogde zoute vis - pla kem

Ingrediënten:
makreel, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis