vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filets de poisson Bercy aux champignons - Visfilets gepocheerd in witte wijn met champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, peper, slagroom, tongfilet, tongscharfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Klipvis met yoghurt en inktvisinkt

Ingrediënten:
inktvisinkt, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Forel van de admiraal

Ingrediënten:
beurre manié, boter, champignons, citroen, double cream, forel, rivierkreeftboter, truffel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Snoekquenelles

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat en snoek

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Grilled Sardines with Lemon Zest and Currants - Gegrilde sardines met citroenzest en krenten

Ingrediënten:
ciderazijn, citroenrasp, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, rode ui, rozemarijn, sardinefilet, suiker, witte wijn, witte wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Baked Filet of Grouper with Vegetable Croquettes & Roasted Pepper Cream Sauce - Gebakken tandbaarsfilet met groentekroketjes en paprikaroomsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, courgette, ei, gegrilde rode paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oud witbrood, room, tandbaarsfilet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Stuffed Calamari - Gevulde calamari

Ingrediënten:
bieslook, calamari, fetakaas, olijfolie, tijm, tomaten, tulum, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Makreel met groene tomaat

Ingrediënten:
as van hooi, bevroren tomatensap, groene tomaten, karnemelksaus en makreel

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Baccala, yoghurt en broccoli

Ingrediënten:
broccoli, klipvis en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Inktvis, courgette, gember en thee

Ingrediënten:
coutg, gember, inktvis en thee

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Zeekat met ei

Ingrediënten:
ei en zeekat

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pesce sott'olio per il sabato - Koud visgerecht in olijfolie

Ingrediënten:
brasem, citroensap, extra vergine olijfolie, kabeljauw, salsa verde, schelvis, witte peper, zalm, zeebaars, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vis- en uienragoût - pochouse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, croutons, karper, knoflook, paling, peper, snoek, varkensspek, witte bourgogne, zilveruitjes, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

In de pan gebakken snoekbaars - pan-fried walleye

Ingrediënten:
bloem, creamcrackers, ei, geel maïsmeel, reuzel, snoekbaarsfilet, spekvet, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Dichtgeschroeide tonijn met Japanse dipsaus - seared ahi with wasabi dipping sauce

Ingrediënten:
ahitonijn, arachideolie, cajunkruiden, japanse mierikswortel, japanse sojasaus, shichimi kruiden, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans / Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan makasar (Gestoofde vis Makasari)

Ingrediënten:
citroensap, kemirienoten, knoflook, olie, peper, rode poonfilet, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Inktvis

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, sepia's, ui en zeekat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson en sauce epicée - Vis in pikante tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, harissa, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai manado (Gestoofde vis uit Manado)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, groene lomboks, knoflook, laos, olie, petehbonen, salam, sambal oelek, suiker, visfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Gekruide visblokjes - poke

Ingrediënten:
ahitonijn, cayennepeper, chilipeper, chinese sesamolie, sojasaus, tonijn, ui, vis en zeewier

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pastilla au poisson - Vispastei van filodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, ei, eidooier, filodeeg, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, witvisfilet en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà in umido - Gekookte stokvis

Ingrediënten:
bloem, knoflook, peterselie, stokvis, tomaten, tomatenpassata, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met vis - adobo II

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, doperwten, grietfilets, haricots verts, japanse sojasaus, knoflook, lichte chinese sojasaus, limoensap, peper uit de molen, platvisfilets, scholfilet, sperziebonen, tomaat, tongfilet, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Vis voor gazpacho

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vierge olijfolie, groene puntpaprika, kabeljauwfilet, knoflook, koriander, peper, ui, visfilet en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis