vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rode poon met venkel

Ingrediënten:
olijfolie, peper, rode poon, venkelstengel en zout

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sole en papillote

Ingrediënten:
citroensap, marjolein, peper, tijm, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Limande à ka Bretonne

Ingrediënten:
boter, citroen, garnalen, kappertjes, meel, paneermeel, peterselie, scharfilets en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gemarineerde makreel - maquereaux marinés

Ingrediënten:
bouquet garni, citroen, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, makreel, peperkorrel, piment, rode spaanse peper, ui, verse peterselie, verse tijm, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sateni - Georgische vis met walnotensaus

Ingrediënten:
baars, bladpeterselie, gember, granaatappelpitten, heilbot, kabeljauw, karper, knoflook, schelvis, tamarindepasta, walnotensaus, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Knolselder met gerookte makreel

Ingrediënten:
kervel, knolselderij, notenolie en pistachenoten

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Laitance en bergère

Ingrediënten:
hom, mosterdsaus en stokbrood

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Snack of tussendoortje uit Lidya Winkels kookboek:

Lekkere hapjes van vis die betaalbaar zijn

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, kuit, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Laitance à l'Américaine

Ingrediënten:
hom, vissaus en witte wijn

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Laitance à l'Ecossaise

Ingrediënten:
deegbakjes, hom en roerei

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Laitance Villeroi

Ingrediënten:
eiersaus, hom, tomatensaus en truffel

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Sinterklaasrecepten: Tong à l'orange

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, peterselie, sinaasappel, sinaasappelsap, tongfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Filetti di passera con castelfranco finocchi e bagna càôda - Geroosterde scholfilet met venkel en ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, castelfranco radicchio, citroensap, knoflook, melk, olijfolie, peper, rucola, scholfilet, venkelknol, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoutevismousse (variatie met aardappels) - brandade de morue

Ingrediënten:
aardappel, brood, citroensap, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai padang II (Gestoofde vis uit Padang)

Ingrediënten:
asemwater, groene lomboks, ketjap manis, knoflook, koenjit, makreel, olie, rode lomboks, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Zwarte rijst, zeekat en ingelegde citroen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, groene paprika, ingelegde citroenschil, inktvisinkt, laurierblad, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, pimentón dulce, puntpaprika, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte wijn en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan I (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
knoflook, makreel, peterselie, prei, sambal oelek, tomatenpuree, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan II (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
citroensap, kemiries, knoflook, makreel, sambal oelek, selderij, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai padang I (Gestoofde vis uit Padang)

Ingrediënten:
asemwater, basilicum, citroensap, koenjit, laos, makreel, olie, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Pikante visschotel

Ingrediënten:
appel, azijn, melk, mosterd, ongezoete custard, oude kaas, peper, suiker, tomaat, ui, vis en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan V (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
asemwater, olie, sambal badjak, wijtingfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe roedjak (Gebakken kabeljauw of schelvis)

Ingrediënten:
djahé, kabeljauw, ketjap manis, knoflookpoeder, koffiemelk, laos, olie, sambal oelek, santen, schelvis, suiker, ui en uiezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Filippijnse vis

Ingrediënten:
broodkruim, cashewnoten, citroensap, kaas, knoflook, laurierpoeder, madeira, melk, nootmuskaat, peper, sherry, ui, vis en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Tongfilet met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroensap, meel, rode wijn, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis