Giorgio Locatelli - Made in Italy

Made in Italy

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli

We hebben 306 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Italy, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Met dit schitterend vormgegeven en gefotografeerde boek presenteert Engelands meest favoriete Italiaanse chef zijn levenswerk: Giorgio Locatelli combineert in Made in Italy oude familieverhalen en -recepten met de eigentijdse, onmisbare gerechten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant. Locatelli’s passie voor eten straalt van elke pagina van dit verrassende boek. Of hij nu herinneringen aan de gerechten uit zijn geboortestreek Lombardije ophaalt, een voorgerecht presenteert waarvoor hij de meest eenvoudige en verse ingrediënten gebruikt of uitlegt hoe je de ultieme risotto moet maken: Locatelli verplaatst de lezer naar zijn eigen keuken, en laat hem de echte smaken van Italië proeven.

Het boek staat bol van de inzichten en historische details die je van een bedreven kookboekenschrijver mag verwachten. De praktische expertise van een topkok wordt op smaak gebracht met uitnodigende verhalen, geestige en uitgesproken observaties over de stand van zaken in de hedendaagse gastronomie. Dit alles maakt Made in Italy dé nieuwe Italiaanse kookbijbel, van de erkende meester van de moderne Italiaanse keuken.

“Made in Italy is eenvoudigweg het perfecte boek. Koop dit boek en je zult nooit meer naar een ander Italiaanse kookboek willen omkijken.” Gordon Ramsay, The Times

“Made in Italy is mijn Boek van het Jaar en plaatst al het andere op mijn Italiaanse boekenplank in de schaduw.” Nigel Slater, Observer Food Monthly


Aantekeningen bij dit boek

Made in Italy is geïndexeerd aan de hand van de oorspronkelijke Engelse editie. Er kunnen daardoor kleine afwijkingen zijn van de Nederlandse editie door verschillen in interpretatie van de vertalingen van ingrediënten en recepttitels. Locatelli is heel precies waar het gaat om zijn ingrediënten. Ik heb er voor gekozen om hier en daar korte beschrijvingen te kiezen. Daarom de volgende leeswijzer die geldt voor alle recepten:
• Peterselie is altijd platte peterselie
• Witte wijn is droge witte wijn tenzij anders vermeld
• Olijfolie is extra vergine olijfolie behalve als de olie sterk moet worden verhit om te bakken of te frituren. Bij sterke verhitting levert extra vergine olie een onaangename bijsmaak. (in een apart kader geeft Locatelli nog interessante tips voor de keuze van olijfolie op basis van regionale verschillen en verschillende olijfrassen die zeer uiteenlopende smaken opleveren).
• In een aantal recepten wordt double cream gebruikt. In Engeland gebruikelijk maar hier nauwelijks verkrijgbaar. Als vervanger wordt een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) aanbevolen (https://www.kookfans.nl/voedselfeitjes/double-cream-precies-vervangen/) of eventueel crème fraiche. In de recepten heb ik voor double cream steeds slagroom en mascarpone opgegeven.
Thom de Beer, juli 2019

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Made in Italy

Een greep uit de 306 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta de ciliege - Kersentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, ei, fijne tafelsuiker, hazelnootmeel, kersen, vege-gel en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Carciofi - Artisjok

Ingrediënten:
artisjok, groente, marinade voor artisjokken, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pijnappelpitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato alle nocciole - Hazelnootijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, hazelnootpasta, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Toon alle 306 recepten in dit boek