zuivel

Zoek naar zuivel in jouw eigen kookboeken

Zuivel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarkpastei - piroschki s tworogom

Ingrediënten:
boter, ei, gist, kwark, meel, melk, olie, suiker, vanillesuiker, water en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pastei / zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Spray-Dried Buttermilk

Ingrediënten:
dextrose, karnemelk, melkzuur en microcrystallijn cellulose

Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / nagerecht uit Parade van pasta & pizza:

Bitterkoekjes-kwarkdessert

Ingrediënten:
amandellikeur, amaretto, bitterkoekjes, eidooier, kwark, slagroom en suiker

Keuken:
Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / nagerecht uit Wereldkeuken Italie:

Panna cotta

Ingrediënten:
bladgelatine, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Vruchtenyoghurt

Ingrediënten:
ananas, bananen, suiker en yoghurt

Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Yoghurtflip

Ingrediënten:
banaan, chocoladeschilfers, kirsch, melk, pure chocolade, slagroom, suiker, vanillesuiker en yoghurt

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Low Fat "Cream"

Ingrediënten:
lambda® carrageen, magere melk, methylcellulose e4m en wei proteine isolaat

Soort:
zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Lisdodden met yoghurt

Ingrediënten:
bessenwijn, druivenpitolie, hazelnoot, lisdoddestengel, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Gekarameliseerde boter

Ingrediënten:
boter

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Chocoladeyoghurt met perzik

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, honing, perziken, pure chocolade, slagroom en yoghurt

Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

plattekaasroom

Ingrediënten:
eieren, fruit, likeur, platte kaas, suiker en verse muntblaadjes

Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Verse kaas met chocolade

Ingrediënten:
chocolade koffiebonen, eierdooier, eiwit, pure chocolade, slagroom, suiker en verse kaas

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Chocolade-mascarponerom

Ingrediënten:
amandelschilfers, amaretto, boudoirkoekjes, koffie, mascarpone, poedersuiker, pure chocolade, slagroom en suiker

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Tiramisu

Ingrediënten:
amaretto, boudoirkoekjes, cacaopoeder, eierdooiers, eiwitten, koffie, mascarpone en poedersuiker

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Kaas-vanilleroom

Ingrediënten:
aardbeien, brésiliennenootjes, platte kaas en vanillepudding

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Aromatische berkenstroop met melk en gerst

Ingrediënten:
anijszaad, appelbalsamico, berkensiroop, dextrose, guargom, invertsuiker, klaverzuring, melk, melkpoeder, parelgort, room, roomse kervel, suiker, tijmbloemen, vloeibare stikstof, water, zoethout en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / nagerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Sonja´s vlaflip

Ingrediënten:
frambozen, kiwi, vruchtenkwark en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Geitenkaas met druiven, peren en pijnboompitten

Ingrediënten:
druiven, esdoornsiroop, geitenkaas, peren, pijnboompitten, sharonvruchten en witte wijn

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Blauwaderkaas met vijgensalade

Ingrediënten:
blauwaderkaas, mango, port, sinaasappels, vijgen en walnoten

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Semifreddo van ricotta

Ingrediënten:
citroen, eierdooiers, eiwit, fruit, gekonfijte ananas, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschil, ricotta, slagroom, suiker en vanille-essence

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Advocaat-mascarponeroom

Ingrediënten:
advocaat, boudoirkoekjes, mascarpone, slagroom, slagroomversteviger en suiker

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Recept uit De chef-kok is een vrouw:

Crème fraiche

Ingrediënten:
karnemelk, slagroom en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Yogurt

Ingrediënten:
yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Skyr

Ingrediënten:
magere melk, melkzuur en yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Clotted Cream

Ingrediënten:
room en volle melk

Soort:
zuivel