zuivel

Zoek naar zuivel in jouw eigen kookboeken

Zuivel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarkpastei - piroschki s tworogom

Ingrediënten:
boter, ei, gist, kwark, meel, melk, olie, suiker, vanillesuiker, water en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pastei / zuivel
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / nagerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Kwarkdessert met mandarijntjes

Ingrediënten:
bladgelatine, canderel, lange vingers, magere kwark en mandarijnen op sap

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

basic milk curd

Ingrediënten:
rauwe melk en stremsel

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Caramelized creme fraiche

Ingrediënten:
knoflookconfiture

Soort:
zuivel
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Clotted Cream

Soort:
zuivel
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Recept uit De chef-kok is een vrouw:

Crème fraiche

Ingrediënten:
karnemelk, slagroom en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Smoked Cream

Ingrediënten:
room

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Stable latte foam

Ingrediënten:
magere melk, sucro® en wei proteine isolaat

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Clotted Cream

Ingrediënten:
room en volle melk

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Skyr

Ingrediënten:
magere melk, melkzuur en yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Yogurt

Ingrediënten:
yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Instant Crème Fraiche

Ingrediënten:
lambda® carrageen, melkzuur, room en water

Soort:
zuivel
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht uit Culinaria Frankrijk:

Mel i mato volgens het huis - mel i mato à notre façon

Ingrediënten:
citroensap, honing, suiker, verse geitenkaas, verse roomkaas, walnoten en water

Keuken:
Frans / Catalaans
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Chocoladecoupe met kokos en peer

Ingrediënten:
chocoladevla, crème fraîche, kokosmakronen, peren uit blik en rum

Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Yoghurt met honing en noten

Ingrediënten:
cashewnoten, hazelnoten, kaneel, vloeibare honing en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
zuivel

Diner / nagerecht van anita van h:

Ci­troen-va­nil­le­ma­s­car­po­ne met bos­vruch­ten

Ingrediënten:
bramen, citroen, lange vingers, mascarpone, ongezouten pistachenoten, rode bessen, slagroom, vanillestokje, verse frambozen en witte basterdsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vanillekwark met fruit

Ingrediënten:
beschuit, kaneelbeschuitjes, kwark, mandarijn, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Mhallabia met mandarijnstroop

Ingrediënten:
maïzena, mandarijn, mastiek, oranjebloesemwater, suiker en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Modernist Burrata

Ingrediënten:
activa® yg transglutaminase, gelatine, olijfolie, room, seizoenkruiden, verse kaaswrongel, volle melk en zout

Soort:
zuivel
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / nagerecht uit Oma's receptenboek:

Griesmeelpap met rozijnen

Ingrediënten:
boter, griesmeel, melk, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / nagerecht uit Zomerslank met Sonja:

Kwark met honing, fruit en koekjes

Ingrediënten:
aardbei, abrikoos, biscuit, halvajam, honing, magere aardbeienkwark en magere kwark

Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
bloemsuiker, citroen, eieren, fruit, gemalen amandelen, maïszetmeel, platte kaas, slagroom, suiker en vetstof

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Rozijnen-kwarktaart

Ingrediënten:
blauwe rozijnen, eiwit, halfvolle melk, magere kwark, magere yoghurt, mon chou, poedergelatine, roomkaas, suiker, sultanarozijnen en vanille-essence

Soort:
zuivel
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht / basisrecept uit Desserts nieuwe stijl:

Zelfgemaakte yoghurt

Ingrediënten:
halfvolle melk, magere melkpoeder en magere yoghurt

Soort:
zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht uit Koken voor elke dag:

Verse kaas met chocolade

Ingrediënten:
chocolade koffiebonen, eierdooier, eiwit, pure chocolade, slagroom, suiker en verse kaas

Soort:
eieren, kaas en zuivel / zuivel