zuivel

Zoek naar zuivel in jouw eigen kookboeken

Zuivel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarkpastei - piroschki s tworogom

Ingrediënten:
boter, ei, gist, kwark, meel, melk, olie, suiker, vanillesuiker, water en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pastei / zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Maxime Bilet en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Spray-Dried Buttermilk

Ingrediënten:
dextrose, karnemelk, melkzuur en microcrystallijn cellulose

Soort:
zuivel
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / nagerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Sonja´s vlaflip

Ingrediënten:
frambozen, kiwi, vruchtenkwark en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Cidervla

Ingrediënten:
appelcider, bloem, eidooier, kristalsuiker, maïzena, melk, sidra, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Aromatische berkenstroop met melk en gerst

Ingrediënten:
anijszaad, appelbalsamico, berkensiroop, dextrose, guargom, invertsuiker, klaverzuring, melk, melkpoeder, parelgort, room, roomse kervel, suiker, tijmbloemen, vloeibare stikstof, water, zoethout en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / nagerecht uit Parade van pasta & pizza:

Bitterkoekjes-kwarkdessert

Ingrediënten:
amandellikeur, amaretto, bitterkoekjes, eidooier, kwark, slagroom en suiker

Keuken:
Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Vlaflip met verse aardbeiensaus

Ingrediënten:
aardbei, aardbeienlikeur, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Smoked Cream

Ingrediënten:
room

Soort:
zuivel
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Clotted Cream

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

basic milk curd

Ingrediënten:
rauwe melk en stremsel

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Instant Crème Fraiche

Ingrediënten:
lambda® carrageen, melkzuur, room en water

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Low Fat "Cream"

Ingrediënten:
lambda® carrageen, magere melk, methylcellulose e4m en wei proteine isolaat

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Skyr

Ingrediënten:
magere melk, melkzuur en yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Yogurt

Ingrediënten:
yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Clotted Cream

Ingrediënten:
room en volle melk

Soort:
zuivel
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / nagerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Kwarkdessert met mandarijntjes

Ingrediënten:
bladgelatine, canderel, lange vingers, magere kwark en mandarijnen op sap

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Stable latte foam

Ingrediënten:
magere melk, sucro® en wei proteine isolaat

Soort:
zuivel
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Caramelized creme fraiche

Ingrediënten:
knoflookconfiture

Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Sinaasappel-gemberyoghurt

Ingrediënten:
gemberbolletjes op siroop, sinaasappel, sinaasappellimonadesiroop en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vla met kwark en kersen

Ingrediënten:
kersenjam, kersen op sap, kwark en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Roompuddinkjes met vruchtensaus - crèmets

Ingrediënten:
aardbei, crème fraîche, eiwit, framboos, rode bes, rode vruchtensaus, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
zuivel
Een recept uit N. van Ormondt en Sonja Bakker - Zomerslank met Sonja

Diner / nagerecht uit Zomerslank met Sonja:

Kwark met honing, fruit en koekjes

Ingrediënten:
aardbei, abrikoos, biscuit, halvajam, honing, magere aardbeienkwark en magere kwark

Soort:
zuivel
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Rozijnen-kwarktaart

Ingrediënten:
blauwe rozijnen, eiwit, halfvolle melk, magere kwark, magere yoghurt, mon chou, poedergelatine, roomkaas, suiker, sultanarozijnen en vanille-essence

Soort:
zuivel
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht / basisrecept uit Desserts nieuwe stijl:

Zelfgemaakte yoghurt

Ingrediënten:
halfvolle melk, magere melkpoeder en magere yoghurt

Soort:
zuivel
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Recept uit De chef-kok is een vrouw:

Crème fraiche

Ingrediënten:
karnemelk, slagroom en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
zuivel