P. Tryde en S. Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en S. Clark

We hebben 196 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord 'Moro' betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren - een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken.
Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische M terran gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten - Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kennis van zaken die zij in de verschillende regio's hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingredi en, vaak authentieke producten uit deze gebieden.
Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.
'De Clarks hebben op indrukwekkende wijze de fascinerende smaken en de culinaire tradities weten te vangen van dat deel van de M terran dat is verbonden door een bloedig verleden.' CLAUDIA RODEN
'Dit is het boek waar ik al jaren op heb gewacht' NIGELLA LAWSON


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Moro

Een greep uit de 196 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Nagerecht / bij de koffie uit Moro:

Citroencake met walnoten en kardemom

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, ei, fijne suiker, gemalen kardemomzaad, polenta en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van gebakken biefstukreepjes met gerst, druiven en sumak

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemengde specerijen, knoflook, korianderzaad, lendenbieflap, muskaatdruiven, olijfolie, parelgerst, rode-wijnazijn, sumak, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Saus van piquillopepers

Ingrediënten:
ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, knoflook, piquillopepers, rode-wijnazijn, vers tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sauzen, dips & dressings
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Linzensoep met komijn

Ingrediënten:
citroen, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, spaanse ui, spinazie, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Courgettes met pijnboompitten en rozijnen

Ingrediënten:
courgette, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, spaanse ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pintobonen met dille

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, pintobonen, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gegrilleerde kippenvleugels met tahin

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, kippenvleugels, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tahin, tahinsaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / lunchgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gebakken lever met komijn

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfslever, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Picknick / buffet / voorgerecht uit Moro:

Mojama met tomaten, paprika, gehakt ei en olijven

Ingrediënten:
citroen, ei, extra vergine olijfolie, groene paprika, kerstomaat, kleine olijven, knoflook, mojama, rode ui, rode-wijnazijn, tomatensap, verse bladpeterselie, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Snijbietstengels met tahin

Ingrediënten:
nigellazaad, snijbietstengels, tahinsaus en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Ontbijt / nagerecht / snack of tussendoortje uit Moro:

Churros con chocolate

Ingrediënten:
bakpoeder, dikke room, kaneelstokje, melk, poedersuiker, pure chocolade, tarwebloem, zoete gecondenseerde melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / frituren / niet-alcoholische drank
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Hoofdgerecht uit Moro:

Eendenborst met granaatappelsiroop

Ingrediënten:
eendenborst, granaatappelsiroop, kaneelpoeder, olijfolie, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Baba ghanoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, tahin, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
vegetarisch / sauzen, dips & dressings / groentegerecht
Toon alle 196 recepten in dit boek