P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en Sam & Sam Clark

We hebben 196 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord ‘Moro’ betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren - een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken.
Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische M terran gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten - Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kennis van zaken die zij in de verschillende regio’s hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingredi en, vaak authentieke producten uit deze gebieden.
Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.
‘De Clarks hebben op indrukwekkende wijze de fascinerende smaken en de culinaire tradities weten te vangen van dat deel van de M terran dat is verbonden door een bloedig verleden.’ CLAUDIA RODEN
‘Dit is het boek waar ik al jaren op heb gewacht’ NIGELLA LAWSON


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Moro

Een greep uit de 196 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Soep van paddestoelen en amandelen met fino-sherry - sopa de setas

Ingrediënten:
blanke amandelen, fino sherry, gedroogd eekhoorntjesbrood, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paddestoelen, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gazpacho

Ingrediënten:
groene peper, knoflook, komkommer, olijfolie, oud witbrood, rode-wijnazijn, ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Moro:

Chocoladetaart met abrikozenpasta

Ingrediënten:
abrikozenpasta, citroensap, ei, fijne suiker, boter, pure chocolade en taartbodem

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gebraden lamsschouder met saffraanrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberis, boter, kaneelstokje, kardemompeul, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit Moro:

Mojama met tomaten, paprika, gehakt ei en olijven

Ingrediënten:
citroen, ei, extra vergine olijfolie, groene paprika, kerstomaat, kleine olijven, knoflook, mojama, rode ui, rode-wijnazijn, tomatensap, verse bladpeterselie, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Aardappelen voor de armen - patatas a lo pobre

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, spaanse ui, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

labneh-balletjes

Ingrediënten:
komijn, labneh, olijfolie, oregano, paprika en tijm

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / kaas
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Vismarinade - spaanse marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, oregano, verse tijm, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, fijne bulgur, kaneel, knoflook, lente-ui, olijfolie, piment, verse munt, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / basisrecept uit Moro:

Dressing van sherryazijn

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, sherryazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Vissoep met cognac - sopa de pescado

Ingrediënten:
cognac, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, pruimtomaat, rode wijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, visafval, visbouillon, wortel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Pilav basisrecept

Ingrediënten:
rijst, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Rode biet met yoghurt

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, melk, nigellazaad, olijfolie, rode biet, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Mojama met piquillopepers en kapperappeltjes

Ingrediënten:
bladsla, citroen, dressing, kapperappeltjes, knoflook, mojama, olijfolie, piquillopepers, sherryazijn, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Visstoofpot met paprika, amandelen en saffraan - romesco de peix

Ingrediënten:
amandelen, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pruimtomaten uit blik, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, venusschelp, verse rozemarijn, visbouillon, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde mosselen met tarator

Ingrediënten:
bloem, citroen, mosselen, peper, tarator, zeezout, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Moorse spiesjes - pinchitos morunos

Ingrediënten:
knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, oregano, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, varkensfilet, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Toon alle 196 recepten in dit boek