P. Tryde en S. Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en S. Clark

We hebben 94 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord 'Moro' betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren - een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken.
Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische M terran gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten - Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kennis van zaken die zij in de verschillende regio's hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingredi en, vaak authentieke producten uit deze gebieden.
Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.
'De Clarks hebben op indrukwekkende wijze de fascinerende smaken en de culinaire tradities weten te vangen van dat deel van de M terran dat is verbonden door een bloedig verleden.' CLAUDIA RODEN
'Dit is het boek waar ik al jaren op heb gewacht' NIGELLA LAWSON


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Moro

Een greep uit de 94 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Sardientjes gevuld met koriander, knoflook en komijn

Ingrediënten:
bloem, citroensap, knoflook, komijnzaad, peper, sardines, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituren
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Serranitos

Ingrediënten:
brood, groene paprika, knoflook, olijfolie, serranoham, varkenslap, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

marokkaans brood

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde gist, melk, olijfolie, venkelzaad, vloeibare honing, water en zout

Keuken:
Marokkaans

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Gazpacho

Ingrediënten:
groene peper, knoflook, komkommer, olijfolie, oud witbrood, rode-wijnazijn, ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Moro-zuurdesembrood

Ingrediënten:
bloem, fijn zeezout, olijfolie, water en zuurdeeg

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Witte gazpacho - ajo blanco

Ingrediënten:
blanke amandelen, ijswater, knoflook, muskaatdruiven, olijfolie, oud witbrood, sherryazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Turks brood

Ingrediënten:
bloem, fijn zeezout, gedroogde gist, olijfolie en water

Keuken:
Mediterraans / Turks

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van gebakken biefstukreepjes met gerst, druiven en sumak

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemengde specerijen, knoflook, korianderzaad, lendenbieflap, muskaatdruiven, olijfolie, parelgerst, rode-wijnazijn, sumak, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees

Soort:
salade / vlees
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Pikante chorizo met een salade van boterbonen en tomaten

Ingrediënten:
bakchorizo, boterbonen, citroensap, dressing, extra vergine olijfolie, kerstomaat, olijfolie, rode ui, sherryazijn, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
salade / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Knoflooksoep - sopa de ajo

Ingrediënten:
bakchorizo, brood, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, scharrelei, verse tijm, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Vissoep met cognac - sopa de pescado

Ingrediënten:
cognac, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie, pruimtomaat, rode wijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, visafval, visbouillon, wortel, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde mosselen met tarator

Ingrediënten:
bloem, citroen, mosselen, peper, tarator, zeezout, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituren
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Vissoep met gedroogde limoen

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, gedroogde limoen, knoflook, koenjit, olijfolie, poedersuiker, pruimtomaten uit blik, spaanse ui, verse bladpeterselie, visbouillon, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Iraans

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Mojama met piquillopepers en kapperappeltjes

Ingrediënten:
bladsla, citroen, dressing, kapperappeltjes, knoflook, mojama, olijfolie, piquillopepers, sherryazijn, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Paddestoelen met sherry - setas al jerez

Ingrediënten:
fino sherry, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, ui, verse bladpeterselie, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht uit Moro:

Roerei met paddestoelen - revuelto de setas

Ingrediënten:
boter, jamón serrano, knoflook, melk, olijfolie, scharrelei, verse bladpeterselie, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans

Soort:
vegetarisch / eiergerecht
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Picknick / bijgerecht / lunchgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, fijne bulgur, kaneel, knoflook, lente-ui, olijfolie, piment, verse munt, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans

Soort:
salade / vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gegrilleerde sardientjes - sardinas a la parilla

Ingrediënten:
citroen, groene olijven, knoflook, sardines, sinaasappelrasp, verse bladpeterselie en zeezout

Keuken:
Spaans

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Toon alle 94 recepten in dit boek