P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en Sam & Sam Clark

We hebben 196 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord ‘Moro’ betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren - een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken.
Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische M terran gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten - Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kennis van zaken die zij in de verschillende regio’s hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingredi en, vaak authentieke producten uit deze gebieden.
Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.
‘De Clarks hebben op indrukwekkende wijze de fascinerende smaken en de culinaire tradities weten te vangen van dat deel van de M terran dat is verbonden door een bloedig verleden.’ CLAUDIA RODEN
‘Dit is het boek waar ik al jaren op heb gewacht’ NIGELLA LAWSON


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Moro

Een greep uit de 196 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Zuurdeegkweek

Ingrediënten:
bloem, rode druiven en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / beslag/deeg
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Boven houtskool gegrilde kwartel met granaatappelsiroop

Ingrediënten:
dressing, gemalen kaneel, gemengde specerijen, granaatappel, granaatappelsiroop, knoflookteen, kwartel, sla, ui en waterkers

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Rode bieten-soep met zwarte komijn

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, rode biet, rode-wijnazijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, water, yoghurt, zeezout, zout, zwarte komijn en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Moro:

Amandeltaart met oloroso - tarta de Santiago

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, ei, fijne suiker, kaneelstokje, membrillo, oloroso sherry, boter, sinaasappelrasp en taartbodem

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Kweepeer-alioli

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, membrillo, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro:

Inktvis met aardappelen - chocos con papas

Ingrediënten:
aardappel, fino sherry, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijlinktvis, rode paprika, spaanse ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
kippenkarkas, knoflook, laurierblad, selderijstengel, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Soep van aardappel, komkommer en favabonen

Ingrediënten:
aardappel, favabonen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, komkommer, olijfolie, spaanse ui, verse dille, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Ontbijt / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Brood met tomaat en gerookte ham - pan con tomate y jamon

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, jamon iberico, knoflook, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pistachesaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, oranjebloesemwater, pistachenoten, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Heek in salsa verde - merluza en salsa verde

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, heekmoot, knoflook, olijfolie, peper, venkelzaad, venusschelp, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Artisjokken met een saus met pijnboompitten, ui en kruiden

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rode ui, rode-wijnazijn, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Yoghurt - laban

Ingrediënten:
slagroom, verse yoghurt en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gemarineerde ansjovis - boquerones en vinagre

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, groene spaanse peper uit pot en kapperappeltjes

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Moro:

Aubergine-paprikasalade met gekarameliseerde boter en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gekaramelliseerde boter, knoflook, melk, olijfolie, rode paprika, verse koriander, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Sardientjes gevuld met koriander, knoflook en komijn

Ingrediënten:
bloem, citroensap, knoflook, komijnzaad, peper, sardines, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Toon alle 196 recepten in dit boek