P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Een boek van P. Tryde en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Moro is een van de meest besproken restaurants van Londen en het wordt al vergeleken met het internationaal bekende River Cafe. Moro richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de keuken van de Moren, met de nadruk op de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken.
De culinaire waarde van dit gebied is lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar gelukkig ontdekken steeds meer kookliefhebbers de intense smaken en geuren en unieke gerechten van deze Zuid-mediterrane keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Tuinbonen met morcilla - habas con morcilla

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, morcilla, olijfolie, tuinbonen, venkelzaad, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, fijne bulgur, kaneel, knoflook, lente-ui, olijfolie, piment, verse munt, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Yoghurt - laban

Ingrediënten:
slagroom, verse yoghurt en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Vlinder lamsfilets

Ingrediënten:
lamsbeen en marinade

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Turlu turlu

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen piment, groene paprika, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, raapje, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
kippenkarkas, knoflook, laurierblad, selderijstengel, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / basisrecept uit Moro:

Zelfgemaakte membrillo

Ingrediënten:
citroensap, kweepeer, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
fruit / inmaak / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - Spaanse marinade

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode-wijnazijn, verse tijm, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Tarator

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen piment, knoflook, oud witbrood, rode wijnazijn, walnoten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pilav met tuinbonen en dille

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gemengde specerijen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, melk, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Aardappelen voor de armen - patatas a lo pobre

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, spaanse ui, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Dressing van granaatappelsiroop

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fijne suiker, granaatappelsiroop, kaneelpoeder, knoflook, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro:

Gemarineerde gebakken vis - pescado en adobo

Ingrediënten:
bloem, citroen, hondshaaifilet, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, peper, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gegrilde witlof met sherryazijn en jamón

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, jamón serrano, knoflook, sherry-azijn, verse bladpeterselie, verse tijm, witlof, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht uit Moro:

Yoghurtcake met pistachenoten

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, fijne suiker, pistachenoten, scharrelei, sinaasappelrasp, tarwebloem, vanillestokje en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Vissoep met gedroogde limoen

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, gedroogde limoen, knoflook, koenjit, olijfolie, poedersuiker, pruimtomaten uit blik, spaanse ui, verse bladpeterselie, visbouillon, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Iraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Zaagbaars met doperwten en saffraan - mero en amarillo

Ingrediënten:
doperwten, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, witte boterham, witte wijn, zaagbaars, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, tahinpasta, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van wortel, komijn en koriander

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, poedersuiker, verse koriander, wortel en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Moro:

Amandeltaart met oloroso - tarta de Santiago

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, ei, fijne suiker, kaneelstokje, membrillo, oloroso sherry, boter, sinaasappelrasp en taartbodem

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Kastanjesoep met chorizo - sopa de castañas

Ingrediënten:
bakchorizo, bleekselderij, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, tamme kastanje, tomaat, verse tijm, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon