Moro
het kookboek van de zuid-mediterrane keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Moro , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Moro is een van de meest besproken restaurants van Londen en het wordt al vergeleken met het internationaal bekende River Cafe. Moro richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de keuken van de Moren, met de nadruk op de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken. De culinaire waarde van dit gebied is lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar gelukkig ontdekken steeds meer kookliefhebbers de intense smaken en geuren en unieke gerechten van deze Zuid-mediterrane keuken.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroen, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, spaanse ui, spinazie, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, extra vergine olijfolie, gele ui, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, rode paprika, rode-wijnazijn, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, knoflook, melk, nigellazaad, olijfolie, rode biet, yoghurt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bottarga, gerookte kuit, melk, scharrelei, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, groene spaanse peper uit pot en kapperappeltjes
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: manchego en membrillo
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, sherryazijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, ei, favabonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: eendenbouillon, kruidnagel, laurierblad, medium oloroso, membrillo, tamme eend, ui, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, kippenvleugels, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tahin, tahinsaus, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Libanees
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: citroensap, kweepeer, suiker en water
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: fruit / inmaak / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Mediterraans
Soort: rijst / vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, knoflook, piquillopepers, rode-wijnazijn, tijm, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, pintobonen, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, knoflook, kwartel, olijfolie, rozenblaadjesjam, rozenwater, zout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: barbecue/grill / wild en gevogelte
Ingrediënten: knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, oregano, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, varkensfilet, venkelzaad, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vlees / barbecue/grill
Ingrediënten: citroen, citroensap, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zwaardvismoten en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: doperwten, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, serranoham, ui, verse munt, wortel, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: citroen, ei, extra vergine olijfolie, groene paprika, kerstomaat, kleine olijven, knoflook, mojama, rode ui, rode-wijnazijn, tomatensap, verse bladpeterselie, zeezout, zout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, hele tarwekorrels, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, wheat berries, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Libanees
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, berberis, boter, kaneelstokje, kardemompeul, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans
Soort: vlees
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, jamón serrano, knoflook, sherry-azijn, verse bladpeterselie, verse tijm, witlof, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / vlees / barbecue/grill
Ingrediënten: brasem, citroen, grof zeezout, peterselie, venkelknol en venkelzaad
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bloem, boter, broodkruimels, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, serranoham, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vlees / frituur
Ingrediënten: citroensap, harissa, olijfolie, scharrelkip, water, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: gevogelte