J. Lawson - Cocina Nueva

Cocina Nueva

de nieuwe Spaanse keuken

Een boek van J. Lawson

We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Cocina Nueva, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De nieuwe Spaanse keuken is een eerbetoon aan de traditionele gerechten die de Spanjaarden thuis zo graag maken, van exotische tapas tot authentieke, klassieke hoofdgerechten.
De recepten hebben tegelijkertijd een verrassend modern accent. Dit is dan ook geen gewoon Spaans kookboek...


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Cocina Nueva

Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Risotto met jamón en groenten

Ingrediënten:
asperge, boter, calasparrarijst, dry sherry, erwten, fino sherry, groentebouillon, ham, jamón, jonge spinazieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, manchego, olijfolie, paellarijst, prei, prosciutto, tuinbonen en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / risotto / rijst
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Txangurro-ravioli

Ingrediënten:
boter, ei, gerookt zoet paprikapoeder, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, kristalsuiker, lasagnevellen, laurierblad, manchego, olijfolie, prei, slagroom, tomaat uit blik, verse bladpeterselie, verse tijm, vieux, visbouillon, witbrood, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Oesters met cavadressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cava, ham, jamón, kristalsuiker, mousserende witte wijn, oester, prosciutto, rode ui en sherryazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / tapas
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Drinken uit Cocina Nueva:

Leche merengada punch

Ingrediënten:
citroenschil, eiwit, kaneel, kaneelstokjes, krstalsuiker, melk, vanille-extract en witte rum

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / niet-alcoholische drank
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Nagerecht uit Cocina Nueva:

Peren in pedro ximénez sherry

Ingrediënten:
beurré bosc, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker, peer, pure chocolade, room, sherry pedro ximenez en vanilleijs

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Sint-jakobsschelpen met venkel en ansjovisolie

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroenrasp, extra vierge-olijfolie, knoflook, manzanilla, olijfolie, sint-jakobsschelp, venkelknol, venkelloof en venkelzaad

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Fideua met zeevruchten

Ingrediënten:
babypijlinktvis, chorizoworst, citroenrasp, fideos pasta, fino sherry, garnalen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, pijnboompitten, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui, saffraandraadjes, sint-jakobsschelp, spaghettini, suiker, tomaat uit blik, venkelknol, venkelloof, verse bladpeterselie en witbrood

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Marmitakopakketjes

Ingrediënten:
aardappel, citroen, citroenrasp, courgette, extra vierge-olijfolie, groene paprika, kabeljauwfilet, knoflook, rode ui, tomaat en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Nagerecht uit Cocina Nueva:

Polvorones met appel en cidervla

Ingrediënten:
appelcider, appelsap, boter, bruine basterdsuiker, eidooier, kristalsuiker, melk, oloroso sherry, boter, pijnboompitten, poedersuiker, sidra, slagroom, vanille-extract en zoete appel

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / amuse uit Cocina Nueva:

Rijke paddenstoelensoep met truffelolie

Ingrediënten:
boter, gedroogd eekhoorntjesbrood, ham, jamón, kastanjechampignon, kippenbouillon, knoflook, manzanilla, portobello, prei, prosciutto, shiitake, slagroom, veldchampignon en zwartetruffelolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / paddestoelen
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, amanzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stoofpot van konijn, aubergine en linzen

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, dry sherry, fino sherry, gerookt zoet paprikapoeder, jong tam konijn, kippenbouillon, kleine blauwgroene linzen, knoflook, laurierblad, le puylinzen, olijfolie, rode spaanse peper, rode ui, sherryazijn, tomaat uit blik, verse oregano en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunchgerecht / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Zomerse pasta met tonijn

Ingrediënten:
ansjovis, citroenrasp, citroensap, gerookt zoet paprikapoeder, knoflook, linguini, rode spaanse peper, spaghettini, tomaat, verse bladpeterselie, verse oregano en witte tonijn op olie

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Nagerecht uit Cocina Nueva:

Tipsy-gipsy-trifle

Ingrediënten:
cake, eidooier, gelatinepoeder, kristalsuiker, licor 43, maïzena, manzanilla, melk, mousserende witte wijn, perzik, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zuivel
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Kaneelsiroop

Ingrediënten:
kaneel, kristalsuiker, sherry pedro ximenez en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / siroop
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Nagerecht uit Cocina Nueva:

Sangriagranita

Ingrediënten:
citroengazeuse, citroensap, cognac, fruit, kaneel, kristalsuiker, rode wijn en sinaasappelsap

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/pannacotta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Basisrecept uit Cocina Nueva:

Mayonaise

Ingrediënten:
canola-olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, fruitige olijfolie, milde olie, sherryazijn, suiker, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / sauzen, dips & dressings
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

In olie gepocheerde tonijn met kerstomaatjes

Ingrediënten:
ansjovis, citroenschil, gedroogde gerookte spaanse peper, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, rode guindilla peper, tonijnsteak, troskerstomaat, verse tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Krokante eendenbouten met venkelsalade

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, ciderazijn, citroensap, eendenbout, eendenvet, extra vierge-olijfolie, grof zout, knoflook, komijnzaad, laurierblad, rode ui, venkelknol, venkelzaad en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Toon alle 128 recepten in dit boek