rijst

Zoek naar rijst in jouw eigen kookboeken

Rijst koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Rijst & erwten

Ingrediënten:
boter, erwten, groentebouillon, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, rigatino, risottorijst, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Pistacherijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenschil, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, kurkuma, laurier, pistaches en sinaasappelschil

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rijst
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Saffraan-Kaneelrijst

Ingrediënten:
amandelsnippers, basmatirijst, citroenschil, kaneelstokje, kippenbouillon, kurkuma, orientaalse rijstkruiden, pistaches en saffraandraadjes

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rijst
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Gebakken rijst uit Yangzhou (Yang Zhou Chao Fan)

Ingrediënten:
bamboescheuten, doperwten, ei, garnalen, jasmijnrijst, kip, kippenbouillon, lente-ui, olie, shaoxingwijn, shiitake, sojabonen, tuinbonen en varken

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gewürzreis garen, vegetarisch - Vegetarische kruidenrijst garen

Ingrediënten:
arganolie, bruine boter, groentebouillon, olijfolie, orientaalse rijstkruiden en ras-el-hanout

Keuken:
Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rijst
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gewürzreis garen - Kruidenrijst garen

Ingrediënten:
arganolie, bruine boter, kippenbouillon, olijfolie, orientaalse rijstkruiden en ras-el-hanout

Keuken:
Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Sushirijst

Ingrediënten:
japanse rondkorrelrijst, rijstazijn, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Gebakken rijst met varkensvlees

Ingrediënten:
ei, knoflook, lente ui, limoen, rijst, rode peper, sojasaus, suiker, thaise vissaus, ui en varkensvlees

Keuken:
Thais
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijst koken (absorptiemethode)

Ingrediënten:
basmatirijst, jasmijnrijst, parboiled rijst en waterei

Keuken:
Internationaal
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Zilvervliessrijst

Ingrediënten:
boter, gevogeltebouillon, groentebouillon, ui, water en zilvervliesrijst

Keuken:
Internationaal
Soort:
rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Mango met kleefrijst

Ingrediënten:
kokosmelk, limoenschil, mango, suiker en witte kleefrijst

Keuken:
Thais
Soort:
rijst
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rijst bij kip met bakbanaan

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Paella

Ingrediënten:
cayennepeper, erwten, gepelde grote garnalen, groene olijven, inktvis, kip, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paprika, peper, peterselie, rijst, roze garnalen, saffraan, tomaten, uien, varkensvlees en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Nasi goreng

Ingrediënten:
eieren, erwten, garnaal, ketjap manis, knoflook, komijnzaad, koriander, olie, peper, peterselie, rijst, rundvlees, sambal oelek, uien, varkensvlees, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijst stomen (Iraanse methode)

Ingrediënten:
boter, langkorrelrijst en water

Keuken:
Iraans
Soort:
rijst
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Risotto, pilaf, pilau

Ingrediënten:
boter, bruine bouillon, kippenbouillon, kooknat van champignons, laurier, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijst met groenten en krab

Ingrediënten:
eieren, garnalen, koriander, krab, limoen, olijfolie, paprika, peper, sjalotjes, suiker, tomaat, water, wilde rijst, wortel en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Jambalaya met ei en pancetta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cajunkruiden, ei, garnalen, gerookte worst, groene paprika, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, olie, oregano, pancetta, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
rijst
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

*Paella Valenciana with Rabbit, Puffed Wild Rice, Paella Stock, Smoked Bomba Rice, Freeze Dried Piquillo Pepper, Blood Sausage, Sous vide Braised Snails, Sofrito, Sous Vide Artichoke, Horchata Foam, Soccarat Tuile and Seared Langoustine Tails

Ingrediënten:
aardpeerschuim, artisjok, bloedworst, slak, konijnlende, langoustinestaart, paellabouillon, paellarijst, soccarat tuile en sofrito

Soort:
rijst
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Risotto alla Milanese (Risotto op zijn Milanees)

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, risottorijst, runderbouillon, rundermerg, saffraan en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijst stomen (Japanse methode)

Ingrediënten:
rondkorrelrijst en water

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ananaspilaf

Ingrediënten:
amandelen, ananas, bruine suiker, kandij, kerrie, pistaches, rijst, uiezout en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
rijst
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Risotto met rode wijn en worst

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, olijfolie, parmezaanse kaas, rode wijn, rozemarijn, saucijsjes en ui

Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goreng Singapore (gebakken rijst uit Singapore)

Ingrediënten:
eieren, garnalen, ketjap, knoflook, komkommer, prei, rijst, sambal oelek, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

pilav van mosselen en rijst

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, langkorrelige rijst, lente-uitjes, mosselen, olijfolie extra vierge, uien, verse dille, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst