Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

De Thaise keuken

Een boek van Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey

We hebben 149 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Thaise keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In de Thaise cultuur is het een feest om maaltijden voor te bereiden, te koken en op te dienen. Elke maaltijd is een heerlijkheid. Dit boek opent met een overzicht van de geschiedenis van het land en ontdekt de culinaire en sociale tradities. Ontdek de verschillen tussen de regionale maaltijden, het eten van de straat en de Thaise markten en ontdek de belangrijkheid van voedsel binnen de Thaise cultuur.

Deze wonderbaarlijke collectie recepten bevat meer dan 150 verrukkelijke gerechten, van snacks, soepen en salades tot curries, rijst, pasta en desserts. Dit verbazingwekkende boek is een aanschouwelijke en culinaire openbaring van de pittige, maar ook fijne smaken van de Thaise keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Thaise keuken

Een greep uit de 149 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit De Thaise keuken:

Kokospannenkoeken

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloem, ei, kokos, kokosmelk, limoen, rijstebloem en tafelsuiker

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Thaise loempia's

Ingrediënten:
bamboescheuten, bloem, garnalen, gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, lente ui, loempiavellen, mihoen, rode peper, suiker, taugé, thaise vissaus, varkensgehakt, verse koriander, wortel en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Kipsaté met pindasaus

Ingrediënten:
gember, honing, kipfilet, knoflook, kokosmelk, limoen, pindakaas, rode peper, sojasaus en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Varkensvlees met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, gele basterdsuiker, knoflook, korianderblaadjes, lente ui, pinda, rijstmie, rode pepers, thaise vissaus en varkensfilet

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geurige gebakken rijst

Ingrediënten:
cashewnoten, ei, jasmijnrijst, knoflook, kokos, lentekool, limoen, paksoi, palmsuiker, raapstelen, rijstazijn, rode peper, sojasaus en sperziebonen

Keuken:
Thais
Soort:
rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Karbonades met portabello's

Ingrediënten:
citroengras, droge sherry, kleefrijst, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, portabello, ribkarbonades, rode pepers, sesamolie, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus en whisky

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Chow mein speciaal

Ingrediënten:
eiermie, gember, kipfilet, knoflook, knoflookbieslook, lap cheong, lente ui, oestersaus, rode peper, sesamolie, sojasaus, sperziebonen, taugé, tijgergarnalen, verse koriander en worst

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte garnalen met tamarinde

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, kippenbouillon, knoflook, lente ui, palmsuiker, reuzengarnaal, sjalot, tamarinde, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Curry met groenten uit het woud

Ingrediënten:
babymaiskolf, chinese broccoli, galangal, groene peperkorrels, kaffir-limoenblaadjes, sperziebonen, suiker, taugé en thaise rode currypasta

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mie met curry uit het zuiden

Ingrediënten:
chinese kool, citroengras, eiermie, kaffir-limoenblaadjes, kipfilet, kokosmelk, limoen, magic paste, sojasaus, spinazie, thaise rode currypasta, varkenshaas, verse koriander en waterkers

Keuken:
Thais
Soort:
curry / pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mie met groenten in kokossaus

Ingrediënten:
broccoli, citroengras, courgette, eiermie, groentebouillon, kokosmelk, savooiekool, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, ui, verse koriander en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zoetzure groenten met tahoe

Ingrediënten:
babymaiskolf, chilivlokken, chinese kool, groentebouillon, knoflook, peultjes, rijstazijn, rode paprika, sjalot, sojasaus, suiker, tahoe en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Toon alle 149 recepten in dit boek