Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

De Thaise keuken

Een boek van Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey

We hebben 149 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Thaise keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In de Thaise cultuur is het een feest om maaltijden voor te bereiden, te koken en op te dienen. Elke maaltijd is een heerlijkheid. Dit boek opent met een overzicht van de geschiedenis van het land en ontdekt de culinaire en sociale tradities. Ontdek de verschillen tussen de regionale maaltijden, het eten van de straat en de Thaise markten en ontdek de belangrijkheid van voedsel binnen de Thaise cultuur.

Deze wonderbaarlijke collectie recepten bevat meer dan 150 verrukkelijke gerechten, van snacks, soepen en salades tot curries, rijst, pasta en desserts. Dit verbazingwekkende boek is een aanschouwelijke en culinaire openbaring van de pittige, maar ook fijne smaken van de Thaise keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Thaise keuken

Een greep uit de 149 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Flapjes gevuld met groene curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, doperwt, garnalenpasta, groene currypasta, mais, maïzena, rode peper, sojasaus, verse koriander, vissaus en wontonvel

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Rode curry met tahoe en sperziebonen

Ingrediënten:
champignon, kaffir-limoenblaadjes, kokosmelk, korianderblaadjes, palmsuiker, rode peper, sperziebonen, tahoe, thaise rode currypasta en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gele kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, garnalenpasta, groene papaja, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, rode peper, sjalot, suiker en tamarinde

Keuken:
Thais
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pikante zure miesalade

Ingrediënten:
babymais, groene pepers, lente ui, limoen, pinda, rijstmie, rode paprika, sojasaus, suiker, tomaat en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pikante garnalensalade

Ingrediënten:
babymaiskolf, bieslook, citroengras, gember, groene peper, knoflook, lente ui, mihoen, peultjes, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, thaise vissaus en tijgergarnalen

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Tapiocapudding

Ingrediënten:
kokos, kokosmelk, limoenschil, suiker, tapioca en tropisch fruit

Keuken:
Thais
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Thaise mie met chinees bieslook

Ingrediënten:
gember, groene peper, knoflook, knoflookbieslook, pinda, quorn, rijstmie, sojasaus, tahoe, taugé, ui en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Thaise groentecurry met tahoe

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, champignon, chilisaus, citroengras, galangal, gember, kaffir-limoenblaadjes, kokosmelk, korianderpoeder, lente ui, rode paprika, sesamolie, shiitake, sojasaus, sperziebonen, tahoe, ui, verse koriander en verse pepers

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Kokospudding

Ingrediënten:
ei, fruit, gele basterdsuiker, jasmijn-essence, poedersuiker, rozenessence, vanille-essence en verse munt

Keuken:
Thais
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mie uit Chiang mai

Ingrediënten:
groentebouillon, kippenbouillon, kippendij, kokosroom, magic paste, rijstmie, rode paprika, sojasaus en thaise rode currypasta

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Koolsalade

Ingrediënten:
knoflook, kokosmelk, kool, limoen, limoensap, pinda, rode peper, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kip, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Bamboescheutensalade

Ingrediënten:
bamboescheuten, chilivlokken, kleefrijst, knoflook, lente ui, limoensap, sesamzaad, sjalot, suiker, thaise vissaus en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / nagerecht uit De Thaise keuken:

Gefrituurde bananen

Ingrediënten:
banaan, bloem, dubbelkoolzure soda, ei, honing, kokos, sesamzaad, suiker en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
fruit
Toon alle 149 recepten in dit boek