ijs

Zoek naar ijs in jouw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
eidooier, marc de champagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit  - Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina

Recept uit Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina :

Alternatieven voor parfait als vulling voor ijstaarten

Ingrediënten:
geglaceerde kastanjes, gekandeerd fruit, ijsschuim, ijssoufflé, kruim van bitterkoekjes, likeur, meringuekruim en zabaione met slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Bevroren chocolademousse met praliné

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, praliné, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grand marnierijs

Ingrediënten:
ei, grand marnier, sinaasappelrasp, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Roomijs

Ingrediënten:
ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van geroosterde amandel

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, kristalsuiker en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van zwarte moerbei of wilde aardbei

Ingrediënten:
bosaardbeien, citroensap, kristalsuiker, water en zwarte moebei

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Frambozensorbet

Ingrediënten:
frambozencoulis en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Mandarijnengranito

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker, mandarijnen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Dazey citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Citroensorbet

Ingrediënten:
citroen, ei, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Stracciatella-ijs

Ingrediënten:
pure chocolade, eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Noorse omelet

Ingrediënten:
biscuitdeeg, eiwit, poedersuiker, roomijs en rum

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Spanje:

Amandel-turrónijs

Ingrediënten:
blanke amandelen, eierdooier, fijne kristalsuiker, slagroom en zoete sherry

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Koffie-gelato

Ingrediënten:
eierdooier, espresso, melk, suiker en tia maria

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Citroen-gelato

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eierdooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Fratello & Sorella:

Gelatine di crema alla vaniglia - Roomijs met vanillesmaak

Ingrediënten:
eidooier, slagroom, suiker, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Semifreddo praline

Ingrediënten:
cognac, ei, kletskop, mandorla, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Diner / nagerecht uit Fresh en light:

Granita (diverse)

Ingrediënten:
agavesiroop, bloedsinaasappel, diepvriesframbozen, espresso, kokos, kokosmelk, kristalsuiker, limoen, suikermeloen en watermeloensap

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJssoufflé met frambozen

Ingrediënten:
eiwitten, frambozen, griessuiker en slagroom

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJssoufflé met chocolade

Ingrediënten:
eieren, gelatineblaadjes, geraspte chocolade, pure chocolade, slagroom, suiker, vanille-extract en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / diner / nagerecht / drinken uit Home made zomer:

Irish-coffeeroomijs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, eidooier, ierse whiskey, melk en sterke koffie

Soort:
ijs
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / nagerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Semifreddo met vanille en granaatappelsaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, crème fraîche, eidooier, fijne kristalsuiker, granaatappel, granaatappelmelasse, vanillestokje en zure room

Soort:
ijs