ijs

Zoek naar ijs in jouw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
dooier, marc de chanpagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / diner / nagerecht / drinken uit Home made zomer:

Irish-coffeeroomijs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, eidooier, ierse whiskey, melk en sterke koffie

Soort:
ijs
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / nagerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Semifreddo met vanille en granaatappelsaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, crème fraîche, eidooier, fijne kristalsuiker, granaatappel, granaatappelmelasse, vanillestokje en zure room

Soort:
ijs
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / nagerecht uit Fratello & Sorella:

Granita al Caffè - IJskoffie

Ingrediënten:
espressokoffie, poedersuiker, slagroom, suiker, vanillestokje en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / nagerecht uit Fratello & Sorella:

Gelato di mascarpone - Mascarpone-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen en mascarpone

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Pudding mère Brazier

Ingrediënten:
karamel, petit fours en roomijs

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Parfait

Ingrediënten:
dooier, double cream(1), smaakstof naar keuze: bv. eau de vie, caramel, vanille, chocolade, koffie en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Sorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker, eau de vie naar keuze en fruitpuree naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Omelette Sibérienne

Ingrediënten:
biscuit, eiwitten, ijs, likeur en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Karamelijs

Ingrediënten:
cointreau, eidooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Yoghurtijs met honing en kaneel

Ingrediënten:
eiwit, honing, kaneelpoeder, slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Dame blanche

Ingrediënten:
chocoladesaus en vanille-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mokka-ijs Brésilienne

Ingrediënten:
brésiliennenootjes, karamelsaus en mokka-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Roomijs

Ingrediënten:
bloemsuiker, eieren, griessuiker en slagroom

Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Recept uit California Dreamin':

Laurierijs

Ingrediënten:
eidooier, honing, kristalsuiker, laurierblad en room

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Perzikgranité met shiso

Ingrediënten:
perzik, shiso, suiker en witte perzik

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Kokosijsje , vanille en aardbei

Ingrediënten:
aardbei, kokosmelk, suiker, vanillestokje en yoghurt

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Kokosijsjes met dadels en kokosnoot

Ingrediënten:
gemalen kardemonpeulen, honing, kokosmelk, kokosrasp en medjouldadels

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Kokosijsje met citrusvruchten

Ingrediënten:
citrusvruchtensap, koffiemelk en kokosmelk

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Bevroren chocolademousse met praliné

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, praliné, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Semifreddo van kastanjes met vijgensaus

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kastanjepuree, poedersuiker, ricotta, rum en water

Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Vanilleroomrijs

Ingrediënten:
dooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Sorbetijs van zwarte bessen

Ingrediënten:
aalbessen, eiwit, suiker, water en zwarte bessen

Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Espressogranito

Ingrediënten:
espresso lungo en kristalsuiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs