ijs

Zoek naar ijs in jouw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
eidooier, marc de champagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ananas-parfait

Ingrediënten:
ananasjuice, vanille-ijs en vruchtencocktail uit blik

Soort:
ijs
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Karamelijs

Ingrediënten:
cointreau, eidooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cassata alla Siciliana - Siciliaanse cassata

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, eidooier, eiwit, gekonfijt fruit, kaneel, kwark, marasquin, pure chocolade, ricotta, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Sinaasappelgranita

Ingrediënten:
citroensap, sinaasappel, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Koffiegranita

Ingrediënten:
koffie, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Dame blanche

Ingrediënten:
chocoladesaus en vanille-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mokka-ijs Brésilienne

Ingrediënten:
brésiliennenootjes, karamelsaus en mokka-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Omelette Sibérienne

Ingrediënten:
biscuit, eiwitten, ijs, likeur en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Yoghurtijs met honing en kaneel

Ingrediënten:
eiwit, honing, kaneelpoeder, slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Roomijs

Ingrediënten:
bloemsuiker, eieren, griessuiker en slagroom

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJstaart Grand Marnier

Ingrediënten:
boudoirkoekjes, chocoladeglazuur, eierdooiers, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, gelatineblaadjes, grand marnier, slagroom en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Koffieparfait

Ingrediënten:
eierdooiers, melk, oploskoffie, slagroom en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJsbombe met chocolade

Ingrediënten:
amaretto, cacaopoeder, eierdooiers, maïszetmeel, makarons, melk, pure chocolade, slagroom en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Semifreddo van kastanjes met vijgensaus

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kastanjepuree, poedersuiker, ricotta, rum en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Vanilleroomrijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Sorbetijs van zwarte bessen

Ingrediënten:
aalbessen, eiwit, suiker, water en zwarte bessen

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Pistachio Gelato

Ingrediënten:
glycerolmonostearaat, johannesbroodpitmeel, lambda® carrageen, pistacheboter, pistache-olie, polysorbaat 80, suiker, water en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Mango Sorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, mango, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Grapefruit and Black Pepper sorbet

Ingrediënten:
citroensap, glucose, grapefruitsap, pectine lm-104, sorbitol, suiker en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Semifreddo alla nocciola - hazelnotenijsdessert

Ingrediënten:
blanke hazelnoten, ei, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

granita al cafe

Ingrediënten:
fijne suiker, sicilaans, slagroom en sterke expressokoffie

Keuken:
Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

granita al gelso

Ingrediënten:
citroen, fijne suiker, rijpe rode moerbeien en slagroom

Keuken:
Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Frambozenroomijs zonder ijsmachine

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, poedersuiker, slagroom, framboos en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Mokkaroomijs

Ingrediënten:
eidooier, hazelnootpaté, melk, mokka-extract, slagroom en suiker

Soort:
ijs