ijs

Zoek naar ijs in jouw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
eidooier, marc de champagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ananas-parfait

Ingrediënten:
ananasjuice, vanille-ijs en vruchtencocktail uit blik

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Coffee Ice Cream

Ingrediënten:
boter, dextrose, eidooier, koffiebonen, propyleenglycolalginaat, roomkaas, suiker, volle melk en zout

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Coupe Hawaï

Ingrediënten:
ananas, curaçao, kersen, sinaasappel, suiker, vanille-ijs en vetstof

Soort:
ijs
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cassata alla Siciliana - Siciliaanse cassata

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, eidooier, eiwit, gekonfijt fruit, kaneel, kwark, marasquin, pure chocolade, ricotta, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vanille-ijs

Ingrediënten:
eieren, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Rozijnenyoghurtijs

Ingrediënten:
rozijnen, rum, slagroom, suiker en yoghurt

Soort:
ijs
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Steranijsparfait 'straciatella'

Ingrediënten:
chocolade, ei, slagroom, steranijs, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
ijs
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Karamelijs

Ingrediënten:
cointreau, eidooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Roomijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier, double cream, melk en smaakstof

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Frambozen met ijs

Ingrediënten:
chocoladeijs, frambozen en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Pistachio Gelato

Ingrediënten:
glycerolmonostearaat, johannesbroodpitmeel, lambda® carrageen, pistacheboter, pistache-olie, polysorbaat 80, suiker, water en zout

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Dame blanche

Ingrediënten:
chocoladesaus en vanille-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mokka-ijs Brésilienne

Ingrediënten:
brésiliennenootjes, karamelsaus en mokka-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Omelette Sibérienne

Ingrediënten:
biscuit, eiwitten, ijs, likeur en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Grapefruit and Black Pepper sorbet

Ingrediënten:
citroensap, glucose, grapefruitsap, pectine lm-104, sorbitol, suiker en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Mango Sorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, mango, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Semifreddo alla nocciola - hazelnotenijsdessert

Ingrediënten:
blanke hazelnoten, ei, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Le Saint-Cyr, glacé - Bevroren chocolademousse met meringues

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, meringues, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Granaatappel & peren-limoenraketjes

Ingrediënten:
granaatappelsap, lichte basterdsuiker, limoen, peren, sinaasappel en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / nagerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Kokosijsjes

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gecondenseerde melk, kokosaroma, kokosmelk, kokosrasp, seizoensfruit, slagroom en vanille-extract

Soort:
ijs
Een recept uit  - Heather Lambert - Ice Creams

Recept uit Heather Lambert - Ice Creams :

Amandelfrascati-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier, melk, ongepelde amandelen, slagroom en water

Keuken:
Amerikaans / Brits
Soort:
ijs
Een recept uit  - Heather Lambert - Ice Creams

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Heather Lambert - Ice Creams :

Blackberry and Apple Ice Cream - Braam- en appelroomijs

Ingrediënten:
appel, bramen, brandy, calvados, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Amerikaans / Brits
Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Vanilleroomrijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
ijs
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Sorbetijs van zwarte bessen

Ingrediënten:
aalbessen, eiwit, suiker, water en zwarte bessen

Soort:
ijs