ijs

Zoek naar ijs in jouw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
dooier, marc de chanpagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Coffee Ice Cream

Ingrediënten:
boter, dextrose, eidooier, koffiebonen, propyleenglycolalginaat, roomkaas, suiker, volle melk en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Pudding mère Brazier

Ingrediënten:
karamel, petit fours en roomijs

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Steranijsparfait 'straciatella'

Ingrediënten:
chocolade, ei, slagroom, steranijs, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
ijs
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Frambozen met ijs

Ingrediënten:
chocoladeijs, frambozen en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sour Rhubarb Sorbet

Ingrediënten:
appelzuur, glucosesiroop de40, rabarber, rabarbersap, suiker en witte balsamicoazijn

Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Sorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker, eau de vie naar keuze en fruitpuree naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Parfait

Ingrediënten:
dooier, double cream(1), smaakstof naar keuze: bv. eau de vie, caramel, vanille, chocolade, koffie en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Negroni-vijgenijsjes

Ingrediënten:
gin, golden syrup, klaverhoning, rode vermout, sinaasappelsap, vijgen en waterijs

Soort:
ijs
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Basisrecept ijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van aardperen

Ingrediënten:
aardperen, appelbalsamico, appelsap, bloem, boter, bruine boter, bruine suiker, citroensap, dextrose, donker moutmeel, druivenpitolie, gellan, guargom, invertsuiker, majoraan, melk, melkpoeder, mout, room, suiker, tijm, topas-appel, witte wijn en zout spek

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Granaatappel & peren-limoenraketjes

Ingrediënten:
granaatappelsap, lichte basterdsuiker, limoen, peren, sinaasappel en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Wittewijnsorbetijs

Ingrediënten:
citroen, sinaasappel, water, witte basterdsuiker en zoete witte wijn

Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Noorse omelet

Ingrediënten:
biscuitdeeg, eiwit, poedersuiker, roomijs en rum of kirsch

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Vanilleroomrijs

Ingrediënten:
dooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
ijs
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Sorbetijs van zwarte bessen

Ingrediënten:
aalbessen, eiwit, suiker, water en zwarte bessen

Soort:
ijs
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Semifreddo van kastanjes met vijgensaus

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kastanjepuree, poedersuiker, ricotta, rum en water

Soort:
ijs
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Grapefruit and Black Pepper sorbet

Ingrediënten:
citroensap, glucose, grapefruitsap, pectine lm-104, sorbitol, suiker en zout

Soort:
ijs
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Mango Sorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, mango, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grand marnierijs

Ingrediënten:
ei, grand marnier, sinaasappelrasp, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Schoorsteenvegersgelato

Ingrediënten:
bourbon, gelato di crema, gemalen espressokoffie, vanille-ijs en whisky

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit P. Engelsman, J. Halvemaan en Manfred Meeuwig - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Poffertjes, citroenijs en advocaatroom

Ingrediënten:
advocaat, bloem, citroenijs, gist, melk, poedersuiker, poffertjesmix, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Roomijs

Ingrediënten:
IJsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs