ijs

Zoek naar ijs in jouw eigen kookboeken

Ijs koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Champagneparfait

Ingrediënten:
dooier, marc de chanpagne, slagroom, gezoet, suiker en water

Soort:
ijs
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
water

Soort:
ijs
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / nagerecht uit Heerlijk simpel:

Granaatappelsorbet

Ingrediënten:
citroengras, granaatappel, granaatappelsap, suiker en witte gelatine

Soort:
ijs
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cassata alla Siciliana - Siciliaanse cassata

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, eidooier, eiwit, gekonfijt fruit, kaneel, kwark, marasquin, pure chocolade, ricotta, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van aardperen

Ingrediënten:
aardperen, appelbalsamico, appelsap, bloem, boter, bruine boter, bruine suiker, citroensap, dextrose, donker moutmeel, druivenpitolie, gellan, guargom, invertsuiker, majoraan, melk, melkpoeder, mout, room, suiker, tijm, topas-appel, witte wijn en zout spek

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
ijs
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Frambozen met ijs

Ingrediënten:
chocoladeijs, frambozen en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Semifreddo praline

Ingrediënten:
cognac, ei, kletskop, mandorla, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Koffie-gelato

Ingrediënten:
eierdooier, espresso, melk, suiker en tia maria

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Fratello & Sorella:

Gelatine di crema alla vaniglia - Roomijs met vanillesmaak

Ingrediënten:
eidooier, slagroom, suiker, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Italie:

Citroen-gelato

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eierdooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / nagerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Semifreddo met vanille en granaatappelsaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, crème fraîche, eidooier, fijne kristalsuiker, granaatappel, granaatappelmelasse, vanillestokje en zure room

Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / diner / nagerecht / drinken uit Home made zomer:

Irish-coffeeroomijs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, eidooier, ierse whiskey, melk en sterke koffie

Soort:
ijs
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sour Rhubarb Sorbet

Ingrediënten:
appelzuur, glucosesiroop de40, rabarber, rabarbersap, suiker en witte balsamicoazijn

Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Pudding mère Brazier

Ingrediënten:
karamel, petit fours en roomijs

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit P. Engelsman, J. Halvemaan en Manfred Meeuwig - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Roomijs

Ingrediënten:
IJsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, mineraalwater, suiker, witte chocolade, witte truffel en witte truffelhoning

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit P. Engelsman, J. Halvemaan en Manfred Meeuwig - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Poffertjes, citroenijs en advocaatroom

Ingrediënten:
advocaat, bloem, citroenijs, gist, melk, poedersuiker, poffertjesmix, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Koffiegranita

Ingrediënten:
koffie, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Sinaasappelgranita

Ingrediënten:
citroensap, sinaasappel, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Parfait

Ingrediënten:
dooier, double cream(1), smaakstof naar keuze: bv. eau de vie, caramel, vanille, chocolade, koffie en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Sorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker, eau de vie naar keuze en fruitpuree naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Negroni-vijgenijsjes

Ingrediënten:
gin, golden syrup, klaverhoning, rode vermout, sinaasappelsap, vijgen en waterijs

Soort:
ijs
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Basisrecept ijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Wittewijnsorbetijs

Ingrediënten:
citroen, sinaasappel, water, witte basterdsuiker en zoete witte wijn

Soort:
ijs
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Granaatappel & peren-limoenraketjes

Ingrediënten:
granaatappelsap, lichte basterdsuiker, limoen, peren, sinaasappel en suiker

Soort:
ijs