schapenvlees

schapenvlees

Zoek naar schapenvlees in jouw eigen kookboeken

Schapenvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haggis

Ingrediënten:
havermeel, orgaanvlees van schaap, schapenmaag, schapennierenvet, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
vlees / schapenvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Groentesoep met schapenvlees - hotch potch

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloemkool, jamaicapeperkorrels, laurierblad, lente-ui, peen, schapenborst, verse peterselie, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
vlees / soep/bouillon / schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Bilaja

Ingrediënten:
amandelen, ei, eidooier, korianderzaad, lavendelzout, murri naqi, olie, pepers, saffloerolie, schapenbuik, schapenlende, schapenvet en ui

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Narcissenrijst

Ingrediënten:
azijn, ei, korianderzaad, olie, peper, rijst, saffraan, schapenvlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kadin budu köfte - Vrouwendij gehaktballen

Ingrediënten:
ei, olie, paneermeel, peper, rijst, schapengehakt, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding schapenvlees braden- smoren, stoven - koteletten

Ingrediënten:
aubergine, azijn, groente, kruiden, laurier, mirtebladeren, munt, peterselie, rozemarijn, savooiekool, selderij, tijm, ui, venkelgroen, wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / schapenvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yoğurtlu kebab - Kebab met yoghurt

Ingrediënten:
boter, brood, groene chilipepers, olijfolie, peterselie, rode peper, schapenvlees, tomaten, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Turkse schapenbout

Ingrediënten:
citroensap, kardamom, knoflook, kruidnagelpoeder, olie, rode wijn, schapenbout, ui, witte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Şiş köfte - Gehakt aan het spies

Ingrediënten:
ei, knoflookzout, olijfolie, peper, schapengehakt, tijm, uiensap en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Terbiyeli köfte - Gehaktballen in saus

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, meel, peper, peterselie, rijst, schapengehakt, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Ekşili köfte - Zurige gehaktballen

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroen, peterselie, rijst, schapengehakt, ui, vleestomaten en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

İçli köfte - Tarwegehaktballen

Ingrediënten:
boter, bouillon, ei, gemalen komijn, koriander, margarine, paneermeel, peper, pijnappelpitten, pimentpoeder, schapengehakt, tarwe, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Cizbiz köfte - Gegrilde gehaktballen

Ingrediënten:
ei, olie, peper, peterselie, schapengehakt, ui, witbrood en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Çömlek kebabi - Goulash in stoofpot

Ingrediënten:
boter, citroensap, erwten, margarine, peper, rijst, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Schapenvlees met kappertjes

Ingrediënten:
bloem, boter, kappertje, koolraap, meiraap, melk, prei, schapenbout, water en wortel

Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Schapenbout in wodka - cosciotto alla vodka

Ingrediënten:
boter, brood, gedroogde pruim, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, passata, risottorijst, schapenbout, selderijhart, ui, vleesbouillon, wodka en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Schapenvlees voor slaven

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, ei, fijne specerijen, gehakt, karwij, knoflook, korianderzaad, murri naqi, olie, peper, schapendarm, schapenvlees, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Arabisch
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Schapenvlees als wildbraad

Ingrediënten:
azijn, kruiden, schapenbout, sjalottensaus, specerijen en spek

Keuken:
Nederlands
Soort:
schapenvlees
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Schapenbout à la Anglaise (Alexander Dumas, 1873)

Ingrediënten:
doek, kappertjes, peper, raap, schapenbout, water, witte kappertjessaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Civet de mouton - Lams- of schapenstoofpot met rode wijn, spek, ui en champignons

Ingrediënten:
bacon, bloem, bruine fond, champignons, dikke lende, geglaceerde witte uitjes, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, olijfolie, peper, rode wijn, runderbouillon, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Pilaf de mouton à la Catalane - Stoofpot van lams- of schapenvlees met rijst, uien en tomaten

Ingrediënten:
bacon, droge witte wijn, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, runderbouillon, saffraan, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Frans / Catalaans
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Schapenvlees met pruimedanten - spezzatino con prugne

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, passata, peper, pruimedant, ui, uitgebeende schapenbout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / schapenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Lamshachee

Ingrediënten:
amulum, bloem, garum, komijn, koriander, lamsvlees, lavaszaad, olijfolie, schapenvlees, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Turkse gehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, knoflook, komkommer, rundergehakt, schaapsgehakt, specerijenmix voor köfte en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees / rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Schapenvlees met bonen - spezzatino con fagioli

Ingrediënten:
bonen, bonen uit blik, boter, knoflook, peper, tuinbonen, ui, uitgebeende schapenschouder, verse rozemarijn, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / schapenvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Schapenbout met rapen - cosciotto con le rape

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, knoflook, meiraapje, peper, schapenbout, ui, verse rozemarijn, verse tijm, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / schapenvlees