orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Levertjes van mijn vader

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, rode ui, tomaat, varkenslever, varkensnet, wild venkelzaad, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Rognons de veau à la Bordelaise - Kalfsniertjes in rodewijnsaus met merg

Ingrediënten:
boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure leber met tzibbiles - Zoetzure kalfslever met uien

Ingrediënten:
citroensap, kalfslever, kippenvet, peterselie, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding lever

Ingrediënten:
boter, lever, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding voorbereiding ossenstaart

Ingrediënten:
ossenstaart, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Sweetbreads Sous Vide

Ingrediënten:
kalfszwezerik

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zoete lever - tap waan

Ingrediënten:
citroengras, gemalen chilipeper, groente, kleefrijst, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, runderlever, sjalot, ta krai, thaise vissaus en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Paté van Foie Gras "Strassbourg"

Ingrediënten:
briochedeeg, cognac, eidooier, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, madeira, nootmuskaat, port, foie gras, truffel en varkensfilet

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens, gepaneerd

Ingrediënten:
béarnaisesaus, boter, broodkruim, eidooier, olie en pens

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens en voet van schaap "Marseille"

Ingrediënten:
knoflook, mager spek, olie, peterselie, prei, schaapspens, schaapspoot, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
peterselie, pens en ui

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras naturel

Ingrediënten:
cognac, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, port, foie gras, spekvet en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kalfslever met spek, kalfsjus en gefrituurde uiringen

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsbotten, kalfslever, laurier, ontbijtspek, peterselie, prei, rode wijn, sjalot, tomatenpuree, ui, vleestomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras Brillat-Savarin

Ingrediënten:
boter, brood, ei, olie, foie gras en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met lever - almondigas III

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, bouillon, groentenat, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sliertsjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, varkenslever, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rognons de mouton sautés au Champagne - Lamsnier gebakken met champagne

Ingrediënten:
bloem, boter, broodcroutons, champagne, champignons, citroensap, fond, lamsnier, nootmuskaat, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fegato alla Veneziana - Venetiaanse kalfslever

Ingrediënten:
boter, bouillon, kalfslever, olijfolie, peper, peterselie, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gepekelde rundertong op z'n Engels

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bleekselderij uit blik, citroensap, doperwten, ei, gepekelde rundertong, munt, olie, peterselie, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lampang loemboek (Lever met gekruide saus)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, kentjoer, ketoembar, kokosmeel, lever, peper, salam, sambal oelek, santen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de ris de veau - Gegratineerde zwezerik

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalfszwezerik, melk, oregano, pasta, peper, rijst, slagroom, taartbodem, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Rognon de veau au Pernod - Kalfsnier met Pernod

Ingrediënten:
dragon, kalfsnier, peper, pernod, peterselie, rundermerg, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslever met uien en appels - kalbsleber mit zwiebeln un äpfeln

Ingrediënten:
appel, kalfslever, meel, ui, varkensreuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / orgaanvlees