orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cervelles au beurre noir - Kalfshersenen in bruine botersaus

Ingrediënten:
bloem, bruine botersaus, bruine saus met tomaten, champignons, citroensap, ham, kalfshersenen, kappertjes, kruiden, lamshersenen, olie, olijfolie, peper, peterselie, sauce à la italienne en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Escalope de ris de veau ou d cervelles sautés - In boter gebakken zwezerik - Kalfshersenen in bruine botersaus

Ingrediënten:
bloem, bruine botersaus, bruine saus met tomaten, champignons, citroensap, ham, kappertjes, kruiden, lamshersenen, olie, olijfolie, peper, peterselie, sauce à la italienne, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ris de veau au gratin - Gratin van zwezerik

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, emmenthaler, gruyère, ham, laurier, peper, peterselie, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Zwezerik blancheren

Ingrediënten:
citroensap, water, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Hersenen blancheren

Ingrediënten:
citroensap, hersenen, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met waterkers - animelle al crescione

Ingrediënten:
bloem, boter, madera, peper, slagroom, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, waterkers, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Cervelles en matelote - Kalfshersenen in rode wijn met champignons en uien

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, croutons, donkere bouillon, jonge rode wijn, kalfshersenen, kleine witte uitjes, knoflook, laurier, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ris de veau braisés à l'Italienne - Gesmoorde zwezerik met bruine champignonsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, droge witte wijn, ham, kervel, laurier, maïzena, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ris de veau braisés - Gesmoorde zwezerik

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bruine saus, donkere runderbouillon, droge witte wijn, ham, laurier, lichte bouillon, peper, peterselie, roomsaus, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Lamb Sweetbreads Sous Vide

Ingrediënten:
lamszwezerik en water

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met artisjokken - animelle con i carciofi

Ingrediënten:
artisjok, boter, citroensap, droge witte wijn, olijfolie, peper, rauwe ham, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenen met boter en salie - cervella al burro e salvia

Ingrediënten:
boter, hersenen, verse salieblaadjes, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Smeerleverworst

Ingrediënten:
boter, ei, ganzenlever, gerookt spek, kippenlever, kleurzout, knoflook, madeira, nootmuskaat, port, sjalot en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hart met ansjovis - cuore alle acciughe

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, boter, hart, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tripes à la crème - Tripes met room

Ingrediënten:
boter, kalfsbouillon, peper, runderbouillon, runderpens, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met madera - animelle al madera

Ingrediënten:
bloem, boter, droge madera, peper, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tong met groene olijven - lingua alle olive verdi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, tong, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever met sjalotten - fegato agli scalogni

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, lever, olijfolie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenrolletjes met truffel - involtini di cervella al tartufo

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, citroen, darmnet, eekhoorntjesbrood, ei, grof paneermeel, hersenen, peper, porcini, rauwe ham, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Ris de veau aux girolles - Gebakken kalfszwezerik met cantharellen en een bieslooksaus

Ingrediënten:
bieslooksaus, bleekselderij, boter, knoflook, laurier, noilly prat, peper, peperkorrels, peterseliestengels, prei, spinazie, tijm, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfszwezerik met tomatencoulis en asperges

Ingrediënten:
aardappelen, asperges, bloem, kalfszwezerik, laurier, lavas, peper, peterselie, sjalotten, tijm, tomaten, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gepocheerde kalfszwezerik

Ingrediënten:
kalfszwezerik, peper, peterselie, ui, wortel en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever met artisjokken - fegato con carciofi

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, lever, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zoetzure lever - fegato in agrodolce

Ingrediënten:
bloem, boter, olijfolie, peper, sultana's, varkenslever, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees