orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever in rode wijn - fegato al merlot

Ingrediënten:
bloem, boter, lever, merlot, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Animelle di vitello agrodolce - Kalfszwezerik met zoetzure saus

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfssaus, kalfszwezerik, knoflook, laurier, olijfolie, peper, plantaardige olie, spinazie, wortel, zoetzure saus met kappertjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Ris de veau - Geblancheerde of gepocheerde kalfszwezerik

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfszwezerik, prei, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Fegato di vitello al balsamico - Kalfslever met balsamico-azijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, kalfslever, olijfolie, peper, pijnappelpitten, plantaardige olie, snijbiet, sultana's, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Rognone di vitello con lenticchie e carciofi - Kalfsnier met linzen en artisjok

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, boter, groentebouillon, kalfsnier, kippenbouillon, laurier, linzen, olijfolie, pancetta, peterselie, plantaardige olie, prei, rozemarijn, salie, ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Trio de ris de veau à la vinaigrette de muscat - Kalfszwezerik op drie manieren met muskaatdressing

Ingrediënten:
alfalfa, bloem, boter, elstar appel, gekookte rode bieten, gepocheerde kalfszwezerik, muskaatdressing, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Arnavut ciğeri - Gefrituurde schapenlever

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, olijfolie, pijnboompitten, schapenlever, zout en zwarte olijven

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met room en champignons - animelle alla panna e funghi

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, olijfolie, peper, slagroom, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté boemboe koening (Saté van vlees en runderlever)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, runderlever, santen, trassi, vlees, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever als een vogeltje - fegato all'uccelletto

Ingrediënten:
boter, brood, lever, olijfolie, pancetta, peper, rauwe ham, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsniertjes in mosterdsaus

Ingrediënten:
bakboter, bloem, citroensap, kalfsnier, mosterd, paprikapoeder, peper, room, verse peterselie en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Nieren in bordeaux - rognone al vino di bordeaux

Ingrediënten:
bloem, champignon, gerookte pancetta, merg, nieren, peper, rode bordeauxwijn, sjalot, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gepaneerde zwezerik - animelle impanate

Ingrediënten:
bloem, ei, geklaarde boter, paneermeel, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees

Diner / hoofdgerecht van Thomas de Beer:

Belgische kalfslever met gebakken appel

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, kalfslever, kervel, peper en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gekookte gerookte tong - lingua affumicata e lessata

Ingrediënten:
bleekselderij, gerookte tong, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding hersenen

Ingrediënten:
azijn, citroensap, groentebouillon, hersenen en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding nieren

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, cognac, knoflook, nieren, olie, peterselie en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tong in tartaresaus - lingua in salsa tartara

Ingrediënten:
knoflook, peper, tartaarsaus, tong, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng kering (Gekruide lever)

Ingrediënten:
chilisaus, ketjap, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, sambal ketjap, varkenslever en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Lever met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, ontbijtspek, runderlever, verse salieblaadjes, witte peper, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de cervelles - Gegratineerde hersenen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, hersenen, melk, oregano, pasta, peper, rijst, slagroom, taartbodem, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng soekaboemi (Gekruide lever speciaal)

Ingrediënten:
bloem, champignons, knoflook, lever, margarine, ontbijtspek, paprika en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Tompouce van smeerleverworst, scharrelvarkensspek en chips van bloedworst met bospeenjam

Ingrediënten:
bloedworst, bospeen, boter, bruine suiker, citroenrasp, ei, filodeeg, geleisuiker, jenever, kervel, knoflook, kruidnagel, madeira, mosterd, nootmuskaat, peper, port, sjalot, sojasaus, spek, tijm, varkensbuikspek en varkenslever

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Recept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

"Blote billen in 't gras" kalfszwezerik in vermicelli gebakken met zoetzure kalfshachee

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, gerookt spek, gezouten citroen, kalfsfond, kalfsparures afsnijdsel, kalfszwezerik, kataifi, laurier, sjalot, snijbonen, witte bonen en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees