orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Levertjes van mijn vader

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, peper, rode ui, tomaat, varkenslever, varkensnet, wild venkelzaad, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Rognons de veau à la Bordelaise - Kalfsniertjes in rodewijnsaus met merg

Ingrediënten:
boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure leber met tzibbiles - Zoetzure kalfslever met uien

Ingrediënten:
citroensap, kalfslever, kippenvet, peterselie, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensmaag met lever - pad kreung nai moo

Ingrediënten:
chinese champignons, knoflook, kratiem, lente-ui, maïzena, nam pla, olie, sojasaus, thaise vissaus, varkenslever, varkenspens en water

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Borjúmáj szapáry módra - Kalfslever à la Szapáry

Ingrediënten:
bloem, citroensap, kalfslever, marjolein, olie, paprika, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardig vet, reuzel, tomaat, ui, varkenshersenen, varkensniertjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Rognon de veau au Pernod - Kalfsnier met Pernod

Ingrediënten:
dragon, kalfsnier, peper, pernod, peterselie, rundermerg, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslever met uien en appels - kalbsleber mit zwiebeln un äpfeln

Ingrediënten:
appel, kalfslever, meel, ui, varkensreuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lampang loemboek (Lever met gekruide saus)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, kentjoer, ketoembar, kokosmeel, lever, peper, salam, sambal oelek, santen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gepekelde rundertong op z'n Engels

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bleekselderij uit blik, citroensap, doperwten, ei, gepekelde rundertong, munt, olie, peterselie, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfslever à la Lyonnaise - foie de veau à la lyonnaise

Ingrediënten:
boter, kalfslever, peper, rode wijnazijn, snijpeterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsniertjes en zwezerik in roomsaus - beuchelle

Ingrediënten:
boleten, boter, crème fraîche, kalfsnier, morielje, parmezaanse kaas, peper, slagroom, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Pigeon Offal

Ingrediënten:
duivenhart, duivenspiermaag, eendenvet, frituurvet en hanennier

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Trippa alla Ragusa - Aubergine met pens Ragusa

Ingrediënten:
amandel, aubergine, caciocavallo, hazelnoten, kalfspens, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, pecorino, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfslever met sjalotjes en azijn

Ingrediënten:
kalfslever, olijfolie, roomboter, sherryazijn, sjalot en wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Sweetbreads Sous Vide

Ingrediënten:
kalfszwezerik

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding voorbereiding ossenstaart

Ingrediënten:
ossenstaart, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding lever

Ingrediënten:
boter, lever, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de ris de veau - Gegratineerde zwezerik

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalfszwezerik, melk, oregano, pasta, peper, rijst, slagroom, taartbodem, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfsnier, gegrild

Ingrediënten:
beurre maître d'hôtel, boter en kalfsnier

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofde niertjes met zwezerik en vergeten groenten

Ingrediënten:
azijn, bieslook, bloem, boter, court-bouillon, haverwortel, lamszwezerik, niertjes, pastinaak, rode wijn, runderbouillon, ui, wortelpeterselie en zeekool

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfsnier in madeira

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, kalfsnier, madeira en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Niertjes-, lever- en longfricassée

Ingrediënten:
aardappel, bloedworst, laurier, magere varkenssaucijzen, reuzel, tijm, ui, varkenslever en varkensnier

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees