orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tripes à la crème - Tripes met room

Ingrediënten:
boter, kalfsbouillon, peper, runderbouillon, runderpens, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Smeerleverworst

Ingrediënten:
boter, ei, ganzenlever, gerookt spek, kippenlever, kleurzout, knoflook, madeira, nootmuskaat, port, sjalot en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lever op Berlijnse wijze

Ingrediënten:
appelen, bloem, lever, melk, peper, suiker, uien, vetstof, water en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gekookte hersenen

Ingrediënten:
azijn, court-bouillon, hersenen, laurier en ui

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenrolletjes met truffel - involtini di cervella al tartufo

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, citroen, darmnet, eekhoorntjesbrood, ei, grof paneermeel, hersenen, peper, porcini, rauwe ham, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfszwezerik met tomatencoulis en asperges

Ingrediënten:
aardappelen, asperges, bloem, kalfszwezerik, laurier, lavas, peper, peterselie, sjalotten, tijm, tomaten, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gepocheerde kalfszwezerik

Ingrediënten:
kalfszwezerik, peper, peterselie, ui, wortel en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfszwezerik à la Bérengère

Ingrediënten:
aardappelpuree, béarnaisesaus, bieslook, champignons, citroen, kalfszwezerik, peper, vetstof en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfslever met sinaasappel

Ingrediënten:
kalfslever, peper, sinaasappellikeur, sinaasappels, vetstof en zout

Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ris de veau à la crème et aux champignons - Zwezerik in roomsaus met champignons

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, citroensap, groene kruiden, ham, laurier, peper, peterselie, slagroom, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensmaag met lever - pad kreung nai moo

Ingrediënten:
chinese champignons, knoflook, kratiem, lente-ui, maïzena, nam pla, olie, sojasaus, thaise vissaus, varkenslever, varkenspens en water

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfslever à la Lyonnaise - foie de veau à la lyonnaise

Ingrediënten:
boter, kalfslever, peper, rode wijnazijn, snijpeterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsniertjes en zwezerik in roomsaus - beuchelle

Ingrediënten:
boleten, boter, crème fraîche, kalfsnier, morielje, parmezaanse kaas, peper, slagroom, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Pigeon Offal

Ingrediënten:
duivenhart, duivenspiermaag, eendenvet, frituurvet en hanennier

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens, gepaneerd

Ingrediënten:
béarnaisesaus, boter, broodkruim, eidooier, olie en pens

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met lever - almondigas III

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, bouillon, groentenat, knoflook, olie, peper uit de molen, prei, rode spaanse peper, sliertsjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, varkenslever, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens en voet van schaap "Marseille"

Ingrediënten:
knoflook, mager spek, olie, peterselie, prei, schaapspens, schaapspoot, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
peterselie, pens en ui

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fegato alla Veneziana - Venetiaanse kalfslever

Ingrediënten:
boter, bouillon, kalfslever, olijfolie, peper, peterselie, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras Brillat-Savarin

Ingrediënten:
boter, brood, ei, olie, foie gras en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Foie gras naturel

Ingrediënten:
cognac, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, port, foie gras, spekvet en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rognons de mouton sautés au Champagne - Lamsnier gebakken met champagne

Ingrediënten:
bloem, boter, broodcroutons, champagne, champignons, citroensap, fond, lamsnier, nootmuskaat, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zoete lever - tap waan

Ingrediënten:
citroengras, gemalen chilipeper, groente, kleefrijst, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, runderlever, sjalot, ta krai, thaise vissaus en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees