orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding voorbereiding tong kalfstong

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfstong, kruidnagel, rundertong, ui, varkenstong, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding lever

Ingrediënten:
boter, lever, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenen uit Milaan - cervella alla milanese

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, geklaarde boter, hersenen, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamsribstuk uit de oven, lamszwezerik op een aardappelrozet met een bonenstamppotje - carré d'agneau au four etcetera

Ingrediënten:
champignon, crème fraîche, geklaarde boter, kippenbouillon, knoflook, lamsribstuk, lamszwezerik, melk, olie, olijfolie, port, rosevalaardappels, sjalot, spek, ui, varkensbotten, verse tijm, versgemalen peper, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Knot Foie

Ingrediënten:
agar agar, blanke rozijnen, eidooier, foie gras, torchon, kimchi, konjac, koriander delphino, water en xanthan®

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever als een vogeltje - fegato all'uccelletto

Ingrediënten:
boter, brood, lever, olijfolie, pancetta, peper, rauwe ham, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hersenen met boter en salie - cervella al burro e salvia

Ingrediënten:
boter, hersenen, verse salieblaadjes, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté boemboe koening (Saté van vlees en runderlever)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, runderlever, santen, trassi, vlees, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding zwezerik

Ingrediënten:
water, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Cassolette de ris et rognon de veau à la ciboulette - Kalfszwezerik en -nier met Bieslooksaus

Ingrediënten:
bieslooksaus, boter, bouquet garni, kalfsnier, kalfszwezerik, peperkorrels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit De Zilveren Lepel:

Lever met artisjokken - fegato con carciofi

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, lever, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit De Zilveren Lepel:

Zoetzure lever - fegato in agrodolce

Ingrediënten:
bloem, boter, olijfolie, peper, sultana's, varkenslever, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zwezerik met waterkers - animelle al crescione

Ingrediënten:
bloem, boter, madera, peper, slagroom, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, waterkers, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Lever met citroen - fegato al limone

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, lever, olijfolie, peper, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Lamb Sweetbreads Sous Vide

Ingrediënten:
lamszwezerik en water

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Liver Sous Vide

Ingrediënten:
kalflever en melk

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Heart Sous Vide

Ingrediënten:
kalfshart

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Honeycomb Tripe Sous Vide

Ingrediënten:
runderpens

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Sweetbreads with Sour Mango Powder

Ingrediënten:
amchoor (zuur mangopoeder), boter, geklaard, gevriesdroogd wortelpoeder, groentefond, blank, kalfszwezerik en zoethout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sweetbreads with Sour Mango Powder and Shiitake

Ingrediënten:
kalfszwezerik met zure mangopoeder en shiitakesaus

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met lever - almondigas III

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, bouillon, groentenat, knoflook, olie, peper uit de molen, prei, rode spaanse peper, sliertsjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, varkenslever, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens, gepaneerd

Ingrediënten:
béarnaisesaus, boter, broodkruim, dooier, olie en runder-, schapen- of geitenpens

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Pens en voet van schaap "Marseille"

Ingrediënten:
knoflook, mager spek, olie, peterselie, prei, schaapspens, schaapspoot, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
peterselie, runder-, schapen- of geitenpens, gekookt en ui

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees