De keuken van de pure smaak
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Een boek van
We hebben 110 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De keuken van de pure smaak , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
30 jaar lang was Tip Culinaire het toonaangevende kooktijdschrift voor Nederland. In 2006 werd het blad opgeheven als gevolg van toenemende concurrentie van gratis magazines als Allerhande. Tip werd opgevolgd door Delicious.
In 1994 werd dit boek gemaakt waarin recepten van 5 van de meest toonaangevende koks van Nederland zijn gebundeld. Wulf Engel, Paul Fagel, Robert Kranenborg, Jon Sisterman en Henk Savelberg hebben ieder een compleet menu gepresenteerd. Mooi om te zien hoe zij nog zwaar leunden op klassieke Franse keuken maar ook openstonden voor moderne invloeden uit de nouvelle cuisine. Mooie recepten die ook goed te doen zijn voor amateurs.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De keuken van de pure smaak
Een greep uit de 110 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, kalfsbouillon, lamsfilet en sjalot
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: aubergine, boter, courgette, katenspek, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rouille, sjalot, tarbotfilet en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, croutons, friseesla, kipfilet, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, pruimtomaat, rode wijnazijn, veldsla, zeezout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: salade
Ingrediënten: basilicum, ei, inktvis, kervel, lollo rosso, molsla, olijfolie, radicchio, roquette, spinazie en zuring
Keuken: Frans
Soort: salade
Ingrediënten: ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, jus de truffes, kippenbouillon, madeira, peper, slagroom en zeezout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bloem, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom en vanillestokje
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout
Keuken: Oosters
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: garnituur van kip en tomaat, knoflook, knolselderij, laurier, peper, prei, soepkip, tijm, ui, wortel en zeezout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: eidooier, paddestoel, lamsvlees, oester, olijfolie, peper, slagroom en zeezout
Keuken: Internationaal
Soort: vlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: citroensap, ei, gelatine, kaviaar, makreelfilet, olijfolie, pastis 51, bladpeterselie, ricard, sjalot, slagroom, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout, zilverui en zwarte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, lamsfond, rode wijn, rozemarijn en sjalot
Keuken: Provencaals
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: donkere basterdsuiker, japanse sojasaus, kruidnagelpoeder en tijmhoning
Keuken: Internationaal
Soort: glazuur / condiment
Ingrediënten: bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade
Keuken: Midden-europees
Soort: saus/dressing/jus
Toon alle 110 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789070672072
ISBN10
9070672073