- De keuken van de pure smaak

De keuken van de pure smaak

met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks

Een boek van

We hebben 110 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De keuken van de pure smaak, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

30 jaar lang was Tip Culinaire het toonaangevende kooktijdschrift voor Nederland. In 2006 werd het blad opgeheven als gevolg van toenemende concurrentie van gratis magazines als Allerhande. Tip werd opgevolgd door Delicious.

In 1994 werd dit boek gemaakt waarin recepten van 5 van de meest toonaangevende koks van Nederland zijn gebundeld. Wulf Engel, Paul Fagel, Robert Kranenborg, Jon Sisterman en Henk Savelberg hebben ieder een compleet menu gepresenteerd. Mooi om te zien hoe zij nog zwaar leunden op klassieke Franse keuken maar ook openstonden voor moderne invloeden uit de nouvelle cuisine. Mooie recepten die ook goed te doen zijn voor amateurs.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De keuken van de pure smaak

Een greep uit de 110 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Waterzooi met tamme eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraiche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Oriëntaalse Kippensoep

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, gember, haricots vert, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoy, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout

Keuken:
Oosters / oosters
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Truffelsaus

Ingrediënten:
boter, jus de truffes, kippenbouillon, madeira, peper, slagroom en zeezout

Keuken:
Frans / frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Japanse rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé

Keuken:
Japans / japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tay-soy dressing,

Ingrediënten:
balsamicoazijn, chinese bieslook, citroensap, gembersiroop, ketjap manis, kikkoman sojasaus, knoflookpuree en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Toon alle 110 recepten in dit boek