De keuken van de pure smaak
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Een boek van
We hebben 110 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De keuken van de pure smaak , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
30 jaar lang was Tip Culinaire het toonaangevende kooktijdschrift voor Nederland. In 2006 werd het blad opgeheven als gevolg van toenemende concurrentie van gratis magazines als Allerhande. Tip werd opgevolgd door Delicious.
In 1994 werd dit boek gemaakt waarin recepten van 5 van de meest toonaangevende koks van Nederland zijn gebundeld. Wulf Engel, Paul Fagel, Robert Kranenborg, Jon Sisterman en Henk Savelberg hebben ieder een compleet menu gepresenteerd. Mooi om te zien hoe zij nog zwaar leunden op klassieke Franse keuken maar ook openstonden voor moderne invloeden uit de nouvelle cuisine. Mooie recepten die ook goed te doen zijn voor amateurs.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De keuken van de pure smaak
Een greep uit de 110 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gist, krenten, kristalsuiker, kumquats, melk, passievrucht, rozijnen, rum, vruchtensalade en zeezout
Keuken: Frans
Soort: fruit / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: laurier, olijfolie, peterselie, prei, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van tarbot, visgraten van tong, witte wijn en zwarte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: barbarie-eendenborst, champignons, gele paprika, knoflook, olijfolie, portsaus, risotto, rode paprika en tijm
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: eendenbout, ganzenvet, grof grijs zeezout, knoflook, tijm en witte peperkorrels
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: augurk, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, sjalot en zeezout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, filodeeg, gember, kerrie, knolselderij, olie, peper, prei, slagroom, wortel en zeezout
Keuken: Marrokaans
Soort: quiche
Ingrediënten: boter, ei, gerookte paling, gerookte zalm, kaviaar, peper, slagroom en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: knoflook en melk
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappel, melk, olijfolie, peper, roseval aardappel en zeezout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: basilicum, citroensap, ingelegde gember, lintmacaroni, olijfolie, peper, rucola, tonijnmoten, zeezout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vis
Ingrediënten: abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
Keuken: Internationaal
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, citroensap, honing, kaneel, korianderzaad, sinaasappelschil, vanillestokje en vijgen
Keuken: Frans
Soort: fruit
Ingrediënten: eidooier, paddestoel, lamsvlees, oester, olijfolie, peper, slagroom en zeezout
Keuken: Internationaal
Soort: vlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: arboriorijst, inktvis, kervel, koriander, olie, peper, saffraan, schaaldieren, schelpdieren, visfumet en zeezout
Keuken: Frans / Italiaans
Soort: risotto
Ingrediënten: druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout
Keuken: Oosters
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: arachideolie, bieslook, boter, donkere sojasaus, gembersiroop, lasagnavellen, sesamolie en sjalot
Keuken: Chinees
Soort: deegwaren
Toon alle 110 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789070672072
ISBN10
9070672073