Terug naar De keuken van de pure smaak.
De keuken van de pure smaak recepten
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, sla, jus de veau, kalfslendekarbonade, kalfsribeye, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook en olijfolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- barbarie-eendenborst, champignons, gele paprika, knoflook, olijfolie, portsaus, risotto, rode paprika en tijm
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- garnituur van kip en tomaat, knoflook, knolselderij, laurier, peper, prei, soepkip, tijm, ui, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, chinese bieslook, citroensap, gembersiroop, ketjap manis, kikkoman sojasaus, knoflookpuree en olijfolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- cayennepeper, court-bouillon, dragon, kreeft, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- citroensap, frambozen en poedersuiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bieslook, oester, olijfolie, peper en rode grapefruit
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- azijn, eidooier, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, saffraan en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- eidooier, paddestoel, lamsvlees, oester, olijfolie, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- azijn, boter, eidooier, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, filodeeg, gember, kerrie, knolselderij, olie, peper, prei, slagroom, wortel en zeezout
- Keuken:
- Marrokaans
- Soort:
- quiche
- Ingrediënten:
- basilicum, olijfolie, peper, rode ui, sardine, tomaat, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Mediterraans / Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- cognac, knolselderij, laurier, peper, prei, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- bieslook, kardemom, kerrie, kervel, kipfilet, olie, peterselie, rode ui, tomaat, witlof en zwarte olijven
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- beurre blanc, frisée, grietfilet, harderfilet, kropsla, lollo rosso, munt, zalmfilet en zeebaarsfilet
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, eidooier, parmaham, peper, slagroom, truffel, truffeljus en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- boter, jus de truffes, kippenbouillon, madeira, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- condiment
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- fleur de sel, honing, peper, witte wijn, witte wijnazijn en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- amaretto, cacao poeder, dessertwijn, eidooier, gelatine, koffie, lange vingers, mascarpone, munt, slagroom, suiker en vanillesaus
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, honing, kaneel, korianderzaad, sinaasappelschil, vanillestokje en vijgen
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- groentebouillon, honing, japanse sojasaus, rode chilipeper, sesamzaad en sojaolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- frambozen, frambozencoulis, frambozenmousse, frambozensorbet, frambozentaart en munt
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, knoflook, knoflookpuree, lamsribstuk, mosterd, peterselie, ratatouille, rode-wijnsaus en tijm
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- cognac, fleur de sel, foie gras van eend, gekonfijte eendenbout, olijfolie, tomatentapenade en witte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, katenspek, mosselen, noorse garnalen, peper, romainesla, scholfilet, tay-soy dressing,, tomaat, tongfilet, witte wijn, zeebrasemfilet en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- aardappel, azijn, bieslook, ei, knoflookpuree, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- slagroom en spitskool
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- boter, peper, pesto en slagroom
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, groene asperges, kippenbouillon, peper, zeeduivel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- courgette, gele paprika, katenspek, lamsfilet, lamsfond, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode ui, tijm en vulling van paddestoelen en oesters
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, port, sjalot, tijm en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- laurier, olijfolie, peterselie, prei, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van tarbot, visgraten van tong, witte wijn en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter en inktvis
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, gelatine, kaviaar, makreelfilet, olijfolie, pastis 51, bladpeterselie, ricard, sjalot, slagroom, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout, zilverui en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arachideolie, bleekselderij, champignons, korianderzaad, laurier, noilly prat, peterselie, prei, sjalot, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van schar, visgraten van schol, visgraten van tarbot, visgraten van tong, visgraten van tongschar, visgraten van wijting, witte peperkorrels en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, kaneelstokje, kippenlever, kruidnagel, laurier, oude wijnazijn, peper, port, rode wijn, wilde eend en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- basilicum, citroensap, ingelegde gember, lintmacaroni, olijfolie, peper, rucola, tonijnmoten, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / vis
- Ingrediënten:
- boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- orgaanvlees
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- coquilles, kaviaar, knoflook, kruimige aardappel, laurier, olijfolie, peper, sjalot, tijm, wilde spinazie, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, kalfspoulet, knoflook, laurier, tijm, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, melk, olijfolie, peper, roseval aardappel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, gist, krenten, kristalsuiker, kumquats, melk, passievrucht, rozijnen, rum, vruchtensalade en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, lamsfond, rode wijn, rozemarijn en sjalot
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk, suiker, witbrood en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht / beslag/deeg
- Ingrediënten:
- azijn, ei en peterselie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ei/omelet/frittata
- Ingrediënten:
- citroensap, cornflakes, dille, eikenbladsla, eiwit, fleur de sel, frisée, frituurvet, lollo rosso, olijfolie, peper, sesamzaad, tongfilet, witte wijndressing en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, ei, frituurvet, japanse rijst, peper, sinaasappel, tomaat, tongfilet, verse chilisaus, witbrood en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, kalfsbouillon, lamsfilet en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- eau de vie framboise, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en slagroom
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
- Ingrediënten:
- bleekselderij, krab, kreeft, laurier, peterselie, prei, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- citroensap, croutons, friseesla, kipfilet, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, pruimtomaat, rode wijnazijn, veldsla, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- basilicum, ei, inktvis, kervel, lollo rosso, molsla, olijfolie, radicchio, roquette, spinazie en zuring
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- aubergine, boter, courgette, katenspek, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rouille, sjalot, tarbotfilet en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, rode paprika en sjalot
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- cayennepeper, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, sjalot, tomaat uit blik, ui, witte peper, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, boter, kookvocht van aardappel, peper, prei, sjalot, tarbotfilet, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, fleur de sel, kabeljauwfilet, olie, peper, sjalot, trompettes de la mort, witte wijnsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout
- Keuken:
- Oosters
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- citroensap, olijfolie, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arboriorijst, boter, saffraan, sjalot en visbouillon
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, boter, donkere sojasaus, gembersiroop, lasagnavellen, sesamolie en sjalot
- Keuken:
- Chinees
- Soort:
- deegwaren
- Ingrediënten:
- appel, beurre manié, boter, gedroogde pruimen, glazuur, kalkoen, kippenbouillon, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, prei, sjalot, tijm, wortel en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bloem, custardpoeder, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, oud brood en oude kaas
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht
- Ingrediënten:
- knolselderij, kreeft, laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappel, arachideolie, boter, champagne-azijn, laurier, ontbijtspek, sjalot, tijm, tongfilet, visbouillon, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicum, boter, dragon, eidooier, grietfilet, kabeljauwfilet, laurier, lente-ui, peper, sjalot, spinazie, tarbotfilet, tijm, venkelgroen, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- arboriorijst, champignons, kippenbouillon, melk, olijfolie en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- aardappel, ei, gerookte zalm, kaviaar, kervel, kwarteleitjes, olie, omelet, peper, ui en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, ei, gerookte paling, gerookte zalm, kaviaar, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- eendenbout, ganzenvet, grof grijs zeezout, knoflook, tijm en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, bloem, dijonmosterd, ei, frituurvet, gevogeltebouillon, kalfsbouillon, kropsla, ontbijtspek, paneermeel, peper, remouladesaus, tongfilet, vastkokende aardappel, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- aardappel, mayonaise, pistou en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- arboriorijst, inktvis, kervel, koriander, olie, peper, saffraan, schaaldieren, schelpdieren, visfumet en zeezout
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- boter, franse sperzieboontjes, mosselen, olijfolie, lasagnavellen, peper, scholfilet, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- knoflook en melk
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- frambozencoulis en suiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- ahornsiroop, druivenpitolie, japanse sojasaus, koolrolletjes, rode wijnazijn, rogvleugelfilet, sesamolie, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, dijon-mosterd, engelse mosterd, groene kool, mosselen, noilly prat, bladpeterselie, prei, savora-mosterd, slagroom, winterwortel en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aubergine, champignons, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, venkel en zeezout
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, mosselen en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- donkere basterdsuiker, japanse sojasaus, kruidnagelpoeder en tijmhoning
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- glazuur / condiment
- Ingrediënten:
- laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, kaneel, poedersuiker en vanillesuiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- basilicum, japanse sojasaus, olijfolie, pesto, pestoroomsaus, prei, tomaat en zeeduivelfilet
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bospeen, boter, foie gras van eend, foie gras van gans, honing, peper, suiker, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, citroenrasp, gedroogde tomaat in olie, kappertjes, knoflookpuree, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus