Terug naar De keuken van de pure smaak.
De keuken van de pure smaak recepten
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- basilicum, citroensap, ingelegde gember, lintmacaroni, olijfolie, peper, rucola, tonijnmoten, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, ei, inktvis, kervel, lollo rosso, molsla, olijfolie, radicchio, roquette, spinazie en zuring
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- boter, filodeeg, gember, kerrie, knolselderij, olie, peper, prei, slagroom, wortel en zeezout
- Keuken:
- Marrokaans
- Soort:
- quiche
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- barbarie-eendenborst, champignons, gele paprika, knoflook, olijfolie, portsaus, risotto, rode paprika en tijm
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, boter, donkere sojasaus, gembersiroop, lasagnavellen, sesamolie en sjalot
- Keuken:
- Chinees
- Soort:
- deegwaren
- Ingrediënten:
- azijn, eidooier, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, saffraan en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter en inktvis
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- knoflook en melk
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- citroensap, croutons, friseesla, kipfilet, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, pruimtomaat, rode wijnazijn, veldsla, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- basilicum, japanse sojasaus, olijfolie, pesto, pestoroomsaus, prei, tomaat en zeeduivelfilet
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bieslook, kardemom, kerrie, kervel, kipfilet, olie, peterselie, rode ui, tomaat, witlof en zwarte olijven
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- coquilles, kaviaar, knoflook, kruimige aardappel, laurier, olijfolie, peper, sjalot, tijm, wilde spinazie, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, kaneelstokje, kippenlever, kruidnagel, laurier, oude wijnazijn, peper, port, rode wijn, wilde eend en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- cayennepeper, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, sjalot, tomaat uit blik, ui, witte peper, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, gelatine, kaviaar, makreelfilet, olijfolie, pastis 51, bladpeterselie, ricard, sjalot, slagroom, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout, zilverui en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- frambozen, frambozencoulis, frambozenmousse, frambozensorbet, frambozentaart en munt
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, groene asperges, kippenbouillon, peper, zeeduivel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, ei, gerookte paling, gerookte zalm, kaviaar, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- eidooier, paddestoel, lamsvlees, oester, olijfolie, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- appel, beurre manié, boter, gedroogde pruimen, glazuur, kalkoen, kippenbouillon, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, prei, sjalot, tijm, wortel en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- arachideolie, bleekselderij, champignons, korianderzaad, laurier, noilly prat, peterselie, prei, sjalot, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van schar, visgraten van schol, visgraten van tarbot, visgraten van tong, visgraten van tongschar, visgraten van wijting, witte peperkorrels en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- arboriorijst, inktvis, kervel, koriander, olie, peper, saffraan, schaaldieren, schelpdieren, visfumet en zeezout
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- frambozencoulis en suiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, franse sperzieboontjes, mosselen, olijfolie, lasagnavellen, peper, scholfilet, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook en olijfolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- laurier, olijfolie, peterselie, prei, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van tarbot, visgraten van tong, witte wijn en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, sla, jus de veau, kalfslendekarbonade, kalfsribeye, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, gist, krenten, kristalsuiker, kumquats, melk, passievrucht, rozijnen, rum, vruchtensalade en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, citroenrasp, gedroogde tomaat in olie, kappertjes, knoflookpuree, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- slagroom en spitskool
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- aardappel, mayonaise, pistou en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, rode paprika en sjalot
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- boter, lamsfond, rode wijn, rozemarijn en sjalot
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arboriorijst, boter, saffraan, sjalot en visbouillon
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, honing, kaneel, korianderzaad, sinaasappelschil, vanillestokje en vijgen
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- aubergine, champignons, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, venkel en zeezout
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- azijn, boter, eidooier, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- aardappel, melk, olijfolie, peper, roseval aardappel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- aubergine, boter, courgette, katenspek, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rouille, sjalot, tarbotfilet en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, katenspek, mosselen, noorse garnalen, peper, romainesla, scholfilet, tay-soy dressing,, tomaat, tongfilet, witte wijn, zeebrasemfilet en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- bloem, custardpoeder, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, kaneel, poedersuiker en vanillesuiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- condiment
- Ingrediënten:
- boter, jus de truffes, kippenbouillon, madeira, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, ei, gerookte zalm, kaviaar, kervel, kwarteleitjes, olie, omelet, peper, ui en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- cayennepeper, court-bouillon, dragon, kreeft, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, chinese bieslook, citroensap, gembersiroop, ketjap manis, kikkoman sojasaus, knoflookpuree en olijfolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, kalfsbouillon, lamsfilet en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- eendenbout, ganzenvet, grof grijs zeezout, knoflook, tijm en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, port, sjalot, tijm en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- knolselderij, kreeft, laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- courgette, gele paprika, katenspek, lamsfilet, lamsfond, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode ui, tijm en vulling van paddestoelen en oesters
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappel, arachideolie, boter, champagne-azijn, laurier, ontbijtspek, sjalot, tijm, tongfilet, visbouillon, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, bloem, dijonmosterd, ei, frituurvet, gevogeltebouillon, kalfsbouillon, kropsla, ontbijtspek, paneermeel, peper, remouladesaus, tongfilet, vastkokende aardappel, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, mosselen en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, kalfspoulet, knoflook, laurier, tijm, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- citroensap, cornflakes, dille, eikenbladsla, eiwit, fleur de sel, frisée, frituurvet, lollo rosso, olijfolie, peper, sesamzaad, tongfilet, witte wijndressing en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- boter, peper, pesto en slagroom
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- citroensap, frambozen en poedersuiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, krab, kreeft, laurier, peterselie, prei, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- citroensap, olijfolie, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, ei, frituurvet, japanse rijst, peper, sinaasappel, tomaat, tongfilet, verse chilisaus, witbrood en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk, suiker, witbrood en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht / beslag/deeg
- Ingrediënten:
- garnituur van kip en tomaat, knoflook, knolselderij, laurier, peper, prei, soepkip, tijm, ui, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- orgaanvlees
- Ingrediënten:
- fleur de sel, honing, peper, witte wijn, witte wijnazijn en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, oud brood en oude kaas
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht
- Ingrediënten:
- eau de vie framboise, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en slagroom
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
- Ingrediënten:
- azijn, ei en peterselie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ei/omelet/frittata
- Ingrediënten:
- ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- groentebouillon, honing, japanse sojasaus, rode chilipeper, sesamzaad en sojaolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- beurre blanc, frisée, grietfilet, harderfilet, kropsla, lollo rosso, munt, zalmfilet en zeebaarsfilet
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, dijon-mosterd, engelse mosterd, groene kool, mosselen, noilly prat, bladpeterselie, prei, savora-mosterd, slagroom, winterwortel en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- ahornsiroop, druivenpitolie, japanse sojasaus, koolrolletjes, rode wijnazijn, rogvleugelfilet, sesamolie, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- amaretto, cacao poeder, dessertwijn, eidooier, gelatine, koffie, lange vingers, mascarpone, munt, slagroom, suiker en vanillesaus
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, fleur de sel, kabeljauwfilet, olie, peper, sjalot, trompettes de la mort, witte wijnsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicum, boter, dragon, eidooier, grietfilet, kabeljauwfilet, laurier, lente-ui, peper, sjalot, spinazie, tarbotfilet, tijm, venkelgroen, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arboriorijst, champignons, kippenbouillon, melk, olijfolie en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- aardappel, azijn, bieslook, ei, knoflookpuree, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, knoflook, knoflookpuree, lamsribstuk, mosterd, peterselie, ratatouille, rode-wijnsaus en tijm
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- donkere basterdsuiker, japanse sojasaus, kruidnagelpoeder en tijmhoning
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- glazuur / condiment
- Ingrediënten:
- cognac, knolselderij, laurier, peper, prei, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- cognac, fleur de sel, foie gras van eend, gekonfijte eendenbout, olijfolie, tomatentapenade en witte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout
- Keuken:
- Oosters
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, boter, kookvocht van aardappel, peper, prei, sjalot, tarbotfilet, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, olijfolie, peper, rode ui, sardine, tomaat, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Mediterraans / Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bospeen, boter, foie gras van eend, foie gras van gans, honing, peper, suiker, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- bieslook, oester, olijfolie, peper en rode grapefruit
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, eidooier, parmaham, peper, slagroom, truffel, truffeljus en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles