Terug naar De keuken van de pure smaak.
De keuken van de pure smaak recepten
met 50 recepten en persoonlijke notities van 5 Nederlandse topkoks
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, boter, donkere sojasaus, gembersiroop, lasagnavellen, sesamolie en sjalot
- Keuken:
- Chinees
- Soort:
- deegwaren
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, bloem, dijonmosterd, ei, frituurvet, gevogeltebouillon, kalfsbouillon, kropsla, ontbijtspek, paneermeel, peper, remouladesaus, tongfilet, vastkokende aardappel, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- cayennepeper, court-bouillon, dragon, kreeft, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, honing, kaneel, korianderzaad, sinaasappelschil, vanillestokje en vijgen
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, sla, jus de veau, kalfslendekarbonade, kalfsribeye, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, groene asperges, kippenbouillon, peper, zeeduivel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- eau de vie framboise, frambozencoulis, gelatine, poedersuiker en slagroom
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
- Ingrediënten:
- boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- orgaanvlees
- Ingrediënten:
- basilicum, japanse sojasaus, olijfolie, pesto, pestoroomsaus, prei, tomaat en zeeduivelfilet
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, lamsfond, rode wijn, rozemarijn en sjalot
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arboriorijst, champignons, kippenbouillon, melk, olijfolie en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- garnituur van kip en tomaat, knoflook, knolselderij, laurier, peper, prei, soepkip, tijm, ui, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, port, sjalot, tijm en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- eendenbout, ganzenvet, grof grijs zeezout, knoflook, tijm en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- laurier, olijfolie, peterselie, prei, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van tarbot, visgraten van tong, witte wijn en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- eidooier, paddestoel, lamsvlees, oester, olijfolie, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, chinese bieslook, citroensap, gembersiroop, ketjap manis, kikkoman sojasaus, knoflookpuree en olijfolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- knoflook en melk
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- knolselderij, kreeft, laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappel, mayonaise, pistou en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- cognac, knolselderij, laurier, peper, prei, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- azijn, boter, eidooier, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- citroensap, cornflakes, dille, eikenbladsla, eiwit, fleur de sel, frisée, frituurvet, lollo rosso, olijfolie, peper, sesamzaad, tongfilet, witte wijndressing en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- frambozen, frambozencoulis, frambozenmousse, frambozensorbet, frambozentaart en munt
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- courgette, gele paprika, katenspek, lamsfilet, lamsfond, olijfolie, peterselie, rode paprika, rode ui, tijm en vulling van paddestoelen en oesters
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vlees / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, kaneel, poedersuiker en vanillesuiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- boter, peper, pesto en slagroom
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- bloem, custardpoeder, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, kalfsbouillon, lamsfilet en sjalot
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- bieslook, oester, olijfolie, peper en rode grapefruit
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- cognac, fleur de sel, foie gras van eend, gekonfijte eendenbout, olijfolie, tomatentapenade en witte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- basilicum, olijfolie, peper, rode ui, sardine, tomaat, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Mediterraans / Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- azijn, ei en peterselie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ei/omelet/frittata
- Ingrediënten:
- groentebouillon, honing, japanse sojasaus, rode chilipeper, sesamzaad en sojaolie
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, arachideolie, boter, champagne-azijn, laurier, ontbijtspek, sjalot, tijm, tongfilet, visbouillon, witte peperkorrels en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, gist, krenten, kristalsuiker, kumquats, melk, passievrucht, rozijnen, rum, vruchtensalade en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- fruit / gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- bleekselderij, krab, kreeft, laurier, peterselie, prei, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- basilicum, ei, inktvis, kervel, lollo rosso, molsla, olijfolie, radicchio, roquette, spinazie en zuring
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, citroenrasp, gedroogde tomaat in olie, kappertjes, knoflookpuree, olijfolie, peper, sjalot en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, azijn, bieslook, ei, knoflookpuree, olijfolie, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- boter, filodeeg, gember, kerrie, knolselderij, olie, peper, prei, slagroom, wortel en zeezout
- Keuken:
- Marrokaans
- Soort:
- quiche
- Ingrediënten:
- boter, ei, gerookte paling, gerookte zalm, kaviaar, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- amaretto, cacao poeder, dessertwijn, eidooier, gelatine, koffie, lange vingers, mascarpone, munt, slagroom, suiker en vanillesaus
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- cayennepeper, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, sjalot, tomaat uit blik, ui, witte peper, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, franse sperzieboontjes, mosselen, olijfolie, lasagnavellen, peper, scholfilet, witte wijn, wortel en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- boter, jus de truffes, kippenbouillon, madeira, peper, slagroom en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, melk, olijfolie, peper, roseval aardappel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, oud brood en oude kaas
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- frambozencoulis en suiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- arboriorijst, boter, saffraan, sjalot en visbouillon
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout
- Keuken:
- Oosters
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, kalfspoulet, knoflook, laurier, tijm, ui en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- azijn, eidooier, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, saffraan en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, coquilles, mosselen en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aardappel, ei, gerookte zalm, kaviaar, kervel, kwarteleitjes, olie, omelet, peper, ui en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- beurre blanc, frisée, grietfilet, harderfilet, kropsla, lollo rosso, munt, zalmfilet en zeebaarsfilet
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- fleur de sel, honing, peper, witte wijn, witte wijnazijn en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, boter, eidooier, parmaham, peper, slagroom, truffel, truffeljus en zeezout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- arachideolie, bleekselderij, champignons, korianderzaad, laurier, noilly prat, peterselie, prei, sjalot, tijm, ui, visgraten van griet, visgraten van schar, visgraten van schol, visgraten van tarbot, visgraten van tong, visgraten van tongschar, visgraten van wijting, witte peperkorrels en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- ahornsiroop, druivenpitolie, japanse sojasaus, koolrolletjes, rode wijnazijn, rogvleugelfilet, sesamolie, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, fleur de sel, kabeljauwfilet, olie, peper, sjalot, trompettes de la mort, witte wijnsaus en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, katenspek, mosselen, noorse garnalen, peper, romainesla, scholfilet, tay-soy dressing,, tomaat, tongfilet, witte wijn, zeebrasemfilet en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
- Ingrediënten:
- citroensap, frambozen en poedersuiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, eidooier, gist, melk, suiker, witbrood en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht / beslag/deeg
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, dijon-mosterd, engelse mosterd, groene kool, mosselen, noilly prat, bladpeterselie, prei, savora-mosterd, slagroom, winterwortel en witte wijn
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- appel, beurre manié, boter, gedroogde pruimen, glazuur, kalkoen, kippenbouillon, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, prei, sjalot, tijm, wortel en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- citroensap, croutons, friseesla, kipfilet, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, pruimtomaat, rode wijnazijn, veldsla, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- citroensap, olijfolie, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- arboriorijst, inktvis, kervel, koriander, olie, peper, saffraan, schaaldieren, schelpdieren, visfumet en zeezout
- Keuken:
- Frans / Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- coquilles, kaviaar, knoflook, kruimige aardappel, laurier, olijfolie, peper, sjalot, tijm, wilde spinazie, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- aubergine, champignons, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, venkel en zeezout
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- donkere basterdsuiker, japanse sojasaus, kruidnagelpoeder en tijmhoning
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- glazuur / condiment
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, gelatine, kaviaar, makreelfilet, olijfolie, pastis 51, bladpeterselie, ricard, sjalot, slagroom, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout, zilverui en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- aardappel, basilicum, boter, dragon, eidooier, grietfilet, kabeljauwfilet, laurier, lente-ui, peper, sjalot, spinazie, tarbotfilet, tijm, venkelgroen, wortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, knoflook en olijfolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- basilicum, citroensap, ingelegde gember, lintmacaroni, olijfolie, peper, rucola, tonijnmoten, zeezout en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / vis
- Ingrediënten:
- barbarie-eendenborst, champignons, gele paprika, knoflook, olijfolie, portsaus, risotto, rode paprika en tijm
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bieslook, kardemom, kerrie, kervel, kipfilet, olie, peterselie, rode ui, tomaat, witlof en zwarte olijven
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, boter, kookvocht van aardappel, peper, prei, sjalot, tarbotfilet, witte wijnazijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter en inktvis
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade
- Keuken:
- Midden-europees
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, ei, sinaasappelrasp, suiker en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- slagroom en spitskool
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- bloem, ei, frituurvet, japanse rijst, peper, sinaasappel, tomaat, tongfilet, verse chilisaus, witbrood en zeezout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- abrikozenjam, banketbakkersroom, frambozen, frambozencoulis, hard wenerdeeg en witte chocolade
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, rode paprika en sjalot
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- boter, kaneelstokje, kippenlever, kruidnagel, laurier, oude wijnazijn, peper, port, rode wijn, wilde eend en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- aubergine, boter, courgette, katenspek, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rouille, sjalot, tarbotfilet en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter en zilverui
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- condiment
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, knoflook, knoflookpuree, lamsribstuk, mosterd, peterselie, ratatouille, rode-wijnsaus en tijm
- Keuken:
- Provencaals
- Soort:
- vlees
- Ingrediënten:
- bospeen, boter, foie gras van eend, foie gras van gans, honing, peper, suiker, witte wijn en zeezout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon