Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

We hebben 120 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om “puur voor de lol” je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

De beste recepten en mooiste verhalen die Janneke Vreugdenhil publiceerde in de nrc.next zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch, met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes. De verhalen zijn inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Eten en zo

Een greep uit de 120 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Snack of tussendoortje / drinken uit Eten en zo:

Chocolademelk

Ingrediënten:
melk en pure chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Snack of tussendoortje uit Eten en zo:

Ricotta-honingbeignets

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bloem, ei, honing, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappels en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Aspergerisotto met Hollande garnalen

Ingrediënten:
graanjenever, hollandse garnalen, olijfolie, oude kaas, peterselie, risottorijst, roomboter, sjalot, witte asperge, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Groentesaté met korianderyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, grove mosterd, knoflook, korianderzaad, olijfolie, portobello, rode paprika, rode peper, rode ui, tomaat, turkse yoghurt, witlof en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Eten en zo:

Extra donker sodabrood

Ingrediënten:
bloem, dubbelkoolzure soda, fijn zeezout, karnemelk, roggebloem en volkorenmeel

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten en zo:

Fabio's linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, castelluccio-linzen, cotechino, extra vierge-olijfolie, laurier, olijfolie, pancetta, peperoncinovlokken, rookworst, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Lunch / avondmaal uit Eten en zo:

Stokbroodje bier met mosterdmayo

Ingrediënten:
dijonmosterd, entrecote, grof zeezout, mayonaise, olijfolie, peper, rucola en stokbrood

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Tuinbonenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, blanke rozijnen, cashewnoten, dille, gember, groentebouillon, kaneelstokje, olijfolie, roomboter, sjalot en tuinbonen

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Homeburgers

Ingrediënten:
fijne mosterd, hamburgerbroodjes, ketchup, kropsla, mayonaise, olijfolie, peper, rucola, rundergehakt, stokbrood, tomaat, ui, vang, zoetzure augurk en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Coq-au-vin

Ingrediënten:
bloem, braadkip, champignons, cognac, kippenbouillon, knoflook, kruidenbouquet, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode bourgogne, roomboter, spekblokjes, tijm, zilveruitjes en zout

Soort:
gevogelte
Toon alle 120 recepten in dit boek