Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

We hebben 120 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om “puur voor de lol” je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

De beste recepten en mooiste verhalen die Janneke Vreugdenhil publiceerde in de nrc.next zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch, met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes. De verhalen zijn inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Eten en zo

Een greep uit de 120 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht uit Eten en zo:

Caesar salad

Ingrediënten:
ansjovis, brood, citroen, dijonmosterd, ei, grof zeezout, knoflook, little gem, milde olijfolie, parmezaanse kaas, romaanse sla en worcestersaus

Soort:
salade / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Eten en zo:

Extra donker sodabrood

Ingrediënten:
bloem, dubbelkoolzure soda, fijn zeezout, karnemelk, roggebloem en volkorenmeel

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Eten en zo:

Purechocoladetaart met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, pure chocolade, roomboter, vanillearoma, vanillesuiker en zout

Soort:
vegetarisch / zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Eten en zo:

Spaghetti aglio olio

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, knoflook, peperoncini, rode peper, spaghetti en zout

Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Eten en zo:

Noedelsalade met rosbief en waterkers

Ingrediënten:
gezouten pinda's, granny smith, lichte sojasaus, mihoen, olijfolie, rodewijnazijn, rosbief, waterkers, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Eten en zo:

De ultieme aardbeientaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienlikeur, bloem, ei, fijne suiker, poedersuiker, pure chocolade, roomboterbladerdeeg, slagroom, vanillestokje, vis en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kippenvleugeltjes met blue-cheesedressing

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, citroensap, kippenbouillon, kippenvleugeltjes, melk, olijfolie, peper, roquefort, rucola, tabasco, venkel, zout en zure room

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Provencaalse tapenade

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rodewijnazijn en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Buffet / bijgerecht uit Eten en zo:

Coleslaw met vijf geuren

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, koriander, lichte sojasaus, limoensap, mayonaise, sesamzaad, witte kool en zout

Soort:
salade / vegetarisch / barbecue/grill
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht uit Eten en zo:

Watermeloengazpacho

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, peper, sherryazijn, watermeloen en zout

Soort:
vegetarisch / fruit
Toon alle 120 recepten in dit boek