Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

We hebben 120 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om “puur voor de lol” je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

De beste recepten en mooiste verhalen die Janneke Vreugdenhil publiceerde in de nrc.next zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch, met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes. De verhalen zijn inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Eten en zo

Een greep uit de 120 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Lunch / avondmaal uit Eten en zo:

Stokbroodje bier met mosterdmayo

Ingrediënten:
dijonmosterd, entrecote, grof zeezout, mayonaise, olijfolie, peper, rucola en stokbrood

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

Kersenclafoutis

Ingrediënten:
bloem, ei, fijne kristalsuiker, kersen, kirsch, marc de bourgogne, melk, roomboter, slagroom en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

Whiskyparfait

Ingrediënten:
crème fraîche, eidooier, fijne kristalsuiker, kaneel, slagroom en whisky

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Lamsstoof met pruimen en Ras-el-Hanout

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, ras-el-hanout, sesamzaad en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten en zo:

Tempura

Ingrediënten:
bloem, eidooier, garnalen, gember, groenten, koolzuurhoudend water, mirin, sojasaus, suiker en wittewijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten en zo:

Crostini met peer & serranoham

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, peer, peper, serranoham, vlees en zuurdesembrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Homemade pizza met kerstomaatjes en mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, gist, kerstomaatjes, knoflook, mozzarella, olijfolie, rodewijnazijn, rood pepertje, suiker, tarwebloem en zout

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Provencaalse tapenade

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rodewijnazijn en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

Warm perentaartje met ahornijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroensap, crème fraîche, ei, eidooier, handperen, hazelnoten, kardemompeulen, kristalsuiker, maïzena, roomboterbladerdeeg, vanillestokje en volle melk

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Frittata met ham en feta

Ingrediënten:
ei, feta, ham, olijfolie, sla, wittewijnazijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Eten en zo:

Tartaar van haring

Ingrediënten:
gember, maatjesharing, peterselie, rode ui, sherryazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gewokte garnalen en paksoi met rijstnoedels en gember

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, brede rijstnoedels, droge sherry, eiernoedels, gember, japanse sojasaus, knoflook, paksoi, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, suiker, tijgergarnalen, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Toon alle 120 recepten in dit boek