Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

We hebben 120 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om “puur voor de lol” je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

De beste recepten en mooiste verhalen die Janneke Vreugdenhil publiceerde in de nrc.next zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch, met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes. De verhalen zijn inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Eten en zo

Een greep uit de 120 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Sticky buikspek

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, buikspek, grove mosterd, sojasaus en venkelzaad

Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kreeft met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fijne mosterd, grof zeezout, kreeft, laurier, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Wilde pasta met chorizo em erwtjes

Ingrediënten:
chorizo, diepvriesdoperwtjes, olijfolie, rood pepertje, roomboter, rucola, sjalot en spaghetti

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

3D-tiramisu

Ingrediënten:
cognac, koffie, lange vingers, marsala, mascarpone, poedersuiker, pure chocolade en savoiardi

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Spaghetti aglio olio

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, knoflook, peperoncini, rode peper, spaghetti en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Aspergerisotto met Hollande garnalen

Ingrediënten:
graanjenever, hollandse garnalen, olijfolie, oude kaas, peterselie, risottorijst, roomboter, sjalot, witte asperge, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Tortilla en de truc om hem te keren

Ingrediënten:
ei, olijfolie, ui, vastkokende aardappel, zout en zwarte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Toon alle 120 recepten in dit boek