Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

We hebben 120 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om “puur voor de lol” je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

De beste recepten en mooiste verhalen die Janneke Vreugdenhil publiceerde in de nrc.next zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch, met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes. De verhalen zijn inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Eten en zo

Een greep uit de 120 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Groentesaté met korianderyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, grove mosterd, knoflook, korianderzaad, olijfolie, portobello, rode paprika, rode peper, rode ui, tomaat, turkse yoghurt, witlof en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Wilde pasta met chorizo em erwtjes

Ingrediënten:
chorizo, diepvriesdopewten, olijfolie, rood pepertje, roomboter, rucola, sjalot en spaghetti

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kardemom-viscurry met verse mangorelish

Ingrediënten:
boter, geel mosterdzaad, gember, grote garnalen, hindoestaanse masala, kardemomvruchtjes, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, mango, munt, rood pepertje, sjalot, tomaten en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Runderstoofpot voor studenten

Ingrediënten:
bloem, doorregen runderlappen, knolselderij, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijn, tijm, ui, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Lamskebab en komkommersla

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, kaneelpoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, lamslapjes, munt, olijfolie, peper, turkse yoghurt en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Homemade pizza met kerstomaatjes en mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, gist, kerstomaatjes, knoflook, mozzarella, olijfolie, rodewijnazijn, rood pepertje, suiker, tarwebloem en zout

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht uit Eten en zo:

Gravad ox

Ingrediënten:
citroensap, dille, grof zeezout, kristalsuiker, ossenhaas, peterselie, salie en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kerrie-visnuggets met mangomayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, hindoestaanse masala, kerriepoeder, kikkererwtenmeel, mangochutney, mayonaise, rijstolie, roodbaarsfilet, witvisfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Buffet / bijgerecht uit Eten en zo:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, peper, roomboter en zout

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Vis met voorjaarsgroente en papillote

Ingrediënten:
citroenschil, dragon, droge witte wijn, peper, prei, roomboter, witvisfilet, wortel en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Toon alle 120 recepten in dit boek