Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

eten enzo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om – puur voor de lol – je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

Janneke Vreugdenhil schrijft dagelijks in nrc.next over zowel die snelle als die langzamere, aandachtige keuken. Haar beste recepten en mooiste verhalen zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch – met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes – de verhalen inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Noedelsalade met rosbief en waterkers

Ingrediënten:
gezouten pinda's, granny smith, lichte sojasaus, mihoen, olijfolie, rodewijnazijn, rosbief, waterkers, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Eten en zo:

De ultieme aardbeientaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienlikeur, bloem, ei, fijne suiker, poedersuiker, pure chocolade, roomboterbladerdeeg, slagroom, vanillestokje, vis en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Tuinbonenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, blanke rozijnen, cashewnoten, dille, gember, groentebouillon, kaneelstokje, olijfolie, roomboter, sjalot en tuinbonen

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Frittata met ham en feta

Ingrediënten:
ei, feta, ham, olijfolie, sla, wittewijnazijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Rendang met wijnadvies

Ingrediënten:
asem, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, kruidnagel, olie, rawits, runderriblappen, sereh, tamarinde, uien en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Lunch / avondmaal uit Eten en zo:

Stokbroodje bier met mosterdmayo

Ingrediënten:
dijonmosterd, entrecote, grof zeezout, mayonaise, olijfolie, peper, rucola en stokbrood

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten en zo:

Fabio's linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, castelluccio-linzen, cotechino, extra vierge-olijfolie, laurier, olijfolie, pancetta, peperoncinovlokken, rookworst, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kardemom-viscurry met verse mangorelish

Ingrediënten:
boter, geel mosterdzaad, gember, garnaal, hindoestaanse kerrie masala, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, mango, munt, rood pepertje, sjalot, tomaten en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Eten en zo:

Extra donker sodabrood

Ingrediënten:
bloem, dubbelkoolzure soda, fijn zeezout, karnemelk, roggebloem en volkorenmeel

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Kruidige pompoenpuree

Ingrediënten:
djiera, djinten, flespompoen, hindoestaanse kerrie masala, ketoembar, knoflook, peper, suiker, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Homeburgers

Ingrediënten:
fijne mosterd, hamburgerbroodjes, ketchup, kropsla, mayonaise, olijfolie, peper, rucola, rundergehakt, stokbrood, tomaat, ui, vang, zoetzure augurk en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Provencaalse tapenade

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rodewijnazijn en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht uit Eten en zo:

Hete soep van venusschelpjes

Ingrediënten:
knoflook, koriander, limoensap, rode peper, citroengras, thaise vissaus en venusschelpjes

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Eten en zo:

Purechocoladetaart met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, pure chocolade, roomboter, vanillearoma, vanillesuiker en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis