mosterd

Zoek naar mosterd in jouw eigen kookboeken

Mosterd koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Rutabaga mostarda

Ingrediënten:
boter, gedroogde chilipeper, koolraap, kurkuma, mierikswortel, colman's mosterdpoeder, mosterdzaad en siroop

Soort:
sous-vide / mosterd
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Varkensterrine met verse piccalilly

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, boter, droge witte wijn, geelwortelpoeder, gelatine, haricots verts, kristalsuiker, paprika, peperkorrel, rode peper, stokbrood, tijm, ui, varkenspoot, wittewijnazijn, wortel en zoetzure augurk

Soort:
mosterd / paté/terrine
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Hertenbiefstukjes met knolselderijpuree

Ingrediënten:
hertenbiefstuk, knolselderij, kruimige aardappel, olijfolie en roomboter

Keuken:
Nederlands
Soort:
mosterd
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Crabcakes met frisse citrus-tomatenmayo

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, boter, broodkruim, citroen, crème fraîche, ei, eidooier, gerookt paprikapoeder, krabvlees, olie, paneermeel, peper, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
mosterd

Diner / voorgerecht van Thomas de Beer:

Ei-garnalencocktail met voorjaarsgroente

Ingrediënten:
bieslook, bloemkool, cayennepeper, crème fraîche, diepvrieserwtjes, ei, ketchup, mayonaise, munt, noorse garnalen, suiker, witlof en witte balsamicoazijn

Soort:
mosterd
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Hollandse garnalensalade

Ingrediënten:
avocado, blanke azijn, citroensap, hollandse garnaal, mango, olijfolie, rucola, suiker en zwarte olijf

Soort:
mosterd
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Mustáros sült paprika - Gebraden paprika met mosterd

Ingrediënten:
citroensap, dragon, groene paprika, groene salade, olie, peper, poedersuiker en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
mosterd
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Mayonaise

Ingrediënten:
druivenpitolie, eidooier, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
mosterd / condiment
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Ontbijt uit Het complete keto-dieet kookboek:

Kipsalade met avocado en brie

Ingrediënten:
avocado, brie, kippenborst, mayonaise, peper, sla en zout

Soort:
mosterd
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gemarineerde zalm met kaviaar van mosterdzaadjes

Ingrediënten:
azijn, chardonnayazijn, citroen, dille, eetbare bloemen, fruitpeper, jeneverbes, kervel, mosterdzaadjes, peper, peperbolletjes, rode ui, roze peper, sjalot, suiker, vis, water, zalmfilet, zout en zure room

Soort:
mosterd
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van gerookte zalm, avocado en kwarteleitjes

Ingrediënten:
avocado, gerookte zalm, jonge sla, kwarteleitjes, limoen, natuuryoghurt, olijfolie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Soort:
mosterd
Een recept uit L. Eykens - Home made by Bartholomeus

Recept uit Home made by Bartholomeus:

gebakken pladijs met selder, sjalot, spinazie, comte met mosterd

Ingrediënten:
comté, groene selderij, mosselen, pladijsfilets, room, sjalot, spinazie en witte wijn

Soort:
mosterd
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Aromatic Alsatian Mustard

Ingrediënten:
ciderazijn, dragon, geel mosterdzaad, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, laurier, venkel en zwart kardemomzaad

Soort:
mosterd
Een recept uit Sandra Bekkari en Beeld Ambassadeurs - Fast Food

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Fast Food:

Spelttoast met avocado-eispread

Ingrediënten:
avocado, bieslook, ei, griekse yoghurt, limoensap en spelttoast

Soort:
mosterd
Een recept uit Thea Spierings en Food4Eyes.com - Salades

Recept uit Salades:

Eiersalade met kaas en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, ei, goudse kaas en mayonaise

Soort:
salade / mosterd
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van restjes gekookt rundvlees met mayonaise en mosterd

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vergine olijfolie, gekookt rundvlees, mayonaise, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / mosterd
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Lauwwarme speltsalade met zoetzure bietjes

Ingrediënten:
frambozenazijn, oerpeen, olie, pannenkoekenstroop, peper, spelt, voorgekookte bietjes, walnotenolie, waterkers, wortel en zout

Soort:
salade / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamstong met lepelblad en mosterddressing

Ingrediënten:
boter, citroensap, foelie, gedroogde cranberry's, kruidnagel, lamstongen, laurier, lepelblad, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, peterselie, rucola, selderij, slagroom, strandbiet, ui, wilde spinazie, wortel, zeevenkel en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Haricots verts met mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
cabernet sauvignon-azijn, haricots verts, mayonaise, mosterdzaad, peterselie, radijs, sjalot, tomaat, yoghurt en zure augurken

Soort:
groente / mosterd
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Haringtartaar met bieslookroom

Ingrediënten:
bieslook, biet, citroensap, ei, haring, komkommer, lente ui, peper, slagroom, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groente / mosterd
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Lunch / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Filet Americain

Ingrediënten:
augurk, ei, kappertjes, mayonaise, paprikapoeder, rundvlees, tabasco, tomatenketchup en ui

Keuken:
Belgisch / Hollands
Soort:
broodbeleg / mosterd
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

13 smaakmakers voor vegaburgers

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bataat, bladgroente, broccoli, cayennepeper, chilipeper, chilipoeder, chilivlokken, citroenschil, courgette, dille, dragon, gemberpoeder, gerookt-paprikapoeder, granen, kardemompoeder, kerrie, kervel, ketchup, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoenschil, marjolein, miso, munt, oregano, paddenstoel, peterselie, pompoenpitten, rozemarijn, salsa, sesamzaad, sinaasappelschil, sojasaus, tijm, tomatenpuree, ui en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / mosterd
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté babi spesial (Saté van varkensvlees met pinda-kokossaus)

Ingrediënten:
banaan, citroensap, djahé, droge sherry, honing, ketjap manis, ketoembar, knoflook, kokos, olie, ontbijtspek, pindakaas, sambal manis en varkenshaas

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Sauce tartare

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, eidooier, peterselie, rode paprika, sjalot, witte peper, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / mosterd
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kencurmayonaise

Ingrediënten:
druivenpitolie, eidooier, gembersiroop, kentjur, rode currypasta en sushi azijn

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus / mosterd
Een recept uit Sandra Bekkari en Beeld Ambassadeurs - Fast Food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Fast Food:

Salade à la Niçoise met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, ei, kappertjes, knoflook, krielaardappel, olijfolie, prinsessenbonen, rode ui, romatomaat, wittewijnazijn en zwarte olijf

Soort:
salade / mosterd