mosterd

Zoek naar mosterd in jouw eigen kookboeken

Mosterd koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Rutabaga mostarda

Ingrediënten:
boter, chilipeper, gedroogd, koolraap, kurkuma, mierikswortel, mosterdpoeder, colman, mosterdzaad, geel en bruin en siroop, eenvoudig

Soort:
sous-vide / mosterd
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Varkensterrine met verse piccalilly

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, boter, droge witte wijn, geelwortelpoeder, gelatine, haricots verts, kristalsuiker, paprika, peperkorrel, rode peper, stokbrood, tijm, ui, varkenspoot, wittewijnazijn, wortel en zoetzure augurk

Soort:
mosterd / paté/terrine
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Amuse / diner uit Thermomix Feest:

Gemarineerde zalm met kaviaar van mosterdzaadjes

Ingrediënten:
azijn, chardonnayazijn, citroen, dille, eetbare bloemen, fruitpeper, jeneverbes, kervel, mosterdzaadjes, peper, peperbolletjes, rode ui, roze peper, sjalot, suiker, vis, water, zalmfilet, zout en zure room

Soort:
mosterd
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Crabcakes met frisse citrus-tomatenmayo

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, boter, broodkruim, citroen, crème fraîche, ei, eidooier, gerookt paprikapoeder, krabvlees, olie, paneermeel, peper, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
mosterd

Diner / voorgerecht van Thomas de Beer:

Ei-garnalencocktail met voorjaarsgroente

Ingrediënten:
bieslook, bloemkool, cayennepeper, crème fraîche, diepvrieserwtjes, ei, ketchup, mayonaise, munt, noorse garnalen, suiker, witlof en witte balsamicoazijn

Soort:
mosterd
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Hertenbiefstukjes met knolselderijpuree

Ingrediënten:
hertenbiefstuk, knolselderij, kruimige aardappel, olijfolie en roomboter

Keuken:
Nederlands
Soort:
mosterd
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Mayonaise

Ingrediënten:
druivenpitolie, eidooier, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
mosterd / condiment
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Hollandse garnalensalade

Ingrediënten:
avocado, blanke azijn, citroensap, hollandse garnaal, mango, olijfolie, rucola, suiker en zwarte olijf

Soort:
mosterd
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Ontbijt uit Het complete keto-dieet kookboek:

Kipsalade met avocado en brie

Ingrediënten:
avocado, brie, kippenborst, mayonaise, peper, sla en zout

Soort:
mosterd
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Aromatic Alsatian Mustard

Ingrediënten:
ciderazijn, dragon, geel mosterdzaad, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, laurier, venkel en zwart kardemomzaad

Soort:
mosterd
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van gerookte zalm, avocado en kwarteleitjes

Ingrediënten:
avocado, gerookte zalm, jonge sla, kwarteleitjes, limoen, natuuryoghurt, olijfolie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Soort:
mosterd
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Lauwwarme speltsalade met zoetzure bietjes

Ingrediënten:
frambozenazijn, oerpeen, olie, pannenkoekenstroop, peper, spelt, voorgekookte bietjes, walnotenolie, waterkers, wortel en zout

Soort:
salade / mosterd
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Sauce tartare

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, eidooier, peterselie, rode paprika, sjalot, witte peper, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / mosterd
Een recept uit Thea Spierings en Food4Eyes.com - Salades

Recept uit Salades:

Eiersalade met kaas en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, ei, goudse kaas en mayonaise

Soort:
salade / mosterd
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Lunch / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Filet Americain

Ingrediënten:
augurk, ei, kappertjes, mayonaise, paprikapoeder, rundvlees, tabasco, tomatenketchup en ui

Keuken:
Belgisch / Hollands
Soort:
broodbeleg / mosterd
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salade van restjes gekookt rundvlees met mayonaise en mosterd

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vergine olijfolie, gekookt rundvlees, mayonaise, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / mosterd
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Haricots verts met mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
cabernet sauvignon-azijn, haricots verts, mayonaise, mosterdzaad, peterselie, radijs, sjalot, tomaat, yoghurt en zure augurken

Soort:
groente / mosterd
Een recept uit P. Engelsman, J. Halvemaan en Manfred Meeuwig - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Haringtartaar met bieslookroom

Ingrediënten:
bieslook, biet, citroensap, ei, haring, komkommer, lente ui, peper, slagroom, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groente / mosterd
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

13 smaakmakers voor vegaburgers

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bataat, bladgroente, broccoli, cayennepeper, chilipeper, chilipoeder, chilivlokken, citroenschil, courgette, dille, dragon, gemberpoeder, gerookt-paprikapoeder, granen, kardemompoeder, kerrie, kervel, ketchup, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoenschil, marjolein, miso, munt, oregano, paddenstoel, peterselie, pompoenpitten, rozemarijn, salsa, sesamzaad, sinaasappelschil, sojasaus, tijm, tomatenpuree, ui en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamstong met lepelblad en mosterddressing

Ingrediënten:
boter, citroensap, foelie, gedroogde cranberry's, kruidnagel, lamstongen, laurier, lepelblad, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, peterselie, rucola, selderij, slagroom, strandbiet, ui, wilde spinazie, wortel, zeevenkel en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté babi spesial (Saté van varkensvlees met pinda-kokossaus)

Ingrediënten:
banaan, citroensap, djahé, droge sherry, honing, ketjap manis, ketoembar, knoflook, kokos, olie, ontbijtspek, pindakaas, sambal manis en varkenshaas

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Okrosjka

Ingrediënten:
dille, ei, ham, komkommer, kwas, oud bruin bier, peterselie, suiker, ui, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / mosterd
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Gegarneerde Kasseler rib

Ingrediënten:
kasseler rib, kruidenremoulade, rode paprika uit pot, tomaat, zoete augurk, zoute augurk, zure augurk en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, olie, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / saus / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade van gerookte lamsham met bosbessen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bessensap, blauwe bessen, bosbessen, broodcroutons, gemengde salade, harde texelse schapenkaas, lamsham, olijfolie, pecannoten, peper, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees / mosterd