groente en vlees

Zoek naar groente en vlees in jouw eigen kookboeken

Groente En Vlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / hoofdgerecht uit De man die alles at:

Elzasser zuurkool met vlees

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, jeneverbessen, kippenbouillon, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, riesling, sylvaner, tijm, ui, water, zuurkool en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente en vlees
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / hoofdgerecht uit De man die alles at:

Vlees voor Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
aardappel, bockworst, boerenworst, gerookte rollade, gerookt spek, gezouten spek, grof zeezout, knakworst, knoflook, varkenspootjes, varkensschenkel, weisswurst en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
groente en vlees
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Uitgeholde courgettes gevuld met rundvlees, ham en parmezaanse kaas

Ingrediënten:
courgette, ei, gekookte ham, melk, parmezaanse kaas, peterselie, plantaardige olie, prosciutto, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witbrood en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente en vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zilveruitjes met salie - cipolline alla salvia

Ingrediënten:
olijfolie, pancetta, salieblaadjes, verse zilveruitjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Provençaalse artisjokken - carciofi alla provenzale

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, droge witte wijn, groentebouillon, lente-ui, olijfolie, pancetta, peper, tomaat, verse basilicum, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Groene soep - minestra verde

Ingrediënten:
ei, parmezaanse kaas, snijbiet, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Groene paprika´s gevuld met gehakt

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, groene paprika, half-om-halfgehakt, knoflook, serranoham, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner uit Wrap 'n roll:

Involtini met tomaten en aubergines

Ingrediënten:
aubergine, diepvriesspinazie, fontina, gedroogde tomaat, gerookte ham, kalfsschnitzel, nootmuskaat, olijfolie, oregano, slagroom, smeltkaas, tomaat, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Mieke van Laarhoven en Rianne Buis - Spanje

Bijgerecht uit Spanje:

Doperwten op z´n Catalaans

Ingrediënten:
anisette, doperwten, gerookt spek, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer asem bruine bonen (Gekruide bruine bonen met soepvlees)

Ingrediënten:
asemwater, bouillon, bruine bonen uit pot, javaanse suiker, knoflook, laos, salam, sambal oelek, soepvlees, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Artisjokken gevuld met serranoham

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroen, kippenbouillon, knoflook, serranoham, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken artisjokken

Ingrediënten:
citroen, jonge artisjokken, reuzel, serranoham, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gestoofde tuinbonen - fèves en ragoût

Ingrediënten:
bosui, doorregen ontbijtspek, ganzevet, groene ui, kippebouillon, peper, sjalot, verse tijm, verse tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Doperwtjes en worteltjes

Ingrediënten:
boter, buikspek, jonge worteltjes, lente ui, verse doperwten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Eenvoudige doperwten

Ingrediënten:
lente ui, serranoham, suiker, verse doperwten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Doyenné-peren en witlof met runderwang

Ingrediënten:
appelbalsamico, bessenwijn, boter, bruine boter, citroensap, daslookkappertjes, doyenne du comice peer, honing, hooi, ijzerhardkruid, kippenglacé, minispinazie, mosterdkers, perensap, peterselie, runderwang, sjalot, spinaziepuree, tijm, witlof en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hollandse tuinbonen me spek en ui - tip

Ingrediënten:
gerookte spekjes, ui en verse tuinbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Ribeye met farro en gegrilde groenten

Ingrediënten:
champignon, farro, kippenbouillon, mierikswortelroom, olijfolie, pastinaak, ribeye, sjalot, tijm, venkelzaad, wortel en yoghurt

Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Savooienkool in jus

Ingrediënten:
buikspek, kippenbouillon, laurierblad, reuzel, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Raapstelen met ham - cime di rapa al prosciutto

Ingrediënten:
gekookte ham, knoflook, olijfolie, paneermeel, raapstelen, verse rode chilipeper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Prei met spek

Ingrediënten:
citroen, ontbijtspek en prei

Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde sla met pancetta coppata - lattuga brasata con pancetta

Ingrediënten:
boter, kropsla, pancetta coppata, pancetta gevuld met coppa, sjalot, sla, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Koolflan met tomatensaus

Ingrediënten:
boter, ei, melk, savooiekool, serranoham, tomatensaus en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit N. van Ormondt en Sonja Bakker - Zomerslank met Sonja

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Zomerslank met Sonja:

Zomergroenten in een crèmejasje

Ingrediënten:
achterham, azijn, bloemkool, caesar-sladressing, chilipoeder, ei, groene asperge, magere yoghurt, peultjes en zout

Soort:
vlees / groente