Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Culinaria Italia

Italiaanse specialiteiten

Een boek van Claudia Piras en Ruprecht Stempell

We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Culinaria Italia

Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Spekballetjes - canederli

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, doorregen spek, eieren, melk, nootmuskaat, peper, salami, ui, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / granen, deegwaren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Gegratineerde artisjokken - tortino di carciofi

Ingrediënten:
artisjok, boter, broodkruim, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gemengd kookvlees - bollito misto

Ingrediënten:
bleekselderij, gepekelde kalfstong, kalfsvlees, peperkorrels, poularde, prei, runderschouder, rundvlees, ui, verse varkensworst met knoflook, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Koek van gistdeeg - pinza

Ingrediënten:
boter, eieren, melk, rum, suiker, tarwebloem, vanillestokje, verse gist en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gevulde mosselen - cozze ripiene

Ingrediënten:
broodkruim, ei, knoflook, mosselen, olijfolie, pecorino, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Opgewarmde groentesoep - ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, oud witbrood, peper, prei, savooiekool, schenkel, ui, verse tijm, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Negroni

Ingrediënten:
campari, citroen, gin, ijsblokjes, rode vermout en sinaasappel

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vissoep - burrida

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, oregano, peper, tomaat, ui, verse peterselie, zeevis, zeevruchten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Groentesoep met rijst - pansicia di novara

Ingrediënten:
barbera, bleekselderij, borlottibonen, olijfolie, rondkorrelige rijst, salami d'la duja, savooiekool, spek, tomaat, ui, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groentegerecht
Toon alle 396 recepten in dit boek