Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Culinaria Italia

Italiaanse specialiteiten

Een boek van Claudia Piras en Ruprecht Stempell

We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Culinaria Italia

Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Spinazietaart - erbazzone reggiano

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, snijbiet, spinazie, tarwebloem, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde gans - oca farcita

Ingrediënten:
appel, boter, bouillon, gans, gedroogde pruimen, ham, hazelnoot, salsicce, spek en tamme kastanje

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht uit Culinaria Italia:

Vals ijs - gelato di campagna

Ingrediënten:
amandel, gesuikerde vruchten, kaneel, kleurstof, pistachenoten, suiker, vanille en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / basisrecept / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Aardappelpizza - pizza di patate

Ingrediënten:
aardappelen, beleg naar keuze, olijfolie, tarwebloem en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Lasagne met vleessaus - vincisgrassi

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, griesmeel, kalfszwezerik, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rauwe ham, rundergehakt, tomaat, ui, varkensreuzel, versgemalen zwarte peper, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ansjovis in tomaten - bagnum di acciughe

Ingrediënten:
ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gegrilde oesters - ostriche arrosto

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, knoflook, oester, olijfolie, oregano, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Farmacia

Ingrediënten:
fernet branca, groene crème de menthe, ijsblokjes en rode vermout

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gemengd kookvlees - bollito misto

Ingrediënten:
bleekselderij, gepekelde kalfstong, kalfsvlees, peperkorrels, poularde, prei, runderschouder, rundvlees, ui, knoflookworst, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Toon alle 396 recepten in dit boek