Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ansjovisfilet, bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eidooier, extra vergine olijfolie, kalfsvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peper, tonijn in olie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, eidooier, poedersuiker, tarwebloem, vulling naar keuze, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, gerookte ricotta, polenta en water
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, droge marsala, extra vergine olijfolie, kalfsschnitzel, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bittokaas, boekweitmeel, boter, grappa, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bresaola, citroensap, eierdooiers, olijfolie extra vergine, oregano en versgemalen zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, gezeefde tomaten, kalfslapjes, olijfolie, peper, rode wijn, ui, vleesbouillon, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: aardappel, boter, ei, parmezaanse kaas, pruimen, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, eieren, gedroogde paddestoelen, groentebouillon, kalfsborst, kalfsfilet, kalfshersenen, kalfszwezerik, knoflook, laurierblad, majoraan, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pistachenoten, verse doperwten, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: aardappel, broccoli, courgette, maïsgriesmeel, olijfolie, peper, tomaat, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, haas, knoflook, laurierblaadje, rode wijn, spek, ui en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: wild
Ingrediënten: azijn, laurierblad, olijfolie, paling, peper, polenta, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: citroensap, droge witte wijn, inktvis met inkt, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, vialone rijst, visbouillon en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Ingrediënten: eierdooier, espresso, pistachenoten, slagroom, suiker, vanillesuiker, verse ricotta en witte rum
Keuken: Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: boter, ei, gerookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, snijbiet, spinazie, tarwebloem, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, linzen, peper, peperoncino, rozemarijn, salie, selderijblad, varkenspoot, zongedroogde tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bloem, boter, kalfsvlees, parmaham, peper, room, varkensvlees, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge rode wijn, extra vergine olijfolie, jeneverbes, kappertjes, kippenlever, knoflook, peper, salieblaadjes, verse rozemarijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / saus/dressing/jus
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroensap, extra vergine olijfolie, kalfsfricandeau, knoflook, peper, witte truffel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: ansjovisfilets, droge witte wijn, gevogeltebouillon, maïsolie, peperkorrels, ui, verse marjolein, verse tijm, wilde eend en wittewijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild en gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte zuidvruchten, harde tarwegries, kaneel, magere melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, rozijnen en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, doorregen spek, gedroogde peperoncino, knoflook, pecorino, penne, peper, tomaat, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: gnocchetti, olijfolie, peper, ricotta, rode wijn, soepgroenten, tomaat, varkensvlees en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, tomatenpuree, verse dille, zaling en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boekweitmeel, boter, ei, knoflook, melk, parmezaanse kaas, pittige kaas, savooiekool, tarwebloem, salie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch