- Culinaria Italia

Culinaria Italia

Italiaanse specialiteiten

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vissoep - burrida

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, olijfolie, oregano, peper, tomaat, ui, verse peterselie, zeevis, zeevruchten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsoep - pancotto

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, ei, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, laurierblad, oud brood, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Gegrilde oesters - ostriche arrosto

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, knoflook, oester, olijfolie, oregano, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde inktvis - calamari ripieni in teglia

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, mager kalfsvlees, peper, tomatenpuree, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Walnotensaus - salsa di noci

Ingrediënten:
boter, knoflook, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, room, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Tiziano

Ingrediënten:
blauwe druivensap en prosecco di conegliano

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gegrilde paling - anguilla ai ferri

Ingrediënten:
azijn, laurierblad, olijfolie, paling, peper, polenta, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Magere kapoen - cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, artisjokken, azijn, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broodje, citroensap, ei, eierdooier, gamba's, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenbouillon, langoest, olijfolie, paddestoelen in olie, pijnboompitten, poon, schorseneer, sperziebonen, verse basilicum, verse peterselie, wortel, zeevruchten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren