Culinaria Italia
Italiaanse specialiteiten
Een boek van
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, eieren, melk, nootmuskaat, oud witbrood, parmezaanse kaas, peper, spinazie, salie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, gezeefde tomaten, kalfslapjes, olijfolie, peper, rode wijn, ui, vleesbouillon, wortel en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: belpaese, boter, citroenrasp, ei, eieren, kalkoenborstfilet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tarwebloem en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / gevogelte
Ingrediënten: aardappel, bloem, doorregen spek, gedroogde dikke bonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, zout en zuurkool
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: boter, broodkruim, eieren, half-om-halfgehakt, knoflook, melk, mortadella, nootmuskaat, oud brood, parmezaanse kaas, peper, salsicce, verse peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, cannelloni, gekookte ham, kippenlever, mager kalfsvlees, parmezaanse kaas, peper, slagroom, ui, vleesbouillon, zout en zwarte truffel
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: aardappel, aceto balsamico, boter, lamsvlees, runderbouillon, ui, verse peterselie en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: amandelen, eiwit, kaneel en poedersuiker
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak / zoete hapjes
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, oregano, peper, verse peterselie, verse sardientjes, wittewijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ansjovis, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witbrood en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amaretti, boter, ingelegd fruit mostarda, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg, pompoen, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eiwit, melk, mistrà, natron, rozijnen, suiker, suikerstrooisel en zilverkorrels
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boter, ei, fontina, kalfskotelet, paneermeel, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: gekookte ham, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat, pruimen, rode wijn, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, wilde eend, witte peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, gele aubergine, groene olijven, kappertjes, olijfolie extra vergine, plantaardige olie, suiker, tomaat, versgemalen zwarte peper, wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, droge rode wijn, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, houtduif, knoflook, oud witbrood, peper, salieblaadjes, ui, verse rozemarijn, zout en zwarte olijven zonder pit
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / wild en gevogelte
Ingrediënten: olijfoie, peper, polenta, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gele paprika, peperoncino, rode paprika, rode ui, tomaat, tonijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, eidooier, poedersuiker, tarwebloem, vulling naar keuze, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, peper, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum en zout
Keuken: Toscaans / Italiaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, knoflook, pecorino, peper, verse pasta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: amaretto, eierdooier, espresso, lange vingers, mascarpone, rauwe cacaopoeder, slagroom en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: schuim/mousse/gelei / zuivel
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gedroogde paddestoelen, geweekte stokvis, knoflook, pijnboompitten, tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, knoflook, munt, peperoncino, spek, strascinati en verse pasta
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: boter, gruyère, oud brood, runderbouillon, ui en versgemalen zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / soep/bouillon