Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:
Weespermoppen
- Ingrediënten:
- citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- zoet / koek en gebak
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Rijksmuseum kookboek
HET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETEN
Wat:
Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim Pijbes
Door wie:
Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah Freud
Geredigeerd door Marieke de Jong
Ontwerp studio Irma Boom
Met medewerking van:
Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud.
In het boek:
Meer dan 130 recepten
Meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum
Voor het Rijksmuseum kookboek is een lijst van vijftig Nederlandse ingrediënten opgesteld, bij de vijftig ingrediënten zijn klassieke Nederlandse recepten geschreven en vervolgens is aan 50 vooraanstaande koks en patissiers in Nederland gevraagd een recept met gebruik van dat ingrediënt te geven. Pas nadat alle teksten klaar waren zijn er kunstwerken uit het Rijksmuseum bij gezocht die passend waren bij de verhalen en recepten. Hierdoor is de enorme diversiteit aan kunst waar eten ook maar enigszins in verwerkt is op alle fronten aan bod gekomen. Daarbij de natuurlijk voor de hand liggende Stillevens, de serviezen waar het Rijks een enorme collectie van in huis heeft maar ook tekeningen, foto’s, gebruiksvoorwerpen en natuurlijk de keuken van een poppenhuis. Uiteindelijk zijn er meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie in het boek terecht gekomen. Daarbij meer dan 130 recepten met medewerking van beroemde koks als Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Dick Soek. Maar ook jong aanstormend talent als Joris Bijdendijk, Jim de Jong en Benny Blisto hebben een bijdrage geleverd.
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:
Recept uit Rijksmuseum kookboek:
Diner uit Rijksmuseum kookboek:
Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / lunch / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Recept uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Recept uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:
Ontbijt / lunch uit Rijksmuseum kookboek:
Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:
Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek: