Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: bouillon, knolselderij, peper, prei, slagroom, ui, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: soep/bouillon / mosterd
Ingrediënten: basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / groente / feestdagen
Ingrediënten: boter, kastanje, nootmuskaat, peper, spruitjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappel, boter, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, merg, olijfolie, paling, peper, peperkorrel, sjalotten, zoete appel, zout, zure appel en zuurkool
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: alikruiken, inktvis, kappers, krenten, olijfolie, pastis, peper, venkelknollen, venkelzaad, witte port en zeekat
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Ingrediënten: aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
Ingrediënten: foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / varkensvlees
Ingrediënten: agar-agar, azijn, basilicum, biet, bladselderij, chardonnayazijn, crème fraîche, druivenpitolie, eiwit, focaccia, geklaarde boter, gelatine, gevogeltebouillon, gevogeltefond, kabeljauwfilet, lota, melk, mierikswortelpuree, mini-biet, mosterd, old amsterdam, peper, room, xantana en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Ingrediënten: augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Ingrediënten: hardhout, hooi, paling, water en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, dragonblad, ei, kastanjechampignon, lemoncurd, limoen, maïzena, olijfolie, pure chocolade, slagroom, suiker, taggiasche olijf, water en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
1 notitie
Ingrediënten: mosterdzaad, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: condiment
Ingrediënten: aardappel, aardappelzetmeel, arachideolie, bieslook, eidooier, maïzena, oester, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: bladvenkel, citroen, harder, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, roomboter, tomaat, ui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Ingrediënten: aardappel, boerenkool, boter, grove mosterd, melk, peper, rookworst en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aardappelpuree, agar-agar, bernagieblaadjes, borage cress, citroensap, haring, haringkaviaar, jenever, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, ui, water, zeekraal en zout
Keuken: Nederlands
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: boter, fijn zeezout, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / koek en gebak