Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: appel, citroenschil, goudrenet en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: fruit / zoet
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, donkere rum, ei, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten, melk, pistachenoten, roomboter, slagroom, tijm, vanillestokje en zout
Keuken: Nederlands
Soort: gebak/koek/taart/pudding
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout
Keuken: Frans / Nederlands
Ingrediënten: bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: gebroken rogge, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: aardappel, fijn zout, nootmuskaat, roomboter, volle melk en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bier, bloem, eiwit, grof zeezout, hooi, knoflook, lamsbout, peper, roomboter, water, wijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / lamsvlees
Ingrediënten: asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / varkensvlees
Ingrediënten: bouillon, knolselderij, peper, prei, slagroom, ui, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: soep/bouillon / mosterd
Ingrediënten: buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / wild / hartige hapjes
Ingrediënten: agar-agar, azijn, basilicum, biet, bladselderij, chardonnayazijn, crème fraîche, druivenpitolie, eiwit, focaccia, geklaarde boter, gelatine, gevogeltebouillon, gevogeltefond, kabeljauwfilet, lota, melk, mierikswortelpuree, mini-biet, mosterd, old amsterdam, peper, room, xantana en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Ingrediënten: belegen kaas, ei, ham, peper, room, witlof en zout
Keuken: Nederlands
Soort: groente
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bladvenkel, citroen, harder, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, roomboter, tomaat, ui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Ingrediënten: azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente