Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands / Limburgs
Soort: wild
Ingrediënten: abrikozenmoes, amandelen, bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, gedroogde abrikoos, geleisuiker, honing, koekkruiden, piment, roggemeel, roomboter, suiker, sukade en water
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui
Keuken: Brits
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, peper, roomboter, schol en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper
Keuken: Nederlands
Soort: kaas
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout
Keuken: Frans / Nederlands
Ingrediënten: belegen kaas, ei, ham, peper, room, witlof en zout
Keuken: Nederlands
Soort: groente
Ingrediënten: aioli, alikruiken, brood, droge witte wijn, laurierblad, peper, prei, ui, water, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, augurk, azijn, dille, ei, haring, kappertje, mayonaise, peper, ui, zout en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, bosui, duiven, eiwit, kruidnagel, laurierblad, madeira, morielje, olijfolie, pastadeeg, peper, peperkorrel, peterselie, prei, room, water, winterwortel, wontonvellen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: bouillon
Ingrediënten: agar-agar, azijn, basilicum, biet, bladselderij, chardonnayazijn, crème fraîche, druivenpitolie, eiwit, focaccia, geklaarde boter, gelatine, gevogeltebouillon, gevogeltefond, kabeljauwfilet, lota, melk, mierikswortelpuree, mini-biet, mosterd, old amsterdam, peper, room, xantana en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, gist, kaneel, melk, roomboter, witte basterdsuiker, witte kandijsuiker en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / zoet
Ingrediënten: slagroom, vanillesuiker en yoghurt
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / zuivel
Ingrediënten: droge witte wijn, knoflook, kokkel, olijfolie, peper, peterselie, rode peper, spaghetti en zout
Keuken: Nederlands
Soort: pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
Ingrediënten: bakpoeder, karnemelk, lichtbruine basterdsuiker, roomboter, speculaaskruiden, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout
Keuken: Russisch
Soort: kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: bier, bloem, eiwit, grof zeezout, hooi, knoflook, lamsbout, peper, roomboter, water, wijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / lamsvlees
Ingrediënten: boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout
Keuken: Nederlands / Hollands
Soort: aardappelgerecht / vis