Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, boter, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, merg, olijfolie, paling, peper, peperkorrel, sjalotten, zoete appel, zout, zure appel en zuurkool
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / wild / hartige hapjes
Ingrediënten: bloem, peper, roomboter, schol en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: azijn, inmaakazijn, laurierblad, mosterdzaad, peperkorrel, sjalot, suiker, zilverui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: inmaak / groente
Ingrediënten: brandewijn, kaneelstokje, rozijn, suiker en sultana's
Soort: zoet
Ingrediënten: boter, gebroken rogge, stroop en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: hardhout, hooi, paling, water en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bakpoeder, karnemelk, lichtbruine basterdsuiker, roomboter, speculaaskruiden, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloem, custardpoeder, ei, jonagold appel, kaneel, paneermeel, roomboter, rozijn, suiker, water, zoetzure appel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bruine suiker, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel en salpeter
Ingrediënten: aioli, alikruiken, brood, droge witte wijn, laurierblad, peper, prei, ui, water, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Ingrediënten: limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: boter, fijn zeezout, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / varkensvlees