Jonah Freud - Rijksmuseum cookbook

Rijksmuseum cookbook

Een boek van Jonah Freud

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kibbeling met ravigottesaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijksmuseum kookboek:

Cranberrypaté

Ingrediënten:
boter, cranberry, kruidnagel, laurierblad, meiknollen, peper, peterselie, prei, sjalot, varkenskop, varkensnek, varkenspoten, wortels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
hartige hapjes / paté/terrine
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke hutspot

Ingrediënten:
aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Ontbijtkoek of peperkoek

Ingrediënten:
abrikozenmoes, amandelen, bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, gedroogde abrikoos, geleisuiker, honing, koekkruiden, piment, roggemeel, roomboter, suiker, sukade en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

'Knien in 't zoer', konijn op zijn Limburgs

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek 1 notitie

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Mosterd

Ingrediënten:
mosterdzaad, peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
condiment
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Everzwijnworst

Ingrediënten:
buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / wild / hartige hapjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch uit Rijksmuseum kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Lunch / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Zuurdesemtosti van caulils

Ingrediënten:
bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Asperges op Limburgse wijze

Ingrediënten:
boter, ei, fleur de sel, gegrilde achterham, krieltjes, peterselie, room, witte asperge en zout

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, fijn zout, nootmuskaat, roomboter, volle melk en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gekookte mosselen

Ingrediënten:
bladselderij, boter, knoflook, mossel, peper, preiwit, ui, witte wijn en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Pasteitjes met ragout van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout

Keuken:
Frans / Nederlands