vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Peren & bessen met een kruimellaag

Ingrediënten:
bessen, bloem, boter, fijne kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, peer en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Basisrecept uit Alle smaken van de regenboog:

Vruchtenboters

Ingrediënten:
bosbessen, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, frambozen, peer, poedersuiker en pruim

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gefrituurde aardappels met oregano

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, oregano en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gebakken bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Rollin' with sla

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, komkommer, limoen, mais, olie, sla, tomaat en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Cheese n rice balls

Ingrediënten:
ei, feta, mozzarella, olie, oud broodkruim, parmezaanse kaas en rijst

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Hip! Die radijsdip

Ingrediënten:
appelsap, knoflook, radijs en roomkaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Spinazie-wortelsouffles

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie en wortel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Puré de papas, coles de bruselas y vainitas con flores comestibles - Aardappelpuree, spruitjes en sperziebonen met eetbare bloemen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, eetbare bloemen, fijn zeezout, king edwardaardappelen, knoflook, knoflookpoeder, melk, olijfolie, sperziebonen, spruitjes, verse tuinkruiden, witte ui en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Crema catalana - Catalaanse crème brûlée

Ingrediënten:
citroenrasp, donkere rietsuiker, eidooier, fijne kristalsuiker, kaneelstokje, maïzena, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Tomatenvinaigrette

Ingrediënten:
tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Ontbijt / diner / nagerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Griekse yoghurt met honing, kaneel, pecannoten & granaatappel

Ingrediënten:
gemalen kaneel, granaatappelpitten, griekse yoghurt, honing en pecannoten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Romige spinazie met feta

Ingrediënten:
feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en spinazie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Ontbijt / lunch uit Alle smaken van de regenboog:

Pannenkoeken

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, melk, slagroom en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Soepje van rode kool

Ingrediënten:
rode kool, kruidnagel, prei, ricotta en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gegratineerde bleekselderij met tomaat & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, gezeefde tomaten, knoflook, olijfolie en parmezaanse kaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Soufflebrood van sperziebonen

Ingrediënten:
bloem, boter, dille, ei, gedroogd broodkruim, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en sperziebonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Venkel en geitenkaas

Ingrediënten:
citroen, extra vierge-olijfolie, koolzaadolie, venkel, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Ontbijt uit Alle smaken van de regenboog:

Geroosterde muesli

Ingrediënten:
boter, gemalen piment, havermoutvlokken, honing, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, sesamzaad, walnoten en zonnebloempitten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Zuurkoolkoeken

Ingrediënten:
appel, ei, geitenkaas, olie en zuurkoolstamppot

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht uit Koken met restjes is leuk:

Engelse custard

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanille

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht / basisrecept uit Koken met restjes is leuk:

Yoghurt van yoghurt maken

Ingrediënten:
melk en yogurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Cannellinibonen met tomatensaus

Ingrediënten:
cannellinibonen, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, salie en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Sobanoedels met selder en shiitake

Ingrediënten:
selder, shiitake en sobanoedels

Soort:
vegetarisch