vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gepocheerd ei op spinaziecrème met sojasausglazuur en toastjes van zuurdesembrood

Ingrediënten:
ei, gezouten boter, mirin, sake, sojasaus, spinazie en zuurdesembrood

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aebleskiver en azijnmeringues

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Mangistan met aardbeienmousse

Ingrediënten:
aardbeien, citroen, limoen, magere kwark, mangistans, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Quinoa met tomaatjes, verse kruiden en nootjes

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, lente-ui, noten, olijven, quinoa en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Taartjes met tomaat

Ingrediënten:
bladerdeeg, kerstomaat en kokosbloesemsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Tortilla

Ingrediënten:
aardappel, ei, olijfolie, spaanse ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde baby-aubergines met rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten:
baby-aubergines, balsamicoazijn, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, kristalsuiker, kruidnagel, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Bijgerecht uit Het olijfolieboekje:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Gemarineerde olijven met ui

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, knoflook, olijfolie, tijm en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse gevulde slabladeren

Ingrediënten:
avocadodip, cajunkruiden, gemalen komijn, ijsbergsla, jalapeñopeper, quorn-stukjes, rode ui, roerbakolie en tacokruiden

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Zoete Aardappel Gevuld Met Limabonen, Paksoi En Zwarte Olijven

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, boter, limabonen, olijfolie, paksoi, knoflook, versgemalen zwarte peper, zoete aardappelen, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Vanille-ijs

Ingrediënten:
cognac, fijne kristalsuiker, melk, slagroom en vanille-essence

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Lotuswortel gevuld met miso, met verse gember-crème fraîche

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Mais Koekjes Met Kerstomaat

Ingrediënten:
basilicum, kerstomaat, mais, pesto, plantaardige olie, scharreleieren, steenzout, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Paddenstoelen In Misobouillon Met Tofoe

Ingrediënten:
koriander, fijne kristalsuiker, gemberwortel, groentebouillonpoeder, kastanjechampignons, lente-uien, limoen, misopasta, noedels, sojasaus, tofu en vissaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gekarameliseerd witlof met gruyère

Ingrediënten:
boter, broodkruim, gruyère, kristalsuiker, olijfolie, tijm, witlof, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Plenty more:

Boerenkoolkoekjes met kaas

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, boter, chilivlokken, citroen, cottagecheese, dille, ei, olijfolie, stilton, volle melk, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
vegetarisch

Bijgerecht van anita van h:

Ge­wok­te spruit­jes met pe­can­no­ten ****

Ingrediënten:
gembersiroop, pecannoten, spruitjes en zonnebloemolie

Keuken:
Europees / Europees
Soort:
vegetarisch

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti van anita van h:

Bruschet­ta ge­gril­de cour­get­te en peco­ri­no ****

Ingrediënten:
ciabatta, courgette, gedroogde tijm, olijfolie, pecorino romano en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Cranberrybluf

Ingrediënten:
cranberry-compote, eiwit, port, rode wijn en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Avocadotoast

Ingrediënten:
avocado, citroensap, knoflook, magor, ontbijtspek, peper, sjalot, toast en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Auberginekaviaar met walnoten en feta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, feta, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rode-wijnazijn, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Supersnel Bladerdeeg

Ingrediënten:
boter, water, meel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Lunch / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tomatenballetjes

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ei, olie, oregano, peper, tomatenblokjes uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch