vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Zoete broccolini met tahu, sesam en koriander

Ingrediënten:
arachideolie, bimi, broccolini, chilisaus, kecap manis, koriander, sesamolie, sesamzaad en tahu

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Aardpeer

Ingrediënten:
aardpeer, gember, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Bijgerecht uit Gelati d'Italia:

Roddels

Ingrediënten:
lasagnavellen, poedersuiker en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Cranberrysorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker en cranberry's

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Aardappelen uit de oven met uien & room

Ingrediënten:
aardappel, rode ui en schenkroom

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Miniwortels en -prei in olijfolie met sinaasappelschil en specerijen

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, gedroogde munt, kardemompeul, knoflook, korianderzaad, laurier, miniprei, miniwortel, olijfolie, sinaasappelschil, tijm, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Haricots verts

Ingrediënten:
haricots verts en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Bijgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Briljante broccoli blokken

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, broccolisteel, knoflook, olie en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Drinken uit Koken met restjes is leuk:

klokhuissap

Ingrediënten:
appelschil, citroensap, honing, klokhuis en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Rode Rozemarijnshrub

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, rijstazijn, suiker en rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Diner / nagerecht uit Koken met restjes is leuk:

Maistoet

Ingrediënten:
kaneel, mais, melk, suiker en vanille

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Yuzulimonade

Ingrediënten:
sodawater, citroenen, kristalsuiker, limoenen en yuzusap

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Lente-ui pannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, lente ui, sesamolie en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Olijfschijf

Ingrediënten:
bulgur, couscous, ei, knoflook, kruiden, olijven, quinoa en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

hampibommetjes

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, olie en paddestoelen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Pizza

Ingrediënten:
amandelmeel, gruyère en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Pasteitjes gevuld met romige knolselderij & bospaddestoelen en compote van rode ui

Ingrediënten:
bloem, bospaddestoelen, boter, crème fraîche, droge sherry, ei, frambozenazijn, gembersiroop, groentebouillon, knoflook, knolselderij, marsala, olijfolie, rode ui, rode wijn, rozemarijn en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept / traktatie uit De dikke vegetariër:

8 manieren om slagroom op smaak te brengen

Ingrediënten:
amaretto, bourbon whisky, frambozenlikeur, gemberwortel, grand marnier, honing, jenever, kahlua, kaneel, kardemom, nootmuskaat, oranjebloesemwater, rozenwater en vanillestokje

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 27, room en druif

Ingrediënten:
crackers, druiven en room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Camembert-driehoekjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, camembert, eidooier, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Home made:

Courgettekoekjes met basilicumroom

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, courgette, eiwit, maïzena, parmezaanse kaas, pijnboompitten, water, zout, zout & peper en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Ontbijt uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Belgische wafels

Ingrediënten:
ei, ijswater, room, vanille-extract, zoetjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria España:

Champignons met knoflook - champiñones al ajillo

Ingrediënten:
champignons, knoflook, olijfolie, scherp paprikapoeder, sherry, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Spinazie-ovenschotel

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, droog broodkruim, ei, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch