vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gesmoorde linzen en bonen

Ingrediënten:
bonen, citroen, knoflook, lente-uitjes, linzen, olijfolie extra vierge, tarwekorrels, ui, verse dille, verse salieblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gesmoorde spinazie met rijst en dille

Ingrediënten:
citroen, langkorrelige rijst, olijfolie extra vierge, ui, verse dille, spinazie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Gemarineerde artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, citroen, knoflook, munt en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aardappel-aardpeerpuree

Ingrediënten:
aardperen, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, peper, roomboter en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken uit Home made:

Zwartebessen & tijmsiroop

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker, tijm en zwarte bessen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Aardappelkoekjes met saffraan - frittatine di patate e zafferano

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, olijfolie extra vergine, peper, saffraan, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Stukjes en beetjes-halloumi

Ingrediënten:
halloumi, knoflookolie, limoensap, peper en peterselie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Gerookte tomaten

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, pruimtomaat, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Party-popcorn

Ingrediënten:
boter, kaneel, komijn, paprikapoeder, popcorn, suiker, wokolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Gekonfijte vanillepeulen

Ingrediënten:
suiker, vanillepeulen en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Sobanoedels met groenten

Ingrediënten:
broccoli, courgette, sesamzaad, sobanoedels en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Ragout van bospaddestoelen met aardappelwafel, olie van rode biet en peterselieolie

Ingrediënten:
aardappelpuree, bietenolie, bloem, bospaddestoelen, boter, crème fraîche, ei, eiwit, groentebouillon, melk, peper, peterselieolie, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Drijvende lotuszaadjes - bua loi

Ingrediënten:
jasmijn-essence, kleefrijstebloem, kokosmelk, nam taan peep, palmsuiker, tapioca, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Wortelburger

Ingrediënten:
bloem, ei, havermoutvlokken, hazelnoten, komijnzaad, olijfolie, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Pudding van Iers mos

Ingrediënten:
aardbeien, blauwe bessen, frambozen, gedroogd iers mos, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Korianderaardappelen

Ingrediënten:
bakzout, bruine boter, gedroogde rode peper, korianderzaad, laurier, mild chilizout en vastkokende aardappels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Auberginepolpette

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bloem, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Bramen in muskaatgelei

Ingrediënten:
bramen, gelatine, limoensap, muskaatwijn, slagroom en vanillesuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit delicious. magazine - 2016-01

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2016-01:

Everything goes weed mix

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Funghi sott'aceto (paddestoelen in azijn)

Ingrediënten:
champignon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Bignè di radicchio (radicchio beignets)

Ingrediënten:
bloem, ei, licht bier, peper, radicchio, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Perziken in muskaatwijn

Ingrediënten:
muskaatwijn, perzik en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Peren in marsala en honing met gorgonzola

Ingrediënten:
gorgonzola, honing, marsala, olijfolie, peren en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert uit Een kookboek.:

Hasseltse sabayon met braambessen

Ingrediënten:
bloemsuiker, bosbessenconfituur, bramen, eidooier, hasseltse jenever, limoenzest, suiker en witte wijn

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.