vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Crème plombière au chocolat - KChocoladecrème

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, pudding, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Gebackene Mozartknödel mit Mokkasauce und Heidelbeeren / Gebakken Mozartnoedels met mokkasaus en bosbessen

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bosbessen, boter, chocoladebisquit, ei, eidooier, mokkasaus, notennougat, pistachemeel, pistaches, pistachesiroop, poedersuiker, rum, sinaasappelrasp en tarwebloem

Keuken:
Duits / Oostenrijks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Diner / nagerecht uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Tiramisu

Ingrediënten:
bisquitgebak en mascarponecrème

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gekruide olijven

Ingrediënten:
knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, olijven, oregano, rode peper, rozemarijn, tijm en venkelzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Recept uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Kwark met noten

Ingrediënten:
eidooier, kwark, melk, noten, room, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kasja met radicchio of andijvie

Ingrediënten:
andijvie, boter, groentebouillon, kasja, neutrale olie, peper, radicchio, sinaasappelsap, suiker en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Lunch uit Nederland op z'n lekkerst:

Tosti met graskaas, kimchi en komkommersalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, graskaas, kimchi, komkommer, mayonaise, rode ui, volkorenbrood en witte balsamicoazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde radijssalade met linzen

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, feta, gemalen komijn, knoflook, linzen uit blik, olijfolie, bladpeterselie, radijs met loof, rode wijnazijn, salade en sjalotten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met lavendel en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde lavendel, honing, kaneel, lavendelhoning, poedersuiker, taart, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Momo's uit Darjeeling met chilisaus

Ingrediënten:
bosui, chilivlokken, donkere sojasaus, gember, knoflook, panir, rijstazijn, suiker, tarwebloem, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Snack of tussendoortje uit Puur India:

Bombaynoten voor de koningin

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, ingredientgemengde noten, kikkererwtenmeel, kurkumapoeder, suiker en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht / dessert uit Als kok in Frankrijk:

Napoleondessert

Ingrediënten:
likeur, mandarijn, poedersuiker, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kasja met gekarameliliseerd witlof

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kasja, neutrale olie, peper, sinaasappelsap, witlof en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / nagerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Fraise des bois au sabayon de champagne - Bosaardbeitjes met champagnesabayon

Ingrediënten:
bosaardbeien, champagne, eidooier, mint en suiker

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / nagerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Feuillantine à la mangue, sauce au miel tiède - Feuilantine met mango en een lauwwarme honingsaus

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter, honing, mango, minttopjes, poedersuiker, room, tuiledeeg en vanillesaus

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / nagerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Mousse de noisettes, sauce vanille - Hazelnootmousse met vanillesaus

Ingrediënten:
amandeldeeg, gelatine, hazelnootcrème, hazelnootpasta, hazelnoten, likeur vieille noix, olie, poedersuiker, pure couverture, room, suiker, vanillesaus en witte couverture

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Ei met mayonaise

Ingrediënten:
ei en mayonaise

Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht uit Als kok in Frankrijk:

Dame Blanche

Ingrediënten:
cacao, roomijs, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Blettes gratinées - Snijbiet in kaassaus gegratineerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, groente, kookvocht van snijbietstelen, melk, parmezaanse kaas, peper, slagroom, snijbietblad, snijbietstelen, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Pikante komkommer

Ingrediënten:
bieslook, blanke azijn, komkommer, lente-ui en thaise pepers

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Ui-cashewbeignets

Ingrediënten:
cashewnoten, chilipoeder, citroensap, ei, gedroogde kokos, gember, knoflook, kokosroom, koolzuurhoudend water, olie, sjalot, ui en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Perzik-aardbeientaartje

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, boter, bruine suiker, gemalen kaneel en perzik in bik

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht / dessert uit Koken met Sylvia Witteman:

Slagroomtoetje submission

Ingrediënten:
frambozen, meringues, passievruchten en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gnocchi variaties 1

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, champignons en verse groene kruiden

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch