vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 2 - chermoula 2

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kaasbrood

Ingrediënten:
boter, cheddar, ei, karwijzaad, knoflook, melk, parmezaanse kaas, sesamzaad, zelfrijzend bakmeel, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Brandewijnrolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, brandewijn, citroenrasp, gember, lichte siroop, rum, slagroom, tafelsuiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Chocolade-biscuitblokjes

Ingrediënten:
biscuit, boter, cacao, ei, poedersuiker en vanillesuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kaasplateau

Ingrediënten:
brie, camembert, cheddar, danon, edammer, emmentaler, feta, gorgonzola, goudse kaas, gruyere, munster, pecorino, raclette, roquefort en stilton

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gekruide olijven

Ingrediënten:
knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, olijven, oregano, rode peper, rozemarijn, tijm en venkelzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Cipolle baslamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bruine suiker, groentebouillon, knoflook, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, rozemarijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Lente-ui pannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, lente ui, sesamolie en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Go nuts with nuts

Ingrediënten:
bruine suiker, eiwit, kaneel, noten en paprikapoeder

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Diner / nagerecht uit Koken met restjes is leuk:

Maistoet

Ingrediënten:
kaneel, mais, melk, suiker en vanille

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Rode Rozemarijnshrub

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, rijstazijn, suiker en takjes rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Yuzulimonade

Ingrediënten:
bruiswater, citroenen, kristalsuiker, limoenen en yuzusap

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Gebraden nieuwe aardappelen met knoflook

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, rozemarijn en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Jonge zomerworteltjes

Ingrediënten:
boter, jonge worteltjes, peper, tafelsuiker en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zuppa napoletana (Napoletaanse zuppa)

Ingrediënten:
alkermes, amandelmeel, banketbakkersroom, bloem, ei, eierdooier, eiwit, glucose, poedersuiker, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht / drinken uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Limoncello (limoncello, citroenlikeur)

Ingrediënten:
alcohol, citroen, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zabaglione di arancia con amaretti (sinaasappelsabayon met amaretti)

Ingrediënten:
amaretti, citroenzest, eierdooier, fijne suiker, kaneelpijpje, kruidnagel, pijnboompitten, sinaasappelsap, sinaasappelvruchtvlees, sinaasappelzest en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baci di mandorla (amandelkusjes)

Ingrediënten:
amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Rishta bi ats - Bruine linzen met tagliatelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, bruine linzen, citroen, extra vergine olijfolie, groene linzen, knoflook, koriander, tagliatelle, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Hartige kaashapjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, cheddar, dille, ei, melk, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Nieuwe aardappeltjes met citroen en olijven

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, knoflook, nieuwe aardappelen, olijfolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Truffels

Ingrediënten:
boter, brandewijn, cacao, poedersuiker, pure chocolade, rum en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Maiskoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, maiskorrels, melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gevulde abrikozen

Ingrediënten:
abrikoos, amandel, boter, bulgaarse yoghurt, honing en sherry

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / nagerecht uit Zuur:

Ricottabeignets Met Matcha Yoghurtsaus

Ingrediënten:
arachideolie, citroenen, eieren, g bloem, g poedersuiker, matchapoeder, ml melk, pistachenoten, ricotta, sesamzaad, tl bakpoeder, vanillepeul en yoghurt

Soort:
vegetarisch