vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue Savoyarde

Ingrediënten:
cayennepeper, champagne, cognac, comté, droge witte wijn, ei, emmentaler, gin, gruyère, kirsch, maïzena, nootmuskaat, paprikapoeder, riesling, rijnwijn, rosé sec, stokbrood, whisky, witte peper en wodka

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Antep Ezme - Chili-paprikasalsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode ui, tomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Lunch / snack of tussendoortje / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Zwitserse toast

Ingrediënten:
droog brood, ei, gruyère, melk en paprika

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht uit Eten en zo:

gegrilde lente-ui met amandel-saffraansaus

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflook, lente-ui, olijfolie, saffraan, spaanse peper, tomaat, witte amandelen en zeezoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Biet Wellington

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladerdeeg, gedroogde paddenstoelen, kastanjechampignons, knoflook, kruidenroomkaas, olijfolie, rode biet en sjalot

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Ierse koffie

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, ierse whiskey, koffie, slagroom en suiker

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Eenvoudige Zwitserse fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, peper en stokbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Neuchâteloise

Ingrediënten:
baguette à la mode de toez, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, moezelwijn, neuchâtel-wijn, nootmuskaat, peper en rijnwijn

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
mosterd en room

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Aardappel als bijgerecht 3

Ingrediënten:
droge witte wijn, aardappel, mayonaise, prinsessenbonen, tomaat en vinaigrettesaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Koffie-mousse

Ingrediënten:
bittere chocolade, ei, oploskoffie, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mousse uit Martinique

Ingrediënten:
cacaopoeder, eidooier, eiwit, melk, puddingpoeder, rum en vruchtensuiker

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Provençale 2

Ingrediënten:
armagnac, boerenboter, boerenbrood, boter, eidooier, emmentaler, knoflook, nieuwe aardappels, peterselie, room, stokbrood, truffel, vlees en worstjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / nagerecht uit A propos bistro:

Rijstepap

Ingrediënten:
amandelessence, boter, kristalsuiker, melk, rondkorrelrijst, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Madame 2000 groentevariaties

Ingrediënten:
artisjokharten, bechamelsaus, bieslook, cayennepeper, champignons, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, palmharten uit blik, sherry, stokbrood, ui, venkelgroen, venkelknollen en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000 variaties met wijn

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, calvados, cayennepeper, champagne, cider, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, paprikapoeder, rosé sec, stokbrood, ui en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000, variaties voor meneer

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, droge witte wijn, gekruide mosterd, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, paprika-mosterd, stokbrood, ui, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Klassieke zoute snijbonen

Ingrediënten:
snijbonen en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Fondue Gouda

Ingrediënten:
halfdroge witte wijn, jong belegen goudse kaas, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / nagerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Crema di mascarpone

Ingrediënten:
baicoli, cognac, eidooier, kaneelpoeder, mascarpone, suiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Chocolade-sinaasappelmousse

Ingrediënten:
boter, chocolade, cointreau, ei, grand marnier en sinaasappel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gemarineerde gebakken tofu

Ingrediënten:
dijonmosterd, honing, kikkoman sojasaus, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rood pepertje, teppanyakisaus en tofu

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue Flambée

Ingrediënten:
calvados, cayennepeper, champagne, cognac, comté, droge witte wijn, ei, emmentaler, gin, gruyère, kirsch, maïzena, nootmuskaat, paprikapoeder, riesling, rijnwijn, rosé sec, stokbrood, whisky, witte peper en wodka

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Fribourgeoise

Ingrediënten:
boter, eidooier, emmentaler, knoflook, room en stokbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch