vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Bijgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Citroenbloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, feta, knoflook, olijfolie, verse bieslook en zeezout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

7 andere smaakmakers voor seitankookvocht

Ingrediënten:
asafoetida, kaneel, kardemom, knoflook, koriander, kruidnagel, laurierblad, munt, oregano, peterselie, rozemarijn, salie, steranijs, szechuanpeperkorrels, theebladeren, tijm en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en gebakken eieren

Ingrediënten:
asperges, boter, ei, groente, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Lunch / bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Roompannankoekjes met kruiden

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, ei, honing, melk, olijfolie en kruiden

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Dutch baby

Ingrediënten:
00-bloem, boter, ei, melk, tafelsuiker, vanille-extract, vanille-ijs, vruchtenjam, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Courgette beignets

Ingrediënten:
bakpoeder, courgette, eieren, feta, munt, olijfolie, uien, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gekruide gebakken aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappels, citroen, gemalen komijn, korianderblaadjes, paprikapoeder, specerijen, knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Geitenkaas met munt in een jasje van sesam en zwarte komijn

Ingrediënten:
eieren, bloem, gedroogd broodkruim, gedroogde tijm, geitenkaasjes, walnoten, komkommer, munt, pistachenoten, sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Filosoof

Ingrediënten:
aardappels, augurk, boter, bruine bonen, groentebouillon, kievitsbonen, kruidnagel, laurier, melk, piccalilly, ui, zout en zure appels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Aardappelen met gedroogde wilde venkelbloempjes

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, olijfolie en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gefrituurde aardappels met oregano

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, oregano en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Seroendeng II (Gekruide en gebrande kokos)

Ingrediënten:
asemwater, citroenschil, djinten, javaanse suiker, ketoembar, kokos, kokosmelk, pinda’s en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Kaygana - kretense eieren met wilde planten

Ingrediënten:
bietenblad, brandnetel, ei, krulandijvie, lente-ui, olijfolie, paardenbloemblad, radicchio, scherp paprikapoeder, ui, wilde cichorei en wilde rucola

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / nagerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Aardbeienfool

Ingrediënten:
aardbei, citroenmelisse, munt, sinaasappellikeur, slagroom en witte basterdsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / nagerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Sinaasappel met advocaatroom en frambozen

Ingrediënten:
advocaat, frambozen, navelsinaasappel, slagroom en vanilleroomijs

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Wentelteefjes met bourbon en vanille

Ingrediënten:
boter, bourbon, briochebrood, earl grey thee, ei, gedroogde vijgen, honing, kaneel, melk, tafelsuiker, vanille-extract, vanille-ijs en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Peanut butter & jelly sandwich

Ingrediënten:
boter, eidooier, frambozen, pindakaas, pinda's, slagroom, tafelsuiker, vanille-extract, volle melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Pistachecheesecake

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, digestives, eidooier, maïzena, morellenpuree, pistachenoten, pistachepasta, roomkaas en tafelsuiker

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Gehaktbrood' van seitan en linzen

Ingrediënten:
appelsap, cider, glutenpoeder, groentebouillonblokje, linzen, sojasaus, veganaise, witte wijn en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gebakken aardappels met ei

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, knoflook, olijfolie en salie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht uit Eten en zo:

Wilde paddestoelen met jeneverbesboter

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, jeneverbessen, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, peper, pieds de mouton, ridderzwammen, roomboter, tijm, trompettes de la mort, wilde paddestoelen en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Broccoli met Chinese champignons

Ingrediënten:
broccoli, gedroogde chinese champignons, gember, lente-uien, maïsolie, saus voor broccoli, sojaolie, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Pestil - Druivenmatten gevuld met walnoten

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kaneelstokje, kruidnagel, maïzena, rode druiven, steranijs en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Bietenchips

Ingrediënten:
biet en olie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch