vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Lunch / avondmaal uit Groene burgers:

Zwartebonenburger met gruyère en gekaramelliseerde uien

Ingrediënten:
arachideolie, barbecuesaus, bindsla, boter, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder, gruyère, hamburgerbroodjes, koriander, panko, raapolie, rodewijnazijn, ui, walnoten, zwarte bonen en zwarte rijst

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Lunch / avondmaal uit Groene burgers:

Courgetteburgers met gegrilde lente-uitjes en wilde knoflook

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, boter, courgette, ei, hamburgerbroodjes, kimchi, lente-ui, melk, olie, panko, peperkruiden, sesamolie, srirachasaus en wilde knoflook

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

Wittechocoladekoffie

Ingrediënten:
kardemomzaad, koffie, melk, slagroom, vanillesuiker en witte chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gevulde paprika met feta en tomatensaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, boter, ei, feta, groentebouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, pimentkorrels, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaat, witte wijn, wortel en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Artisjok met ricottavuling op stro van prei

Ingrediënten:
artisjok, boter, citroen, citroensap, eidooier, frituurolie, oregano, parmezaanse kaas, prei, ricotta en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Zachtzoete, halfgedroogde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, grof zeezout, munt, olijfolie, oregano, suiker en trostomaten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Rustici alla ricotta

Ingrediënten:
00-meel, boter, citroenrasp, eidooier, parmezaanse kaas, ricotta, scarmoza, soezenbeslag en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gegrilde aubergine MET feta

Ingrediënten:
aubergine, feta, munt, olijfolie, pijnboompitten, knoflook, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel djagoeng I (Maïskoekjes met ui)

Ingrediënten:
ei, kemiries, ketoembar, knoflookolie, koenjit, laos, maïskorrels, maïzena, olie, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Crosnes kroketten - Auguste Escoffier,1902

Ingrediënten:
boter, crosnes, eidooier, fijn broodkruim, frituurolie, peterselie, veloutésaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Courgette met cantharellen (2)

Ingrediënten:
boter, cantharellen, courgette, belegen kaas, knoflook, sjalotje, slagroom, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Courgette met cantharellen (1)

Ingrediënten:
boter, cantharellen, courgette, belegen kaas, knoflook, sjalotje, slagroom, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaanse maismeelpudding

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kaneel, melassestroop, suiker, volle melk, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Veganistische maismeelpudding

Ingrediënten:
boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, hazelnootmelk, kaneel, melassestroop, noten, suiker, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes de Camembert - Auguste Escoffier, 1902

Ingrediënten:
bloem, boter, camembert, ei, eiwit, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, rijstmeel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Aardappelcroquetten - Pelegrino Artusi, 1891

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, eidooier, frituurolie, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Diner / nagerecht uit Portfolio:

Gevulde framboosjes met eigen jus, mousse van witte chocolade en roomijs

Ingrediënten:
framboos, gelatine, geslagen room, limoen, room, roomijs, spinsuiker, suiker, vanillestokje, water en witte chocolademousse

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Koolcroquetten - Catenius - van der meijden, 1912

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, eiwit, olie, paneermeel, witte kool en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Batatas a murro

Ingrediënten:
grof zout, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Gewokte noedels met shiitake, groenten en cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, gember, lente-ui, noedels, paddenstoelen, shiitake, sluimererwten en sojasaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Bavarois van bosvruchten

Ingrediënten:
aardbeien, bramen, citroenmelisse, citroensap, gelatine, poedersuiker, slagroom, wilde aardbeien en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Puree op vier manieren

Ingrediënten:
aardappel, aardperen, boter, broodkruimels, extra vierge olijfolie, knolselderij, kookroom, koolraap, laurier, olijfolie, peper, tijm, venkel, witte peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Snelle limabonen

Ingrediënten:
boter, kerstomaat, kool, limabonen, peper, snijbiet, spinazie, tabasco, wittewijnazijn, zongedroogde tomatenpuree en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Penne met pompoen en salie

Ingrediënten:
boter, lente-ui, parmezaanse kaas, pasta, penne, pompoen, tomaten, ui, salie, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch