vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hargma met kikkererwten en tarwe

Ingrediënten:
gele rozijnen, gemberpoeder, gepelde tarwe, kalfspoot, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Geblakerde mais met knoflookboter, crème fraîche en parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche, jalapeñopeper, knoflook, maiskolven, parmezaanse kaas en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Aubergineschotel met tomaten, mozzarella en parmezaanse kaas

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, knoflook, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gefrituurde courgettebloemen

Ingrediënten:
bloem, bronwater, citroen, courgettebloemen, ei, olijfolie en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Geroosterde tomaten

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvie Girard-Lagorce en Jean Bono - Espumas & Mousses

Diner / nagerecht uit Espumas & Mousses:

Kokosmousse met ananascoulis

Ingrediënten:
ananas, citroensap, kokosijs, kokosmelk, melk en rietsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvie Girard-Lagorce en Jean Bono - Espumas & Mousses

Diner / nagerecht uit Espumas & Mousses:

Honingmousse met sinaasappel en noten

Ingrediënten:
cointreau, crème fraîche, honing, sinaasappel en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gevulde perziken

Ingrediënten:
amarettikoekjes, boter, cacaopoeder, eidooier, fijne tafelsuiker en gele perziken

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Sabin

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, bosui, citroen, ei, ingemaakte mango, minikomkommer, olijfolie, tahinsaus, tomaat, witbrood, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene amandelen met ijsklontjes en zout

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, ijsklontjes, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde tuinbonen

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, komijnzaad, marokkaanse olijfolie, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Les fila au fromage 2 - Met kaas gevulde driehoekjes of sigaartjes 2

Ingrediënten:
boter, cottagecheese, ei, eidooier, feta, filodeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Brood met groene olijven

Ingrediënten:
brood en groene olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Gefrituurde aardappelkrullen met geraspte truffel en truffelmayonaise

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, frituurolie, rozemarijn, truffelmayonaise, zout, zwarte truffel en zwarte truffelolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal / gourmet/steengrill/fondue uit Liever lokaal:

Kaasfondue van schapen-, koeien- en geitenkaas

Ingrediënten:
droge witte wijn, geitenkaas, jong belegen goudse kaas, kaas, knoflook, maïzena, prei en schapenkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Snel ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Snack of tussendoortje uit Alle smaken van de regenboog:

Rauwe groenten met dipsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bindsla, bleekselderij, bruinbrood, citroensap, dijonmosterd, honing, knoflook, olijfolie, rode paprika, rozemarijn, sesamzaad en venkel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / nagerecht uit #watetenwevandaag:

Noors trio appeldessert

Ingrediënten:
boter, citroensap, elstar, groene appel, hazelnoten, kaneel, kaneelstokje, saffraan, sinaasappel, slagroom, suiker, vanillestokje, vanillesuiker, water en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Fruitpudding in aspic

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, fijne tafelsuiker, gelatine, meloen en sinaasappel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / nagerecht uit #watetenwevandaag:

Duochocolademouse

Ingrediënten:
chocoladelikeur, ei, espressokoffie, kersen, kirsch, mascarpone, pure chocolade, slagroom, suiker en witte chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Abrikozengratin

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenlikeur, boter en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bulemas - Turkse spiraal met auberginevulling

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, boter, ei, eidooier, feta, filodeeg, gruyère, nootmuskaat en witte peper

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Ricotta

Ingrediënten:
wei en zout

Soort:
vegetarisch