vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gepaneerse selderijschijven met citroensabayon

Ingrediënten:
bloem, boterolie, citroensabayon, citroensap, citroentijm, ei, knolselderij, olie, Oost-Indische kers bloemen en witbroodkruim

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Geroosterde tomaat

Ingrediënten:
boterolie, olijfolie en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Rijst met twee soorten pesto

Ingrediënten:
rijst met groene pesto en rijst met rode pesto

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijsttaart met karamel

Ingrediënten:
appel, boter, citroensap, ei, gezouten boter, peer, rondkorrelrijst, steranijs, suikerklontjes, vanillestokje, volle melk, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Smeuige rijstebrij met een vruchtenspiesje

Ingrediënten:
aardbeien, basilicumbladeren, boter, honing, kaneelstokje, kiwi, melk, rondkorrelrijst, vanillestokje en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Domino's van pikante aardappelschijfjes, zomerbietjes met sesamolie, tofu en mangochutney

Ingrediënten:
aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aubergineterrine met miso-gember

Ingrediënten:
aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met tuinbonen en appenzeller

Ingrediënten:
appenzeller, arboriorijst, bieslook, kruidenbouillonblokje, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalotten, tuinbonen, witte wijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Bijgerecht uit Vruchtentaarten:

Zelfgemaakte Crème Fraîche

Ingrediënten:
drinkyoghurt, karnemelk en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Bijgerecht uit Rijst & risotto:

Pompoenpuree

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gember, paprikapoeder en pompoen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Lycheesalade met hangop en slagroom, Chinees 5-kruidenpoeder en citroenmelisse

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, citroenhoning, citroenmelisse, lychees, slagroom en volle yoghurt

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijstebrij met twee kleuren chocolade

Ingrediënten:
gedroogde dadels, gedroogde vijgen, melkchocolade, rondkorrelrijst, vanillestokje, volle melk, witte basterdsuiker en witte chocolade

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Brindisa croquetas de queso,manchego y espinacas - Kroketten met manchegokaas en spinazie

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groentebouillon, manchego, olijfolie, panko, prei, spinazie, volle melk, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Vliermousse en zoete komkommer

Ingrediënten:
appelbalsamico, appelzuur, bladgelatine, citroensap, dextrose, dilleolie, komkommersap, maltodextrine, room, suiker, vlierbloesems, vlierbloesemsiroop, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Basisrecept aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, melk, nootmuskaat en room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Kerrieballetjes met geroosterde kokoschutney

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemalen kokos, paneermeel, rode peper, rode ui, rodewijnazijn, tivall mix, verse koriander en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Basisrecept uit Retour Japan:

Basisrecept voor suikersiroop

Ingrediënten:
citroenschil, glucosesiroop, suiker, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Roereieren met asperges en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, asperge, ei, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Tiramisù

Ingrediënten:
cacao, ei, lange vingers, mascarpone, ristretto en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Italië:

Frittata con zucchine - Omelet met courgette

Ingrediënten:
courgette, ei, olijfolie en parmigiano-reggiano

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Bijgerecht uit Kochen für zwei:

Bladerdeegpunten

Ingrediënten:
bladerdeeg, geklaarde boter, poedersuiker en vanillemerg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Recept uit Solo Food:

Havermoutcongee

Ingrediënten:
gemberwortel, havermout, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, rode chilipeper en sesamolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijsttaart met kaneel en vijgen

Ingrediënten:
ei, gedroogde vijgen, gezouten boter, kaneelijs, kaneelpoeder, kaneelstokje, rondkorrelrijst, vanilleijs, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Túrógombóe - Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloemen, boter, ei, griesmeel, kwark, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch