vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Truffière aux deux chocolats - Parfait van witte en pure chocolade

Ingrediënten:
biscuitgebak, bruine parfait, ei, eidooier, suiker en witte parfait

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Vintage meiraapjes

Ingrediënten:
raapjes, steranijs en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde vijgen met marsepeinijs

Ingrediënten:
citroen, eidooier, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, rode wijn, room, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Mierikswortelpasta

Ingrediënten:
mierikswortel en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

rösti

Ingrediënten:
aardappel, boter en olie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Basisrecept uit Ottolenghi het kookboek:

Eenvoudig bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

chilisoesjes met groentecurry

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipoeder, citroensap, ei, milde currypasta, oesterzwammen, peultjes, pompoen, ui, water en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Gestoofde slaharten

Ingrediënten:
kippenbouillon, kropsla, rozemarijn, tijm, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met ui - perkedel djagoeng 1

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Gefermenteerde doperwtencrème

Ingrediënten:
crème fraîche, doperwtjes, munt, witte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt uit Comptoir Libanais:

Omelet met feta en za’atar

Ingrediënten:
feta, ei, olijfolie, stevige geitenkaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Appellolly's

Ingrediënten:
appels, fijne kristalsuiker, rode kleurstof en suikerstroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Tomaten-smaakbommetje

Ingrediënten:
kerstomaat en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Afghaanse spinazie met yoghurt en pistachenoten

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, pistachenoten, versgemalen zwarte peper, wilde spinazie, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Spaanse gevulde paprika´s piquillos rellenos

Ingrediënten:
bladgroente, knoflook, olijfolie, piquillopaprika, sherryazijn, verse tijm, witte bonen uit blik, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

asperges met citrus hollandaise

Ingrediënten:
asperges, boter, citroensap, ei, parmezaanse kaas, pecorino, sinaasappelsap, water, witte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Eieren in kerriesaus

Ingrediënten:
amandelen, bruine basterdsuiker, eieren, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen laos, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, sambal trassi, santen, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurreck met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, flensjes zonder suiker, kaas, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, room en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Haagse bluf op Groninger hardbrood

Ingrediënten:
bessensap, biscuit, eiwit, groninger hardbroodjes, rode bessen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch