vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Fatayer met kaas en spinazie

Ingrediënten:
bloem, deeg, feta, gehakt, granaatappelmelasse, halloumi, jonge spinazie, mozzarella, munt, olie, olijfolie en walnoten

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Black-eyed beans met spinazie

Ingrediënten:
black-eyed beans, citroen, extra vierge olijfolie, fijn zout, peterselie, tomaat, ui en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Koolraap en komijn

Ingrediënten:
kaneelstokje, komijnzaadjes, koolraap en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Appellolly's

Ingrediënten:
appels, fijne kristalsuiker, rode kleurstof en suikerstroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Lamsoor of zeekraal in kruiden

Ingrediënten:
lamsoor, peper en zeekraal

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

rösti

Ingrediënten:
aardappel, boter en olie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Asperges, lisdodde en eendeneieren

Ingrediënten:
beukenscheuten, boter, ciabattabrood, eendeneieren, hopscheuten, lievevrouwebedstroblaadjes, lisdodden, rodebessenwijn, spinaziebladeren, water, witte asperges en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 alternatieve voor kaas (op pizza)

Ingrediënten:
bonen, chinese tofoe, noten, paneer, paneermeel en tempeh

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Leg ze op een selderijtje

Ingrediënten:
bleekselderij, geitenkaas, honing en walnoten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Eekhoorntjesbrood en gepocheerde truffelmeringue

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eieren, eiwitpoeder, eiwitten, geklaarde boter, truffel, witbrood en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kerrie-eieren, geel-zwart

Ingrediënten:
ei, engelse kerriepoeder, mayonaise, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Zadengebak

Ingrediënten:
chiazaad, gemberpoeder, haverzemelen, hazelnoten, lijnzaad, pompoenpitten, veenbessen, zaden en zonnebloempitten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

Chocolade-mascarponetruffels

Ingrediënten:
cacaopoeder, grappa, mascarpone en pure chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / nagerecht uit Tomaten:

Tomatengranita met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, fijne tafelsuiker en tomaten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk Parijs:

Pastinaak, appel en ras el hanout

Ingrediënten:
appels, kookroom, groentebouillon, pastinaak, ras el hanout, slagroom, water en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Chips van nori

Ingrediënten:
nori

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Provençaalse gevulde tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gehakt, parmezaanse kaas, gladde peterselie, olijfolie, sjalot, knoflook, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper, vleestomaten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

courgette en aardappel uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, courgette, gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, olijfolie extra vierge, rode paprika, tomaten uit blik, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / nagerecht uit Plenty more:

Kweepeer gepocheerd in granaatappelsap

Ingrediënten:
anijsster, dikke room, fijne kristalsuiker, granaatappelpitten, granaatappelsap, kweepeer, munt, sinaasappel en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Gefermenteerde wortelen

Ingrediënten:
gember en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Sobanoedels Japanse stijl

Ingrediënten:
lente-ui, sobanoedels, sojasaus en wasabi

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Masala-eieren

Ingrediënten:
boter, currypoeder, ei, feta, garam masala, groene spaanse peper, kerstomaat, komijnzaad, koriander, lente-ui, olijfolie, sesamzaad, yoghurt en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk Parijs:

Erwtenpesto met kimchi en zonnebloempitten

Ingrediënten:
citroen, doperwt, kimchi, olijfolie, zonnebloempitten en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch