vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Dressings en marinades:

Vruchtentaartjes

Ingrediënten:
bloem, bosbessen, boter, eidooier, maïzena, marinade voor vruchtentaartjes, perzik, roomkaas, vijgen, witte druiven en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Midzomerse groenteburger

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, courgette, knoflook, olijfolie, rode ui, wit maismeel, zoete maiskorrels en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Zoet korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Diner / nagerecht uit Portfolio:

Kleine baba geweld in brandewijn met lievevrouwebedstro, jus van bloedsinaasappel, granaatappel en granite van crodino met schuim van yoghurt

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, bloem, boter, brandewijn, citroen, crodino, ei, gist, iota, jus d'orange, lievevrouwebedstro, melk, poedersuiker, room, suiker, suikermais, vanillestokje, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Aardappelmousseline

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, room, roomboter en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Griesmeel-flammeri

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ei, griesmeel, magere kwark, melk, pudding, suiker en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Tomaten met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gezouten kappertjes, knoflook, lente-uitje, olijfolie, peper, tomaten, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Groenteboerpakketjes

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gele paprika, kappertjes, knoflook, mozzarella, olijfolie, peper, tomatenpuree, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gevulde courgettebloemen

Ingrediënten:
augurk, courgettebloemen, eidooier, gorgonzola, robiola en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Guacamole en geroosterde aardappelschillen met paprikapoeder

Ingrediënten:
avocado, groene spaanse peper, koriander, lente-ui, limoen en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Bijgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Groenterisotto met olijven

Ingrediënten:
broccoli, groene asperge, groene olijf, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, ui en zilvervliesrijst

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Pavlova

Ingrediënten:
double cream, eiwit, kristalsuiker, maïzena, passievruchtenpulp, slagroom, vanille-extract en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Sárgaborso főzelék - Hongaarse spliterwten

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gele spliterwten, knoflook, peper, plantaardig vet, reuzel en ui

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Ricotta-abrikozenroom

Ingrediënten:
abrikozenjam, ricotta, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Ispanaki börek - Spinaziestrudel

Ingrediënten:
boter, ei, melk, paprikapoeder, peper, spinazie, ui, yoghurt, yufka deeg en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Peynirli sigara böreği - Deegrolletjes met schapenkaas

Ingrediënten:
boter, ei, peterselie, schapenkaas en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Babas aux fruits - Baba's met vruchten

Ingrediënten:
aardbeien, babas in rum, bosbessen, crème chantilly, poedersuiker, rum en uitlekvocht van babas in rum

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / nagerecht uit Dressings en marinades:

Kwark met vruchten

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroenrasp, eidooier, eiwit, foeliepoeder, gekonfijte vruchten, kwark, marsala, munt, ricotta en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Meloensorbet

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker en meloen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Chocoladecouverture

Ingrediënten:
bittere chocolade, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Hartige griesmeelpasta

Ingrediënten:
griesmeelpasta en groente in het zuur

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gesztenyepüré masszából - Kastanjedessert

Ingrediënten:
kastanjepuree, melk, rum, rum-essence en slagroom

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Komkommer met gerookte kaascrème

Ingrediënten:
droge sherry, gerookte kaas, komkommer, mascarpone, peper, sla, walnoten en zout

Soort:
vegetarisch