vegetarisch

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 2 - chermoula 2

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Geroosterde wortelgroenten met milde aioli

Ingrediënten:
citroen, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, knoflook, mayonaise, olijfolie, pastinaak, tijm en winterpeen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / nagerecht / drinken uit Jamie in 30 minuten:

Granaatappellimonade

Ingrediënten:
citroen, granaatappel, munt en spa rood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Spinazie à la crème

Ingrediënten:
boter, jonge spinazie, knoflook, lente-ui, nootmuskaat en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Fruit- en notencombo's

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, fruit, honing, hüttenkäse, limoen, mango, melk, noten, paranoten, pistachenootjes, ricotta, vanillepasta en watermeloen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Gepofte aardappelen

Ingrediënten:
bakaardappelen, rozemarijn en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Geplette aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, laurier en rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Supersmoothies

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appelsap, banaan, bosbessen, gember, honing, limoen, mango, melk, peren, sinaasappelsap, spinazie en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Fantastische granola

Ingrediënten:
ahornsiroop, gedroogde abrikozen, gedroogde kokos, havermoutvlokken, kaneel, paranoten, pistachenoten, pompoenpitten, sesamzaadjes, walnoten, yoghurt, zonnebloempitten en zure kersen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Krokante aardappeltjes

Ingrediënten:
citroen, knoflook, rode aardappel en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi, Jonathan Lovekin en efef.com - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Tempura van het seizoen

Ingrediënten:
chilivlokken, fijne kristalsuiker, groene chilipeper, groenten, kardemompeulen, koriander, limoen, maizena, nigellazaad, raapzaadolie, sodawater, water, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi, Jonathan Lovekin en efef.com - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi, Jonathan Lovekin en efef.com - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paarse broccoletti met rijstnoedels

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Brindisa croquetas de queso,manchego y espinacas - Kroketten met manchegokaas en spinazie

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groentebouillon, manchego, olijfolie, panko, prei, spinazie, volle melk, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Vliermousse en zoete komkommer

Ingrediënten:
appelbalsamico, appelzuur, bladgelatine, citroensap, dextrose, dilleolie, komkommersap, maltodextrine, room, suiker, vlierbloesems, vlierbloesemsiroop, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Baklali enginar - Gestoofde artisjokken met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, dille, lente-ui, olijfolie, suiker en tuinbonen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tuinbonen met koriander

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, tuinbonen, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Diner / nagerecht uit Het beste van Roger van Damme:

Dame Blanche

Ingrediënten:
aardbeibloemetjes, chocoladesaus, chocoladeschijf, chocoladesponscake, chocoladestreuzel, munt, slagroomdoppen en vanille-ijs

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / nagerecht uit Heerlijk simpel:

Frittata dolce met kersen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kersen, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Diner / nagerecht uit Het beste van Roger van Damme:

Koffie

Ingrediënten:
chocoladedecoratie, chocoladeglacage, chocolademousse, karamelcrème, karamelglacage, koffieboontjes, koffiemousse, koffieschuimpjes, mascarponekoffiecrème en staafje pure chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Diner / nagerecht uit Het beste van Roger van Damme:

Kaviaar en sorbet van meloen met gemarineerde meloenballetjes

Ingrediënten:
algin, calcic, cavaillonmeloensap, decoratieve suikerdruppel van vanilleolie, gemarineerde meloenballetjes, kaviaar van meloen, limoenblaadjes, sorbet van meloen en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijk simpel:

Sinaasappel-vanillebroodpudding met boerenhangop

Ingrediënten:
boerenyoghurt, ei, melk, poedersuiker, sinaasappels, slagroom, vanillesuiker en witbrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Zoetzure groenten

Ingrediënten:
ananas, babymaiskolf, bruine rijst, chilisaus, citroen, ei, gember, groene asperge, honing, knoflook, koriander, limoen, maizena, munt, paprika, rode spaanse peper, sesamolie, sherryazijn, sojasaus, sugarsnaps, szechuanpeper, taugé en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Ricottabeignets

Ingrediënten:
ansjovis, babycourgette, balsamicoazijn, basilicum, bloem, citroen, ei, extra vierge-olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, munt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, ricotta, rode spaanse peper en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tomaten met robiola - pomodori con robiola

Ingrediënten:
boter, milde gorgonzola, paprikapoeder, peper, pruimtomaat, robiola, tomaat, verse bieslook, wodka en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch