vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige tofoe uit de koekenpan

Ingrediënten:
neutrale olie, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Gevulde peultjes

Ingrediënten:
bieslook, boswortel, gember, komijn, peper, peultjes en roomkaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Wortelsoep met witte bonen

Ingrediënten:
bieslook, gemberwortel, groentebouillontablet, ketjap asin, komijn, peper, prei, winterwortel, witte bonen en zoete chilisaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Schafskäse in Weinblättern auf Bohnen-Tomaten-Salat mit Zatar - Schapenkaas in wjinbladeren op bonen-tomatensalade met zatar

Ingrediënten:
bonen-tomatensalade, feta, mild chilizout, olie, olijfolie, suiker, wijnbladeren en zater

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / nagerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Frambozenmousse met suikerzand

Ingrediënten:
frambozen, frambozenmousse, muntsiroop, pistaches en suikerzand

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / nagerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Suikerkooitje met aardbeienijs

Ingrediënten:
aardbeien, mangosaus en suikerkooitje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bonenburgers met guacamole

Ingrediënten:
amandelmeel, avocado, koriander, chilipoeder, chipotlepeper, edelgistvlokken, ei, gemalen komijnzaad, gerookte-paprikapoeder, guacamole, hamburgerbroodjes, knoflook, limoensap, panko, kaas, plantaardige olie, sesamzaad, sla, tomaat, zout en zwarte bonen uit blik

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Edamamebonen met gemberdressing

Ingrediënten:
edamamebonen, furikake, sesamzaad, knoflook, limoensap, mirin, plantaardige olie, sojasaus, suiker, sesamolie, gember en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Paksoi met bruine sojaboter

Ingrediënten:
furikake, boter, sesamzaad, paksoi, plantaardige olie, rode spaanse peper, sojasaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Briseerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Savooikool met hartige kruidenkorst

Ingrediënten:
hazelnoten, kaas, room, groene kool, sojasaus en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht / avondmaal uit Ottolenghi het kookboek:

Ovengebakken aardappelen en aardperen met citroen en salie

Ingrediënten:
aardappel, aardpeer, cherrytomaatjes, citroen, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Veg!:

Paddenstoelenragout met zachte polenta

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, laurier, melk, olijfolie, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, parmezaanse kaas, peperkorrels, polenta, rode wijn, rozemarijn, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Echte bananenpudding

Ingrediënten:
bananen, boter, maïzena, melk, slagroom, suiker, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Aardappelpuree met pijnappelpitten

Ingrediënten:
boter, kervel, melk, pijnappelpitten, pijnboompittenolie, vastkokende aardappelen, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Abrikozen- of perzikenpudding

Ingrediënten:
abrikozen, boter, maïzena, melk, perziken, slagroom, suiker, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Chocoladepudding

Ingrediënten:
bitterzoete chocolade, boter, maïzena, melk, slagroom, suiker, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Mutabal

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Gerookte kokosvlokken

Ingrediënten:
ahornsiroop, gerookte-paprikapoeder, kokosvlokken, plantaardige olie, sojasaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Gerookte amandelen met chili

Ingrediënten:
amandelen, suiker, zout, verse rozemarijn en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Falafel

Ingrediënten:
cayennepeper, maïzena, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, sesamolie, sesamzaad, knoflook, zout en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Furikake

Ingrediënten:
hennepzaad, norivellen, suiker, wit sesamzaad, zeezout en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Groentekroketten - Irene van Blommestein, 1991

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, gelatineblaadjes, groente, groentebouillon, paneermeel, peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / nagerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Milchreiseis mit Erdbeeren mit Kardamom / Rijstebrei-ijs met aardbeien en kardamom

Ingrediënten:
aardbeien, ei, eidooier, melk, rijstebrij, rijstepap kruidenmix, room, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort:
vegetarisch