vegetarisch

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 2 - chermoula 2

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Geroosterde wortelgroenten met milde aioli

Ingrediënten:
citroen, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, knoflook, mayonaise, olijfolie, pastinaak, tijm en winterpeen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / nagerecht / drinken uit Jamie in 30 minuten:

Granaatappellimonade

Ingrediënten:
citroen, granaatappel, munt en spa rood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Spinazie à la crème

Ingrediënten:
boter, jonge spinazie, knoflook, lente-ui, nootmuskaat en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Fruit- en notencombo's

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, fruit, honing, hüttenkäse, limoen, mango, melk, noten, paranoten, pistachenootjes, ricotta, vanillepasta en watermeloen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Gepofte aardappelen

Ingrediënten:
bakaardappelen, rozemarijn en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Geplette aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, laurier en rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Supersmoothies

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appelsap, banaan, bosbessen, gember, honing, limoen, mango, melk, peren, sinaasappelsap, spinazie en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Ontbijt uit Jamie in 15 minuten:

Fantastische granola

Ingrediënten:
ahornsiroop, gedroogde abrikozen, gedroogde kokos, havermoutvlokken, kaneel, paranoten, pistachenoten, pompoenpitten, sesamzaadjes, walnoten, yoghurt, zonnebloempitten en zure kersen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Krokante aardappeltjes

Ingrediënten:
citroen, knoflook, rode aardappel en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Loubia met Hindoestaanse sambal

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, ketchup, knoflook, komijnpoeder, koriander, madame jeanette peper, marokkaanse azijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geroosterde bloemkool met tomaat, dille en kappertjes

Ingrediënten:
appelazijn, bloemkool, cherrytomaatjes, dille, grof zeezout, grove franse mosterd, jonge spinaziebladeren, kappertjes, knoflook, olijfolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Aapse asperges

Ingrediënten:
citroensap, groente, honing, pinda, tabasco, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Olijven van Bachir

Ingrediënten:
grof zeezout, knoflook, olijfolie, paarse olijven, rood pepertje en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Aubergines op drie verschillende wijzen

Ingrediënten:
aubergine en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Basisrecept uit Ottolenghi het kookboek:

Granola

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, cashewnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde bosbessen, gedroogde cranberry's, havervlokken, honing, koolzaadolie, paranoten, pompoenpitten, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gadra's aardappeltagine

Ingrediënten:
gele marokkaanse aardappel, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, peterselie, ui, vleestomaat, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter en margarine

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Eten en zo:

Sobasalade met Chinese broccoli, shiitakes en sushigemver

Ingrediënten:
chinese broccoli, japanse sojasaus, rodewijnazijn, sesamolie, sesamzaad, shiitakes, soba, sushigember en wasabipasta

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Mejadra

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, linzen, olijfolie, suiker, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Huevos rancheros

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla's, cheddar, cholula hot sauce, ei, goudse kaas, jalapeñopepers, komijnzaad, koriander, limoen, olijfolie, oregano, tabasco, vleestomaat en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Geroosterde maïskolven

Ingrediënten:
maiskolf en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / nagerecht uit Jeruzalem:

Yoghurtpudding met gepocheerde perziken

Ingrediënten:
arak, citroen, fijne kristalsuiker, gelatine, griekse yoghurt, ouzo, pernod, perziken, pistachenootjes, sinaasappel, slagroom, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Basisrecept uit Ottolenghi het kookboek:

Crumble

Ingrediënten:
bloem, boter en fijne kristalsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens en Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Nestje van paksoi en champignons

Ingrediënten:
champignons, ei en paksoi

Soort:
vegetarisch