vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baci di mandorla (amandelkusjes)

Ingrediënten:
amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Aardpeer

Ingrediënten:
aardpeer, gember, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Finocchio all'arancia (venkel met sinaasappel)

Ingrediënten:
boter, peper, sinaasappel, venkel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

'Alles'

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, rode chilipeper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moleculair koken:

Gedeconstrueerde Indiase raita met yoghurtbollen

Ingrediënten:
cayennepeper, griekse yoghurt, komijn, komkommer, munt, rode ui, volle melk en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen met kokosrijstpudding en passievruchten

Ingrediënten:
calciumlactaat, kokosrijstpudding, mangosap, natriumalginaat, passievrucht en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Olem - Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
citroen, saroma vanille, slagroom, suiker en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stemperata di olive (stemperata van olijven)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gepekelde olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peterselie, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cipolle infornate (uien uit de oven)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele ui en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pomodori fritti - Gefrituurde tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bloem, maïsmeel, mozzarella, olijfolie en vleestomaat

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht / drinken uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Limoncello (limoncello, citroenlikeur)

Ingrediënten:
alcohol, citroen, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Haricots verts

Ingrediënten:
haricots verts en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / nagerecht uit Zuur:

Ricottabeignets Met Matcha Yoghurtsaus

Ingrediënten:
arachideolie, citroenen, eieren, bloem, poedersuiker, matchapoeder, melk, pistachenoten, ricotta, sesamzaad, bakpoeder, vanillepeul en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / nagerecht uit Zuur:

Karnemelkflensjes Gevuld Met Ricotta, Zure Kersen Met Jenever En Anijssuiker

Ingrediënten:
anijspoeder, bloemenhoning, eieren, kristalsuiker, bloem, boter, jenever, karnemelk, krieken, ricotta en zure kersen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / nagerecht uit Zuur:

Lemon Posset Met Saffraan, Gekonfijte Venkel En Sesamijs

Ingrediënten:
babyvenkels, citroenen, dragon, kristalsuiker, maanzaad, saffraan, sesamijs, slagroom en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Homemade Nep Ricotta

Ingrediënten:
karnemelk, slagroom, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Kruidnotenpasta

Ingrediënten:
caramac, karamelsnoepjes, kruidnoten, poedersuiker en roomboter

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Shakshuka

Ingrediënten:
ei, gemalen komijn, harissa, knoflook, labneh, olijfolie, pilpelchuma, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Gebraden nieuwe aardappelen met knoflook

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, rozemarijn en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Jonge zomerworteltjes

Ingrediënten:
boter, jonge worteltjes, peper, tafelsuiker en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Zoete broccolini met tahu, sesam en koriander

Ingrediënten:
arachideolie, bimi, broccolini, chilisaus, kecap manis, koriander, sesamolie, sesamzaad en tahu

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

snelle salsatoast

Ingrediënten:
feta, olijfolie, rode ui, stokbrood, tijmblaadjes, tomaat en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht uit Italiaanse patisserie:

Bomba allo zabaione - Marsala roommousse

Ingrediënten:
chocoladeblaadjes, chocoladesaus, ei, gelatinepoeder, koffiebonen, kristalsuiker, marsala en pudding

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Monte Bianco - Mont Blanc

Ingrediënten:
donkere rum, kristalsuiker, melk, poedersuiker, slagroom, tamme kastanjes en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch