vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken uit Home made:

Frisse citrus & kamillethee met kattengras

Ingrediënten:
citroengras, citroenmelisse, kamillebloemen, kattengras en munt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken haloumi-kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, haloumi-kaas, olijfolie en ouzo

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Linzenpannenkoeken met spinazie-geitenkaassalade

Ingrediënten:
aardbeien, babyspinazie, blauwe bessen, boter, eieren, geitenkaas, gerookte amandelen, griekse yoghurt, linzen, melk, olijfolie, tarwebloem, vloeibare honing, witte balsamicoazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Riz duxelles - Rijst met champignons en boter

Ingrediënten:
boter, champignons, lente-ui, olie, peper, peterselie, riz à la vapeur, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Aangemaakte groenten

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, groene asperges, limoen, paarse spruitbroccoli, paksoi en sojasaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fritteline di zucchine (courgettebeignets)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bloem, courgette, knoflook, melk, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Snack of tussendoortje uit De kunst van het koken:

Petits choux au fromage - Kaassoesjes

Ingrediënten:
ei, gruyère en soezenbeslag

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / nagerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Sommerkompott mit "Wind" - Zomercompote met "wind"

Ingrediënten:
fruit

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Muntbeignets

Ingrediënten:
bloem, ei, fleur de sel, kurkuma, munt, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Recept uit Eet als een atleet:

Knapperige tempeh uit de oven

Ingrediënten:
agavesiroop, chilipeper, gember, hummus, knoflook, komijn, kurkuma, olijfolie, peper, pitabroden, rode ui, sla, sojasaus en tempeh

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Bataatchips

Ingrediënten:
avocadodip, bataat, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen met citroen en hazelnoot

Ingrediënten:
calciumlactaat, hazelnoot, limoenrasp, mangosap, natriumalginaat en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moleculair koken:

Gedeconstrueerde Indiase raita met yoghurtbollen

Ingrediënten:
cayennepeper, griekse yoghurt, komijn, komkommer, munt, rode ui, volle melk en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen 1 (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
indonesische kruidenazijn, komkommer en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen IV (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, lomboks, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Granita di pesca (perzikgranita)

Ingrediënten:
citroensap, perzikvruchtvlees, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Granita di mandorla (amandelgranita)

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, amandelmelk, glucose, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Mashawsha

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, groene peper, knoflook, natriumbicarbonaat, peterselie, tafelzout, tahinpasta en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

snelle salsatoast

Ingrediënten:
feta, olijfolie, rode ui, stokbrood, tijmblaadjes, tomaat en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Recept uit Eet als een atleet:

Sportfalafel

Ingrediënten:
citroen, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peterselie, quinoa, rode peper, volkorenmeel en wortels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / nagerecht uit Jamie in 30 minuten:

Fluweelzachte chocoladeganache

Ingrediënten:
boter, clementines, koffieroom, palmiers en pure chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Bietjesvulling met balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, rode biet, gelatine en witte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Sabayon

Ingrediënten:
boter, eidooier, fleur de sel, olijfolie, poedersuiker, tomatencoulis, trostomaten en witte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Olem - Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
citroen, saroma vanille, slagroom, suiker en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch