vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kasja met goudbruine uien

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kasja, neutrale olie, peper, ui en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Varnishkes

Ingrediënten:
boter, eiertagliatelle, groentebouillon, kasja, neutrale olie, peper, schelpjespasta, ui, vlinderpasta en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Ontbijt / diner / lunch uit Honey & co:

Sabich met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, pita, rode chilipeper, tahin, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Niet-te-zoete ahornbotercrème

Ingrediënten:
ahornsiroop, boter, melk, room en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Yoghurtschuim

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gelatine, slagroom en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Mayonaise

Ingrediënten:
paprika en pijnboompitten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Feloranje wortelsnack

Ingrediënten:
knoflook, rode peper, wortel en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen

Ingrediënten:
calciumlactaat, mangosap, natriumalginaat en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Snack of tussendoortje uit De Smaakbijbel:

Kaasstengels met vijgen

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde vijgen, melk, stilton en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pad thai

Ingrediënten:
ei, ketchup, knoflook, koriander, lente ui, limoen, neutrale olie, pinda’s, rijstmie, sojasaus, spaanse pepertjes, suiker, tamarinde, taugé, tofu en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / nagerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Geschmorte Bananen - Gesmoorde banaan

Ingrediënten:
banaan, boter, citroen, gember, kokosijs, korianderzaad, munt, rum, suiker en vanille-ijs

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade met yoghurtsaus - ensalada con salsa de yogur

Ingrediënten:
appel, citroensap, hazelnoten, kropsla, peper, verse peterselie, yoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Delizia di frutti di bosco al limoncello (bosvruchtenmousse limoncello)

Ingrediënten:
amandel, gelatine, bloem, bosvruchten, boter, citroenzest, ei, eigeel, eiwit, italiaanse meringa, limoncello, poedersuiker, slagroom, suiker, water en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Saliehapjes - stuzzichini di salvia

Ingrediënten:
ei, fijn wit paneermeel, olijfolie, provolone, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / nagerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Orangensoufflé - Sinaasappelsoufflé

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, grand marnier, poedersuiker, sinaasappelrasp, suiker en wijnsteenpoeder

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Lunch / lichte maaltijd uit Marie Claire Crispy:

Weidechampignons op bladerdeeg

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladerdeeg, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rucola en weidechampignon

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Diner / nagerecht uit Melk & dadels:

M'hanncha met chocolade en dadels

Ingrediënten:
amandel, boter, dadels, ei, filodeeg, honing, kaneel, pure chocolade en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Duizendgaatjes pannenkoeken

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, fijn griesmeel, gedroogde gist, melk, roomboter, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Aubergines en courgettes met parmezaan en pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, parmezaanse kaas, pijnboompitten en raketsla

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pompoentortellini

Ingrediënten:
bloem, ei, flespompoen, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, suiker, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sponscake

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, maïzena en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Farfalline met pesto - farfalline al pesto

Ingrediënten:
aardappel, farfalline, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, sperziebonen, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie 1 notitie

Diner / bijgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Savooiekool met worcestershiresaus

Ingrediënten:
boter, olijfolie, savooiekool, worcestershiresaus, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tortilla Francesa

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch