vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Aangemaakte groenten

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, groene asperges, limoen, paarse spruitbroccoli, paksoi en sojasaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Semifreddo di fragole (parfait van aardbei)

Ingrediënten:
aardbei, azijn, citroensap, eiwit, pure chocolade, slagroom, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Patate fritte (friet)

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, eierdooier, mosterd, peper, rozemarijn, zonnebloemolie, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zucchini all'aceto (courgettes in het zuur)

Ingrediënten:
courgette, knoflook, munt, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Mele in forno - Appels uit de oven

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, suiker en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Amuse-gueules au roquefort - Roquefort-balletjes, koud

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, bleekselderij, boter, broodkruim, cayennepeper, cognac, lente-ui, peper, peterselie, roquefort en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Koekjes met zaden, noten en fruit

Ingrediënten:
bessen, cashewnoten, chiazaad, ei, frambozen, hazelnoten, kokosnoot, lijnzaad, moerbeien, noten, pompoenpitten, walnoten, zaden en zalm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Quinoa met groenten

Ingrediënten:
rode biet, knoflook, pompoen, quinoa, sjalot, tijm en trostomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta di mandorle - Marsepein

Ingrediënten:
eidooier, geblancheerde amandelen, kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Diner / nagerecht uit Rauw:

Peren, bietensap & feta

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroensap, feta, peer, rode biet en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Recept uit Italiaanse patisserie:

Torrone crème

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, suikersiroop en torrone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Moleculair koken:

Canapé's met yoghurtbollen, honing en hazelnoot

Ingrediënten:
griekse yoghurt, hazelnoot, honing, toast, volle melk en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moleculair koken:

Gedeconstrueerde Indiase raita met yoghurtbollen

Ingrediënten:
cayennepeper, griekse yoghurt, komijn, komkommer, munt, rode ui, volle melk en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Olem - Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
citroen, saroma vanille, slagroom, suiker en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen met kokosrijstpudding en passievruchten

Ingrediënten:
calciumlactaat, kokosrijstpudding, mangosap, natriumalginaat, passievrucht en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Tapenade van olijven

Ingrediënten:
courgette, kappertjes, olijven, pijnboompitten en gedroogde tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Frittata di fave (tuinbonenomelet)

Ingrediënten:
ei, olijfolie, pecorino, peper, sjalot, tuinbonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cipolle infornate (uien uit de oven)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele ui en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fritteline di zucchine (courgettebeignets)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bloem, courgette, knoflook, melk, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Snack of tussendoortje uit De kunst van het koken:

Petits choux au fromage - Kaassoesjes

Ingrediënten:
ei, gruyère en soezenbeslag

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scarpazza (taart van snijbiet en prei)

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

'Alles'

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, rode chilipeper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht / drinken uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Limoncello (limoncello, citroenlikeur)

Ingrediënten:
alcohol, citroen, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Pere e pecorino - Peren en pecorino

Ingrediënten:
pecorino toscano en peer

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch