vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India 1 notitie

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Dhokla

Ingrediënten:
citroen, gember, griekse yoghurt, groene peper, kerrieblaadjes, kikkererwtenmeel, kokosrasp, koolzaadolie, koriander, meera sodha, sesamzaad, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Gevulde champignons

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, champignonhoeden, knoflook, marinade voor champignons, roomkaas en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Snack of tussendoortje uit Dressings en marinades:

Dressing van 2 kleuren bonen als dipsaus

Ingrediënten:
dressing van 2 kleuren bonen en groente

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Bijgerecht uit Kook met Jamie:

Gestoomde broccoli met beurre blanc

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, broccoli, dragon, laurier, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Lunch / avondmaal uit Groene burgers:

Burger van gegrilde portobello met geroosterde boerenkool, gekonfijte paprika en blauwaderkaas

Ingrediënten:
anchopeper, blauwaderkaas, boerenkool, boter, citroen, hamburgerbroodjes, knoflook, korianderzaad, olijfolie, oregano, portobello's, rode paprika, tijm en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Gegrilde en gestoomde lente-uitjes

Ingrediënten:
lente-ui, olijfolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / nagerecht uit Jamie in 30 minuten:

Lycheedessert

Ingrediënten:
bosbessen, lychees op siroop, munt, sesamkoekjes en vanilleroomijs

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Basisrecept uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Filobakjes en -wafeltjes

Ingrediënten:
boter en filodeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Cosori Air Fryer Recipes

Ontbijt uit Cosori Air Fryer Recipes:

Strawberry Cream Scones - Scones met aardbeien en room

Ingrediënten:
aardbeien, bakpoeder, bloem, boter, ei, mascarpone, slagroom, suiker, vanille-extract, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Gefrituurde groenten, paddenstoelen en salie

Ingrediënten:
asperge, aubergine, bier, bloemkool, broccoli, cantharel, champignon, citroen, ei, oesterzwam, paprika, salie, venkel en zilverui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Artisjok met aardappel, warm

Ingrediënten:
artisjokbodem, boter en in de schil gekookte aardappelen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Crème Saint-Honoré - Vanillecrème met stijfgeslagen eiwit

Ingrediënten:
crème pâtissière, eiwit, pudding, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Bijgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Napolitaanse groenteterrine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, ei, olijfolie en paprika

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht / avondmaal uit Ottolenghi het kookboek:

Ovengebakken aardappelen en aardperen met citroen en salie

Ingrediënten:
aardappel, aardpeer, cherrytomaatjes, citroen, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Zoete tahoe vervanger

Ingrediënten:
bloem, sesamolie, sojasaus en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / lunch / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Kaastaart

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte kaas, knoflook, peper, roomboterbladerdeeg, slagroom, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaastaartjes

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte kaas, knoflook, peper, roomboterbladerdeeg, slagroom, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Opgerolde kaassandwich

Ingrediënten:
casinobrood, gerookte kaas, peper, roomkaas, walnoten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Recept uit Ottolenghi het kookboek:

Ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, grof zeezout, olijfolie, rode chilipeper en rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Frangipane - Amandel-vanillecrème

Ingrediënten:
amandelessence, bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, kirsch, melk, pudding, suiker, vanille-essence en verkruimelde bitterkoekjes

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Briseerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pimiento de piquillo con crema de queso y mojo verde - Piquillo-paprika's gevuld met geitenkwark, gemengde kruiden en mojo verde

Ingrediënten:
bieslook, citroentijm, cottagecheese, geitenkwark, mojo verde brindisa, peterselie, piquillopaprikas, rozemarijn en roomkaas

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Bijgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Gebackenen Rettich - Gebakken witte rammenas

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Kirschenmichel auf edle Art mit Zimtblütensauce und Kirschcompott - Kersenbroodpudding met foeliesaus en kersencompotte

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch