Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Lima - het kookboek

heerlijke gerechten uit de Peruaanse keuken

Een boek van Virgilio Martinez

We hebben 131 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Lima - het kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De wereldwijd toenemende populariteit van de Peruaanse keuken heeft van Lima, de hoofdstad van Peru, een stad voor culinaire liefhebbers gemaakt. Virgilio Martinez is de bekendste jonge kok in Peru. Zijn restaurant Central, in Lima, behoort tot de beste restaurants ter wereld en hij heeft twee LIMA-restaurants in het centrum van Londen geopend. Gebruik de meer dan 100 verzamelde recepten in dit kookboek om ook thuis deze verse, authentieke, gezonde gerechten te maken, met vis, vlees en groenten van lokale producenten, plus de superfoods waar de Peruaanse keuken bekend om staat.

- ‘Lima’ is geen introductie tot de Peruaanse keuken, maar de creatieve interpretatie van die keuken door de getalenteerde Peruaanse chef-kok Virgilio Martinez. Hij bezit restaurants in Peru en in Londen. Zijn recepten zijn niet eenvoudig, vaak bewerkelijk en gebruiken regelmatig ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn. Hierin verschilt hij niet van veel andere chef-koks. Maar als je de uitdaging aangaat, ontdek je hoeveel superfoods oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen en hoe traditionele gerechten als ceviche (rauwe vis, gemarineerd in zure saus) en causas (gnocchi-achtig aardappeldeeg) transformeren naar haute cuisine. Véél chilipepers, maar houd je niet van pittig dan kun je de tip van Martinez volgen en ze meermalen koken voordat je ze verwerkt. Behalve voor gerechten is er ook aandacht voor smoothies en drankjes met en zonder alcohol. Het boek heeft een kleurige harde kaft met reliëf, met alle gerechten prachtig gepresenteerd op paginagrote foto’s. Het register is overzichtelijk met entrees op soort gerecht en ingrediënt. Een mooi kookboek voor de avontuurlijke koker.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Lima - het kookboek

Een greep uit de 131 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Pisco sour

Ingrediënten:
angostura, eiwit, ijsblokjes, limoensap, pisco quebranta en siroop

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pachamancadressing

Ingrediënten:
ají pancapasta, fijn zeezout, gedroogde oregano, komijnpoeder, koriander, uien-knoflookpasta, witte wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

bakbanaanchips

Ingrediënten:
avocadodip, groene bakbanaan, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Jalea

Ingrediënten:
cancha maïs, fijn zeezout, koolzaadolie, korianderbloempjes, oktopustentakels, oranje paprika, pijlinktvis, rijstbloem, rode paprika, rode snapperfilet, rode ui, tarwebloem, zeebaarsfilet en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Toon alle 131 recepten in dit boek