Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf - Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Een boek van Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf

We hebben 44 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten is een boek over stamppot, maar vooral een boek over plezier in de keuken. Bomvol informatie, weetjes en handige trucs. Over aardappelen natuurlijk: de basis voor (bijna) elke stamppot. Maar ook over groente, want zonder groente valt er niets te stampen. Lees bijvoorbeeld waarom er altijd zand in de prei zit. Of ontdek hoe je werkelijk alles kunt leren lusten. Zelfs spruitjes of doodgekookte broccoli. Met: - meer dan veertig heel bijzondere stamppotrecepten - paspoortjes van ruim dertig groentesoorten, bomvol interessante weetjes - lekker veel grappige en eenvoudig uitvoerbare experimenten

De recepten in dit boek zijn bedacht door Werner Drent, meervoudig wereldkampioen Stamppot Koken. Ze werden opgeschreven door Marije Sietsma, die ook alle andere teksten bedacht en schreef. Alle illustraties (en de vormgeving!) zijn van Studio Eye Candy / Helga de Graaf. De foto’s zijn gemaakt door culinair fotograaf Saskia Lelieveld. - In eerste instantie is helemaal niet duidelijk dat we te maken hebben met een kinderkookboek. Hoewel op het omslag staat: ‘vol plakkerige, handige en explosieve experimenten’, kom je er pas bij het doorlezen achter dat dit boek bedoeld is voor de jeugdige kok.

het grote voordeel hiervan is dat er erg veel informatie in staat waar ook menige ervaren kok veel van kan leren. Het verschil tussen de kruimige en de vastkokende aardappel bijvoorbeeld, en hoe je van een kruimige en vastkokende kunt maken en andersom. Behalve over aardappelrassen is er ook veel informatie over de groenten die in stamppotten gebruikt worden, en wetenswaardigheden als hoe het komt dat de staafmixer dodelijk is voor puree, dat je het beste een hap roomijs kunt nemen als je een te hete peper hebt gegeten en dat je van de harige pluim aan de bovenkant van een maiskolf thee kunt zetten die zou helpen tegen blaasontsteking. Het hele boek gaat op een zeer creatieve manier met stamppot om. Zo wordt de klassieke boerenkoolstamppot in een rookworst opgediend en wordt een tompouce gemaakt van wortelstamp. De tijd dat stamppot als typische winterkost werd gezien, ligt wel achter ons, hoewel ik het idee heb dat het in de zomer eerder potje dan pot wordt genoemd. Dit vrolijk geïllustreerde boek geeft recepten voor elk seizoen van het jaar. Aangezien bijna alle kinderen wel van stamppot houden, is het mooi dat ze nu een boek kunnen bemachtigen om het klaar te maken. Maar nogmaals, ook volwassenen kunnen hun hart ophalen. Een barbie met daaromheen een stamppot als jurk is voor een feestelijke avond een mooie manier om de klassieke Hollandse kost te presenteren. Jonah Freud - Waren alle kinderkookboeken maar zo leuk en origineel.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Een greep uit de 44 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Serveersuggestie Doe-alsof-sorbet van drie kleuren bietjes en krokante spekjes

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten:

Doe-alsof-sorbet van drie kleuren bietjes en krokante spekjes

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gele biet, gemberpoeder, gezouten roomboter, groentebouillon, kerriepoeder, peper, rode biet, roomboter, rozemarijn, spekreepjes, suiker, volle melk, witte biet, zoete appel en zout

Soort:
stamppot / vlees / ijs/sorbet/granita/pannacotta
Toon alle 44 recepten in dit boek