Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

Een boek van Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos

We hebben 288 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over A propos bistro

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.

A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd - al dan niet in gemoderniseerde versie - maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.

Boekrecensie

A propos bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit A propos bistro

Een greep uit de 288 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / nagerecht uit A propos bistro:

Vacherin met aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, aardbeienijs, citroen, schuimpjes en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Forel met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, bloem, boter, citroen en forel

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Konijnenragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, buikspek, knoflook, konijn, marc de bourgogne, meauxmosterd, olijfolie, pastinaak, rode port, spinazie, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Rivierkreeftjes in hun kookvocht

Ingrediënten:
bleekselderij, citroengras, olijfolie, patisson, prei, rivierkreeft, rode paprika, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Rauwe foie gras met sauternes voor direct

Ingrediënten:
fleur de sel, foie gras, rode peperkorrels, sauternes en stokbrood

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Eenvoudige groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, crème fraîche, komijnzaad, meiraap, prei, ui, wortel en zoete aardappel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Snoekterinne

Ingrediënten:
ei, groene kool, kardemom, piquillopaprika, slagroom en snoek

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch uit A propos bistro:

Roerei met gerookte schelvis

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, gerookte schelvis, melk en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / diner / lunch / voorgerecht uit A propos bistro:

Eieren met mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, ei, eidooier, mosterd, olijfolie, rucola en wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Linzensalade met verse kruiden

Ingrediënten:
amora, bieslook, bleekselderij, fleur de sel, koriander, kruidnagel, linzen, rookspek, sjalot, ui, walnotenolie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit A propos bistro:

Brioche

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, gist, suiker, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Mille-feuille van rode mul

Ingrediënten:
basilicum, chorizo, groene olijven, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rodemulfilets

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht uit A propos bistro:

Spliterwtensoep

Ingrediënten:
hambot, laurier, olijfolie, rookspek, sjalot, slagroom, spliterwten, tijm, witte port en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, boter, tong en tongen

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Blauwgekookte forel

Ingrediënten:
forel, laurier, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Koninginnepasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bouquet garni, champignon, eidooier, gevogeltebouillon, gevogeltequenelles, kalfszwezerik en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Toon alle 288 recepten in dit boek