Stéphane Reynaud, M.-P. Morel, J. Reis de Matos en José Reis de Matos - A propos bistro

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

Een boek van Stéphane Reynaud, M.-P. Morel, J. Reis de Matos en José Reis de Matos

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.

A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd – al dan niet in gemoderniseerde versie – maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.

Ruim 300 recepten worden afgewisseld met portretten van mensen die op een of andere manier hun plaats hebben in de regionale Franse gastronomie. Op liefdevolle en humoristische wijze worden de gerechten, gebruiken en wetenswaardigheden beschreven en geïllustreerd met prachtige foto’s en geestige illustraties. Een waar feestmaal voor de zintuigen!

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie – niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Van zijn hand verscheen eerder Van het varken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Zalm met zuring

Ingrediënten:
slagroom, visfumet, zalmfilet en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch uit A propos bistro:

Zalmeitjes

Ingrediënten:
boerenbrood, crème fraîche, ei, koriander, limoen en zalmeitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, boter, tong en tongen

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Chocolademarquise

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, lange vingers, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Bloemkoolcrèmesoep

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, kardemompoeder, melk, piment d'espelette, sjalot, slagroom en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / voorgerecht uit A propos bistro:

Aspic uit mijn jeugd

Ingrediënten:
beenham, ei, gelatine, kervel, kippenbouillon, peper en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Avondmaal uit A propos bistro:

Gras-double slaatje

Ingrediënten:
azijn, citroen, gras-double, mosterd, olie, peper, rode biet en veldsla

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Ossentong in madeirasaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, cornichons, dragon, kappertje, madeira, olijfolie, ossentong, sjalot, slagroom, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Gepocheerde foie gras met specerijen

Ingrediënten:
crème de cassis, fleur de sel, foie gras, gemberpoeder, kaneel, kruidnagel, quatre épices, rietsuiker, rode wijn en steranijs

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit A propos bistro:

Croissants & chocoladebroodjes

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, gist, suiker, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Koude zalm in limoengelei

Ingrediënten:
bouquet garni, gelatine, limoen, prei, ui, witte port en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Gevulde schouder

Ingrediënten:
cognac, lamsschouder, laurier, olijfolie, rozemarijn, selderijblad, sjalot, tijmbloemen, varkensborstspek en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Linzer torte

Ingrediënten:
amandelpoeder, frambozenjam, kaneel en zandtaartdeeg

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / voorgerecht uit A propos bistro:

Eenvoudige mergpijpjes

Ingrediënten:
bieslook, boerenbrood, bouquet garni, fleur de sel, kruidnagel, mergpijpjes en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, nootmuskaat en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, frituurolie, spiering en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren