Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Zalm met zuring
- Ingrediënten:
- slagroom, visfumet, zalmfilet en zuring
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
Wij maken jouw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.
A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd – al dan niet in gemoderniseerde versie – maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.
Ruim 300 recepten worden afgewisseld met portretten van mensen die op een of andere manier hun plaats hebben in de regionale Franse gastronomie. Op liefdevolle en humoristische wijze worden de gerechten, gebruiken en wetenswaardigheden beschreven en geïllustreerd met prachtige foto’s en geestige illustraties. Een waar feestmaal voor de zintuigen!
Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie – niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Van zijn hand verscheen eerder Van het varken.
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Ontbijt / brunch / lunch uit A propos bistro:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:
Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:
Diner / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Diner / voorgerecht uit A propos bistro:
Avondmaal uit A propos bistro:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Snack of tussendoortje uit A propos bistro:
Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:
Recept uit A propos bistro:
Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:
Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit A propos bistro:
Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:
Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:
Diner / voorgerecht uit A propos bistro:
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit A propos bistro:
Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:
Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro: