groenten en aardappels

Zoek naar groenten en aardappels in jouw eigen kookboeken

Groenten En Aardappels koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel - Aardappelpastei

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel met kaas

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, geraspte kaas, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel met kool

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, kool, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Stevige aardappelkugel

Ingrediënten:
aardappel, aardappelmeel, ei, kippenvet, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sauerkraut - Zuurkool

Ingrediënten:
appel, jeneverbessen, karwijzaad, laurier, water, witte kool en zout

Keuken:
Frans / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kentang tolol (gekruide aardappelen abnormaal)

Ingrediënten:
aardappelen, half om half gehakt, knoflook, peper, rode lomboks, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bijgerecht uit De grote Kleyn:

gebakken aardappel

Ingrediënten:
aardappel, boter, margarine, olie en reuzel

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Janssons frestelse - Janssons verleiding

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, boter, room en ui

Keuken:
Zweeds
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Hete bliksem

Ingrediënten:
aardappel en gerookt spek

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, crème fraiche, knoflook, meiraap en nootmuskaat

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gepofte aardappel

Ingrediënten:
aardappel

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Lunch / bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, gerookt spek, kippenbouillon, mosterd, olijfolie, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Galettes de pommes de terre farcies - Gevulde aardappelkoekjes

Ingrediënten:
broodkruim, champignons, geklaarde boter, gruyère, ham, lente-ui, peper, pommes duchessemengsel, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gebakken aardappel

Ingrediënten:
aardappel, boter, spekvet en ui

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Pommes Marcaire

Ingrediënten:
aardappel en boter

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rösti

Ingrediënten:
aardappel, olie en ontbijtspek

Keuken:
Zwitsers
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Frikadel kemtang (Gekruide aardappelballetjes)

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, gehakt, nootmuskaat, peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Truffelpuree

Ingrediënten:
boter, melk, ratte-aardappel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Geroosterde aardappels met ansjovis uit Genua

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, knoflook, kruimige aardappel, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Koolpuree

Ingrediënten:
aardappelen, kool, melk, nootmuskaat, peper, vetstof en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Patatas kocas - Aardappel met tomaten

Ingrediënten:
aardappels, kippenbouillon, olijfolie, peper, tomaten en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Kippensalade met spekjes en aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappelen, azijn, bieslook, kipfilets, kippenbouillon, mosterd, olie, peper, peterselie, sjalotjes, spek en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 4

Ingrediënten:
azijn, kruimige aardappels, mosterd, olijfolie, sperziebonen, tomaat en worcestersaus

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken aardappelen

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peterselie, vastkokende aardappel en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Luie aardappelen

Ingrediënten:
knoflook, nieuwe aardappels, roomboter, tijm en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht