kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub

Zoek naar kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub in jouw eigen kookboeken

Kruidenmengsel/Specerijenmengsel/Kruidenpasta/Marinade/Rub koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala I

Ingrediënten:
gemberpoeder, groene kardemompeulen, komijnzaad, korianderzaad, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala II

Ingrediënten:
foelie, gedroogde rozenblaadjes, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, venkelzaad, zwart komijnzaad, zwarte peperkorrels en zwart kardemomzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Moretum (kruiden voor verse kaas)

Ingrediënten:
azijn, garum, honing, koriander, lavas, munt, peper, venkel en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalische Gemüse- und Suppengewürz - Orientaalse groente- en soepkruiden

Ingrediënten:
gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, vanillestokjes, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Basisrecept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bouquet garni

Ingrediënten:
basilicum, citroenschil, dille, dragon, kervel, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, rozemarijn en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Rubkruiden Philadelphia style

Keuken:
Amerikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalischer Hackfleischgewürz - Orientaalse kruiden voor gehakt

Ingrediënten:
anijs, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, milde chilivlokken, paprikapoeder edelsusz, vanillestokje, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Libanees / Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Bouquet garni

Ingrediënten:
laurier, rozemarijn en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gremolata voor ossobuco alla Milanese

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, knoflook en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalischer Hackfleischgewürz - Orientaalse kruiden voor gehakt

Ingrediënten:
gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, vanillestokje, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Bouquet garni

Ingrediënten:
laurierblaadje, peterselie, prei en tijm

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Panaeng kerriepasta - nam prik panaeng

Ingrediënten:
citroengras, galanga, gapi, garnalenpasta, gedroogde groene thaise chilipeper, kha, knoflook, korianderzaad, kratiem, piew ma-grood, prik chee fa haeng, bergamotschil, sjalot, ta krai, ui en zout

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Zwarte chilipasta - nam prik pow

Ingrediënten:
frituurolie, gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalen, gedroogde groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, nam pla, prik chee fa haeng, sjalot, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kerriepoeder

Ingrediënten:
citroengras, curryblaadjes, kaneelstokje, kardemompeul, komijnzaad, korianderpoeder, kruidnagel, kurkumapoeder, rauwe rijst, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor köfte

Ingrediënten:
gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor lamsvlees

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder, nootmuskaat en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng (grondrecept)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, knoflook, laos, lomboks, santen, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Specerijenmengsel voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
foelie, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, nootmuskaat, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Joods
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Marinade au vin - Wijnmarinade

Ingrediënten:
basilicum, dragon, droge witte wijn, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, olijfolie, peperkorrels, tijm, ui, wijnazijn, wortel en zout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gewürzsalz / Kruidenzout

Ingrediënten:
bruine suiker, grof zeezout, jeneverbessen, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, pimentkorrels, steranijs, tijm, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Kruidenpasta

Ingrediënten:
arachideolie, gedroogde chilipeper, gember, knoflook, kokoscrème, kokosmoes, palmsuiker, sjalotten en vissaus

Keuken:
Duits
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Pepermengsel (Dollase)

Ingrediënten:
lange peper, sichuanpeper, staartpeper en zwarte sarawakpeper

Keuken:
Frans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Kruidenmengsel voor lamsvlees "Grande Caravan" (Dollase)

Ingrediënten:
fenegriekzaad, gedroogde chilipeper, gemalen gedroogde tomatenpaprika, groene kardemompeulen, kaneelpoeder, komijnzaad, kruidnagel, nootmuskaat, wit sesamzaad en zoet paprikapoeder

Keuken:
Frans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Chaat Masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchoor, anardana , gedroogd granaatappelzaad, gedroogde chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bumbu sambal boontjes

Ingrediënten:
chilipepers, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, knoflook, laoswortel en plantaardige olie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub