Pushpesh Pant - India

India

kookboek

Een boek van Pushpesh Pant

We hebben 70 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals India, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Vertaald

India - meer dan 1000 Indiase recepten

India is genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2014.

India biedt een complete verzameling recepten, die elk aspect van het rijke en kleurrijke culturele erfgoed van India belicht. Met 1000 makkelijk te volgen, authentieke recepten van over de hele lengte en breedte van het land. De recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar zijn voor de westerse thuiskok. Het enige Indiaas kookboek dat je in staat stelt je al je favoriete Indiase gerecht thuis te maken. De hoofdstukken over brood, ingemaakte groenten, kruidenpasta’s en chutneys bevatten een grote variëteit aan recepten die je eerder nergens kon vinden. Met uitleg over Indiase ingrediënten, kooktechnieken en de culinaire historie.

Pushpesh Pant

Pushpesh Pant is geboren in Noord-India, en is nu professor aan de universiteit in New Delhi. Hij is India’s populairste columnist en receptschrijver. Pushpesh Pant heeft de afgelopen twintig jaar besteed aan het verzamelen van authentieke familierecepten uit heel India. Deze komen samen in India.

 


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit India

Een greep uit de 70 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Chhena

Ingrediënten:
volle melk en witte wijnazijn

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Zuidelijke groene chutney

Ingrediënten:
arachideolie, chana dal, citroensap, curryblaadjes, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kokosnoot, koriander, mango, sesamzaad en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Paprikachutney

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogde rode peper, knoflook, komijnzaad, mosterdzaad, paprika, witte moutazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Specerijenmengel voor dumgerechten

Ingrediënten:
gemberpoeder, groene kardemompeulen, venkelzaad en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Dhansak masala

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kruidnagel en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Ingemaakte mango met palmsuiker

Ingrediënten:
asafoetida, chilipoeder, fenegriekzaad, kurkuma, mango, mosterdzaad en palmsuiker

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Pittige pinda masala

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pinda's en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Zoete groene-mangochutney

Ingrediënten:
chilipoeder, curryblaadjes, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, gember, groene mango, kruidnagel, kurkuma, mosterdpoeder, mosterdzaad, poedersuiker, sesamolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Appelchutney

Ingrediënten:
gember, groene appel, knoflook, kruidnagel, rozijnen, suiker, witte moutazijn en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Korianderbladpoeder

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, korianderblaadjes, tamarinde, urad dhal en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

pittig chilipoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, gedroogde rode peper, sesamzaad, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Gemberchuntney

Ingrediënten:
asafoetida, bruine basterdsuiker, curryblaadjes, gedroogde rode peper, gember, knoflook, komijnzaad, mosterdzaad, palmsuiker, sesamolie, tamarinde-extract en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Paneer

Ingrediënten:
citroensap en melk

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tandoori chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchoor, asafoetida, fenegriekzaad, gedroogde munt, geel chilipoeder, gemalen foelie, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala uit Kasjmir

Ingrediënten:
anijszaad, fenegriekzaad, gemalen foelie, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, laurier, nootmuskaat en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Uienchutney

Ingrediënten:
arachideolie, asafoetida, gedroogde rode peper, gember, knoflook, mosterdzaad, tamarindepulp, ui, urad dhal en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Kootupoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, gedroogde kokosvlokken, gedroogde rode peper, geraspte copra, komijnzaad, korianderzaad, urad dhal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Mungbonenchutney

Ingrediënten:
fenegriekzaad, gedroogde rode peper, gember, groene peper, moong dal, mosterdzaad, poedersuiker, tamarinde-extract, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Bietenchutney

Ingrediënten:
asafoetida, biet, chana dal, gedroogde rode peper, groene peper, kokosnoot, koriander, mosterdzaad, tamarinde-extract, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Toon alle 70 recepten in dit boek