noten

Zoek naar noten in jouw eigen kookboeken

Noten koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Almond Polenta

Ingrediënten:
arachideolie, amandelmeel, hazelnootpoeder, kippenfond, n-zorbit m®, ultra sperse 3® en xanthaangom

Soort:
noten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kastanjesoufflé - soufflé di castagne

Ingrediënten:
boter, eiwit, kastanje, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / noten
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Kastanjes (Dollase)

Ingrediënten:
foie-grascroutons, gerookt spek, gevogeltefond, groentefond, kalfsfond, kardemom, ontbijtspek, pecannoten, peper, port en room

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Dessert à la noix de coco - Kokosdessert

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gelatineblaadjes, kokoslikeur, kokosmelk, kokossaus, kokossiroop, kokossorbet, oubliebakjes, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes (niet vegetarisch) - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, kalfsbouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gekarameliseerde walnoten

Ingrediënten:
suiker, walnoten en water

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Glacierte Maronen in Haselnussvinaigrette und würzigen Parmesansüppchen - Geglaceerde kastanjes in hazelnootvinaigrette en kruidige parmezaansoep

Ingrediënten:
artisjokbodems, boter, gedroogde abrikozen, granaatappelpitten, hazelnootolie, hazelnootvinaigrette, parmezaansoep, peper, sjalot, suiker, tamme kastanjes, tijm, walnootolie, witte druiven en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Fijn pistachepoeder

Ingrediënten:
pistachenoten

Soort:
noten
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Kastanjemoes

Ingrediënten:
kastanjes, melk, room, rum, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
noten
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Bijgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Walnootpaté

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kasar semiharde turkse kaas, knoflook, provolone, walnoten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Marrons braisés - Hele gestoofde kastanjes

Ingrediënten:
arrowroot, bruine fond, kastanjes, madeira, maïzena, port en runderbouillon

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Amandelvulling

Ingrediënten:
amandelmeel, gember, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, nootmuskaat, rozenblaadjes, sinaasappelrasp, suiker en witbroodkruim

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Notencrumble

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, gezouten pinda's, hazelnoten, melk, ui, walnoten, wasabinootjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Purée de marrons - Kastanjepuree

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bruine bouillon, kastanjes, laurier, peper, peterselie, slagroom, suiker, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijstschotel

Ingrediënten:
aalbessen, amandelen, appel, banaan, boter, druiven, ei, erwten, groene kruiden, kersen, paprika, paprikapoeder, peer, prinsessenbonen, pruim, rijst, rozijnen, tomaat en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, groentebouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kastanjes

Ingrediënten:
abrikozenjam, kastanjes, rozijnen, rum, slagroom, suiker, vanillesuiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Ahköekakan, Walnut and Chestnut Dessert - Walnoot en kastanjedessert

Ingrediënten:
boter, crèmehoning, druivenmelasse, gekonfijte kastanjes, room en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Amandelstrooisel

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boter, gemalen amandelen en rietsuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Recept uit Groot handboek koken:

Kokosmelk

Ingrediënten:
kokosrasp en melk

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Glasierte Maronen in Haselnuss-Vinaigrette - Geglaceerde kastanjes in hazelnoot-vinaigrette

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Creative chef:

Vegetarische hamburger

Ingrediënten:
aardappel, briochebrood, eekhoorntjesbroodpoeder, eetbare bloemen, ei, gele wortel, ketchup, kikkererwt, mayonaise, sla, soja, zeewier en zeewiersla

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Streuzel

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cacaonibs, fleur de sel, hazelnootolie, palatinose, sinaasappelzeste, suiker en trisol

Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Gezouten amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, eiwit, grof zeezout, mild paprikapoeder en pimentón

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Streuzel

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cacaonibs, fleur de sel, hazelnootolie, palatinose, sinaasappelzeste, suiker en trisol

Soort:
vegetarisch / noten