noten

Zoek naar noten in jouw eigen kookboeken

Noten koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Almond Polenta

Ingrediënten:
arachideolie, geroosterde amandelpoeder, geroosterde hazelnootpoeder, kippenfond, n-zorbit m®, ultra sperse 3® en xanthan®

Soort:
noten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kastanjesoufflé - soufflé di castagne

Ingrediënten:
boter, eiwit, kastanje, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Marrons braisés - Hele gestoofde kastanjes

Ingrediënten:
arrowroot, bruine fond, kastanjes, madeira, maïzena, port en runderbouillon

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Dessert à la noix de coco - Kokosdessert

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gelatineblaadjes, kokoslikeur, kokosmelk, kokossaus, kokossiroop, kokossorbet, oubliebakjes, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes (niet vegetarisch) - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, kalfsbouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Fijn pistachepoeder

Ingrediënten:
pistachenoten

Soort:
noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gekarameliseerde walnoten

Ingrediënten:
suiker, walnoten en water

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Geroosterde noten

Ingrediënten:
arachideolie, boter, cayennepeper, gemengde noten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kastanjes

Ingrediënten:
abrikozenjam, kastanjes, rozijnen, rum, slagroom, suiker, vanillesuiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijstschotel

Ingrediënten:
aalbessen, amandelen, appel, banaan, boter, druiven, ei, erwten, groene kruiden, kersen, paprika, paprikapoeder, peer, prinsessenbonen, pruim, rijst, rozijnen, tomaat en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, groentebouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Recept uit Groot handboek koken:

Kokosmelk

Ingrediënten:
kokosrasp en melk

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Gezouten amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, eiwit, grof zeezout, mild paprikapoeder en pimentón

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Glasierte Maronen in Haselnuss-Vinaigrette - Geglaceerde kastanjes in hazelnoot-vinaigrette

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Streuzel

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cacaonibs, fleur de sel, hazelnootolie, palatinose, sinaasappelzeste, suiker en trisol

Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Creative chef:

Vegetarische hamburger

Ingrediënten:
aardappel, briochebrood, eekhoorntjesbroodpoeder, eetbare bloemen, ei, gele wortel, ketchup, kikkererwt, mayonaise, sla, soja, zeewier en zeewiersla

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Purée de marrons - Kastanjepuree

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bruine bouillon, kastanjes, laurier, peper, peterselie, slagroom, suiker, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Streuzel

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cacaonibs, fleur de sel, hazelnootolie, palatinose, sinaasappelzeste, suiker en trisol

Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Pittige gekarameliseerde noten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, druivenpitolie, garam masala, gemengde noten, maïsolie, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / noten
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Notenburgertjes

Ingrediënten:
belegen kaas, ei, kikkererwten, pistache, selderijblad en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / noten / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Chestnut Confit

Ingrediënten:
kastanjes en reuzel

Soort:
noten en zaden
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Gekarameliseerd amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandel, suiker en water

Soort:
noten en zaden
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Spaans kookboek:

Vijgenbrood - pan de higos

Ingrediënten:
amandelen, anijslikeur, citroenrasp, cognac, gedroogde vijgen, hazelnoten, kaneelpoeder, kruidnagel, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / noten / feestdagen
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Hazelnootpasta

Ingrediënten:
chocolade, melk, hazelnoot, ontvliesd en suiker

Soort:
noten en zaden
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Geroosterde noten met kruiden

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, cayennepeper, dragon, druivenpitolie, gemengde noten, maïsolie, peterselie, rozemarijn, suiker, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / noten