noten

Zoek naar noten in jouw eigen kookboeken

Noten koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Almond Polenta

Ingrediënten:
arachideolie, geroosterde amandelpoeder, geroosterde hazelnootpoeder, kippenfond, n-zorbit m®, ultra sperse 3® en xanthan®

Soort:
noten
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kastanjesoufflé - soufflé di castagne

Ingrediënten:
boter, eiwit, kastanje, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Fijn pistachepoeder

Ingrediënten:
pistachenoten

Soort:
noten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes (niet vegetarisch) - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, kalfsbouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
noten
Een recept uit I. Hofstetter, Martin Brigdale en Valentina Harris - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Gezouten amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, eiwit, grof zeezout, mild paprikapoeder en pimentón

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kastanjekroketjes - Mari Maris, 2013

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, gare kastanjes, groentebouillon, knoflook, paneermeel, peper, salie, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Geroosterde noten

Ingrediënten:
arachideolie, boter, cayennepeper, gemengde noten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Streuzel

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cacaonibs, fleur de sel, hazelnootolie, palatinose, sinaasappelzeste, suiker en trisol

Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Streuzel

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cacaonibs, fleur de sel, hazelnootolie, palatinose, sinaasappelzeste, suiker en trisol

Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Creative chef:

Vegetarische hamburger

Ingrediënten:
aardappel, briochebrood, eekhoorntjesbroodpoeder, eetbare bloemen, ei, gele wortel, ketchup, kikkererwt, mayonaise, sla, soja, zeewier en zeewiersla

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Recept uit Groot handboek koken:

Kokosmelk

Ingrediënten:
kokosrasp en melk

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pistache-roomijs - gelato di pistacchio

Ingrediënten:
eierdooier, melk, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / noten / ijs
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté lemboet (Saté van kokos)

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kemirienoten, kentjoer, ketoembar, knoflook, kokosrasp, laos, olie, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
noten en zaden
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gembernootjes

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, druivenpitolie, gember, gemengde noten, maïsolie, stemgember, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / noten
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Recepten voor de wok:

Gemengde pittige noten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, cashewnoten, chilipoeder, kokosvruchtvlees, komijnpoeder, paprikapoeder, poedersuiker, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch / vegan / noten
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Spaans kookboek:

Vijgenbrood - pan de higos

Ingrediënten:
amandelen, anijslikeur, citroenrasp, cognac, gedroogde vijgen, hazelnoten, kaneelpoeder, kruidnagel, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / noten / feestdagen
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Gekarameliseerd amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandel, suiker en water

Soort:
noten en zaden
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Notenburgertjes

Ingrediënten:
belegen kaas, ei, kikkererwten, pistache, selderijblad en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / noten / feestdagen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Chestnut Confit

Ingrediënten:
kastanjes en reuzel

Soort:
noten en zaden
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Geroosterde noten met kruiden

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, cayennepeper, dragon, druivenpitolie, gemengde noten, maïsolie, peterselie, rozemarijn, suiker, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / noten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Scherpe gekarameliseerde noten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chipotle in adobosaus, druivenpitolie, gemengde noten, maïsolie, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / noten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Pittige gekarameliseerde noten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, druivenpitolie, garam masala, gemengde noten, maïsolie, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / noten
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Pressure-Cooked Sesame Seeds

Ingrediënten:
sesamolie, sesamzaad en water

Soort:
noten en zaden
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Chestnuts, peeled, cooking sous Vide with Fat Until Tender

Soort:
noten en zaden
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Salting, Sour Pickling And Sweet Pickling Mustard Seeds

Soort:
noten en zaden