ovenschotel

Zoek naar ovenschotel in jouw eigen kookboeken

Ovenschotel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Crostini

Ingrediënten:
plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / condiment / ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, peper, plantaardige olie, reblochon, spek, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gegratineerde topinamboer

Ingrediënten:
aardperen, gemalen amandelen, gemalen kaas, peper, room, topinamboers, vetstof en zout

Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kabak musakka - Courgette moussaka

Ingrediënten:
courgette, dille, gehakt, munt, olie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Elzasser baeckoffe

Ingrediënten:
aardappelen, droge witte wijn, grof zout, knoflook, lamsschouder, laurier, prei, runderschouder, ui, varkenspoten, varkensschouder, witte peper, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Zalmkoekjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, citroenrasp, ei, ketchup, olie, paneermeel, peterselie en roze zalm uit blik

Soort:
ovenschotel
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Klassieke moussaka

Ingrediënten:
aubergines, ei, gruyerekaas, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Grieks / Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Gratin Dauphinois met wintergroenten

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gevulde courgette

Ingrediënten:
brood, courgette, ei, half-om-halfgehakt, jonge goudse kaas, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Aubergine wokkie wokkie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilisaus, kaas, ketjap, knoflook, peper, rode paprika, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Ovenschotel met gehakt en perziken

Ingrediënten:
aardappelpuree, banaan, kaas, kastanjechampignons, kerriepoeder, knoflook, peper, perzik uit blik, rundergehakt, sambal, sperziebonen, spitskool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Pom met kip

Ingrediënten:
groene banaan, kip, kokosmelk, maggiblokjes, piccalilly, pomtayer, selderij, suiker en witte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Groene koolschotel van Cor

Ingrediënten:
aardappelpuree, groene kool, kerriepoeder, knoflook, olie, oude kaas, peper, rundergehakt, spek, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Indiaase witlof

Ingrediënten:
aardappelpuree, kerriepoeder, oude kaas, rundergehakt, witlof en zoete mangochutney

Keuken:
Indiaas / Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pastizzo di polenta - Polenta met gebraden kip en pijnboompitten

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kip, peper, pijnboompitten, polenta, rozemarijn, rozijnen, salie en zout

Keuken:
Joods / Italiaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sheikh el mahshi betingan - Aubergines met een vulling van gehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pastel de choclo

Ingrediënten:
ají pancapasta, boter, fijn zeezout, gele ají-pasta, kipgehakt, knoflook, komijnpoeder, konijnenvlees, koolzaadolie, koriander, maïskolven, poedersuiker, rozijnen, rundergehakt, ui, volle melk, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Overschotel van laagjes vlees en bulghur met komijn en cayennepeper

Ingrediënten:
cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Overschotel van laagjes vlees en bulghur

Ingrediënten:
fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Ovenschotel van laagjes vlees en bulghur met tomatenpuree

Ingrediënten:
fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Limabonen met peren

Ingrediënten:
kippenbouillon, limabonen, melasse, rietsuikerstroop, stoofperen en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, bladpeterselie, courgette, frituurolie, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, vleestomaten en zout

Keuken:
Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Macaronischotel

Ingrediënten:
courgette, crème fraîche, ei, gekookte ham, goudse kaas, kerriepoeder, lente-uitjes, macaroni, peterselie, tomatenpuree uit blik, worcestershiresaus, yoghurt, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Bloemkoolgratin

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, citroensap, gekookte ham, jonge goudse kaas, melk, nootmuskaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ovenschotel