ovenschotel

Zoek naar ovenschotel in jouw eigen kookboeken

Ovenschotel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Crostini

Ingrediënten:
plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / condiment / ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, peper, plantaardige olie, reblochon, spek, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pastel de choclo

Ingrediënten:
ají pancapasta, boter, fijn zeezout, gele ají-pasta, kipgehakt, knoflook, komijnpoeder, konijnenvlees, koolzaadolie, koriander, maïskolven, poedersuiker, rozijnen, rundergehakt, ui, volle melk, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Knolselderijlasagne met paddenstoelen en verse kruiden

Ingrediënten:
bloem, halfvolle melk, kastanjechampignons, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, oesterzwammen, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, roomboter, rozemarijn, tijm, ui en verse worst

Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sheikh el mahshi betingan - Aubergines met een vulling van gehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Berthe Meijer en John Muller - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Limabonen met peren

Ingrediënten:
kippenbouillon, limabonen, melasse, rietsuikerstroop, stoofperen en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pastizzo di polenta - Polenta met gebraden kip en pijnboompitten

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kip, peper, pijnboompitten, polenta, rozemarijn, rozijnen, salie en zout

Keuken:
Italiaans / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, bladpeterselie, courgette, frituurolie, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, vleestomaten en zout

Keuken:
Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gegratineerde topinamboer

Ingrediënten:
aardperen, gemalen amandelen, gemalen kaas, peper, room, topinamboers, vetstof en zout

Soort:
ovenschotel
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Zalmkoekjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, citroenrasp, ei, ketchup, olie, paneermeel, peterselie en roze zalm uit blik

Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Overschotel van laagjes vlees en bulghur

Ingrediënten:
fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Ovenschotel van laagjes vlees en bulghur met tomatenpuree

Ingrediënten:
fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Overschotel van laagjes vlees en bulghur met komijn en cayennepeper

Ingrediënten:
cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Aubergine wokkie wokkie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilisaus, geraspte kaas, ketjap, knoflook, peper, rode paprika, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Ovenschotel met gehakt en perziken

Ingrediënten:
aardappelpuree, banaan, kaas, kastanjechampignons, kerriepoeder, knoflook, peper, perzik uit blik, rundergehakt, sambal, sperziebonen, spitskool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Kip voor pom

Ingrediënten:
ketjap manis, kipfilet, kippenbout, knoflook, maggiblokjes, margarine, tomaat, tomatenpuree, ui, witte peper en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Pom met kip

Ingrediënten:
groene banaan, kip voor pom, kokosmelk, maggiblokjes, piccalilly, pomtayer, soepselderij, suiker en witte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Indiaase witlof

Ingrediënten:
aardappelpuree, kerriepoeder, oude kaas, rundergehakt, witlof en zoete mangochutney

Keuken:
Indiaas / Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Groene koolschotel van Cor

Ingrediënten:
aardappelpuree, groene kool, kerriepoeder, knoflook, olie, oude kaas, peper, rundergehakt, spek, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding rode biet in de oven of stomen

Ingrediënten:
rode biet

Keuken:
Italiaans
Soort:
stomen / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Aubergine-gehaktbrood

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, pijnboompitjes, provençaalse kruiden, rundergehakt, ui, wittebroodmeel en zonnebloempitten

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Ontbijt / diner / lunch / voorgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Eieren in cocotte basisrecept

Ingrediënten:
boter, ei, ham, kippenlever, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomaten gevuld met gehakt

Ingrediënten:
gekookte ham, peper, peterselie, sjalotje, tomaten, ui, vetstof en zout

Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde uien

Ingrediënten:
gehakt, tomatensaus, uien, vetstof en zout

Soort:
groente / ovenschotel