rundvlees

Zoek naar rundvlees in jouw eigen kookboeken

Rundvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Steak and kidney pie

Ingrediënten:
kalfsnier, meel, peper, port, rumpsteak, runderbouillon, rundervet, sjalot, worcestersaus, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / rundvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gaelische steaks - Gaelic steaks

Ingrediënten:
boter, ierse whiskey, lendensteak, olie, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Biefstuk met pepers

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, boter, crème fraîche, groene peperkorrels, majoraan, marinade voor biefstuk, oregano en roze peperkorrels

Soort:
rundvlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Thai beef-salade

Ingrediënten:
emping, gezouten cashewnoten, knoflook, koriander, limoensap, little gem, nam pla, rode chilipeper, runderlende, salade bij thai beef, sojasaus en thaise basilicum

Keuken:
Thais
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Filet de boeuf en feuilletons aux champignons - Runderhaas in plakken met champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, varkensnet, varkensspek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Biefstuk met bonbon met duxelles van bospaddenstoelen

Ingrediënten:
biefstuk, bospaddenstoelen, frituurolie, peterselie, rösti, vastkokende aardappel en zout

Soort:
rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalisches Rindfleischtatar mit Bulgursalat und Yoghurt-Dill-sauce - Orientaalse rundvleestartaar met bugursalade en yoghurt-dillesaus

Ingrediënten:
bulgursalade, dille, gekarameliseerde kardemomzaden, kaftaideeg, olie, tartaar en yoghurt-dillesaus

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ochsenschwanz under dem Kohlblatt - Ossenstaart onder koolblad

Ingrediënten:
azijn, chilipeper, gedroogde dragon, gember, karwijzaad, knoflook, madeira, olijfolie, ossenstaart, peterseliewortel, rode wijnazijn, selderij, sojasaus, ui, witte kool, witte peperkorrels, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Focaccia mit Tatar und Sauce verte / Focaccia met tartaar en groene saus

Ingrediënten:
basilicum, citroenpeper, focaccia, groene saus, knoflook, olijfolie, runderlende, tabasco, witte balsamicoazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Amerikaanse prune Tzimmes - Amerikaanse tzimmes met prumedanten

Ingrediënten:
all spice, kaneel, kippenvet, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hamburgers

Ingrediënten:
brood, ei, melk, nootmuskaat, peper, rundergehakt en zout

Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Rabo de buey al vino con chocolate - Langzaam gestoofde ossenstaart in rode wijn en chocolade

Ingrediënten:
bloem, cognac, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, ossenstaart, pastinaken, prei, pure chocolade, rode wijn, runderbouillon, saffraandraadjes, tijm, ui, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Rabo de buey a la cordobesa - Cordobaanse stoofpot van ossenstaart en aardappels

Ingrediënten:
bloem, knoflook, laurier, moscatelwijn, olijfolie, ossenstaart, pimenton dulce, runderbouillon, tomaten, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Biefstuk op groentebedje met groenteblokjes

Ingrediënten:
biefstuk, courgetteblokjes, koolraapblokjes, peterselie, spinazie en wortelblokjes

Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Les tous nus/Quenelles de boeuf provançales - Provençaalse worstjes van restjes gesmoord rundvlees en groenten

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, cayennepeper, chinese kool, cognac, ei, épice fines, foelie, gesmoord rundvlees, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, snijbiet, tomatensaus, ui, water, wilde spinazie, worstjes, worstvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gegrilltes Rinderfiletsteak mit orientalischer Barbecuesauce / Gegrilde runderfiletsteak met orientaalse barbecuesaus

Ingrediënten:
mild chilizout, olie, orientaalse barbecuesaus en ossenhaas

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Ossenhaas in korstdeeg "Boeuf Wellington"

Ingrediënten:
farce, knoflook, korstdeeg, ossenhaas, paddenstoelen, parmaham, room, rozemarijn en tijm

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Steak au poivre

Ingrediënten:
boter, cognac, room, steaks, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Carpaccio van vlees

Ingrediënten:
citroensap, gerookte ossenhaas, gorgonzola, olijfolie, peper, peterselie, roquefort, sjalotje en zout

Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filet de boeuf braisé prince Albert - Gesmoorde runderhaas gevuld met foie gras en truffel

Ingrediënten:
arrowroot, bleekselderij, boter, bruine fond, bruine saus, cognac, foie gras, gekookte ham, laurier, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor runderhaas, mousse de foie, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, truffel uit blik, ui, ver spek, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sauté de boeuf à la Bourguignonne

Ingrediënten:
bacon, beurre manié, boter, champignons, fond, gesmoorde uitjes, knoflook, mager spek, olie, peper, peterselie, rode wijn, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sauté de boeuf à la Parisienne - Gebakken runderbiefstuk in roomsaus met champignons

Ingrediënten:
boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderhaas, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Pastrami

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogd cayennepepertje, gerookte paprika, grof grijs zeezout, honing, knoflookpoeder, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, mosterdpoeder, piment, puntborst, rode peperkorrels, verse knoflook en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / hoofdgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, bloem, bospeen, bouquet garni, champignon, doorregen spek, knoflook, peper en zout, peterselie, port, rode bourgogne, runderfond, suiker, sukadestuk, ui en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rinderschulter mit Granatapfel-Mandel-Sauce / Gesmoorde runderschouder met granaatappel-amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Roastbeef mit Harissa-Remoulade und Röstkartoffeln / Rosbief met harissaremoulade en gebakken aardappelen

Ingrediënten:
bruine boter, gebakken aardappels, harissaremoulade, mild chilizout, olie en rosbief

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees