schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Jakobsschelpen met tomaat en dille

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, dille, honing, jacobsschelp, mosterd, olijfolie, sherryazijn, sojaolie en tomaat

Soort:
carpaccio/tartaar / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Garnalen met feta - garides youvetsi

Ingrediënten:
droge witte wijn, feta, garnalen, honing, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peper, suiker, tomaat, ui, verse basilicum, verse dille, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mosselen met specerijen en crème fraiche

Ingrediënten:
crème fraîche, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kurkuma, mosselen, olie, platte peterselie, sjalot, stokbrood, venkel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Pestomosselen & toast, babycourgettes, tomaatjes & erwten

Ingrediënten:
babycourgette, basilicum, doperwten, kerstomaat, mosselen, pesto, volkorenbrood en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met ananas 1 - udang nanas 1

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, garnalen, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, rode paprika, sambal oelek, verse bladselderij, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mosselen alla marinara - cozze alla marinara

Ingrediënten:
mosselen, peper en verse bladpeterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft kardinaal

Ingrediënten:
bouquet garni, cognac, double cream(1), dragon, knoflook, kreeft, olijfolie, peterselie, selderij, tomaat, tong, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Américain"

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, cognac, kreeft, olijfolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Mosselen met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, dooier, double cream(1), mosselen, peterselie, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Conchas y carambolas con leche de tigre y brotes de quinua - Sint-jakobsschelpen en sterfruit met tijgermelk en quinoakiemen

Ingrediënten:
aji limopeper, carambola, fijn zeezout, jalapeñopeper, limoensap, quinoakiemen, sint-jakobsschelpen, tijgermelk basis en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gegrilde coquilles met vinaigrette

Ingrediënten:
boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provencaalse kruiden en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Sri Lanka noedels

Ingrediënten:
michel hanssen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Oesters met bosui, sojasaus en sesamolie

Ingrediënten:
bosui, oesters, sesamolie en sojasaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gamba alla plancha

Ingrediënten:
citroensap, gamba, grof zeezout, knoflook, olijfolie en peper

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gekookte scampi met cocktailsaus

Ingrediënten:
cocktailsaus zonder mayonaise en court-bouillon

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Mouasseline van Sint-Jacobsnoten

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Oesters, gegratineerd

Ingrediënten:
beurre manié, boter, champignons, citroen, dooier, double cream(1), gruyère, muscadet, oester, paneermeel en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Basisrecept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Jus van garnalen

Ingrediënten:
garnalenkoppen, laurier, selderij, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rauwe coquilles Saint-Jacques

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, extra vergine olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rauwe mosselen

Ingrediënten:
citroen en mosselen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Djagoeng oedang (Gestoofde garnalen met maïs)

Ingrediënten:
blik maïskorrrels, citroen, garnalen, groene peper, ketjap manis, knoflook, olie en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kreeft met vanille

Ingrediënten:
boter, groentebrunoise, kreeft, kreeftenkop, olijfoliekoekjes, peper, vanille, visbouillon, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Oesters met witlof en korstjes

Ingrediënten:
azijn, bloem, broodkorst, dille, noten, oesters, olie, olijfolie, peper, spek, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gamba met groente en rijst

Ingrediënten:
droge witte wijn, gamba, groene kruiden, groentebrunoise, grof zeezout, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rijst en tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gegrilde oesters met selderij

Ingrediënten:
appel, boter, champignons, oesters, room, selderij, selderijblad en spek

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Bieslook

Ingrediënten:
bieslook en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren