schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gember-cocktail

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, cognac, gepelde grote garnalen, ketjap, knoflook, mayonaise, peterselie, room, stemgember, tabasco, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Pittige krabkoekjes - Joe's stone crab cakes

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, ei, knoflookteen, krabvlees, lente-ui, limoen, paneermeel, plantaardige olie, rode paprika, roomboter, tabasco, ui, verse peterselie, witbroodkruim en worcestersaus

Keuken:
Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang (Saté van grote garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, knoflook, pangangsaus, peper, sambal, scampi, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Bouillabaisse van garnaal met venkel

Ingrediënten:
garnalen, tomaat, venkel en venkelzaad

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Mosselen met venkel en zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, venkel en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rawon makassar (Gekruide garnalen met boontjes)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, javaanse suiker, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, olie, salam, sambal trassi, sperziebonen, ui en voorjaarsuitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang dan ketjap (Garnalensaté met ketjapsaus)

Ingrediënten:
asem, citroensap, djahé, djinten, grote noorse garnalen, ketjap manis, knoflook, olie, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bitterballen of kroketjes met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, ei, hollandse garnaal, kaas, kippenbouillon, peterselie, slagroom en vis

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Krabschelpen

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, boter, broodkruim, droge witte vermout, gele franse mosterd, krab uit blik, meel, nootmuskaat, peper, piment, pineau de charente, room, sjalot, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Langoustines sautées au mesclun - Gebakken langoustines op een bedje van gemengde salade

Ingrediënten:
basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang bandung (Garnalen met bloemkool)

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, garnalen, javaanse suiker, maïzena, olie, peper, prei, sambal oelek, selderij, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Salted Freeze Dried Lobster

Ingrediënten:
kreeftenstaart, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde garnalen in kerriesaus met tomaten - goelai oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde spaanse peper, goela djawa, hollandse garnaal, kerrie, knoflook, lombok rawit, noorse garnalen, peper, tomaat, ui, verse bladselderij, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met petehbonen - toemis oedang peteh

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, goela djawa, groene spaanse peper, knoflook, laos, noorse garnalen, peper, petehbonen, rode spaanse peper, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Oyster Stew: Oyster Escabeche and Oyster Consomme with Milk Skin, Salsify Fondant, Pickled Tapioca Pearl and Avocado Puree

Ingrediënten:
avocado, blanke groentefond, citroenmelisse, ingemaakte tapiocaparels, melkvel, mosselsap, oester consommé, oester escabeche en schorsenerenfondant

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Garnalenbuideltje met cashew-korianderpesto

Ingrediënten:
bosui, ei, filodeegvellen, frituurolie, gember, ketoembar, maïzena en roze garnalen

Keuken:
Oosters
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen en mosselfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouchot mosselen, cayennepeper, citroengras, droge witte wijn, fleur de sel, gember, korianderkorrels, pimentkorrels, prei, room, sjalotten, steranijs, wortel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Geoduck with Seawater Foam

Ingrediënten:
bosui, ijskruidblad, natriumcaseinaat, sojalecithine, mosselnat, water, witte sojasaus en zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Scallop Mochi

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde coquilles, sint-jakobsschelp, glucosesiroop, rijstbloem, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Poached Oysters

Ingrediënten:
kusshi oester en oesternat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde kreeft

Ingrediënten:
asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Halve kreeft met dragonboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, fleur de sel, kreeft en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Tomate crevettes

Ingrediënten:
eieren, grijze garnalen, mayonaise en tomaten

Soort:
schaal- en schelpdieren