schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Muhammara (Basted Grilled) Prawns with Purslane and Yoghurt Dressing - Gegrilde, met muhammarasaus ingesmeerde, garnalen met postelein en yoghurt dressing

Ingrediënten:
muhammarasaus, ongepelde grote garnalen, postelein en yoghurt dressing

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Les escargots grilles - Gegrilde slakken

Ingrediënten:
boter, grof zout en slakken

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Crevettes en terrines - Terrine van garnalen

Ingrediënten:
boter, garnalen, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte tomaat met noordzeekreukels

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, fleur de sel, kleine tomaten, knoflook, noordzeekreukels, olijfolie, peper, salie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Charlotte de saumon et salade st jacques - Charlotte van zalm gevuld met een salade van jacobsschelpen

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, coquilles, ei, gember, peterselie, tomaat, vinaigrette, vis, witlof en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gegrilde noordzeelangoustines met elixer d'Anvers en harissaboter

Ingrediënten:
boter, citroentijm, citroenzest, elixer d anvers, fleur de sel, harissa, kerstomaat, knoflook, knoflookolie, noordzee langoustines, paprikapoeder, pikante waterkers, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Noordzeegamba in kataifideeg met geitenkaas en buikspek

Ingrediënten:
arachideolie, eiwit, fleur de sel, gembermayonaise, gezouten buikspek, griekse basilicum, harde geitenkaas, kataifi, limoensap, noordzeegambas, olijfolie, piment d'espelette, rode nerf zuring en romeinse sla

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeuwse kokkels met citroengras

Ingrediënten:
chilipepertje, citroen, citroengras, gember, kerriepoeder, knoflook, kokkel, koriander, korianderbloempjes, sjalot, tomaat en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'ao mi-fen - Mihoen met krab en oesters

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, krab, oesters, prei, rijstvermicelli, sojasaus, spekvet, ui, varkensribkarbonade en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Quenelles de crustacés - Quenelles van garnelen, kreeft of krab

Ingrediënten:
garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Poached Lobster

Ingrediënten:
beurre blanc en kreeftenstaart

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shrimps palusami - GarnaIen palusami

Ingrediënten:
garnaal, kokosroom, koolblad, peper, taroblad, ui en zout

Keuken:
Samoa
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kokkels met knoflook en peterselie - coques à la façon de roz-sur-couesnon

Ingrediënten:
boter, knoflook, kokkel, oud brood, peper, sjalot en snijpeterselie

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Mosselen met knoflookroom

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, crème fraîche, knoflook, mosselen, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Bonte mantel met champignons

Ingrediënten:
bonte mantels, boter, champignons, knoflook, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Scampi met honing en gember

Ingrediënten:
bier, bloem, drituurolie, eiwitten, groene kruiden, maïzena, marinade voor scampi, mosterdpoeder, olijfolie, scampi, sinaasappel, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Mosselen met basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, marinade voor mosselen, mosselen, peterselie en slagroom

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Coquilles met mosterddressing en postelein

Ingrediënten:
sint-jakobsschelp, grove mosterd, olijfolie, postelein, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Verse mosselen bij Normandische visschotel

Ingrediënten:
droge witte wijn en mosselen

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Gegratineerde oesters met parmezaan-muntboter

Ingrediënten:
citroen, knoflook, munt, oesters, parmezaanse kaas en roomboter

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft in kerriesaus - homard au curry

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, calvados, droge witte wijn, kerriepoeder, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Moules en coquetier - Mosselen in eierdop

Ingrediënten:
bloem, citroensap, crème fraîche, eierdooier, eiwit, gistdeeg, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, saffraan, selderijstengel, tijm, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Camarones a la criolla - Creoolse garnaIen

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroensap, garnaal, groene paprika, laurier, limoensap, peper, peterselie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Dominicaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met saffraan en Sint-Jacobsschelpen

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, crème fraîche, groentebouillonblokje, kervel, knoflook, olijfolie, peper, prei, risotto, saffraan, sint-jacobsschelpen, sjalotten, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren