schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Geoduck with Seawater Foam

Ingrediënten:
bosui, ijskruidblad, natriumcaseinaat, sojalecithine, mosselnat, water, witte sojasaus en zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Scallop Mochi

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde coquilles, sint-jakobsschelp, glucosesiroop, rijstbloem, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Garnalenbuideltje met cashew-korianderpesto

Ingrediënten:
bosui, ei, filodeegvellen, frituurolie, gember, ketoembar, maïzena en roze garnalen

Keuken:
Oosters
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen en mosselfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouchot mosselen, cayennepeper, citroengras, droge witte wijn, fleur de sel, gember, korianderkorrels, pimentkorrels, prei, room, sjalotten, steranijs, wortel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Poached Oysters

Ingrediënten:
kusshi oester en oesternat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Snack of tussendoortje uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Gamba's met komkommerlotusblad

Ingrediënten:
chinese garnalen, komkommer, komkommergelei en munt

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Spot Prawn and Lotus Root Tempura with Smoked White Soy Sauce, Sea Urchin Tofu Tokyo Negi Sesame Ponzu

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eidooier, eiwit, garnalenvlees, gember, gerookte witte sojasaus, japans aardappelzetmeel, lotuswortel, moutsiroop, reuzel, rijstmeel, sake, steurgarnaal, wodka, witte sojasaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Salted Freeze Dried Lobster

Ingrediënten:
kreeftenstaart, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / voorgerecht uit De man die alles at:

GarnaIen met zout en peper

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, garnalen, knoflook, lente-ui, maïzena, rode chilipeper en zout

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Hummer mit Krustentiermayonnaise - Kreeft met schaaldierenmayonaise

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Langoustines sautées au mesclun - Gebakken langoustines op een bedje van gemengde salade

Ingrediënten:
basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Potted crab

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, foelie, geklaarde boter, krab, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Jacobsmuscheln mit Avocado - Coquilles met avocado

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Bayerische Flusskrebse - Rivierkreeftjes op zijn Beiers

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Jakobsmuscheln in der Schale gedämpft - Coquilles gestoomd in de schelp

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Austern mit scharfer Tomatensalsa - Oesters met scherpe tomatensaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Austern mit Speck - Oesters met spek

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Huitres crues - Rauwe oesters

Ingrediënten:
citroenen, ijs, oesters en zeewier

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Mosselen met pilav-rijst

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurier, mosselen, olijfolie, rijst, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Aubergines met garnalen 'Asian style'

Ingrediënten:
aubergine, garnalen en gember

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Gamberoni in sale - Grote garnalen in zout

Ingrediënten:
ansjovisfilet, garnaal, kappertjes, knoflook en munt

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sint-Jakobsschelp uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, courgette, extra vierge olijfolie, gember, parmezaanse kaas, peper, sint-jakobsschelpen, tijm en witte ui

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Oesters met kerrie - ostriche calde al curry

Ingrediënten:
boter, eierdooier, kerrie, oester, peper, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Garnalen in zoete saus - gamberi in salsa dolceforte

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, cognac, droge witte wijn, geconcentreerde visbouillon, kaneel, laurierblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, prei, garnaal, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren