schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Courgette, gaar met krabsalade en zalmeitjes

Ingrediënten:
courgette, kappertjes, krab en zalmeitjes

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Krab fu-yung

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, knoflook, krab, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Rivierkreeft, gegratineerd

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, champignons, court-bouillon, kreeftboter, rivierkreeft, room en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Soepje van garnalen, champignons en lente-uitjes

Ingrediënten:
champignons, garnalen, lente-ui en sojasaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen met spinazie - moules aux épinards

Ingrediënten:
brood, melk, mosselen, olijfolie, peper, spinazie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Rivierkreeft Bordelaise

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, dragon, laurier, melk, peterselie, rivierkreeft, tijm, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft, gegratineerd "Catharine"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, double cream, kreeft, olijfolie, saffraan, sauce américaine, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Reuzengamba's met tomaten en kruidensaus

Ingrediënten:
basilicum, koriander, peterselie, reuzengamba's en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Udang bumbu goreng - Gekruide gebakken garnaIen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, garnaal, gember, ketoembar, knoflook, olie, peper, sambal manis, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Elzasser slakken madame Maigret

Ingrediënten:
anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Krab cake

Ingrediënten:
bieslook, eidooier, koriander, krab, maïzena, minimaiskolf en olie

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Mouclade

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, citroen, eierdooier, groentebouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, peterselie, room, saffraan, sjalot, venkelzaad, visbouillon, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pa pao hsin fan - Rijst met verse krab

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bamboespruiten, bouillon, gedroogde chinese paddestoelen, gekookte ham, gember, hollandse garnalen, kleefrijst, krab, lente-ui, pinda's, sherry, spekvet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Scalloped oysters - Oesters uit de oven met broodkruim

Ingrediënten:
boter, creamcrackers, nootmuskaat, oesters, peper, slagroom, tabasco, wit broodkruim en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Marinated Geoduck Young Ginger Shiso

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, japanse komkommer, japans gerookt zout, lente-ui, limoensap, rijstazijn, shisoblad, usukuchi shoyu sojasaus en zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Bincho-Tan-Grilled Sea Cucumber Maitake Mushroom Shisito Pepper,

Ingrediënten:
frituurvet, matsutake, japanse peperplant, shisito-peper, yuzu kosho en zeekomkommer

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mosselen, feta en dille

Ingrediënten:
feta, groene paprika, kerstomaat, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, verse dille en witte wijn

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Scampi's met rijke tomatensaus

Ingrediënten:
scampi, tomaat en gedroogde tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Lentezult

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, ei, garnalen, tabasco, verse gemengde kruiden, water, witte gelatine, witte wijn, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank 1 notitie

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Mosselen met curry op de grill

Ingrediënten:
mosselen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Coquilles Saint-Jacques à la Landaise

Ingrediënten:
boter, coquille, peper, pijnboompitten, plantaardige olie, snijpeterselie, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Meli-Melo van schelpen en schaaldieren

Ingrediënten:
gamba's, knoflook, langoustines, lente-ui, paprika, schelpen en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Thaise vissaus

Ingrediënten:
thaise vissaus en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Oesters met mierikswortel, citrus en Elixer d'Anvers

Ingrediënten:
citroenzest, elixer d anvers, mierikswortel, oesters, piment d'espelette en volle yoghurt

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren