schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, gekookte garnalen, gele of rode paprika, krop ijsbergsla, mayonaise, romaatjes, tl tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Garnalen met gebakken paddenstoelen en witlof

Ingrediënten:
garnalen, paddenstoelen en witlof

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Gratin de crevettes - Gegratineerde garnaIen

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, crème fraîche, eidooier, garnaal, gruyère, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Binte Biloehoeta (Garnalen met maïs en tomaat in kruidige saus met kokos)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, gedroogde rawit, javaanse suiker, ketjap asin, kokos, maïskorrels, peper, tomaten, ui en voorjaarsuitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken met laser of knoflook

Ingrediënten:
asafoetida, liquamen, melk, olie, peper, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 2

Ingrediënten:
meel, melk, slakken en water

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Carpaccio van langoustines met hete sesamzaadolie

Ingrediënten:
langoustines

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 1

Ingrediënten:
melk, oenogarum, olie, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Garnalen met truffel en knolselderspaghetti

Ingrediënten:
garnalen, knolselderij en truffelschilfers

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie

Ingrediënten:
sint-jakobsvruchten en veldsla

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Langoest ‘Grenada style’

Ingrediënten:
gember, knoflook, langoest, sjalot en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn pure keuken 2

Recept uit Mijn pure keuken 2:

Mosselen met een kruidenvinaigrette

Ingrediënten:
koriander en mosselen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Aziatisch soepje van paddenstoelen met garnalen

Ingrediënten:
citroengras, garnalen, gember, kokosmelk, paddenstoelen en scampi

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng taotjo met garnalen en tahoe

Ingrediënten:
garnalen, knoflook, laos, paprika, salam, suiker, tahoe, taotjo, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gekookt

Ingrediënten:
azijn, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Thai Crab Miang: Puffed Crab Crackers and Marinated Crab Salad with Frozen Pomelo, Tamarind pasta, Crab Oil, Miang Paste and Miang Syrup

Ingrediënten:
betelblad, pompelmoes, gemarineerde krab salade, gepofte krabcrackers, krabolie, miangpasta, miangsiroop en tamarindepasta

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met witloof

Ingrediënten:
bloem, honing, kalfsfond, olijfolie, peper, room, sherryazijn, sint-jakobsvruchten, veldsla, vetstof, witloof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Scheermessen of mesheften met lente-ui en snijbiet

Ingrediënten:
bieslook, droge witte wijn, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, scheermessen, sjalot en snijbiet

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met knoflook

Ingrediënten:
bloem, citroen, knoflook, peper, peterselie, sint-jakobsvruchten, vetstof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Garnelan-sesampakketjes met taugé voor 2 personen

Ingrediënten:
bloem, champignons, eidooier, garnalen, gemberwortel, olie, pepers, sesamzaad, sojasaus, taugé, uiezout, vijfkruidenpoeder en voorjaarsui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Moules Marinièress / Mosselen op z'n Frans

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, mosselen, peper, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met een vinaigrette van saffraan, basilicum en tomaten

Ingrediënten:
basilicum, knoflookteen, olijfolie, peper, rode wijnazijn, saffraan, sint-jakobsvruchten, tomaten en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Moules sauce poulette / Mosselen met Poulettesaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, eidooier, knoflook, mosselen, peper, peterselie, sjalotten en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rivierkreeftjes met asperges

Ingrediënten:
boter, groene asperges, peper, rivierkreeftjes, room, vetstof, visbouillon, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren