schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Mosselen marinera

Ingrediënten:
citroen, kurkuma, mosselen, paprika, tomaat en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen op zeemanswijze

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, mosselen, peper, peterselie, sjalotjes, tijm, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang coeka moster (Garnalen met boontjes en maïs in zure mosterdsaus)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, kruidenazijn, gemberwortel, javaanse suiker, maïskorrels, maïzena, mosterd, peper, sperziebonen, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Reuzengarnalen met courgette

Ingrediënten:
citroen, courgette, kerriepoeder, knoflook, olijfolie, peper, reuzengarnalen, room, saffraan, vermout, visbouillon, zout en zure room

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Moules au beurre d'escargots/moules à la Provençale - Gegratineerde mosselen met kruidenboter

Ingrediënten:
boter, knoflook, lente-ui, mosselen, paneermeel, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Courgetteslierten met krab

Ingrediënten:
bladpeterselie, courgette, krab, lente-ui, mayonaise en pijnboompitten

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen op Oosterse wijze

Ingrediënten:
chilipeper, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-uitjes, limoenen, mosselen, peper, room, vissaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Karidesli pilav - Rijst met garnalen

Ingrediënten:
boter, citroen, rijst, garnaal, knoflook, komijnpoeder, peterselie, saffraan, selderij, suiker, tomaten, ui, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang goreng asem (Eenvoudig gebakken garnalen)

Ingrediënten:
asem, boter, garnalen en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Royale van koraal

Ingrediënten:
agar-agar, koraal van kreeft, mascarpone, peper, schaaldierenfond en zeeegels

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Garnalencroquetten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, garnaal, knoflook, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Schelpdieren met tomatensaus en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, tomaat, knoflook, peper, schelpen en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in witte wijn - moules marinières

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, muscadet, peper, sjalot, snijpeterselie, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoenen - les baisers

Ingrediënten:
arachideolie, eierdooier, knoflook, olijfolie, spinazie, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen met tomaten

Ingrediënten:
knoflook, mosselen, olijfolie, oregano, rozemarijn, tijm, tomaten en uien

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gekookte mosselen

Ingrediënten:
laurier, mosselen, peper, peterselie, prei, selder, tijm, uien en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen met safraanroomsaus

Ingrediënten:
laurier, mosselen, peper, room, saffraanpoeder en tijm

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Oesters à la meunière

Ingrediënten:
bloem, citroen, oesters, peterselie, toastjes en vetstof

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen van Sint-Anneke

Ingrediënten:
beurre manié, bieslook, groene selderij, kervel, lavas, mosselen, peper, peterselie, tijm, uien, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mosselen met witte wijn

Ingrediënten:
knoflook, laurier, mosselen, peper, peterselie, sjalotjes, tijm, ui, vetstof en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Oesters met schuimwijn

Ingrediënten:
eierdooiers, oesters, peper, peterselie, room, schuimwijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Oesters met spinazie en peultjes

Ingrediënten:
citroenen, oesters, peper, peultjes, room, spinazie en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Gevulde avocado met rivierkreeft

Ingrediënten:
avocado, paprika en rivierkreeft

Soort:
schaal- en schelpdieren