schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gegeleerde langoustines

Ingrediënten:
artisjokbodem uit blik, champignons uit blik, citroensap, gelatine, kreeft uit blik, langoustines, slagroom, suiker, witte peper, witte wijn, wortel en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Sint-jakobsvruchten met gember en knoflook

Ingrediënten:
lente-ui, sesamzaad, sint-jakobsvruchten, sla en sojasaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mosselen met groene paprika - cozze con peperoni verdi

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, mosselen, olijfolie, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Mosselen met lente-uitjes en een mayonaise-mosterdsausje

Ingrediënten:
lente-ui, mayonaise, mosselen en mosterd

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Grote garnalen met rucola - manzzancolle alla rucola

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, reuzengarnalen, rucola en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Bieslook

Ingrediënten:
bieslook en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Blue Curaçao

Ingrediënten:
blue curaçao en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Rivierkreeftjes

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde chilipeper, karwij, maïskiemolie, peper, yabbies en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Mouasseline van Sint-Jacobsnoten

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Oesters à la Venitienne

Ingrediënten:
bieslook, boter, oesters, parmezaanse kaas, peper en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rauwe mosselen

Ingrediënten:
citroen en mosselen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rauwe coquilles Saint-Jacques

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, extra vergine olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Basisrecept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Jus van garnalen

Ingrediënten:
garnalenkoppen, laurier, selderij, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Snack of tussendoortje uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Tartine de bouquets / Boterham met steurgarnalen

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, fleur de sel, peper en steurgarnalen

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kreefteballetjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, garum, kreeft, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Recept uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Bigorneaux / Alikruken

Ingrediënten:
alikruken, grof zout, peper, ui, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde zeeëgel

Ingrediënten:
ansjovispasta, extra vergine olijfolie, honing, krieleieren, laurier, peper en zeeegels

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Les fruits de mer / Zeebanket

Ingrediënten:
aioli, alikruiken, amandes, boerenbrood, boter, citroen, gezouten boter, grijze garnalen, groene kruidenmayonaise, kreeft, langoustines, mayonaise, noordzeekrab, oesters, peper, praires, roggebrood, roze garnalen, sjalotazijn, spaanse mosselen, venusschelpen en wulken

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Recept uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Bulots / Wulken

Ingrediënten:
grof zout, pastis, peper, ui, water, wortel en wulken

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte mosselen

Ingrediënten:
bonenkruid, garum van ansjovis, komijnzaad, mosselen, passum, prei, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte langoest

Ingrediënten:
water, langoest en saus voor langoest en sprinkhaankreeft

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Langzaam gegaarde grote garnalen met prei en kaviaar

Ingrediënten:
calamondin-crème, crème van krabvlees, kaviaar, ongepelde grote garnalen, prei en viooltjes

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Carpaccio van Santa Barbara garnaal, schaaldieren-espuma en koritander

Ingrediënten:
citroengel, citrus-korianderolie, korianderbloemen, schuim van krabpoten, spot garnalen en voorgerecht

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / voorgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Coquilles Saint-Jacques roties / Gegrilde coquilles

Ingrediënten:
bieslook, boter, coquilles, fleur de sel, kerriepoeder, kervel en peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren