schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sint-Jakobsschelpen a la plancha (met saus naar keuze)

Ingrediënten:
olijfolie en sint-jakobsschelp

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnalen, tamarinde en groene chilipeper

Ingrediënten:
boter, gedroogde tamarindepeul, groene chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, steurgarnaal, suiker en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karides - Garnalen

Ingrediënten:
feta, gepelde grote garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, suiker, ui, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Midye pilavi - Mosselen met rijst

Ingrediënten:
ingelegde gember, mossel, rijst, olijfolie, rozijnen, runderbouillon, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Kruidentagliatelle met garnalenspiesen

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroen, fettuccine, gedroogde chilipeper, gedroogde pasta, knoflook, linguine, olijfolie, rozemarijn, rucola, steurgarnaal, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shrimps sous vide

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Mosselen in witte wijn met linguine

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, gedroogde pasta, knoflook, linguine, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met witloof en garnalen

Ingrediënten:
garnalen, peper, peterselie, room, sint-jakobsvruchten, vetstof, witlof, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Mousseline de homard - Kreefttimbaaltje

Ingrediënten:
boter, cognac, kreeft, kreeftensaus, noilly prat, peper, peperkorrels, sjalot, slagroom, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Queues de langoustines sautées aux trois poivrons - Gebakken langoustinestaartjes met paprika

Ingrediënten:
boter, gele paprika, groene paprika, langoustines, peper, rode paprika, veldsla en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met kaassaus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, cayennepeper, citroenmelisse, gemalen kaas, nootmuskaat, peper, peterselie, sint-jakobsvruchten, tomaat, vetstof, visbouillon en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gerookte zalm, kaviaar, oesters, peper, room, sint-jakobsvruchten, visbouillon en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Courgettebloemen gevuld met reuzengarnalen

Ingrediënten:
appel, citroen, courgettebloemen, kerriepoeder, kervel, knoflook, peper, reuzengarnalen, room, roze garnalen, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, ui, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Coquilles saint-Jacques sur un lit de poireaux - Sint Jakobsschelpen op een bedje van prei

Ingrediënten:
beurre blanc, bieslook, boter, kerstomaat, kervel, peper, prei, sint-jakobsschelpen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng godok I (gekruide boontjes en garnalen)

Ingrediënten:
boontjes, garnalen, groene lomboks, knoflook, laos, olie, petehbonen, rode lomboks, santen, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met prei

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, cognac, peper, preiwit, room, sint-jakobsvruchten, vetstof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Krabtortelinni

Ingrediënten:
boter, citroen, dragon, knoflook, krabbenvlees, olijfolie, rode chilipeper, sjalot, vers pastadeeg, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Oosterscheldekreeft met gestoofde groenten

Ingrediënten:
bosui, boter, court-bouillon, droge witte wijn, kreeft, olie, peterselie, venkelzaad, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kerang (gekruide mosselen)

Ingrediënten:
knoflook, laos, mosselen, nootmuskaat, peper, prei, sambal oelek, selderij, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang dan ketjap (Garnalensaté met ketjapsaus)

Ingrediënten:
asem, citroensap, djahé, djinten, grote noorse garnalen, ketjap manis, knoflook, olie, sambal oelek en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang (Saté van grote garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, knoflook, pangangsaus, peper, sambal, scampi, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde mosselen op Istanbulse wijze

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren