schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gebakken oesters in gekruide wijnsaus

Ingrediënten:
gekruide wijnsaus en oesters

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Langoustine

Ingrediënten:
beurre blanc, bieslook, gefermenteerde knolselderij, kool, langoustines en tapioca

Keuken:
Zweeds / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Oesters met drie dressings

Ingrediënten:
ijsblokjes, mieriksworteldressing, oesters, rode wijnazijndressing en tabasco-citroendressing

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / voorgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hollandse garnalencocktail met grapefruit-cocktailsaus

Ingrediënten:
ei, grapefruit, hollandse garnalen, ketchup, kropsla, milde mosterd, olijfolie, slagroom, tabasco, whisky en worcestershiresaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Japanse oesters gegratineerd in wittewijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, japanse oester, jonge kaas, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Rivierkreeft in eigen jus

Ingrediënten:
peterselie, rivierkreeft, sjalot, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / hoofdgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Provençaalse gemarineerde mosselen

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, citroen, mossel, soepgroenten, tijm en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Saus van Parmezaanse kaas met monniksbaard, mosselenen gedroogde madeliefjes

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde madelief, limoensap, monniksbaard, mosselen en parmezaan-roomsaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Oesters

Ingrediënten:
appel, foreleitjes, oesters, vloeibaar stikstof en zeewier

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise mosselen

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoen, mosselen, nam pla en rode peper

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Oysters with Mignonette Air

Ingrediënten:
mignonette-schuim, oester, sherryazijn, sjalot, sojalecithine, water, witte balsamicoazijn en zeewierazijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Homard Thermidor - Kreeft thermidor, in de schaal gegratineerd

Ingrediënten:
boter, cognac, kreeft, gruyère, parmezaanse kaas en sauce thermidor

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Mosselen

Ingrediënten:
groen van lente-ui, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peterseliestengels, tijm, venkel, venkelgroen, witte wijn en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Makanan Laut - Oesters met gel van citroengras en kokoscrème

Ingrediënten:
citroengrasgel, haringkaviaar, kokoscrème, limoen en oesters

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh - Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh - Sambal goreng garnalen met petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, garnaal, javaanse suiker, knoflook, kokoscrème, laoswortel, petehbonen, plantaardige olie, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalotten, tamarinde, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
citroenrasp, langoustines en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding mosselen

Ingrediënten:
mosselen en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Oesters in een korstgebakje met cantharellen

Ingrediënten:
bladerdeegbakjes, bloem, cantharellen, groentebouillon, kervel, melk, oesters, peper, room, sjalotje, vetstof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gekookte mosselen

Ingrediënten:
droge witte wijn, lente-ui, mosselen, peper, peterselie en sjalot

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Vongole

Ingrediënten:
gedroogde pasta, knoflook, kokkels, linguine, olijfolie, rozemarijn, spaghetti, suiker, tomatenpassata, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met garnalen - adobo I

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ebi, gedroogde garnalen, knoflook, kruidenazijn, laurierblad, limoensap, noorse garnalen, peper, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

In bouillon van kombu geserveerde en gepocheerde kabeljauwfilet, verpakt in wakame, met een garnituur van kokkels, scheermessen en een suikerspin van visdraadwier op zeeuwse asperges

Ingrediënten:
asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren