schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Shrimp Cocktail: Steamed Live Spot Prawn with Passion Fruit Brown Butter Fluid Gel, Passion Fruit Soy Sauce Vinaigrette, Sous Vide Baby Beet and Pressure-Cooked Sesame Seeds

Ingrediënten:
gestoomde levende amerikaanse garnalen, limoenzest, mierikswortel, munt, sesamzaad, passiefruit bruine boter vloeibare gel, passiefruit sojasaussvinaigrette, babybietjes en taai passievrucht-leer

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Spot Prawns with Foie Gras Nage

Ingrediënten:
anijshop, appel, pink lady, bruine groentefond, garnaal, kervel, limoensap, lychee, geroosterde pindas, propyleenglycolalginaat, rauwe foie-gras, witte miso en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous vide Braised Snails

Ingrediënten:
blanke kippenfond, bourgondische slak uit blik, laurier, tijm, wortel, zoete ui en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Ricard"

Ingrediënten:
eidooier, double cream, kreeft, ricard en slakkenboter

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Uni with Whipped Tofu and Tapioca

Ingrediënten:
appelsap, eidooierpoeder, kroepoek, gepofte rijst, sesamzaad, bonito, nori zeewierpoeder, suiker, vlierbloesemsiroop, water, xanthaangom, yuzukosho, yuzusap, zachte tofu, zee-egeltongetjes, zout en zwarte tapiocaparels

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Moules à la poulette - Mosselen poulette

Ingrediënten:
bloem, boter, champignonsteeltjes, citroensap, droge witte wijn, eidooier, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Strandgapers met zuring

Ingrediënten:
azijn, boter, chilipoeder, crème fraîche, knoflook, olie, olijfolie, peper, schelpdieren, sinaasappelsap, strandgapers, ui, winterpostelein, witte wijn, zout en zuringblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Trio von Muscheln - Trio van mosselen, venusschelpen en scheermessen

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Indische mosselen

Ingrediënten:
amandelen, banaan, engelse kerrie, mayonaise, mosselen uit blik, paprikapoeder, pistaches, room, stemgember en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Abalone "Mexicana"

Ingrediënten:
abalone uit blik, azijn, groene paprika, kappertjes, knoflook, mayonaise, olie, paprikapoeder, tabasco, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus, zout, zoute augurk en zure augurk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Verse mosselen zoals men ze in Napels eet

Ingrediënten:
citroensap, dragon, mosselen, olie, peper en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Slaatje van kreeft

Ingrediënten:
kerstomaat en kreeft

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen met pastis en venkel

Ingrediënten:
boter, bouchot mosselen, komijnzaad, pastis de marseille, sjalot, tijmsaus, venkelknol, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

St Jacobsschelpdieren

Ingrediënten:
citroenschil, coquilles, kerrie, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peperkorrels, sjalot, tomatenpuree, ui, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Oesters in grapefruit

Ingrediënten:
grapefruits, grapefruitsap, japanse oesters uit blik, rode paprika uit pot, room, selderijknol, suiker, tabasco, tomatenketchup, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Coquilles met witte peper en paprika-kokossaus

Ingrediënten:
coquilles, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, thaise vissaus, turkse paprikapasta en witte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Slaatje met garnalen, zalm en boontjes

Ingrediënten:
boontjes, garnalen en zalm

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Lentelangoustines

Ingrediënten:
bieslook, citroenmelisse, citroensap, citroenschil, dille, dragon, groene peper, kwark, langoustines, laurier, peperkorrels, suiker, waterkers en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Langoustinestaarten

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, ei, langoustinestaarten, mierikswortel, mosterd, olie, tabasco, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Rivierkreeft met kaviaarcrème

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, kaviaar, mayonaise, rivierkreeftjes en room

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Prawn-lekkernij

Ingrediënten:
andijvie, blauwe druiven, cayennepeper, chilisaus, citroensap, cognac, gamba's, mayonaise en room

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Zeeslakken

Ingrediënten:
chorizo, groene chilipeper, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tomatensaus, witte wijn, wulken en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Recept uit Mijn Pure Keuken:

Garnalen met gepureerde bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, garnalen en raketsla

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mosselen in witte wijn

Ingrediënten:
champignons uit blik, citroensap, citroenschil, dille, mosselen uit blik, peterselie, selderiezout, suiker, tomaten, ui, witte peper en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren