schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, gekookte garnalen, gele of rode paprika, krop ijsbergsla, mayonaise, romaatjes, tl tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mosselen met specerijen en crème fraiche

Ingrediënten:
crème fraîche, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kurkuma, mosselen, olie, platte peterselie, sjalot, stokbrood, venkel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gekookte alilruiken

Ingrediënten:
alikruiken, boter, knolselderijloof, peper, prei, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Krab met avocado - granchio con avocado

Ingrediënten:
avocado, boter, citroensap, cocktailsaus, krab uit blik, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Mosselen in wijn-roomsaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, eidooier, foelie, knolselderij, laurier, mosselen, prei, slagroom, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Rivierkreeft met vocht van geroosterde kop

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, dilleolie, dilleschermen, dillezaad, druivenpitolie, rivierkreeft, tijm, water, waterkers en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gekookte steenkrab met zeewier

Ingrediënten:
bladgelatine, citroen, crème fraîche, gedroogde dulse, gelatineblaadjes, kelp, mayonaise, mierikswortelsap, minispinazie, raapzaadolie, steenkrab, water, witte wijn, yoghurtwei, zeeraket en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Plakjes noordkromp en prei

Ingrediënten:
alikruiken, boter, citroensap, dilleolie, dilletakjes, druivenpitolie, karnemelk, knoflook, muurpeper, noordkrompen, prei, sjalot, witte wijn, zeeraket, zout en zoutmelde

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Mosselen met mosterdsaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye tava - Mosselen à la Bosporus met tamara

Ingrediënten:
citroensap, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen, gemarineerd op een stokje met een tomaatje

Ingrediënten:
bladpeterselie, garnalen, lente-ui, olijven en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen op grof zeezout

Ingrediënten:
garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Oost-indische kers met gesmoorde slakken

Ingrediënten:
crème fraîche, knoflook, lievevrouwebedstro, mayonaise, mosterd, Oost-Indische kers bloemen, peterselie, slakken en witte wijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Diner / voorgerecht uit Anatolië:

Kangurmali tarak - In limon gemarineerde sint-Jakobsschelpen met kangoeroepastirma

Ingrediënten:
dragon, fenegriekpoeder, fijne kristalsuiker, grof zout, kangoeroefilet, knoflook, komijnpoeder, limoensap, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, pekmez, raki, scherp paprikapoeder, sint jakobsschelpen, venkelpoeder en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen met boontjes en zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, boontjes, garnalen en sla

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Changurro con alubias - Cantabrisch wit krabvlees met witte bonen

Ingrediënten:
aardappel, arrocinabonen, boter, cognac, groene paprika, pimenton dulce, planchadabonen, prei, tomatensofrito, ui, wit krabvlees, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Long jing xia ren - Geroerbakte garnalen met longtingthee

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chinkiangazijn, eiwit, gepelde rauwe garnalen, groene thee, longjingthee, rode rijstazijn, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

You bao xia - In olie ontplofte garnalen

Ingrediënten:
bakolie, chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, gember, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, lichte sojasaus, rode rijstazijn en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeekreeft uit de oven met corailsaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, kervel, kreeftencorail, peper, peterselie, zeekreeft en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegratineerde oesters met Sancerre

Ingrediënten:
beurre blanc met sancerre, oesters, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Sint-Jacobsschelpen op de manier van Barbara

Ingrediënten:
beurre blanc, russische kaviaar en sint-jacobsschelpen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Coquilles met mosterddressing en postelein

Ingrediënten:
coqquilles, grove mosterd, olijfolie, postelein, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Kibbeling van garnalen met basilicum-limoenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bruisend mineraalwater, ei, frituurolie, garnalen, limoen, mosterd, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Oesters met sjalotbalsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, oesters, rucola en sjalot

Soort:
schaal- en schelpdieren