schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Oyster Escabeche

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, laurier, limoensap, olijfolie, virginia oester, witte wijnazijn en zoete ui

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gebakken wulken

Ingrediënten:
knoflook, olie, peterseliewortelloof, ui, witte wijn en wulken

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Gemischtes Hummer-Cassoulet / Gemengde kreeftstoofpot

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Coquilles met witte boontjes, kervel en pecannoten

Ingrediënten:
boter, coquilles, dragon, kervel, olijfolie, pecannoten, peterselie en witte bonen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Oesters met curry

Ingrediënten:
boter, champagne, citroensap, kerrie, oesters, room, sjalot, spinazie en visfumet

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Scampi fritti

Ingrediënten:
broodkruim, eiwit, frituurolie, scampi, tartaarsaus en tomaten-basilicumcoulis

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gekookte scampi

Ingrediënten:
court-bouillon, mayonaise en scampi

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Scampi met curry

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, droge witte wijn, kerrie, kervel, knoflook, kokosmelk, kokosschilfers, laurier, peper, room, scampi, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Steamed Live Spot Prawn

Ingrediënten:
levende white spot garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye tava - Mosselen à la Bosporus met tamara

Ingrediënten:
citroensap, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Krab met avocado - granchio con avocado

Ingrediënten:
avocado, boter, citroensap, cocktailsaus, krab uit blik, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Garnalen met ananascurry

Ingrediënten:
ananas, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, garnalen, gedroogde garnalenpasta, olie, rode pepers, sjalot, turmeriek, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Oesters, gegratineerd

Ingrediënten:
beurre manié, boter, champignons, citroen, eidooier, double cream, gruyère, muscadet, oester, paneermeel en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Spaghetti alle Vongole with Clam Juice, Bagna Cauda Consommé, Brown Butter-poached Garlic, Walnut Clam Marmalade, Parsley Foam and Stuffed Clams

Ingrediënten:
bagna cauda consommé, mossel, knoflook, mosseljus, peterselie, spaghetti en walnoot-mosselmarmelade

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pikante garnalen met kokos

Ingrediënten:
boter, chinese wijn, curryblaadjes, frituurolie, garnalen, knoflook, kokosrasp, lichte sojasaus, pepertjes, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mosselen met mayonaise - cozze alla crema

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, mayonaise, mosselen, olijfolie, peper, tomaat en verse basilicum

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Krab met zwarte peper

Ingrediënten:
boter, curryblaadjes, donkere sojasaus, frituurolie, gedroogde garnalen, gezouten sojabonen, groene pepertjes, knoflook, krab, oestersaus, rode pepertjes, sjalotten, suiker en zwarte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gekookte kreeft

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, cocktailsaus, kropsla, laurier, lavas, mayonaise, peperkorrels, selderij, tijm, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en langoustine

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en scampi

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gekookte alilruiken

Ingrediënten:
alikruiken, boter, knolselderijloof, peper, prei, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kreeft à l'Américaine (oorsponkelijk l'armoricaine)

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, dragon, droge witte wijn, koraal van kreeft, kreeft, noedels, olijfolie, peterselie, rijst, sjalot, tomaten, tomatenpuree en visfumet

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kreeft in de oven

Ingrediënten:
beurre blanc, boter, champagne, droge witte wijn, groene kruiden, kreeft, peper, sjalot, stoofvocht en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Puffed Crab Crackers

Ingrediënten:
frituurvet, garnalen, krabvlees, schaaldierenbouillon, tapiocazetmeel, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren