schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, gekookte garnalen, gele of rode paprika, krop ijsbergsla, mayonaise, romaatjes, tl tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gebakken wulken

Ingrediënten:
knoflook, olie, peterseliewortelloof, ui, witte wijn en wulken

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Coquilles met witte boontjes, kervel en pecannoten

Ingrediënten:
boter, coquilles, dragon, kervel, olijfolie, pecannoten, peterselie en witte bonen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Rivierkreeft met vocht van geroosterde kop

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, dilleolie, dilleschermen, dillezaad, druivenpitolie, rivierkreeft, tijm, water, waterkers en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Gemischtes Hummer-Cassoulet / Gemengde kreeftstoofpot

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Oost-indische kers met gesmoorde slakken

Ingrediënten:
crème fraîche, knoflook, lievevrouwebedstro, mayonaise, mosterd, Oost-Indische kers bloemen, peterselie, slakken en witte wijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeuwse kokkels met citroengras

Ingrediënten:
chilipepertje, citroen, citroengras, gember, kerriepoeder, knoflook, kokkel, koriander, korianderbloempjes, sjalot, tomaat en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Kreeft

Ingrediënten:
kreeft, rivierkreeftjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Garnalen met mierikswortel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, garnalen, mierikswortel, peterselie, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Schotel zeeproducten

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, champignons uit blik, exotic-relish, gekookte garnalen uit blik, gerookte mosselen uit blik, gerookte oesters uit blik, kreeftenvlees uit blik, kruidenremoulade, mayonaise, mixed pickles, mosselen uit blik en sla

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Zeekreeft met dillecrème

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, kreeft, mayonaise, room en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Quenelle aux huitres - Visquenelles met oesters

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, lente-ui, mengsel voor visquenelles, oesters, peper, sjalot, vis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen op grof zeezout

Ingrediënten:
garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Mosselen met cashewnotensaus

Ingrediënten:
lente-ui en mosselen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen met boontjes en zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, boontjes, garnalen en sla

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen, gemarineerd op een stokje met een tomaatje

Ingrediënten:
bladpeterselie, garnalen, lente-ui, olijven en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Provence:

Mosselen à la marinière basisrecept

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Lentesalade met garnalen

Ingrediënten:
aspergetips, erwtenscheuten, grijze garnalen en peultjes

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Krabmousse

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, citroensap, krabconsommé, mayonaise, slagroom, tabasco, water, wit krabvlees, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Coquilles in bacon

Ingrediënten:
bacon, coquilles en transglutaminase (activa®)

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Canapé's met kruidige garnalenworstjes met chili-mangosalsa

Ingrediënten:
cayennepeper, chili-mangosalsa, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, mango, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft kardinaal

Ingrediënten:
bouquet garni, cognac, double cream, dragon, knoflook, kreeft, olijfolie, peterselie, selderij, tomaat, tong, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Américain"

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, cognac, kreeft, olijfolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Mosselen met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, eidooier, double cream, mosselen, peterselie, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Recept uit Dit is geen kookboek:

Scheermessen

Ingrediënten:
peterselie en scheermessen

Soort:
schaal- en schelpdieren