schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, gekookte garnalen, gele of rode paprika, krop ijsbergsla, mayonaise, romaatjes, tl tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mosselen met specerijen en crème fraiche

Ingrediënten:
crème fraîche, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kurkuma, mosselen, olie, platte peterselie, sjalot, stokbrood, venkel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zoete garnalen, zee-egels en kustplanten

Ingrediënten:
bieslookbloemen, dilleolie, garnalen, lepelblad, melk, mosterdbloemen, room, roomse kervelbloemen, schapenzuring, schorrenzoutgras, sint-janskruid, water, zee-egels, zeekoolbloemen, zeerakket, zout en zoutmelde

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / hoofdgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Provençaalse gemarineerde mosselen

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, citroen, mossel, soepgroenten, tijm en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gebakken mosselen in de schelp

Ingrediënten:
00-bloem, bakzout, bleekselderij, druivenpitolie, eidooier, inktvisseninkt, lavas, mosselen, mosselschelpen, peterselie, waterijs en wijnazijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Moleculair koken:

Canapé's met coquilles in bacon

Ingrediënten:
bacon, coquilles, toast en transglutaminase (activa®)

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Krabmousse met mango en dressing van grove mosterd

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, citroensap, dressing van grove mosterd, krabconsommé, mango, mayonaise, slagroom, tabasco, water, wit krabvlees, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen, gemarineerd op een stokje met een tomaatje

Ingrediënten:
bladpeterselie, garnalen, lente-ui, olijven en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen met boontjes en zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, boontjes, garnalen en sla

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Garnalen op grof zeezout

Ingrediënten:
garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Kruidige garnalenworstjes met rode Thai-curry en kokosrijst

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, kokosrijst, rode thaise currypasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Scheermessen met sint-jansui en blauwgeaderde geitenkaas

Ingrediënten:
blauwgeaderde geitenkaas, bosui, boter, droge witte wijn, olie, peper, scheermessen, sint-jansui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Garnalen met tomaten en rode peper

Ingrediënten:
brood, extra vergine olijfolie, knoflook, ongepelde rauwe garnalen, peterselie, pruimtomaten in blik, rode peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Garnalenkoekjes

Ingrediënten:
basilicum, currypasta, gamba's, garnalen, gember, knoflook, lente-ui, rodekool en scampi

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kadayif karides - Krokante garnalen met muhammarasaus

Ingrediënten:
ghee, jumbogarnalen, kadayifdeeg, muhammarasaus, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken garnalen - oedang goreng

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, jumbogarnalen, reuzengamba's, tijgergarnaal en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Grote garnalen met ras el hanout en groenten

Ingrediënten:
garnalen, room, spinazie en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Garnalen koekjes - mireng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gemberwortelpoeder, hollandse garnalen, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, olie, rijstebloem, sjalot, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Krabsalade

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, crème fraîche, ei, gedroogde bladpeterselie, krabpoten, limoenrasp, limoensap, peper, sjalot, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Sint-jakobsvruchten met zeekraal

Ingrediënten:
boter, krulpeterselie, limoen, sint-jakobsvruchten, sjalot, wijn, witte en zeekraal

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde noordzeekrab met mayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, court-bouillon, ei, krabben, mayonaise, mierikswortel en mosterd

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Garnalen met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
garnalen, lente-ui en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Waterzooi met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, court-bouillon, kip, peper, peterselie, prei, rivierkreeftjes, saffraan, slagroom, witlof, witte wijn, witvis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsiang yiu kuo lung hsia - Kantonese kreeft

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, groene lenteui, kippenbouillon, knoflook, kreeft, maïzena, peper, sojasaus, suiker, ui, varkensfricandeau, ve-tsin, zonnebloemolie, zout en zwarte gefermenteerde bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Mosselen met prei

Ingrediënten:
arachideolie, gemberwortelpoeder, kerrie, knoflook, maïzena, mosselen, prei, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
schaal- en schelpdieren