schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, gekookte garnalen, gele of rode paprika, krop ijsbergsla, mayonaise, romaatjes, tl tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Venusschelpen in een soepje van sojasaus, gember en knoflook

Ingrediënten:
gember, limoen, sojasaus en venusschelpen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang sapoedi (Gebakken ballen van garnalengehakt)

Ingrediënten:
aardappel, djahé, ei, garnalen, melk, nootmuskaat, pepers, prei en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Grijze garnalen met guacamole

Ingrediënten:
avocado en garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gegratineerde langouste

Ingrediënten:
hollandaisesaus, langoest, langoestcorai, langoustlever en olijfolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gegratineerde oesters

Ingrediënten:
cayennepeper, champagne, grof zeezout, hollandaisesaus, kaviaar, oesternat, oesters, peterselie, slagroom, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Moules à l'escargot

Ingrediënten:
bieslook, bieslookbloemen, boter, bronzen venkel, broodkruim, citroen, dille, knoflook, mossel, natuurazijn, noilly prat, parmezaanse kaas, peterselie, room, roomse kervel, selderij, sjalot, tijm, ui en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Gamba's in sherry

Ingrediënten:
chinese garnalen, olijfolie, sherry, tabasco, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sint-Jakobsschelpen a la plancha (met saus naar keuze)

Ingrediënten:
olijfolie en sint-jakobsschelp

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Slakken, fijne peterselie en gentiaancrème

Ingrediënten:
agar-agar, boter, gentiaancrème, knoflookpuree, peper, peterseliejus, bladpeterselie, sjalot, slakken, sojalethicine en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Coquilles met parmezaanemulsie en oesterbladkroon, groene asperges, matcha-wasabischuim

Ingrediënten:
coquilles, gevogeltefond, gezouten boter, groene asperges, matcha-wasabischuim, oesterblad, parmezaanse kaas, peper, slagroom en tobiko

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis oedang dan peteh (Garnalen met petehbonen)

Ingrediënten:
garnalen, groene lomboks, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, peper, petehbonen, rode lomboks, salam, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Abalone met chinese champignons

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, ijsbergsla, lente-uien, maïsolie, medium dry sherry, oestersaus, shaoxing wijn, sojaolie, suiker en zeeoren uit blik

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Langoustines, kort gegrild met zachte tomaten

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, langoustines en tomaat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang manis/asin (Gebakken steurgarnalen in zoetzure saus)

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, ketjap manis, keto, knoflook, laos, maïzena, peper, steurgarnalen, ui, ve-tsin en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Mouclade

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, citroen, eierdooier, groentebouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, peterselie, room, saffraan, sjalot, venkelzaad, visbouillon, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang special (Saté van grote garnalen)

Ingrediënten:
broccoli, citroen, knoflook, steurgarnalen en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crab and Ginger Marble

Ingrediënten:
activa® rm, bieslook, gember, gestoomd krabvlees, sesamoliepoeder en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in Wijn- en roomsaus - mouclade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kerriepoeder, laurierblad, mosselen, muscadet, sjalot, slagroom, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gefrituurde steurgarnalen uit Kanton

Ingrediënten:
gember, groene spaanse peper, knoflook, lente-uien, maïsolie, saus voor steurgarnalen, sojaolie, steurgarnalen en zeezout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in room - moules à la crème

Ingrediënten:
crème fraîche, droge cider, eierdooier, mosselen, peper, sjalot, slagroom, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules marinières - Mosselen van de zeeman

Ingrediënten:
boter, mosselen, peper, bladpeterselie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules à la Portugaise - Portugese mosselen

Ingrediënten:
chorizo, knoflook, koriander, mosselen, olijfolie, peper, bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules Normandes - Mosselen Normandie

Ingrediënten:
appel, boter, calvados, kleine champignons, mager spek, mosselen, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren