schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Moules marinière

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, knoflook, laurierblad, mossel, peper, room, tijm, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Saus van Parmezaanse kaas met monniksbaard, mosselenen gedroogde madeliefjes

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde madelief, limoensap, monniksbaard, mosselen en parmezaan-roomsaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Bitterballen van Hollandse garnalen in gedroogd-zewewierkorst

Ingrediënten:
aonori-ko zeewiervlokken, bloem, citroensap, eidooier, eiwit, fijne paneermeel, garnalenbouillon, ongepelde hollandse garnalen, panko, roomboter, slagroom en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Prawn cocktail-tartelettes

Ingrediënten:
bieslook, bosui, cayennepeper, citroen, citroensap, cognac, filodeeg, gerookt paprikapoeder, little gem, mayonaise, roomboter, steurgarnalen, tabasco en tomatenketchup

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht uit NAJAT:

Envelopjes met zeekreeft en dragon

Ingrediënten:
artisjokbladeren, azijn, bananenbladeren, bieslook, boter, chilipeper, citroen, dragon, knoflook, kreeftenbouillon, sjalotten, vijgenbladeren, visbouillon, water, zeekreeft en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Lunch uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Witlof-oesterzwamsalade met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
azijn, bosui, cherrytomaten, dille, hollandse garnalen, komkommer, little gem, oesterzwammen, olijfolie, peper, witlof en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Diner / voorgerecht uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Hartige no-bake cheesecake met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
citroen, doperwten, hazelnoten, hollandse garnalen, knoflook, meergranencrackers, peper, roomboter, slagroom, tuinkers, roomkaas en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Homard aux aromates - Kreeft gekookt in wijn met kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, gekookte kreeft voor homard thermidor, kervel, kookvocht van kreeft, peterselie en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Basilicum

Ingrediënten:
basilicum en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Krokant loempiavel met krab en roomkaas

Ingrediënten:
krabvlees, loempiavellen, mayonaise, panko, sojasaus, roomkaas en wasabipasta

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Garnalencocktail

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, dille, gerookte garnalen, madeira, mayonaise, peterselie, sla, tomatenketchup en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Toast met oesters

Ingrediënten:
boter, kaneel, knoflook, marjolein, oesters, oestervocht, peper, pepermunt, stokbrood en toast

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeekreeft uit de oven met corailsaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, kervel, kreeftencorail, peper, peterselie, zeekreeft en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Garnalen met kaffirlimoen in citroengrasboullon

Ingrediënten:
cederappel, citroengras, djeroek poeroet, garnalen, gember, heldere schaaldierenbouillon, kaffirlimoen, timutpeperkorrels en yuzu

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Balsamico-azijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Gamba's in kadayifdeeg met chilisaus

Ingrediënten:
gamba's, kadayifdeeg, roomboter en zoete chilisaus

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Snack of tussendoortje uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Gefrituurde Hollandse garnalen met mosterdpoeder

Ingrediënten:
frituurolie, mosterd, ongepelde hollandse garnalen en tuinkers

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Gegrilde witte asperges met kamille en kreeftolie

Ingrediënten:
asperges, kamille en kreeftolie

Keuken:
Internationaal / Deens
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Pétoncle

Ingrediënten:
petoncles

Keuken:
Canadees / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Moules à la marinière 2 - Mosselen gekookt met wijn, kruiden en broodkruim

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, laurier, mosselen, oud witbroodkruim, peper, peterselie, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Story on a Plate:

Zee-egel en sinaasappeljam-toast

Ingrediënten:
boter, brioche, kombu, sinaasappel-icing en zee-egelkuit

Keuken:
Internationaal / Australisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Lunch uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Gegrilde knolselderij met frisse beurre blanc en Hollandse garnalen

Ingrediënten:
basilicum, boter, cress, droge witte wijn, hollandse garnalen, kervel, knolselderij, kookroom, laurier, peper, bladpeterselie, sjalot, tijm, waterkers, witte balsamicoazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kreeftenschuim in tomaten

Ingrediënten:
kreeft uit blik, paprikapoeder, peterselie, room, sla, tomaten, vleeskruiden en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Lunch uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Zilte bietensalade met mierikswortel en Hollandse garnalen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, chioggiabiet, gele biet, hollandse garnalen, honing, laurier, mierikswortelsaus, rode biet, witte balsamicoazijn, witte biet, zeekraal, zout en zure room

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren