schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Cong you ge li - Tapijtschelpen met lente-uiolie

Ingrediënten:
bakolie, gember, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn en tapijtschelpen

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ge li dun dan - Custard met verse schelpdieren

Ingrediënten:
donkere sojasaus, ei, gember, lente-ui, shaoxingwijn en tapijtschelpen

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

You bao xia - In olie ontplofte garnalen

Ingrediënten:
bakolie, chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, gember, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, lichte sojasaus, rode rijstazijn en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Grijze garnalen met bloemkool

Ingrediënten:
amandel, bloemkool en garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kreeft

Ingrediënten:
kreeft

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Clams met slakkenboter

Ingrediënten:
boter, clams, knoflook, peterselie, sjalotjes, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Long jing xia ren - Geroerbakte garnalen met longtingthee

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chinkiangazijn, eiwit, gepelde rauwe garnalen, groene thee, longjingthee, rode rijstazijn, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelentatar in knuspriger Teighülle mit petersilien-Minze-Sauce - Garnalentartaar in knapperige deegkorst met peterselie-muntsaus

Ingrediënten:
brikdeeg, dille, eiwit, gember, knoflook, koriander, olie, peper, peterselie-muntsaus, reuzengarnalen en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Beignets van langoustinestaartjes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, citroen, gembersap, langoustinestaarten, sojasaus en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Kibbeling van garnalen met basilicum-limoenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bruisend mineraalwater, ei, frituurolie, garnalen, limoen, mosterd, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Mosselsnack

Ingrediënten:
beschuitkruim, broodkruim, citroen, knoflook, mosselen, olijfolie, parmezaanse kaas en peterselie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gegrilde coquilles met vinaigrette

Ingrediënten:
boter, coquilles, kervel, olie, peper, prei, provençaalse kruiden en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Oesters met sjalotbalsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, oesters, rucola en sjalot

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Weinbergschnecken im Flädle-rand - Wijnbergslakkenragout in een rand van hartige pannenkoek

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Gambas al ajillo - Grote garnalen met knoflook en chilipeper

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gedroogde chilivlokken, gedroogde guindillapaprika, knoflook, langoustines, peterselie, tijgergarnalen en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Garbanzos con almejas - Kikkererwten met venusschelpen

Ingrediënten:
kikkererwten uit blik, peterselie, rode visbouillon, suiker, tomatensofrito, venusschelpen en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gegratineerde mosselen met herfstbock

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, crème fraîche, herfstbock, knoflook, mosselen, oude schapenkaas, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gebakken mosselen in de schelp

Ingrediënten:
00-bloem, bakzout, bleekselderij, druivenpitolie, eidooier, inktvisseninkt, lavas, mosselen, mosselschelpen, peterselie, waterijs en wijnazijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Schelpdieren

Ingrediënten:
knoflook, maïsolie, mosselen, peper, rozemarijn, scheermessen, tapijtschelpen, tijm en witte wijn

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 6, scheermessen met citroen

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ingelegde groene guindillapaprika, ingelegde groenten, ingelegde knoflook en scheermessen in blik

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Linguine, zee-egel en broccolimerg

Ingrediënten:
broccoli, doperwten, fleur de sel, geel raapje, linguine, parmezaanse kaas, peper, rucola, zee-egels en zoute kappertjes

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte

Dranken / drinken uit Die neue Lust auf Gemüse, 44 grüne Rezepte:

Gurken-Wasabi-Shooter mit knusprigem Kaisergranat - Shot van komkommer en wasabi met krokante langoustine

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Gamba's, avocado, granny smith en bleekselderij

Ingrediënten:
avocado, avocado-wasabimayonaise, bleekselderij, citroensap, gamba, granny smith appel, granny smith, granny smithgelei, olijfolie, selderijjus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren