Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Tomaten

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Een boek van Ryland Peters & Small en Jenny Linford

We hebben 74 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Tomaten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol
Rauw in salades, als een scherpe salsa, gekookt in een rijke saus, uit de oven, zongedroogd... hoe je tomaten ook eet, geen enkel ander ingrediënt is zo veelzijdig. Ontdek meer over deze sappige vrucht en haar toepassingsmogelijkheden. Jenny Linford vertelt het verhaal van de tomaat, van oorsprong tot heden, en laat zien welke variëteiten en zaden er zijn, inclusief oude rassen. Ook geeft ze praktische tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten.
Haar passie voor de unieke smaak van de tomaat deelt ze in meer dan 75 recepten vanuit de hele wereld, zowel klassieke als nieuwe.
* 75 makkelijke recepten met tomaten
* Tomaten zijn gezond, overal goed verkrijgbaar en erg lekker
* Met informatie over variëteiten en zaden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tomaten

Een greep uit de 74 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, boerenbrood, extra vergine olijfolie, gele of rode paprika, kappertjes, rijpe tomaten, rode ui, rodewijnazijn, suiker, teen knoflook, tl zout, versgemalen zwarte peper en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Griekse vis met tomaten uit de oven

Ingrediënten:
droge witte wijn, gehakt, gladde peterselie, olijfolie, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, witvis en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Mexicaanse rode rijst

Ingrediënten:
diepvriesdoperwten, gehakt, groentebouillon, kippenbouillon, langkorrelige rijst, rode chilipeper, teen knoflook, tomaten, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch / rijst / gevogelte
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Pittige rode tomatenchutney

Ingrediënten:
gehakt, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels, moesappels, rijpe tomaten, rode chilipeper, suiker, sultanarozijnen, tenen knoflook, tl zout, uien, wittewijnazijn en wortel

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Auberginelasagne

Ingrediënten:
aubergines, g bloem, g boter, gehakt, lasagnevellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, teen knoflook, tomaten, ui, verse basilicumblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Gegrilde forelfilets met sauce vierge

Ingrediënten:
boter, dragonblaadjes, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, verse basilicumblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Harissasardines met tomatensalade

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gehakt, karwijzaad, rijpe tomaten, rode chilipeper, rodewijnazijn, sardines, teen knoflook, tl gemalen koriander, tomatensalade, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Groene tomatenchutney

Ingrediënten:
aleppo-pepervlokken, groene tomaten, kaneelstokje, klokhuis, kruidnagels, lichtbruine suiker, moesappels, pimentbessen, sultanarozijnen, tl zout, uien, wittewijnazijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Gehaktballen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
cm verse gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, rijst, rundergehakt, tenen knoflook, tl gemalen komijn, tl gemalen koriander, tl gemalen kurkuma, tl zout, tomaten, ui en versgemalen zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tajine van eend, honing en abrikozen

Ingrediënten:
eendenbouten, gedroogde abrikozen, gehakte verse koriander, gemberpoeder, heldere honing, kaneelstokje, olijfolie, tl gemalen koriander, tomaten, uien, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Maisbrood met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, eieren, el suiker, g boter, maismeel, tl bakpoeder, tl zout, verse rozemarijnblaadjes, volle melk en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
vegetarisch / brood en banket
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Siciliaanse tomatenpesto

Ingrediënten:
basilicum, blanke amandelen, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, rijpe tomaten, teen knoflook, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Focaccia met kerstomaten en olijven

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, grof zeezout, instantgist, kerstomaten, lauw water, suiker, takjes verse tijm, tl zout, witbroodmeel en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch / brood en banket
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Bruschetta met kerstomaten

Ingrediënten:
baguette, balsamicoazijn, olijfolie, teen knoflook, tomaten, verse basilicumblaadjes, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Brunch uit Tomaten:

Tunesische eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gehakte verse koriander, harissa, olijfolie, rode paprika, teen knoflook, tl gemalen komijn, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch / eiergerecht
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomaten in crème fraîche

Ingrediënten:
gladde peterselie, olijfolie, rijpe tomaten, sjalot, takje verse tijm, teen knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenfattoush

Ingrediënten:
citroen, gemalen sumak, gladde peterselie, komkommer, lente-ui, olie, radijsjes, tomaten en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Brunch / bijgerecht uit Tomaten:

Gebakken groene tomaten

Ingrediënten:
ei, el maizena, g boter, groene tomaten, olijfolie, takje verse tijm, tomatenketchup, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomaten-pompoensoep

Ingrediënten:
boterpompoen, gehakt, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, rijpe tomaten, sinaasappel, takjes verse tijm, teen knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Toon alle 74 recepten in dit boek