Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Tomaten

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Een boek van Ryland Peters & Small en Jenny Linford

We hebben 74 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Tomaten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol
Rauw in salades, als een scherpe salsa, gekookt in een rijke saus, uit de oven, zongedroogd... hoe je tomaten ook eet, geen enkel ander ingrediënt is zo veelzijdig. Ontdek meer over deze sappige vrucht en haar toepassingsmogelijkheden. Jenny Linford vertelt het verhaal van de tomaat, van oorsprong tot heden, en laat zien welke variëteiten en zaden er zijn, inclusief oude rassen. Ook geeft ze praktische tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten.
Haar passie voor de unieke smaak van de tomaat deelt ze in meer dan 75 recepten vanuit de hele wereld, zowel klassieke als nieuwe.
* 75 makkelijke recepten met tomaten
* Tomaten zijn gezond, overal goed verkrijgbaar en erg lekker
* Met informatie over variëteiten en zaden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tomaten

Een greep uit de 74 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / voorgerecht uit Tomaten:

Groenetomaten-zuringsoep

Ingrediënten:
bouillon, g boter, groene tomaten, sjalot, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zout en zuring

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Tomaten:

Gemengde tomaten-venkelsalade

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemengde tomaten, geschaafde amandelen, paprikapoeder, venkelknol, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, boerenbrood, extra vergine olijfolie, gele of rode paprika, kappertjes, rijpe tomaten, rode ui, rodewijnazijn, suiker, teen knoflook, tl zout, versgemalen zwarte peper en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Spinazie-tomatensoufflé

Ingrediënten:
eieren, eiwit, g bloem, g boter, kleine ui, laurierblad, muskaat, olijfolie, rijpe tomaten, tomatenpuree, verse spinazie, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Pizza met drie soorten tomaten

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, instantgist, kerstomaten, kristalsuiker, lauw water, mozzarella, olijfolie, passata, tl zout, tomaten, verse basilicumblaadjes en witbroodmeel

Soort:
pizza
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch uit Tomaten:

Tomatengratin met bacon

Ingrediënten:
broodkruimels, gedroogde oregano, gehakt, geraspte parmezaanse kaas, olijfolie, plakken bacon, sjalot, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, g boter, geraspte parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, rijpe tomaten, risottorijst, sjalot, stengel bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Spareribs met tomaat en gember

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, cm verse gemberwortel, donkere sojasaus, el bruine suiker, gehakt, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sherry, tenen knoflook, tomatenpuree en uien

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Thaise tomatensalade

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, courgette, kerstomaten, limoen, pinda’s, rijstazijn, sugarsnaps, thaise vissaus, wortel en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Patatas bravas

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, olijfolie, romatomaten, scherp paprikapoeder, sherryazijn, sjalot, teen knoflook, vastkokende aardappels, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / amuse uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, g boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, tl zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tajine van eend, honing en abrikozen

Ingrediënten:
eendenbouten, gedroogde abrikozen, gehakte verse koriander, gemberpoeder, heldere honing, kaneelstokje, olijfolie, tl gemalen koriander, tomaten, uien, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Tomatencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, donkerbruine suiker, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, tl gemalen kurkuma, tomaten, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Provençaalse gevulde tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gehakt, geraspte parmezaanse kaas, gladde peterselie, olijfolie, sjalot, teen knoflook, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper, vleestomaten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituren / vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Pan Catalan

Ingrediënten:
boerenbrood, extra vergine olijfolie, serranoham, teen knoflook, tomaten, vlees en zout

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Lunch / avondmaal uit Tomaten:

Macaroni met kaas en tomaten

Ingrediënten:
broodkruimels, cheddar, g bloem, g boter, kerstomaten, laurierblad, macaroni, nootmuskaat, olijfolie, penne, sjalot, tomatenblokjes uit blik, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch / pasta
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemberpoeder, kruidnagels, mosterdpoeder, passata, peper, selderijzaad, steranijs, tl zout en wittewijnazijn

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch / couscous, bulgur
Toon alle 74 recepten in dit boek