Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Tomaten

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Een boek van Ryland Peters & Small en Jenny Linford

We hebben 74 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Tomaten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol
Rauw in salades, als een scherpe salsa, gekookt in een rijke saus, uit de oven, zongedroogd… hoe je tomaten ook eet, geen enkel ander ingrediënt is zo veelzijdig. Ontdek meer over deze sappige vrucht en haar toepassingsmogelijkheden. Jenny Linford vertelt het verhaal van de tomaat, van oorsprong tot heden, en laat zien welke variëteiten en zaden er zijn, inclusief oude rassen. Ook geeft ze praktische tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten.
Haar passie voor de unieke smaak van de tomaat deelt ze in meer dan 75 recepten vanuit de hele wereld, zowel klassieke als nieuwe.
* 75 makkelijke recepten met tomaten
* Tomaten zijn gezond, overal goed verkrijgbaar en erg lekker
* Met informatie over variëteiten en zaden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tomaten

Een greep uit de 74 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Griekse vis met tomaten uit de oven

Ingrediënten:
droge witte wijn, gehakt, gladde peterselie, olijfolie, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, witvis en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomaten-venkelbroodjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eieren, fijne tafelsuiker, g boter, instantgist, olie, tl zout, tomatenpuree, venkelzaad en volle melk

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, g boter, geraspte parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, rijpe tomaten, risottorijst, sjalot, stengel bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, g boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, tl zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Tomaten- fetamuffins

Ingrediënten:
boter, eieren, feta, gedroogde oregano, tl bakpoeder, tl zout, tomaten, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Siciliaanse tomatenpesto

Ingrediënten:
basilicum, blanke amandelen, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, rijpe tomaten, teen knoflook, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Thaise tomatensalade

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, courgette, kerstomaten, limoen, pinda’s, rijstazijn, sugarsnaps, thaise vissaus, wortel en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Maisbrood met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, eieren, el suiker, g boter, maismeel, tl bakpoeder, tl zout, verse rozemarijnblaadjes, volle melk en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tonijnsteaks met misotomaten

Ingrediënten:
bruine misopasta, kerstomaten, mirin, olijfolie, suiker, tonijnsteaks, verse gember, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Thaise tomatenjam

Ingrediënten:
citroengras, donkerbruine suiker, fijne tafelsuiker, gemberwortel, rode chilipeper, teen knoflook, thaise vissaus en tomaten

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Brunch / bijgerecht uit Tomaten:

Gebakken groene tomaten

Ingrediënten:
ei, el maizena, g boter, groene tomaten, olijfolie, takje verse tijm, tomatenketchup, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Puylinzen in salie-tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, puylinzen, salieblaadjes, scheut rode wijn, stengel bleekselderij, tomaten uit blik, vlees, worsten, wortel, zout en zwarte peper

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenpilav met amandelen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geschaafde amandelen, kaneelstokje, kardemompeulen, sjalot, tomatenpuree, verse koriander en zout

Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tajine van eend, honing en abrikozen

Ingrediënten:
eendenbouten, gedroogde abrikozen, gehakte verse koriander, gemberpoeder, heldere honing, kaneelstokje, olijfolie, tl gemalen koriander, tomaten, uien, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Tomaten:

Gemengde tomaten-venkelsalade

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemengde tomaten, geschaafde amandelen, paprikapoeder, venkelknol, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, g boter, olijfolie, reuzel, teen knoflook, tl bakpoeder, tl gemalen komijn, tl zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituren / vis
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Spinazie-tomatensoufflé

Ingrediënten:
eieren, eiwit, g bloem, g boter, kleine ui, laurierblad, muskaat, olijfolie, rijpe tomaten, tomatenpuree, verse spinazie, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Toon alle 74 recepten in dit boek