Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Tomaten

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Een boek van Jenny Linford en Ryland Peters & Small

We hebben 74 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Tomaten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol
Rauw in salades, als een scherpe salsa, gekookt in een rijke saus, uit de oven, zongedroogd… hoe je tomaten ook eet, geen enkel ander ingrediënt is zo veelzijdig. Ontdek meer over deze sappige vrucht en haar toepassingsmogelijkheden. Jenny Linford vertelt het verhaal van de tomaat, van oorsprong tot heden, en laat zien welke variëteiten en zaden er zijn, inclusief oude rassen. Ook geeft ze praktische tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten.
Haar passie voor de unieke smaak van de tomaat deelt ze in meer dan 75 recepten vanuit de hele wereld, zowel klassieke als nieuwe.
* 75 makkelijke recepten met tomaten
* Tomaten zijn gezond, overal goed verkrijgbaar en erg lekker
* Met informatie over variëteiten en zaden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tomaten

Een greep uit de 74 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Brunch / bijgerecht uit Tomaten:

Gebakken groene tomaten

Ingrediënten:
ei, el maizena, g boter, groene tomaten, olijfolie, takje verse tijm, tomatenketchup, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomaten-venkelbroodjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eieren, fijne tafelsuiker, g boter, instantgist, olie, tl zout, tomatenpuree, venkelzaad en volle melk

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Pittige rode tomatenchutney

Ingrediënten:
gehakt, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels, moesappels, rijpe tomaten, rode chilipeper, suiker, sultanarozijnen, tenen knoflook, tl zout, uien, wittewijnazijn en wortel

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch uit Tomaten:

Tomatengratin met bacon

Ingrediënten:
broodkruimels, gedroogde oregano, gehakt, geraspte parmezaanse kaas, olijfolie, plakken bacon, sjalot, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenpilav met amandelen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geschaafde amandelen, kaneelstokje, kardemompeulen, sjalot, tomatenpuree, verse koriander en zout

Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / voorgerecht uit Tomaten:

Pappa al pomodoro

Ingrediënten:
bosje vers basilicum, extra vergine olijfolie, heet water, passata, rijpe tomaten, tenen knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / amuse uit Tomaten:

Romataartjes

Ingrediënten:
bloem, dragonblaadjes, eidooiers, g boter, romaatjes, versgemalen zwarte peper, zachte geitenkaas, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Puylinzen in salie-tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, puylinzen, salieblaadjes, scheut rode wijn, stengel bleekselderij, tomaten uit blik, vlees, worsten, wortel, zout en zwarte peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / avondmaal uit Tomaten:

Zomerse tomatentaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, rijpe tomaten, tapenade, verse basilicumblaadjes, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Polenta puttanesca

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, gedroogde chilipepers, gedroogde oregano, gehakt, gladde peterselie, instantpolenta, kappertjes, olijfolie, teen knoflook, tomaten uit blik en versgemalen zwarte peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / voorgerecht uit Tomaten:

Groenetomaten-zuringsoep

Ingrediënten:
bouillon, g boter, groene tomaten, sjalot, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zout en zuring

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Pizza met drie soorten tomaten

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, instantgist, kerstomaten, kristalsuiker, lauw water, mozzarella, olijfolie, passata, tl zout, tomaten, verse basilicumblaadjes en witbroodmeel

Soort:
pizza
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Patatas bravas

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, olijfolie, romatomaten, scherp paprikapoeder, sherryazijn, sjalot, teen knoflook, vastkokende aardappels, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Griekse vis met tomaten uit de oven

Ingrediënten:
droge witte wijn, gehakt, gladde peterselie, olijfolie, tenen knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, witvis en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, gekookte garnalen, gele of rode paprika, krop ijsbergsla, mayonaise, romaatjes, tl tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Pan Catalan

Ingrediënten:
boerenbrood, extra vergine olijfolie, serranoham, teen knoflook, tomaten, vlees en zout

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Hoofdgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Spareribs met tomaat en gember

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, cm verse gemberwortel, donkere sojasaus, el bruine suiker, gehakt, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sherry, tenen knoflook, tomatenpuree en uien

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Kachumber

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, komijnzaad, komkommer, sjalot, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, boerenbrood, extra vergine olijfolie, gele of rode paprika, kappertjes, rijpe tomaten, rode ui, rodewijnazijn, suiker, teen knoflook, tl zout, versgemalen zwarte peper en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Toon alle 74 recepten in dit boek