Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten, flespompoen en tahin

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, flespompoen, frituurolie, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, kaneel, kikkererwten, nigellazaad, olijfolie, rode ui, tahin en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tortilla met spinazie en jamón

Ingrediënten:
ei, boter, jamón, olijfolie, oregano, scharrelei en spinazie

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Bicicleta

Ingrediënten:
campari, ijsblokjes, sinaasappel en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas van klipvis

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, bacalao, bladpeterselie, citroen, klipvisfilet, laurierblad, rode ui, volle melk, water en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Courgette tortilla

Ingrediënten:
ei, citroenrasp, courgette, jamón, knoflook, olijfolie, scharrelei en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Broodjes met groene olijven en walnoten

Ingrediënten:
citroensap, deeg voor moritobroodjes, extra vergine olijfolie, groene olijven zonder pit, korianderzaad, suiker, verse bladpeterselie en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Butifarra, witte bonen en alioli

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, blik cannellinibonen, butifarra, extra vergine olijfolie, gedroogde witte cannellinibonen, knoflook, laurierblad, verse bladpeterselie en witte bonen

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde paddenstoelen - setas aliñadas

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, jamón ibérico, knoflook, oesterzwam, oregano, paddestoel, rode uien, rode wijnazijn, suiker, verse bladpeterselie en wilde paddestoelen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh (tweede versie)

Ingrediënten:
gekruide labneh, knoflook, nigellazaad, olijfolie, rode chilipeper, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sperziebonen, tomaten en kaneelyoghurt

Ingrediënten:
baharat, bosui, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, laurierblad, olijfolie, piment, sperziebonen, suiker, verse koriander, water, witte wijn en zoete tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeekat, kikkererwten en chiliolie

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fino sherry, kikkererwten, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijlinktvis, rode chilipeper, rode ui, selderijstengel, tomaat, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, witte wijn, wortel en zeekat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tuinbonen met jamón

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, jamón, jamón ibérico, verse munt en verse tuinbonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - winter

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, granaatappeldressing, granaatappelpitten, jonge venkelknol, kaneel, knoflook, radicchio, roodlof, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten en zout

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamstajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, saffraandraadjes, ui en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, birds-eye chilipeper, knoflook, koolzaadolie, laurierblad, olijfolie, pimentón dulce, pimenton picante, rawit, rode wijn, suiker, tomaten uit blik, verse rozemarijn, verse tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pijlinktvis, kapperappel en tomaat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Fino lacuesta

Ingrediënten:
fino sherry, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo, manzanilla-sherry, oranjebitter en sinaasappelschil

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Toon alle 181 recepten in dit boek