Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Boquerón, kapperappel en piquillopeper

Ingrediënten:
bladpeterselie, boquerones, extra vergine olijfolie, kapperappel, piquillopeper en verse ansjovis in azijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / basisrecept uit Morito:

Chiliolie

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie en rode chilipeper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bietjes, amandelen en munt

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, granaatappeldressing, granaatappelpitten, marcona amandelen, verse munt en zomerbieten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sherry-botersaus

Ingrediënten:
boter, fino sherry, laurierblad, sherryazijn, suiker en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas de jamón

Ingrediënten:
ei, bloem, boter, broodkruim, jamón, kipfilet, kippenbouillon, nootmuskaat, paneermeel, peper, plantaardige olie, scharrelei, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Kardemomwodka

Ingrediënten:
groene kardemompeulen en wodka

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Schaaldierenbouillon

Ingrediënten:
citroentijm, cognac, laurierblad, prei, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, ui, venkelzaad, verse tijm, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Erwtjes, jamón en anijszaad

Ingrediënten:
anijslikeur, bosui, doperwtjes, groen anijszaad, groentebouillon, jamón ibérico, knoflook, laurierblad, olijfolie, ouzo, rode ui, venkelzaad, verse munt, verse tijm, water en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / peulvruchten / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Platbrood, lever en komijn

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, chilivlokken, citroensap, kalfslever, komijnzaad, pikant paprikapoeder, pitabroodje, platbrood, rode ui, rodewijnazijn, suiker, verse munt, verse peterselie en verse rode chilipeper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mosselen, garnalen en chorizo

Ingrediënten:
chiliolie, fino sherry, harissa, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, steurgarnaal, suiker, verse bladpeterselie en verse chorizo

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pijlinktvis, kapperappel en tomaat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamstajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, saffraandraadjes, ui en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Tahinyoghurt

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt en tahin

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Rabarber-dragonsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, jonge rabarber en verse dragon

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Broodjes met inktvisinkt

Ingrediënten:
deeg voor moritobroodjes en inktvisinkt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotenbaklava

Ingrediënten:
citroenschil, filodeegvellen, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kruidnagel, gezouten boter, kaneel, kaneelstokje, kardemompeul, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil, walnoten, water, wit broodkruim en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

PX-ijs

Ingrediënten:
kaneelstokje, scharrelei, sherry pedro ximenez, slagroom, sultanarozijnen, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 181 recepten in dit boek