Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: 'The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.'. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

'Een toegankelijke Ottolenghi.' - Jonah Freud, de Kookboekhandel

'Moro's stoere kleine zusje.' - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Fino lacuesta

Ingrediënten:
finosherry, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo, manzanilla-sherry, oranjebitter en sinaasappelschil

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pastirma

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, fenegriekzaad, gedroogde rode chilipeper, gemalen fenegriekzaad, gemalen korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / marinades / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Witte knoflooksaus

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, jonge knoflook, knoflook, verse roomkaas, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch / sauzen, dips & dressings / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Brandada van klipvis en tomaat (montadito)

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, ciabatta, extra vergine olijfolie, gerookte schelvis, kerstomaat, klipvis, knoflook, laurierblad, moritobroodje, suiker, verse bladpeterselie, volle melk en witte ui

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / tapas - mezze / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Tahinyoghurt

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt en tahin

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / sauzen, dips & dressings
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Cocktails / drinken / aperitief uit Morito:

Gin-tonic

Ingrediënten:
citroenschil, tonic en xoriguer-gin

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kuku met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
biologisch ei, bosui, griekse yoghurt, groene asperge, labneh, olijfolie, scharrelei, sinaasappelrasp, verse dille, verse doperwten, verse munt, verse roomkaas en verse tuinbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zoetzuur PX-varkensvlees

Ingrediënten:
buikspek, fijn zeezout, knoflook, laurierblad, sherryazijn, sherry pedro ximenez, ui, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Scheermessen en salpicón

Ingrediënten:
chorizo, extra vergine olijfolie, groene paprika, kerstomaat, komkommer, mosselen, olijfolie, paprika, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, rodewijnazijn, scheermessen, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / tapas - mezze / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Ontbijt / brunch / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Huevos rotos

Ingrediënten:
aardappel, biologisch ei, chorizo, groene paprika, knoflook, olijfolie, pimentón dulce, rode paprika, scharrelei, spaanse ui, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / eiergerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde vis - pescaíto frito

Ingrediënten:
alioli, babyinktvis, bloem, citroen, fijn griesmeel van harde tarwe, bloem, mul, olijfolie, pijlinktvis, puntillitas, semola rimacinata, sumak, verse ansjovis, vis en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
frituren / tapas - mezze / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Nagerecht / drinken uit Morito:

PX espresso martini

Ingrediënten:
espresso, koffiebonen, sherry pedro ximenez en wodka

Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Erwtjes, jamón en anijszaad

Ingrediënten:
anijslikeur, bosui, doperwtjes, groen anijszaad, groentebouillon, jamón ibérico, knoflook, laurierblad, olijfolie, ouzo, rode ui, venkelzaad, verse munt, verse tijm, water en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / peulvruchten / groentegerecht / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnalen, spinazie en harissa

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, harissa, spinazie, steurgarnaal, suiker en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tapas - mezze / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Negroni

Ingrediënten:
campari, citroenschil, ijsblokjes, lacuesta vermut rojo, oranjebitter, sinaasappelschil en xoriguer-gin

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier sezoenen - lente

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, doperwtjes, extra vergine olijfolie, gemalen kaneel, groene asperge, knoflook, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, verse tuinbonen en zure pruimen

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous, bulgur / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kiptajine met ingelegde citroen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, gemalen korianderzaad, groene olijven zonder pit, ingelegde citroenschil, kaneel, knoflook, komijnzaad, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, scharrelkippenpoot, spaanse ui, verse koriander en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, pijnboompitten, rozijnen en saffraan

Ingrediënten:
bloemkol, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, spaanse ui, ui en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groentegerecht / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - zomer

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, knoflook, komkommer, verse bladpeterselie en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / couscous, bulgur / tapas - mezze
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Bittersinaasappel-botersaus

Ingrediënten:
boter, citroen, laurierblad, sap van bittersinaasappels, sinaasappel, sinaasappelrasp, suiker, verse tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / warme sauzen
Toon alle 181 recepten in dit boek