Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept / lunchgerecht uit Morito:

Moritomerguez

Ingrediënten:
dunne natuurdarm, fijn zout, karwij, korianderpoeder, gemalen venkelzaad, kaneel, knoflook, lamsschouder, mariakaakje, mild paprikapoeder, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rundervet, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Morito:

Gözleme met prei en feta

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, deeg, bloem, boter, chilipoeder, chilivlokken, deeg, feta, gemalen komijn, olijfolie, oregano, prei en verse munt

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / quiche / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Moritopolitan

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, granaatappelsap, granaatappelsiroop, ijsblokjes, rozenblaadjes, rozenwater, suikersiroop en zuurbessenwodka

Keuken:
Mediterraans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Patatas aliñadas

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, groene paprika, pimentón dulce, rode ui, rodewijnazijn, suiker, vastkokende aardappel en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mosselen, garnalen en chorizo

Ingrediënten:
chiliolie, fino sherry, harissa, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, steurgarnaal, suiker, verse bladpeterselie en verse chorizo

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, maïzena, scharreleidooier, sinaasappelschil, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Spinazie-venkel-kruidenpastei

Ingrediënten:
ei, bloem, bosui, feta, olijfolie, prei, rode ui, scharrelei, sesamzaad, spinazie, venkelknol, venkelzaad, verse dille, verse munt en water

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sherry-botersaus

Ingrediënten:
boter, fino sherry, laurierblad, sherryazijn, suiker en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamstajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, saffraandraadjes, ui en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Makreelkebab, walnoten en chilipeper

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, ingelegde chilipeper, karwijzaad, knoflook, makreelfilet, melk, pitabroodje, platbrood, rode chilipeper, tahin, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten, water, witte kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotencake

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, grove polenta, kaneel, nootmuskaat, scharrelei, walnoten, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene pruimen

Ingrediënten:
groene pruimen en zout

Keuken:
Libanees / Turks
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Chorizo en piquillopeper (montadito)

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gedroogde chorizo, knoflook, moritobroodje, piquillopeper, puntpaprika, rodewijnazijn, suiker, tomaat, verse bladpeterselie, verse chorizo en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Picos, ansjovis en jamón (montadito)

Ingrediënten:
blauwe kaas, ciabatta, extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, jamon iberico, knoflook, moritobroodje, picos de europa-kaas en roquefort

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Morito:

Deeg voor empanadillas basisrecept

Ingrediënten:
bloem, boter, olijfolie, polenta, volle melk, vulling naar keuze en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
beslag/deeg
Toon alle 181 recepten in dit boek