Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Morito

Een boek van Samuel Clark en Samantha Clark

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand mei 2015

Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.

‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel

‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Morito

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Platbrood, lever en komijn

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, chilivlokken, citroensap, kalfslever, komijnzaad, pikant paprikapoeder, pitabroodje, platbrood, rode ui, rodewijnazijn, suiker, verse munt, verse peterselie en verse rode chilipeper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh (tweede versie)

Ingrediënten:
gekruide labneh, knoflook, nigellazaad, olijfolie, rode chilipeper, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Matrimonio (montadito)

Ingrediënten:
boquerones, boter, ciabatta, citroenschil, extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, knoflook, moritobroodje, verse ansjovis in azijn en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Morito:

Gözleme met prei en feta

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, deeg, bloem, boter, chilipoeder, chilivlokken, deeg, feta, gemalen komijn, olijfolie, oregano, prei en verse munt

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / quiche / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - herfst

Ingrediënten:
amandel, bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, knoflook, sultanadruiven, verjus, verse bladpeterselie, verse munt, verse vijg, walnoten, witte muskaatdruiven en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Ansjovis, tonijn en olijf

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, gezouten ansjovisfilet, groene olijven zonder pit, guindilla peper, mayonaise, rode ui, tonijn, tonijn uit blik, turkse ingelegde chilipeper en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Langzaam gegaarde prei, yoghurt en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, chiliboter, griekse yoghurt, maïzena, olijfolie, pijnboompitten, prei, scharreleidooier, verse munt en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Spinazie-citroensalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, snijbiet, spinazie, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Paddenstoelen-garnalenrijst

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, bosui, cantharel, citroen, fino sherry, kerstomaat, knoflook, laurierblad, oesterzwam, olijfolie, paellarijst, peterseliestengels, selderijstengel, spaanse ui, steurgarnaal, venkelknol, verse bladpeterselie, witte ui, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Avocado mojo

Ingrediënten:
avocado, citroensap, groene chilipeper, knoflook, moscatelazijn, olijfolie extra vergine, suiker, verse koriander, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Mosselen, feta en dille

Ingrediënten:
feta, groene paprika, kerstomaat, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, verse dille en witte wijn

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Oloroso-krab (montadito)

Ingrediënten:
bosui, bruin krabvlees, ciabatta, kerstomaat, knoflook, moritobroodje, olijfolie, oloroso-azijn, rode chilipeper, verse bladpeterselie, verse tijm, water en wit krabvlees

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Zwarte rijst, zeekat en ingelegde citroen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroensap, groene paprika, ingelegde citroenschil, inktvisinkt, laurierblad, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, pimentón dulce, puntpaprika, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte wijn en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sint-Jakobsschelpen, tomaatjes en chorizo

Ingrediënten:
chorizo, extra vergine olijfolie, kerstomaat, rode ui, rodewijnazijn, sint-jakobsschelp, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

montadito kwarteleitje met jamón

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, jamón ibérico, knoflook, kwartelei, moritobroodje en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Rabarber-dragonsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, jonge rabarber en verse dragon

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier sezoenen - lente

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, doperwtjes, extra vergine olijfolie, gemalen kaneel, groene asperge, knoflook, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, verse tuinbonen en zure pruimen

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene tahin

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, moscatelazijn, suiker, tahin, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dille, verse dragon, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Artisjokken, chorizo en witte wijn

Ingrediënten:
artisjok, knoflook, olijfolie, venkelzaad, verse bladpeterselie, verse chorizo, verse munt, water en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Toon alle 181 recepten in dit boek