We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Morito , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Kookboek van de maand mei 2015
Na Moro,Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte Morito. Morito is de tapas- en mezzebar van Sam en Sam Clark die ze openden naast hun restaurant Moro in Londen: ‘The little sister of Moro, the noisier, more rebellious sibling.’. In het kookboek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In Morito vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten. Morito is een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse tapas en mezze.
‘Een toegankelijke Ottolenghi.’ - Jonah Freud, de Kookboekhandel
‘Moro’s stoere kleine zusje.’ - Athenaeum.nl
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Morito
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bladpeterselie, boquerones, extra vergine olijfolie, kapperappel, piquillopeper en verse ansjovis in azijn
Keuken: Spaans
Soort: vis
Ingrediënten: extra vergine olijfolie en rode chilipeper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: geblancheerde amandelen, granaatappeldressing, granaatappelpitten, marcona amandelen, verse munt en zomerbieten
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, fino sherry, laurierblad, sherryazijn, suiker en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: warme sauzen / vegetarisch
Ingrediënten: ei, bloem, boter, broodkruim, jamón, kipfilet, kippenbouillon, nootmuskaat, paneermeel, peper, plantaardige olie, scharrelei, ui, verse bladpeterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vlees / frituur
Ingrediënten: citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: groene kardemompeulen en wodka
Soort: drank (alcoholisch)
Ingrediënten: citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, pijnboompitten, sumak en verse munt
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroentijm, cognac, laurierblad, prei, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, ui, venkelzaad, verse tijm, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: anijslikeur, bosui, doperwtjes, groen anijszaad, groentebouillon, jamón ibérico, knoflook, laurierblad, olijfolie, ouzo, rode ui, venkelzaad, verse munt, verse tijm, water en wortel
Keuken: Spaans
Soort: vlees / peulvruchten / groente
Ingrediënten: aleppochilivlokken, boter, chilivlokken, citroensap, kalfslever, komijnzaad, pikant paprikapoeder, pitabroodje, platbrood, rode ui, rodewijnazijn, suiker, verse munt, verse peterselie en verse rode chilipeper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: vlees / brood en broodgerecht
Ingrediënten: chiliolie, fino sherry, harissa, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, steurgarnaal, suiker, verse bladpeterselie en verse chorizo
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vlees / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille
Keuken: Spaans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, saffraandraadjes, ui en verse koriander
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / vlees / tajine
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt en tahin
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, jonge rabarber en verse dragon
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: deeg voor moritobroodjes en inktvisinkt
Keuken: Mediterraans
Soort: brood en broodgerecht / vis
Ingrediënten: citroenschil, filodeegvellen, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kruidnagel, gezouten boter, kaneel, kaneelstokje, kardemompeul, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil, walnoten, water, wit broodkruim en witte basterdsuiker
Keuken: Mediterraans / Grieks
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: geblancheerde amandelen, maldon zeezout, marcona amandelen, olijfolie en pimentón dulce
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kaneelstokje, scharrelei, sherry pedro ximenez, slagroom, sultanarozijnen, vanillestokje, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Spaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021558967
ISBN10
9021558963