groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Spicy pumpkin

Ingrediënten:
flespompoen, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, olijfolie extra vergine, water en witte ui

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

rode biet met zoete aardappel

Ingrediënten:
honing, knoflook, olijfolie, rode biet, rozemarijn, tijm en zoete aardappel

Soort:
groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bieslook, eidooier, maiskolven, maïzena en olie

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Peperoni ripieni - Gevulde paprika met kaas

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, caciocavallo, gele paprika, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, olijfolie, oud brood, pecorino, pruimtomaat, rode paprika, rode ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Salade van geschaafde asperge

Ingrediënten:
citroen, groene asperge, kappertje, karnemelk, kervel, knoflook, olijfolie, witte asperge en zuurdesembrood

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

stamppot van rauwe raapstelen

Ingrediënten:
aardappelen, belegen kaas, citroen, gierst, kerrie, raapstelen, rozemarijn, wortel en zonnebloempitten

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

roerei met waterkers, gerookte zalm en asperges

Ingrediënten:
bieslook, eieren, gerookte zalm, groene asperges, nootmuskaat, olijfolie, peper, waterkers en zout

Soort:
groente
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Lamsoren

Ingrediënten:
boter, lamsoren, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

taartje met gekarameliseerde rode biet

Ingrediënten:
bladerdeeg, geitenkaas, honing, olijfolie, peper, rietsuiker, rode biet, sjalot, tijm en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

rode biet

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

rode biet met zoete aardappel

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Preischotel

Ingrediënten:
gemalen kaas, Maïs uit blik, preiwit, uien, vetstof en witte bonen uit blik

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

gesmoorde pastinaak met ui en winterwortelen

Ingrediënten:
boter, kervel, korianderzaad, pastinaak, peterselie, tijm, ui, water en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

gemengde salade met warme pompoen, oesterzwammen en pecorino

Ingrediënten:
citroen, dille, krevel, krulandijvie, mayonaise, notenolie, oesterzwam, pecorino, peper, pompoen, pompoenpitten, roodlof, rucola en tijm

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

wafeltjes van pompoen

Ingrediënten:
bakpoeder, eieren, melk, nootmuskaat, olie, pompoen, tarwebloem en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

aardpeerpuree

Ingrediënten:
aardappelen, aardpeer, melk, nootmuskaat, peterselie en zout

Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / bijgerecht uit Fratello & Sorella:

Peperoni fritti - Gebakken paprika

Ingrediënten:
ansjovisfilet, kerstomaat, knoflook, paprika en spaanse peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

Boerenstamppot

Ingrediënten:
aardappelen, boerenkool, melk, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, peper, seitan, tijm, ui en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

bulgaarse courgettetaart en salade van trostomaatjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, courgette, ei, feta, komkommer, olijfolie, peper, rode sla, trostomaatjes, verse basilicum, oregano, vinaigrette, yoghurt en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

zomerse gierstovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, buffelmozarella, champignons, courgette, gierst, olijfolie, peper, prinsessenbonen, rozemarijn, tomaten, ui, verse basilicum en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

salade van koolrabi

Ingrediënten:
koolrabi, spinazie en vinaigrette

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

rammenassalade met kaassaus

Ingrediënten:
blauwe kaas, mayonaise, peper, kwark, rammenas en zout

Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Reboes koebis (Gestoofde kool in pittige saus)

Ingrediënten:
asemsap, gedroogde garnalen, knoflook, rode lomboks, trassi, ui, ve-tsin, water, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couve a nibeirs - Boerenkool uit Minas Gerais

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, spekvet en zout

Keuken:
Braziliaans
Soort:
groente