groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de maís bebé - Ceviche van babymaïs

Ingrediënten:
aji rocotopasta, babymais, fijn zeezout, maïsbladeren en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Gevulde aubergines met tahinsaus

Ingrediënten:
aubergine, granaatappelpitten, knoflook, korianderblaadjes, limoen, munt, olijfolie, passata, rode linzen, suiker, tahin, tomaat, ui en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Deep-Fried Cauliflower with Chaat Masala

Ingrediënten:
bloemkool, chaat masala en frituurvet

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Glazed Carrot

Ingrediënten:
caroteenboter, honing, mandarijnolie, mandarijnsap, sinaasappelsap en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Thaise groentecurry met citroengrasrijst

Ingrediënten:
aardappels, babymaiskolf, broccoli, bruine suiker, citroengras, galangal, groene peper, groentebouillon, jasmijnrijst, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijn, korianderpoeder, korianderwortel, limoen, rode paprika, rode peper, sjalot, spinazie en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Black-olive oil

Ingrediënten:
olijfolie en zwarte olijven

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Carrot and Dill Fricassee

Ingrediënten:
ajowanzaad, boter, dille, olijfolie, semi-zoete azijn en wortel

Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sai gosht - Spinazie-stoofschotel

Ingrediënten:
boter, bulgaarse yoghurt, chilipeper, gember, ghee, knoflook, koriander, korianderzaad, kruidnagel, kummelzaad, lamslappen, munt, peperkorrels, spinazie, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Paneer mattar di Sabzi (indiase kaas met doperwten)

Ingrediënten:
doperwten, garam masala, knoflook, koenjit, komijn, maïsolie, paneer, spaanse peper, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Zucchini Blossom Beignet

Ingrediënten:
bloem, courgettebloemen, eiwit, frituurvet, heilbotbrandade, koolzuurhoudend water, soezendeeg, tapiocazetmeel, trehalose en wodka

Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Gestoomde groenten met kruidige dipsaus uit Chiang mai

Ingrediënten:
asperge, babymaiskolf, bloemkool, broccoli, citroensap, erwt-aubergines, groene pasta, knoflook, peultjes, sjalot, sojasaus, sperziebonen, suiker en tomaat

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Gestoomde haagwinde met gebakken knoflook en sjalotjes

Ingrediënten:
chilivlokken, haagwinde, knoflook en sjalot

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Gratin van aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, ansjovis op olie, knoflook, melk, peper, peterselie, slagroom en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Compressed Tomatoes

Ingrediënten:
vleestomaat

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sweet Pea and Young Ginger Fricassee with Crispy Goat's Milk Ricotta Dumpling, Cinnamon-Scented Pea Juice, Pickled Lemon and Pea Vine Salad

Ingrediënten:
doperwten, doperwtscheuten, erwtenbloesem, erwtensap met kaneelgeur, gember, ingemaakte citroen, jonge gember en salade van erwtenscheuten

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Smoked Lettuce

Ingrediënten:
ijsbergsla en vloeibare rook (hickory)

Soort:
groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Thaise asperges

Ingrediënten:
galangal, groene asperge, knoflook, palmsuiker, rode peper, sesamzaad, sojasaus en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pea Vine Salad

Ingrediënten:
doperwtscheuten, ingemaakte citroen, kaneelbasilicum, limoensap, microcrystallijn cellulose, olijfolie met citroenaroma en vermouth-azijn

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sweet- and Sour Cipolline

Ingrediënten:
cipollini ui, kastanjehoning, prei, water en witte wijnazijn

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Cinnamon-Scented Pea Juice

Ingrediënten:
doperwtensap, kaneelolie en limoensap

Soort:
groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Wortelpuree met grapefruit

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, grapefruit, harissa, knoflook, koriander, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Baked Beans

Ingrediënten:
bruine varkensbouillon, dijonmosterd, esdoornsiroop, gerookte varkenshaxe, gerookt hongaars paprikapoeder, granaatappelmelasse, sherryazijn, tomatenconfit, ui, wild turkey bourbon, witte bonen en worcestershiresaus

Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, champignons, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, venkel en zeezout

Keuken:
Provencaals
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Fried Pickles

Ingrediënten:
bloem, chilivlokken, dille, frituurvet, knoflook, selderijzaad, suiker, trisol®, verse augurk, gist, water, witte wijnazijn en zout

Soort:
groente