groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Paksoi met Chinese paddestoelen

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, gemberwortel, knoflook, muizenoortjes, oestersaus, paksoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, babyartisjok, basilicum, extra vierge-olijfolie, knoflook en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / snack of tussendoortje / tussengerecht uit Noma: a work in progress:

Hartig koekje

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, boter, citroentijm, druivenpitolie, koriander, lavas, mierikswortel, mosterd, rucola, spinaziepuree, västerbotten-kaas, water, zevenblad en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bosui met het warme sap van groene druiven

Ingrediënten:
bosui, citroentijm, druivenpitolie, eiwit, groene druiven, hooi, kippenbouillon, suikerstroop, tapiocaparels, tijmbloemen, tijmolie, water, waterbot, witte ui, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Donkerbruine bloemkool met slagroom

Ingrediënten:
bloemkool, bloemkoolblaad, boter, citroensap, citroentijm, dennennaalden, dennenolie, dennentakje, mierikswortel, room, water, yoghurtwei en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Ji you cai xin - Kool in 'room'saus

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, kippenbouillon, knoflook, maïsmeel, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Savooikool in roomsaus

Ingrediënten:
gerookt spek, groentebouillon, nootmuskaat, peper, room, savooiekool, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spinazie

Ingrediënten:
nootmuskaat, peper, room, spinazie, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Asperges op zijn Vlaams

Ingrediënten:
asperges, eieren, nootmuskaat, peper, peterselie, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Bloemkool op zijn Vlaams

Ingrediënten:
bloemkool, eieren, peper, peterselie, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zuurkool

Ingrediënten:
jeneverbessen, peper, spek, water en zuurkool

Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing sun shao rou - Stengelsla met wolkenoren

Ingrediënten:
arachideolie, broccolisteel, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, groene ui, knoflook, lichte sojasaus, rijstwijn, roze peperkorrels, stengelsla, suiker, water, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Xiami baicai - Kool met gedroogde garnaal

Ingrediënten:
arachideolie, chilibonensaus, chinese kool, donkere sojasaus, gedroogde garnalen, gember, kippenbouillon, knoflook en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wortelen en erwten

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, diepvrieserwten, laurier, peper, peterselie, suiker, tijm, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde wortelen

Ingrediënten:
laurier, marjolein, peper, peterselie, rozemarijn, suiker, tijm, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Artisjokken met een sausje

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap en water

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rode biet met uienpuree

Ingrediënten:
ansjovispuree, mosterd, olijfolie, peper, rode bieten, uien, witte-wijnazijn en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde venkel

Ingrediënten:
citroen, kippenbouillon, korianderzaadjes, olijfolie, peper, venkel, witte wijn en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde koolrabi

Ingrediënten:
groentebouillon, koolrabi, peper, peterselie, sjalotten, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde prinsessenboontjes

Ingrediënten:
bonenkruid, marjolein, peper, prinsessenbonen, ui, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde savooikool

Ingrediënten:
bonenkruid, gerookte spekjes, peper, salie, savooiekool, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spruitjes

Ingrediënten:
nootmuskaat, peper, spekblokjes, spruitjes, vetstof en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zeekraal

Ingrediënten:
peper, vetstof en zeekraal

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gestoofde champignons

Ingrediënten:
champignons, citroensap, dragon, marjolein, peper, peterselie, salie, vetstof en zout

Soort:
groente