groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Spinazie

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, peper, spinazie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Gebakken spinazie

Ingrediënten:
ei, olie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / hoofdgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
ei, gehakt, komkommer, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Bijgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Spinazieschoteltje

Ingrediënten:
aardappel, belegen geraspte kaas, boter, ei, maïzena, melk, nootmuskaat, spinazie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Tomates farcies duxelles - Tomaten gevuld met champignons

Ingrediënten:
boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, sjalot, vleestomaten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kleurige groenten met warme ansjovis-knoflooksaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, groene paprika, knoflook, rode paprika, slagroom en venkelsap

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Snijbonen

Ingrediënten:
ajumapeper, aromat, kippenbouillontablet, nootmuskaat, roomboter, snijbonen, suiker, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Amsoi

Ingrediënten:
amsoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Groentekwartet van ui, antruwa, sopropo en tajerblad

Ingrediënten:
antruwa, aromat, olie, sopropo, surinaamse ketjap, tajerbladeren en ui

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Bitawiwiri - Bitterblad

Ingrediënten:
bitterblad, kippenbouillontablet, roomboter en ui

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Papaja

Ingrediënten:
aromat, papaja, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gebakken courgettes

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie en salie

Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Petits oignons en garniture - Witte uitjes in een groentemengsel

Ingrediënten:
blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sperziebonen uit de Perigord

Ingrediënten:
bloem, boter, knoflook, melk, peterselie, rookspek, sperziebonen, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, garnituur voor elzasser zuurkool, grof zout, jeneverbessen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, riesling, ui, witte peper en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Paksoi met Chinese paddestoelen

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, gemberwortel, knoflook, muizenoortjes, oestersaus, paksoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

Gekruide wittekool

Ingrediënten:
komijnzaad, kruidenzout, olijfolie, sojaroom, ui en witte kool

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

venkelsoep met linzen

Ingrediënten:
groentebouillon, italiaanse kruiden, laurierblad, linzen, olijfolie, peper, sojamelk, ui, venkelknollen en zout

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

loempia

Ingrediënten:
geelwortel, kerrie, olijfolie, pannekoekenbeslag, pijpuitjes, sojasaus, sojascheuten en wortelen

Soort:
groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, babyartisjok, basilicum, extra vierge-olijfolie, knoflook en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

venkel met mozarella en pesto

Ingrediënten:
buffelmozarella, gemalen kaas, olijfolie, peper, pesto, sojaroom en venkel

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

rijstkroketjes met kaasvulling

Ingrediënten:
buffelmozarella, kruidenzout, maïzena, nootmuskaat, olijfolie, peper, rijst, voorgerecht en warmoesblad

Soort:
groente
Een recept uit Luk Naets - Bijzondere groentegids

Recept uit Bijzondere groentegids:

geglaceerde knolselder met kastanjes

Ingrediënten:
bospaddestoelen, groentebouillon, knolselderij, kruidenzout, laurier, olijfolie, peper, sjalot, tijm en voorgekookte kastanjes

Soort:
groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Blancheren: bladgroenten

Ingrediënten:
bietenloof, bladgroente, bladkool, boerenkool, bruine ui, cavolo nero, groente, krenten, paksoi, pijnboompitjes, saffraan en snijbiet

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente