groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Stielmus von Rüben - Raapsteeltjesmousse

Ingrediënten:
boter, knolselderij, peterselie, raapsteeltjes, runderfond, vastkokende aardappelen, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Klassieke savooiekool

Ingrediënten:
groentefond, reuzel, room, savooiekool, spek, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / hoofdgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
ei, gehakt, komkommer, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Tomates farcies duxelles - Tomaten gevuld met champignons

Ingrediënten:
boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, sjalot, vleestomaten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Petits oignons aigre-doux - Zoetzure uitjes met rozijnen - warm en koud

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, laurier, mosterdpoeder, olijfolie, peper, rozijnen, runderbouillon, suiker, tijm, tomaat, water, wijnazijn, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Baba ganoush

Ingrediënten:
belgische mosterd, butternutpompoen, geklaarde boter, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, kaneelstokken, knoflook, peper, volle yoghurt en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Schmorgurken - Gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
bacon, boter, dille, komkommer, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, pimentkorrels, steranijs, suiker, wijnazijn, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Puree van savooiekool

Ingrediënten:
geklaarde boter, groentefond, peterselie, room, savooiekool, sjalot, spek en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Boerenkool

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bloemkoolbladeren, boter, gevogeltefond, nootmuskaat, peper, scherpe mosterd, sjalotten, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Knapperige ingemaakte groenten

Ingrediënten:
bieten, bloemkool, gemengde specerijen, groene kruiden, radijs, sjalot, spaanse peper, sperziebonen en wortel

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Recept uit Dit is geen kookboek:

Gegrilde groenten

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, basilicum, basilicumolie, bosui, courgette, paprika en venkel

Soort:
groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Groene asperges

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, groene asperges, kippenbouillon en mild chilizout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Hopspruiten

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond en hopspruiten

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Geglaceerde wortel

Ingrediënten:
boter, champignons, eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, parmezaanse kaas, peper, peterseliewortel, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gesmoorde en gegratineerde bleekselderij met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillonblokjes, pancetta, parmezaanse kaas, prosciutto, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / voorgerecht / drinken / aperitief uit Creative chef:

Gazpacho

Ingrediënten:
abc-kruid, knoflook, komkommer, olie, rode peper, sjalot, suiker, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Zachte citroenpolenta met rucola en gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergine, boter, citroen, courgette, flespompoen, groentebouillon, knoflook, maïsgriesmeel, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, portobello, rucola, snelkookpolenta en tijm

Soort:
groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Gesmoorde prei met gepocheerd ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, ei, groentebouillon, knoflook, olijf, prei, witbrood en wittewijnazijn

Soort:
groente
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Bijgerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Cavolo cappoccio allo speck - Savooiekool met spek

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, mager gerookt spek, olijfolie, savooiekool, spaanse peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gesmoorde kropsla met pancetta

Ingrediënten:
kropsla, pancetta, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Spitskool

Ingrediënten:
slagroom en spitskool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Courgette met citroen

Ingrediënten:
citroen, courgette, knoflook en olijfolie

Soort:
groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Garnituur bij parelhoen

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, nootmuskaat, peper, raapjes, reuzel, groene kool, spek, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ramen vegetables

Ingrediënten:
bamboescheuten, shimei paddenstoelen, bosui, gember, mirin, sojasaus, suiker, water en wortel

Soort:
groente