groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Risotto ai funghi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, funghi porcini, paddestoel, groentebouillon, marsala, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, roomboter en sjalot

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Geroosterde pompoen met agavesiroop en specerijen

Ingrediënten:
agavesiroop, chilipepervlokken, gemalen kaneel, gemalen komijn, hokkaido-pompoen, karwijzaad, olijfolie, venkelzaad, volle yoghurt en zeezout

Soort:
groente
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Pisarei e faso (Bloemknoedeltjes met witte bonen)

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, borlottibonen, boter, broodkruim, knoflook, melk, parmezaanse kaas, spek, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Revuelto met paddestoelen en geitenkaas

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, olijfolie, paddestoelen en zachte geitenkaas

Soort:
groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Spinazie

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gember, jonge bladspinazie, knoflook, mild chilizout, olijfolie, sjalot en syrische spinaziekruiden

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ful mudammas - Bonenschotel

Ingrediënten:
bruine bonen, citroensap, ei, knoflook, peper, peterselie, witte bonen en zout

Keuken:
Egyptisch
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Geglaceerde groente

Ingrediënten:
boter, kalfsfond, koolrabi, suiker, ui, waterkastanje en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tung kua chung - Gevulde pompoen

Ingrediënten:
bamboespruiten, gedroogde chinese paddestoelen, gember, kippenbouillon, komkommer, krab, lente-ui, pompoen, sesamolie, sherry, sojasaus, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Old fashioned coleslaw

Ingrediënten:
bieslook, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, mayonaise, winterwortel en witte kool

Soort:
groente
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Bijgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Melanzane marinate

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bladpeterselie, knoflook, reuzel en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / bijgerecht / tussengerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Spinaziepuree met gefrituurd ei

Ingrediënten:
aardappelpuree, azijn, bloem, boter, broodkruim, ei, eiwit, gerookte paling, melk, spinazie en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Koude spinazie met stroop

Ingrediënten:
kippenbouillon, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, spinazie en stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hongaarse groentestoofpot met puylinzen

Ingrediënten:
aardappel, cannellinibonen, chilipeper, honing, kippenbouillon, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, puy-linzen, rode paprika, rode ui, rode wijn, sjalot, tomaat uit blik, wortel, zongedroogde tomaat en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Stamppotje rucola met azijnuitjes en parmezaancrackers

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappel, parmezaanse kaas, rode ui, rode wijnazijn en rucola

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Warme, goudegele maiscurry

Ingrediënten:
chilipeper, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, limoensap, maiskolven, mosterdzaad, roomboter, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Shakshuka

Ingrediënten:
ei, gele paprika, harissa, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, rode paprika, suiker, tomaat, ui en zoute citroenschil

Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool djagoeng (gekruide kool met maïs)

Ingrediënten:
djinten, half-om-halfgehakt, knoflook, lomboks, maïs, spitskool, trassi, ui, ve-tsin en peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Clafoutis van geroosterde tomaatjes

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, ei, kerstomaat, knoflook, melk, olijfolie, oregano, suiker en zachte geitenkaas

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Potage au cresson

Ingrediënten:
crème fraîche, groentebouillon, kruimige aardappel, roomboter, sjalot en waterkers

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Asperges met sauce gribiche

Ingrediënten:
dijonmosterd, druivenpitolie, ei, groene asperge, groene kruiden, kappertjes, witte asperge en witte wijnazijn

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Potage au cresson

Ingrediënten:
crème fraîche, groentebouillon, kruimige aardappel, roomboter, sjalot en waterkers

Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Potage au cresson

Ingrediënten:
crème fraîche, groentebouillon, kruimige aardappel, roomboter, sjalot en waterkers

Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Petits oignons persillés - Witte uitjes met peterselie

Ingrediënten:
blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente