groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Gebakken groenten met nam prik

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, muskuskalebas, nam prik en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Spruitjes met spek

Ingrediënten:
boter, buikspek, spruitjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Lidya Winkels kookboek:

Struikselderij

Ingrediënten:
mosterd, selderijstengels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Couve mineira

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, olie en ui

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bledes amb panses e pinyons (Snijbiet met rozijnen en pijnboompitten)

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen en snijbiet

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bloemkool uit India

Ingrediënten:
bloemkool, chilipoeder, garam masala, gember, komijnpoeder en komijnzaad

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

lotus root chips

Ingrediënten:
frituurolie, lotuswortel en methocel k100m

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Snijbietribben

Ingrediënten:
bechamelsaus, kaas, nootmuskaat, paneermeel en peterselie

Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Bijgerecht uit Fratello & Sorella:

Broccoli al peperoncino - Gepeperde broccoli

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, kappertjes, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, rode chilipepers en rode paprika

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Fiori di zucchina fritti ripieni - Gevulde en gefrituurde courgettebloemen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bier, bloem, courgettebloemen, melk, mozzarella, water, witte wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Fratello & Sorella:

Fave e cicoria - Tuinbonen met cichorei

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, ansjovisfilet, cichorei, gedroogde tuinbonen, knoflook, spaanse peper en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Witte asperges met gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Ingrediënten:
azijn, ei, hollandaisesaus, witte asperges en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Slordige zoete-aardappelfrieten met wasabimayo

Ingrediënten:
bieslook, mayonaise, olijfolie, sesamolie, sojasaus, wasabi en zoete aardappel

Soort:
groente
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-Fried Green Beans / Geroerbakte sperziebonen

Ingrediënten:
azijn, cashewnoten, droge sherry, gember, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, sperziebonen, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Polenta met peperonata, gebakken ei en marjoleinboter

Ingrediënten:
chilipepervlokken, ei, gele paprika, knoflook, marjolein, olijfolie, parmezaanse kaas, polenta, rode paprika, rode wijnazijn, roomboter, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Filderkraut mit Fleckerln / Spitskool met deegruiten

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, fruitazijn, ganzenvet, groente, karwijzaad, knoflook, noedeldeeg, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spitskool, suikerklontjes, ui, varkensbraadsaus, varkensvet, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Venkelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, gevogeltefond, groentefond, peper, preiwit, slagroom, venkelknol en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Bijgerecht uit 45 geniale rezepten:

Bloemkool (Dollase)

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, licht gerookt buikspek, nootmuskaat, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Kort gekookte groente

Ingrediënten:
broccoli, choy sum, maïsolie, oestersaus, sojaolie, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / hoofdgerecht uit 45 geniale rezepten:

Raapstelen met ganzenlever en sjalottenconfiture (Dollase)

Ingrediënten:
aardappel, boter, fleur de sel, foie gras, peper, raapsteeltjes, sjalottenconfiture, verbena en zout

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Chou rouge à la Limousine - Rode kool met rode wijn en kastanjes

Ingrediënten:
bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Gegrilde paprika's met fetavulling

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, feta, groene paprika, pecorino en rode paprika uit pot

Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bijgerecht uit De grote Kleyn:

In eendenvet gesmoorde savooienkool

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, komijnpoeder en savooiekool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Kyuri komkommersnacks

Ingrediënten:
chiliolie, gedroogde garnalen, gemberwortel, gochujang, japanse sojasaus, knoflook, komkommer, kristalsuiker, misopasta, rijstazijn, sesamolie, sesampasta, sesamzaad en shichimi tōgarashi

Keuken:
Japans
Soort:
groente