groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde kool - farschirovannaja kapusta

Ingrediënten:
boter, meel, rijst, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvet, visbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolschnitzel - kapustnye kotlety

Ingrediënten:
boter, ei, paneermeel, verse peterselie, witte koolvis en zure room

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Schorseneren en spruitjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, maïzena, melk, schorseneren, spruitjes, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kweepeer-spitskoolgroente

Ingrediënten:
boter, dille, gemalen karwijzaad, kippenbouillon, kweepeer, milde chilipoeder, poedersuiker, spitskool en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

In kokosmelk gekookte zwarte boontjes

Ingrediënten:
gezouten zwarte boontjes, kencur, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sjalot, trassi en undis

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van zeewier en gekruid kokos

Ingrediënten:
bulung, kokosvruchtvlees, laos, pindangwater, rawit, trassi en zeewier

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kousenband met gekruide santen asli

Ingrediënten:
geelwortel, gula bali, kencur, kokosmelk, kousenband, laos en sambal mbe

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte waterspinazie met sambal pelecing

Ingrediënten:
sambal pelecing en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis koebis (Gestoofde groene kool in pittige saus)

Ingrediënten:
boter, groene kool, knoflook, lomboks, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Blanc

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie en water

Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kangkoen sedip (Rauwe andijvie met gehakt en tomatensaus)

Ingrediënten:
andijvie, bouillon, half-om-halfgehakt, knoflook, nootmuskaat, peper, tomatenpuree, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gekonfijte paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Krokant gebakken koolrolletjes

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Uien glaceren

Ingrediënten:
boter, kalfsfond, kleine witte uitjes en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / voorgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Gebakken aubergines met kruiden

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, knoflook, oregano en peterselie

Soort:
groente
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine en olijfolie

Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gemengde groenten met kokos

Ingrediënten:
citroenblaadjes, jeruk limo, kangkung, kencur, kokosnoot, kousenband, sambal mbe, suiker, taugé en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Bijgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gemüsegratin Provenzalisch - Provençaalse gegratineerde groente

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, courgette, knoflook, olijfolie, rode paprika, sjalot, tijm, vleestomaten, witte peperkorrels, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte broccoli met chilipeper en sichuanpeper (Qiang Xi Nan Hua Cai)

Ingrediënten:
broccoli, chilipeper, olie, sesamolie en sichuanpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte broccoli met knoflook

Ingrediënten:
broccoli, knoflook en olie

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit  - Gemüse Special, 30 Rezepte

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Gemüse Special, 30 Rezepte:

Mangold mit drei Saucen - Snijbiet met drie sauzen

Ingrediënten:
botersaus, kervelvinaigrete en sauce mousseline

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Voetselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillon, peper, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte sperziebonen met olljvenrelish

Ingrediënten:
chinese olijven, ingelegde sichuanese mosterdkool, knoflook, olie, olijvenrelish, sesamolie en sperziebonen

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Bijgerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Geleitjes

Ingrediënten:
bietjes, gelatine, rode paprika, spinazie en winterwortel

Soort:
groente
Een recept uit  - Gemüse Special, 30 Rezepte

Bijgerecht uit Gemüse Special, 30 Rezepte:

Karotten aus der Pfanne - Worteltjes uit de pan

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht uit Gemüse! :

Rode bietencrumble met appel en en maatjesharing

Ingrediënten:
bloem, boskoop-appel, boter, maatjesharing, majoraan, parmezaanse kaas, peper, rode biet, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente