groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Tomatenbeignets - frittelline rosa di pomodoro

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, peper, plantaardige frituurolie, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwartoogbonen met bacon

Ingrediënten:
bacon, basmatirijst, chilipoeder, groene kool, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, maïs, oregano, paprikapoeder, snijbiet, tomaat uit blik, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroerbakte cassavebladeren

Ingrediënten:
cassaveblad, geelwortel, kencur, ketela pohon, knoflook, kokosolie, laos, rawit, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Zeekraalpoeder

Ingrediënten:
zeekraal

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Bijgerecht / basisrecept uit Noma: a work in progress:

Spinaziepuree

Ingrediënten:
minispinazie

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Schmorgurken - Gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
bacon, boter, dille, komkommer, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, pimentkorrels, steranijs, suiker, wijnazijn, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenblaadjes, eieren, geelwortel, gember, kencur, knoflook, laos, lombok, mais, rawit, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken courgettes, gevuld met ham en kaas

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, broodkruim, courgette, ei, gekookte ham, nootmuskaat, parmezaanse kaas, plantaardige olie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Donkerbruine bloemkool met slagroom

Ingrediënten:
bloemkool, bloemkoolblaad, boter, citroensap, citroentijm, dennennaalden, dennenolie, dennentakje, mierikswortel, room, water, yoghurtwei en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Jonge papaja in kruidige saus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, groene papaja, kencur, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofde jackfruit

Ingrediënten:
geelwortel, jackfruit, kencur, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, laos, lombok, nangka, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Belimbingblad met pittige saus

Ingrediënten:
base megenep, belimbingblad, daun belimbing, kokosmelk, kokosolie, salam en suiker

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Jonge bananenboomstam in krachtige kippenbouillon

Ingrediënten:
ares, bananenboomstam, base megenep, kippenbouillon, merg van de jonge bananenboomstam, salam, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Spicy pumpkin

Ingrediënten:
flespompoen, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, olijfolie extra vergine, water en witte ui

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Rode kool op zijn Hollands

Ingrediënten:
appel, azijn, bessengelei, boter, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, rode kool, vossenbessen en water

Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / snack of tussendoortje / tussengerecht uit Noma: a work in progress:

Hartig koekje

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, boter, citroentijm, druivenpitolie, koriander, lavas, mierikswortel, mosterd, rucola, spinaziepuree, västerbotten-kaas, water, zevenblad en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Zeewier met pindangsaus

Ingrediënten:
pindangwater, rawit, trassi en zeewier

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Buntes Kartoffelgemüse - Bonte groente met aardappel

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsfond, knolselderij, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, runderfond, vastkokende aardappelen, witte ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Daslookkappertjes

Ingrediënten:
appelbalsamico, daslookzaad en zout

Keuken:
Deens / Noord-Afrikaans
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bosui met het warme sap van groene druiven

Ingrediënten:
bosui, citroentijm, druivenpitolie, eiwit, groene druiven, hooi, kippenbouillon, suikerstroop, tapiocaparels, tijmbloemen, tijmolie, water, waterbot, witte ui, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Venkelknol met pecorino

Ingrediënten:
boter, pecorino romano, slagroom, venkelknol, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kousenband met taugé en jackfruit in dikke kokossaus

Ingrediënten:
geelwortel, gember, jackfruit, kacang panjang, kencur, knoflook, kokosmelk, kousenband, laos, lombok, nangka, rijstebloem, salam, sereh, sjalot, taugé en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Taugé en kousenband in pittige kokossaus

Ingrediënten:
jeruk limo, kemiri, kencur, knoflook, kokosmelk, kousenband, lombok, rawit, salam, sjalot, taugé en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gemengde groenten met kokos

Ingrediënten:
citroenblaadjes, jeruk limo, kangkung, kencur, kokosnoot, kousenband, sambal mbe, suiker, taugé en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte waterspinazie met sambal pelecing

Ingrediënten:
sambal pelecing en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente