groente

Zoek naar groente in jouw eigen kookboeken

Groente koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Tomatenbeignets - frittelline rosa di pomodoro

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, peper, plantaardige frituurolie, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Artisjokken met een sausje

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap en water

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rode biet met uienpuree

Ingrediënten:
ansjovispuree, mosterd, olijfolie, peper, rode bieten, uien, witte-wijnazijn en zout

Soort:
groente
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Choucroûte

Ingrediënten:
bacon, boter, gewurztraminer, jeneverbes, knoflook, savooikool, ui en wittewijnazijn

Soort:
groente
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Gekookte artisjok met umami vinaigrette

Ingrediënten:
ansjovisfilet, artisjokken, citroensap, extra vierge olijfolie, kappertjes en mayonaise

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ingelegde biet

Ingrediënten:
balsamicoazijn, biet, ciderazijn, kookvocht van biet, suiker en ui

Soort:
groente
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Gesmoorde sla

Ingrediënten:
bindsla en boter

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht uit Fresh en light:

Miso-sesambroccoli

Ingrediënten:
broccoli, gemberwortel, groentebouillon, kippenbouillon, mirin, misopasta en sesamzaad

Soort:
groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Geroosterde pastinaak met krokante bacon

Ingrediënten:
ahornsiroop, bacon, olie en pastinaak

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Edamame (verschillende bereidingen)

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, citroenschil, edamamebonen, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, plantaardige olie, sesamzaad, sojasaus en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht uit Fresh en light:

Puree van knolselderie en pastinaak

Ingrediënten:
groentebouillon, grof zeezout, kippenbouillon, knolselderij, pastinaak, ricotta en tijm

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht uit Fresh en light:

Gember-sojakool

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, plantaardige olie, rode chilipeper, sesamzaad, shaoxingwijn, sojasaus en witte kool

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Gekaramelliseerde balsamicobietjes

Ingrediënten:
balsamicosaus, basterdsuiker, rode biet en tijm

Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Duxelles - Duxelles van champignons

Ingrediënten:
boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Mousse van tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, droge witte wijn, gelatine, lavas, olijfolie, peper, room, tomaat, ui en zout

Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Diepgevroren doperwten

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, lente-ui, peper, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia - Okra's in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia bei tamarhendi - Syrische okra's met tamarinde

Ingrediënten:
knoflook, okra, olijfolie, peper, piment, suiker, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Orak arik II (Fijngesneden groenten met gehakt)

Ingrediënten:
ei, gehakt, knoflook, kool, olie, peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Oignons aux marrons - Kastanjes met uien

Ingrediënten:
boter, ganzenvet, kastanjes, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Carcioffi ripieni - Gevulde artisjok

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroensap, gezouten ansjovis, knoflookolie, munt, olijfolie, pecorino, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Diner / voorgerecht uit Tartaar van het mes:

Tartaar van rode biet

Ingrediënten:
golden delicious appel, hazelnoot, olijfolie, rauwe rode biet en verse platte peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Alexandrijnse pompoen

Ingrediënten:
azijn, courgette, dadel, garum, groente, honing, komijn, korianderzaad, munt, olijfolie, peperkorrels, pijnappelpitten, pompoen, witte defrutum en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Carottes à la forestière - Wortelen met artisjokbodems en champignons

Ingrediënten:
artisjokbodems, bieslook, boter, champignons, donkere fond, kervel, lente-ui, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Carottes glacées - Geglaceerde wortelen

Ingrediënten:
boter, donkere fond, peper, peterselie, runderbouillon, suiker en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
groente