paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in jouw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's VEG

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's VEG:

paddenstoelen stroganoff

Ingrediënten:
bladpeterselie en demi creme fraiche

Keuken:
Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Maxime Bilet en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
boter, geklaard, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

beech mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Porcini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Powder of Mushroom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Powder of Mushroom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of fresh shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of dried shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of fresh shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of dried shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Salting, Sour pickling and Fermenting Mushroom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Bijgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstgratin

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyerekaas, peper, raclettekaas, reblochon, rijst, spekjes, tuinkruiden en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Knapperig rendiermos met paddenstoelen en créme fraîche

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, rendiermos en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido - Gestoofde cantharellen

Ingrediënten:
cantharellen, dragon, knoflook, olijfolie, peterselie, prosciutto, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido

Ingrediënten:
boter, cantharellen, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Maxime Bilet en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

mushrooms puree

Ingrediënten:
boter, champignons en water

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Konijnkroketten - Alexandre Dumas, 1872

Ingrediënten:
bieslook, broodkruim, eendenlever, ei, frituurvet, ganzenlever, kalfsbouillon, konijnenvlees, peterselie, truffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Crimini in Amber

Ingrediënten:
gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde vijgen, ingemaakte vijgen, iota carrageen, kappa carrageen, kastanjechampignon, katsobushi tonijnvlokken, koji-aji, kombu zeewier, parmezaanse, radijs, sesamzaad, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Pulled Mushroom

Ingrediënten:
barbecuesaus, enoki, kruisdisteloesterzwam en olie

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Morels

Ingrediënten:
eiwit, fino sherry, geklaarde boter, limoensap, room, tijm, verse en gedroogde morieljes en witte port

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shimeji mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Italië:

Frittata variaties

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, artisjokken, asperge, basilicum, broccoli, ei, olijfolie, parmigiano-reggiano, spekjes, spinazie, tonijn en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
paddenstoelen