paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in jouw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

crimini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Chestnuts, cooking sous vide in sugar syrup

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, grotchampignons, kalfsbouillon, ontbijtspek, peper, peterselie, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Enoki mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, dried cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, fresh cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Eekhoorntjesbroodpaté

Ingrediënten:
bayonneham, bloem, boter, bouillon, eidooier, eekhoorntjesbrood, knoflook, korstdeeg en ui

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

freeze-drying Mushrooms

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sauteed mushrooms

Ingrediënten:
maitake en reuzel

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Shiitake Marmelade-

Ingrediënten:
bruine vleesjus, geklaarde boter, knoflook, rundermerg, sherryazijn, shiitake, sjalot, tomatenwater en xanthaangom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Champignons farci - Gevulde champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, gekookte ham, kaas, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Champignons, gevuld

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, godiveauworstvlees, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido - Gestoofde cantharellen

Ingrediënten:
cantharellen, dragon, knoflook, olijfolie, peterselie, prosciutto, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Eglifilets in der Steinpilzkruste mit Pistazienpesto - Baarsfilet met een mantel van eekhoorntjesbrood en pistachepesto

Ingrediënten:
vis

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Knapperig rendiermos met paddenstoelen en créme fraîche

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, rendiermos en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

beech mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shimeji mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gesauteerde bospaddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kervel, knoflook, olijfolie, peterselie, room, rozemarijn, shii-takes, sjalotten, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Dark Egg, Bacon and Wild Mushroom Fry Up - Donker gebakken ei met bacon en wilde paddestoelen

Ingrediënten:
bacon, boter, bruin brood, ei, ganzenvet, geschubde inktzwam, gewone weidechampignons, oranje berkenboleet, reuzel, tijm, varkensworstjes, witbrood, zout, zwarte peper, zwarte trompetpaddenstoel en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Chicken of the Woods Polenta with Cauliflower Fungus Cream - Zwavelzwampolenta met saus van grote sponszwam

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, fijne polenta, gele stekelzwam, grote sponszwam, keizeramaniet, kippenbouillon, nieuwe aardappel, room, selderijzout, sjalot, sugar snaps, trompets de mort, ui, wortel en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Egg, Bacon and Wild Mushroom Fry Up - Gebakken ei met bacon en wilde paddestoelen

Ingrediënten:
bacon, boter, bruin brood, cantharellen, eekhoorntjesbrood, ei, ganzenvet, gele stekelzwam, grote parasolzwam, honingzwam, oesterzwam, reuzel, tijm, varkensworstjes, voorjaarspronkridder, weidekringzwammen, witbrood, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Stuffed Garlic Mushrooms with Prosciutto and Herbs - Gevulde padddenstoel;en met prosciuto en kruiden

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde kastanjeboleet, gedroogde oranje-groene melkzwam, knoflook, peterselie, proscuitto di parma, san daniele ham, tijm, weidechampignons, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Pan Fried Chicken of the Woods with a Sherry Cream Sauce - Gebakken zwavelzwam met een sherry-roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, citroensap, dragon, kippenbouillon, selderijzout, sherry, sjalot, ui, volle room, wortel en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Paddenstoelenpaté

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, geschubde inktzwam, grote parasolzwam, honingzwam, kastanjeboleet, oesterzwam, oranje berkenboleet, oranje-groene melkzwam, paarse schijnridderzwam, sjalot, ui, volle room, weidechampignons en wit broodkruim

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen