paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in jouw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, grotchampignons, kalfsbouillon, ontbijtspek, peper, peterselie, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Champignons, gevuld

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, godiveauworstvlees, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Marmalade

Ingrediënten:
bieslook, bruine kippenfond, dragon, geklaarde boter, kervel, paddestoelen, peterselie en sjalot

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Puree

Ingrediënten:
cantharel, eekhoorntjesbrood, geklaarde bruine boter, morieljes, porcini, portobellokappen, shiitake, sjalot, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Cantharellensalade met abrikozen en verse amandelen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelen, blanke azijn, cantharellen, citroensap, fleur de sel, olijfolie, piment d'espelette, sjalot, suiker, zomertruffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Pulled Mushroom

Ingrediënten:
barbecuesaus, enoki, kruisdisteloesterzwam en olie

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Morels

Ingrediënten:
eiwit, fino sherry, geklaarde boter, limoensap, room, tijm, verse en gedroogde morieljes en witte port

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's VEG

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's VEG:

paddenstoelen stroganoff

Ingrediënten:
bladpeterselie en demi creme fraiche

Keuken:
Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Maxime Bilet en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
boter, geklaard, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

crimini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Enoki mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shiitake mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, dried cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, fresh cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

freeze-drying Mushrooms

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Chestnuts, cooking sous vide in sugar syrup

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Knapperig rendiermos met paddenstoelen en créme fraîche

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, rendiermos en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Shiitake Marmelade-

Ingrediënten:
bruine vleesjus, geklaarde boter, knoflook, rundermerg, sherryazijn, shiitake, sjalot, tomatenwater en xanthan®

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sauteed mushrooms

Ingrediënten:
maitake en reuzel

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido - Gestoofde cantharellen

Ingrediënten:
cantharellen, dragon, knoflook, olijfolie, peterselie, prosciutto, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Champignons farci - Gevulde champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, gekookte ham, kaas, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido

Ingrediënten:
boter, cantharellen, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Porcini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen